Braduti draguti de ian-feb 2005
Raspunsuri - Pagina 9
crinuta spune:
Si noi.
Crinuta si minunea ei
Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!
www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy
www.arcb.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=2894&Itemid=419" target="_blank">Monseniorul Vladimir Ghica
ioanaiub spune:
si eu l-as da pe David anul viitor la scoala , acum e la grupa pregatitoare, l-am dus la gradinita la 2 ani si 8 luni ...
eu nu sunt din Bucuresti, la noi incep inscrierile mai tarziu
Mamica de David Iulian (07.01.2005) si Mara Teodora (12.07.2007)
_
"Sanatatea este o comoara pe care putini stiu sa o pretuiasca, desi aproape toti se nasc cu ea." - Hippocrate
lbelciug spune:
Ok, deci pana acum suntem asa:
Lali
Crinuta
Tomasa
Ioanaiub
Liviana
...lista e deschisa.
Si acum intrebarile: cum alegem o invatatoare buna? Pe mine ma intereseaza sa lucreze la clasa intr-un ritm normal, mai ales ca noi nu facem pregatitoarea.Chiar, Lali, la voi ce vi s-a zis la seinta cu parintii, pe ce se pune accent anul asta? Vi s-a recomandat sa le luati abecedare?
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
ioanaiub spune:
Liviana, pot sa-ti spun eu ce am discutat la sedinta cu parintii.
dupa cum am spus, David e la grupa pregatitoare. educatoarele ne-au cerut noua, celor cu copii "mai mici" (adica nu au inca 6 ani) sa le spunem daca vrem sa-i dam anul viitor la scoala, ca sa se ocupe mai indeaproape de ei, sa vada unde trebuie sa insiste si sa na poata spune daca sunt intr-adevar pregatiti pentru scoala. le-am comandat un set de caiete, de fapt sunt trei, doar le-am rasfoit cand ni le-a prezentat, n-am stat sa aprofundez , stiu ca sunt ceva cu matematica, cunoasterea naturii, educatie civica, ma rog, o sa le studiez cand o sa le primeasca.
ni s-a mai propus, si foarte multi parinti au fost reticenti, sa vina un consilier psihologic sa stea de vorba cu copiii, sa le faca o evaluare. "rezultatele" vor fi confidentiale, ni le vor comunica doar noua, parintilor si ne vor ajuta sa remediem anumite probleme ... deocamdata ni s-a cerut doar acordul, sunt curioasa cum se va "finaliza"
abecedar nu ne-au cerut, i-am cumparat doar un caiet tip I, nu stiu daca vor scrie litere sau doar "bastonase" cum faceam noi la clasa I
Mamica de David Iulian (07.01.2005) si Mara Teodora (12.07.2007)
_
"Sanatatea este o comoara pe care putini stiu sa o pretuiasca, desi aproape toti se nasc cu ea." - Hippocrate
lbelciug spune:
Ioana, si la noi la sed cu parintii ni s-a dat un tabel sa semnam daca vrem ca psihologul sa discute cu copilul, insa numai la solicitarea noastra, nu altfel. Eu am semnat, cateodata eu cred ca e bine sa existe asemenea dialoguri; din pacate in Ro exista multe prejudecati pe seamna mersului/discutiei cu un psiholog.
Matei a avut caiete speciale la fiecare grupa, sunt pe varste diferite, anul asta au 4. La sf de an ni le dau completate.
Am inceput sa "lucrez" cu M acasa, facem liniute, litere, desenam, etc. Faceam si anii trecuti, dar acum vreau sa pun accent pe scris in fiecare seara.
Voi cum va pregatiti pt scoala?
Vroiam sa va intreb daca ai vostri au momente cand nu vor sa fie lasati singuri. Matei devine frustrat si tipa la noi daca nu stam in aceeasi camera cu el tot timpul. Evident ca asta nu se poate, mai mergem la bucatarie etc, incerc sa-i explic, insa el imi argumenteaza ca i se pare ca aude voci sau nu stiu ce zgomote prin casa. Ai vostri au asemenea "inchipuiri"?
