cum sa-i invatam pe cei mici la olita?
Raspunsuri - Pagina 3
marutzu spune:
noi stam la curte si maria face pipi pe furnicute si gandaceiare doar o saptamana de cand am renuntat la scutec ziua...cu rabdare se trece marea !este buna si metoda cu cele 40 min numai ca maru dupa ce se scoala de pe olitaa face in pantofi in picioare
kariguld spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mirela0521 eu nu m-am chinuit prea devreme cu ei, cum incearca unele mamici de pe la 8-9 luni. am incercat, insa am observat ca erau zile cand se nimerea sa faca pt ca le cam observasem programul la care aveau necesitati, dar se nimerea si sa nu faca. asa ca i-am lasat sa mai creasca un pic, sa inteleaga exact ce spun si eu si ei, si intreg acest proces, dar oricum i-am dezvatat pe ai mei pana in varsta de 2 ani, inclusiv pe baiat. baietii nu sunt cu nimic mai speciali decat fetele. se invata la fel de repede sau de greu, depinde cum privesti lucrurile. daca ai rabdare si nervi de otel reusesti. o data inceput procesul de invatare la olita trebuie sa insisti, nu trebuie sa renunti sau sa amani pt ca apoi este mult mult mai greu. eu am inceput procesul asta imediat ce a venit caldura afara, cam prin aprilie, ca sa nu stea prea mult timp uzi si sa se usuce repede si rufele sa nu raman fara haine de schimb. mai greu a fost cu baiatul, fiind si primul copil, pt ca ii era frica de olita. nu vroia sa stea pe ea nici macar imbracat, cu funduletul gol nu se punea problema. pana la urma cu vorba buna si stimulat cu atentii (jucarii, dulciuri, depinde ce merge la fiecare copil) a stat pe olita si a facut si pishu. la caki a fost iar un pic de munca ca ii era frica sa nu il doara, se pitea dupa usa si facea in chilotei. si tot laudandu-l si recompensandu-l de fiecare data cand facea cate putin am reusit. bine, acum nu intelegeti ca a mers totul struna fara pic de munca. l-am mai atins cate o data la fundulet, l-am certat cand se pitea sau cand ii dadea drumul intentionat in chilotei, l-am mai bagat si cu nasucul in el cand facea pe parchet sau covor, si uite asa usor usor s-a rezolvat. cam la 1 luna am scapat de pampers si pe timpul somnului. secretul este sa il pui inainte sa ii urci in pat sa faca la olita si de fiecare data cand se trezeste sa ceara lapte sau apa sau il asezi mai intai pe olita, apoi primeste de baut. la fel daca ii vezi sa se agita fara un motiv anume noaptea ii asezi pe olita. poate protesteaza un pic, dar nu-i nimic, nu dureaza decat 30sec, dupa care ei se culca la loc si uita ca le-ai deranjat somnul pt olitza. garantat da rezultate metoda asta. la mine a dat la ambii copii. Mirela cu Rares-Mihai (19 aug 2006) si Rebeca-Maria (4 iun 2008) |
io fugeam de acasa sa fi avut parte de asa "tratament" si evident, faceam pe mine pana la douaj de ani!
Bazar general pe DC
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
M-am nascut pentru succes!
Chuny spune:
citat din mesajul lui mirela0521 eu nu m-am chinuit prea devreme cu ei, cum incearca unele mamici de pe la 8-9 luni. am incercat, insa am observat ca erau zile cand se nimerea sa faca pt ca le cam observasem programul la care aveau necesitati, dar se nimerea si sa nu faca. asa ca i-am lasat sa mai creasca un pic, sa inteleaga exact ce spun si eu si ei, si intreg acest proces, dar oricum i-am dezvatat pe ai mei pana in varsta de 2 ani, inclusiv pe baiat. baietii nu sunt cu nimic mai speciali decat fetele. se invata la fel de repede sau de greu, depinde cum privesti lucrurile. daca ai rabdare si nervi de otel reusesti. o data inceput procesul de invatare la olita trebuie sa insisti, nu trebuie sa renunti sau sa amani pt ca apoi este mult mult mai greu. eu am inceput procesul asta imediat ce a venit caldura afara, cam prin aprilie, ca sa nu stea prea mult timp uzi si sa se usuce repede si rufele sa nu raman fara haine de schimb. mai greu a fost cu baiatul, fiind si primul copil, pt ca ii era frica de olita. nu vroia sa stea pe ea nici macar imbracat, cu funduletul gol nu se punea problema. pana la urma cu vorba buna si stimulat cu atentii (jucarii, dulciuri, depinde ce merge la fiecare copil) a stat pe olita si a facut si pishu. la caki a fost iar un pic de munca ca ii era frica sa nu il doara, se pitea dupa usa si facea in chilotei. si tot laudandu-l si recompensandu-l de fiecare data cand facea cate putin am reusit. bine, acum nu intelegeti ca a mers totul struna fara pic de munca. l-am mai atins cate o data la fundulet, l-am certat cand se pitea sau cand ii dadea drumul intentionat in chilotei, l-am mai bagat si cu nasucul in el cand facea pe parchet sau covor, si uite asa usor usor s-a rezolvat. cam la 1 luna am scapat de pampers si pe timpul somnului. secretul este sa il pui inainte sa ii urci in pat sa faca la olita si de fiecare data cand se trezeste sa ceara lapte sau apa sau il asezi mai intai pe olita, apoi primeste de baut. la fel daca ii vezi sa se agita fara un motiv anume noaptea ii asezi pe olita. poate protesteaza un pic, dar nu-i nimic, nu dureaza decat 30sec, dupa care ei se culca la loc si uita ca le-ai deranjat somnul pt olitza. garantat da rezultate metoda asta. la mine a dat la ambii copii. Mirela cu Rares-Mihai (19 aug 2006) si Rebeca-Maria (4 iun 2008) |
Cu riscul de a-mi lua avertisment, draga Mirela fugi si ascunde-te undeva in padure si sa nu mai deschizi b...l, pardon, gura, in viata ta ca sa te lauzi cu asemenea oribilitati.