Lali spune:
La noi nu se tin sedinte cu parintii la gradi. Nu ma intrebati de ce ca nu stiu exact. Comunicam in schimb cu educatoarea si directoarea bine si oricand, chiar alaltaieri am stat de vorba o jumatate de ora si am examinat impreuna fisele lui Dragos.
Despre statul singur in camera Dragos, nu are nici o problema cu asta, de multe ori eu sunt la etaj cu treaba si el se joaca la parter. Nu are frici legate de intuneric sau de ideea de a fi singur in camera, ba chiar, intr-o seara cand s-a auzit ceva in casa (un grilaj de la hota suna din cauza vantului) mi-a spus: "stai linistita, mami, verific eu ce este", s-a dus, a aprins luminile pe hol, in bucatarie, s-a uitat si mi-a strigat "nu e nimic, e totul in regula" spre amuzamentul meu.
Dar am demontat mereu ideea de fantome sau monstri, repetam mereu ca exista doar in desene animate sau povesti sau pot fi oameni deghizati. Deasemenea daca doreste, las lumina aprinsa pe hol si usa de la camera lui deschisa pana adoarme si stie ca este super OK sa vina la mine oricand zi/noapte sa-mi spuna orice. L-am incurajat sa-mi spuna mereu temerile lui si mi-a spus o data despre jucariile lui care se transforma in monstri noaptea si-l sperie. Am stat de vorba mult cu el si i-am explicat ca nu se poate dar ca, daca vrea, iau la mine in dormitor noaptea respectivele jucarii, ca mie nu mi-e frica. Am renuntat la discutie doar cand mi-a spus el: "te-am pacalit, mami, a fost doar imaginatia mea". Incearca Liviana sa discuti mai mult cu Matei pe tema asta, sa vada ca este luat in serios si sa "rezolvati" problema lui.
lbelciug spune:
Lali, multumesc pt raspuns. La noi se tine de regula o singura sedinta pe an ca sa ne fie comunicate anumite "probleme" ce se rezolva de regula financiar si ca se fim informati in leg cu ce se va face/lucra cu copiii la grupa. Desigur e o ocazie si pt dezbateri intre parinti sau pt a adresa intrebari de interes larg doamnelor.
Referitor la fobii eu cred/am citit ca sunt normale la copii si in timp ele trec, cu sustinerea necesara. Am incercat si eu sa vb cu M si o voi face in continuare - Eram curioasa sa stiu daca mai sunt si alti copii in aceeasi situatie.
Acum M e intr-o perioada de pasiune profunda pentru soldati, lupte, razboaie, arme etc. Cred ca i se trage si de la filemele la TV din vacanta dar si de la gradi caci acolo are colegi cu pasiuni comune si cu care se "lupta".
lbelciug spune:
Marti, 5 oct, ora 18, libraria Kretulescu
intalnire cu Irina Petrea, autoarea vol "Supernanny 2.Cu copilul la scoala"
Amatori? Eu voi acolo.
sirimie spune:
Si noi mergem anul viitor la scoala. Dupa experienta la gradinita de stat de anul asta - mi-e cam groaza.
Noi acum sintem la o gradinita particulara linga serviciul meu unde lui Vladut ii place foarte mult.
Proiectul meu: Alte sfaturi pentru parinti
bubu05 spune:
Si Vladut va merge la anul la scoala, avem deja o recomandare pt. o invatatoare de la scoala unde va merge. Este chiar scoala unde a invatat sotul meu, iar invatatoarea lui inca mai lucreaza acolo si ne-a recomandat o "doamna buna" . Inca nu am fost s-o cunoastem, probabil in curand vom merge.
Si lui Vlad ii e putin teama pe intuneric, cateodata il ia pe Stef de mana si merg impreuna Seara le las aprinsa o lampa de veghe pe hol.