Sa iti fie rusine si sper sa te judece copii si sa te vada exact asa cum esti!
Porumbita spune:
citat din mesajul lui mirela0521 la caki a fost iar un pic de munca ca ii era frica sa nu il doara, se pitea dupa usa si facea in chilotei. si tot laudandu-l si recompensandu-l de fiecare data cand facea cate putin am reusit. bine, acum nu intelegeti ca a mers totul struna fara pic de munca. l-am mai atins cate o data la fundulet, l-am certat cand se pitea sau cand ii dadea drumul intentionat in chilotei, l-am mai bagat si cu nasucul in el cand facea pe parchet sau covor, si uite asa usor usor s-a rezolvat. cam la 1 luna am scapat de pampers si pe timpul somnului. secretul este sa il pui inainte sa ii urci in pat sa faca la olita si de fiecare data cand se trezeste sa ceara lapte sau apa sau il asezi mai intai pe olita, apoi primeste de baut. la fel daca ii vezi sa se agita fara un motiv anume noaptea ii asezi pe olita. poate protesteaza un pic, dar nu-i nimic, nu dureaza decat 30sec, dupa care ei se culca la loc si uita ca le-ai deranjat somnul pt olitza. garantat da rezultate metoda asta. la mine a dat la ambii copii. Mirela cu Rares-Mihai (19 aug 2006) si Rebeca-Maria (4 iun 2008) |
ce metode barbare ..... sa bagi copilul cu nasul in KK
ar fi "dragut" cand ajungi si tu in varsta si te ingrijesc copii sa aplice acelasi "tratament"
Natasa spune:
Eu sper ca ai glumit si ai vrut sa provoci reactii, ca altfel esti buna de dus la balamuc. Daca ce povestesti e adevarat, sper sa ajungi sa faci pe tine si copii tai sa te bage cu nasul in rahat, desi la virsta aia n-o sa mai intelegi de ce ti se intimpla asa ceva. CInd te gindesti ca atitea femei nu pot sa fie mame si isi doresc un copil din tot sufletul si asemenea specimene isi bat joc de niste fiinte nevinovate. Daca te-as cunoaste, te-as reclama fara sa clipesc!!!
iriss27 spune:
N-am crezut ca cineva aplica la copii metoda care se aplica la caini/pisici.
Ma oripileaza faptul ca nu ai nici un pic de regrete?!
Cum sa-ti treaca prin cap sa bagi copilul CU NASUL IN KK?! Nu ti s-a parut inuman, nu ti s-a parut ca il injosesti? Chiar crezi ca asa se invata?! Exista atatea cuvinte care il pot stimula sa ceara oala, dar nu metodele acestea barbare!
Sa-ti fie rusine, ar trebui sa le ceri iertare copiilor tai pt tratamentul la care i-ai supus!
mcoca spune:
Eu cred ca e o neintzelegere la mijloc, si de fapt Mirela a omis sa puna ghilimelele. Cred i-a aratat ca miroase urat si cu asta basta.
Vicky si Printzesone
Natasa spune:
citat din mesajul lui mcoca Eu cred ca e o neintzelegere la mijloc, si de fapt Mirela a omis sa puna ghilimelele. Cred i-a aratat ca miroase urat si cu asta basta. Vicky si Printzesone |
A omis sa puna ghilimelele si ca cind zicea ca-i mai pleznea la fund pentru ca faceau pe ei. Sa-ti pedespsesti copiii pentru ca isi fac nevoile, asta mi se pare incalificabil, orice ai spune despre o asemenea fiinta este prea putin...
Ai observat ca ea considera metodele astea oribile ca "putina munca", adica a facut si efort sa-i dreseze pe bietii copii.
Ralukutzza spune:
Am intrat sa descopar si eu ceva metode noi de invatat copil de un an jum la olita...si cand colo...gasesc tratamente pentru animale
Mirela0521 (si pot sa iau avertisment pentru urmatoarele)eu personal draga mea te-as duce in padure si nu te-as mai scoate de acolo caci numai salbaticii se poarta asa ca tine, tratamentul cel mai bun pentru tine este la balamuc, legata de pat si sedata non stop ca sa nu mai poti umili si nenoroci bietii copii pe viata.
Decat sa fac ca tine mai bine se poate kk fim-ea in pampersi pana 3 ani.
Horrroooorrr...tare mi-e mila de bietii copii...oare ce vina au ca sa aiba parte de o "mama" ca tine...esti un dezastru...
mcoca spune:
Natasa, eu nu pot sa cred ca o mama poate sa faca ad litteram ceea ce a scris acolo.
Vicky si Printzesone