Braduti draguti de ian-feb 2005
Raspunsuri - Pagina 18
sirimie spune:
kris, la multi ani si sa fie bun
ma bucur ca ai dat vesti despre tine
monalac - cred ca trebuie sa mergi la un doctor sa va spuna ce sa faceti, dar eu te sfatuiesc sa mergi la un psiholog.
sirimie spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lbelciug Simona, Eu as incerca sa aflu mai multe despre doamnele invatatoare de la actuali sau fosti elevi, parintii acestora...o plimbare pe langa scoala timp de cateva zile si o intrebare genul "Ati auzit de d-na inv...cum este.etc" si pui intrebarile tale Sau cand se termina orele as fi prin preajma si as intreba un parinte cu un copilas de mana - mi se pare cea mai buna sursa. Face to face cu invatatoarea e mai mult decat necesar, eventual dupa ce vb cu directoarea, i-as povesti un pic despre copilul meu si abia apoi as intreba-o daca programa pentru clasa I este aglomerata astfel incat copilasii sa nu mai aiba timp de joaca si doar de lectii (as afla astfel daca le da teme multe sau nu ), apoi discutia si-ar urma mersul ''firesc'' despre importanta miscarii. Pt partea de evaluare o poti ruga sa-ti spuna din experienta dumneaei cum percep copiii calificativele la inceput de clasa 1, daca le constientizeaza..si asa din ce spune d-na, iti dai seama de ce tine cont in evaluare. Oricum,in evaluare, acordarea calificativelor se face pe baza unor descriptori de performanta, elaborati in concordanta cu standardele curriculare ale fiecarei clase. Subiectivitatea, insa, exista pretutindeni. Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007) |
Liviana, multumesc mult pentru sfaturi. M-am hotarat, voi vorbi cu directoarea despre ce invatatoare s-ar potrivi si voi incerca sa vorbesc si cu invatatoarele.
lbelciug spune:
Kris, ne bucuram sa auzim vesti bune de la voi! Succes la noul job si la conceperea lui bb2!
La ce scoala va merge Bia, cum v-ati gandit sa procedati cu fata dupa ore, cine o ia?
Simona, cu placere, sa ne spui ce rezolvi/afli.
Monalac, nu prea stiu ce sa zic, e cam neplacuta situatia cu gradinitele la voi...
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
monalac spune:
multumesc tuturor pt sfaturi.
cu psihologul e dificil,pt ca la noi nu s psihologi specializati pe psihologie infantila,iar in buc nu mi permit sa vin.
cris nu are deficit de atentie,insa are f f multa energie si e f nervos.
in alta ordine de idei,vineri,la ult consiliu profesoral am fost anuntati ca din sept anul acesta copiii de peste 6 ani nu vor mai face grupa pregatitoare la gradinita,ci la scoala.pe mine ma da peste cap f tare anuntul acesta,pt ca din tot ce citisem legea tb aplicata din 2012.
insa legea a fost deja publicata in mon oficial .
oare o sa ne oblige,daca refuzam?
Ubi spune:
Buna mamici, iaca intru si eu dupa o indelunga absenta.
Noi suntem bine sanatosi, am fost si noi la ski saptamana trecuta. Ce sa zic...Alexandra mea coboara partii moderate (anul asta a coborat chiar si una neagra - prima data a coborat-o cu profa si apoi de 2 ori cu noi). Ii place sportul asta.
Eu o dau pe Alexandra la scoala anul asta. E destul de pregatita si sper sa faca fata.
lbelciug spune:
Monalac, ai vazut tu sa scrie in clar in lege ca gr pregatitoare va fi organizata in scoala? Ce stiu sigur e ca noua legea se aplica din 8 februarie 2011.
Ubi, felicitari Alexandrei! Voi ati facut pregatitoarea?
Lali spune:
Apropo de anul in care se introduce pregatitoarea va dau un citat din legea publicata in Mnitorul Oficial din 10 ianuarie 2011:
Art. 361. — (1) Prezenta lege intra in vigoare la 30 de zile de
la publicarea in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
(2) .......... (neinteresant)
(3) Prin exceptie de la prevederile alin. (1):
a) masura introducerii clasei pregatitoare in invatamantul
primar intra in vigoare incepand cu anul scolar 2012—2013;
b) masura introducerii clasei a IX-a in invatamantul gimnazial
intra in vigoare incepand cu generatia de elevi care incepe clasa
a V-a in anul scolar 2011—2012;
c) examenul de bacalaureat se va desfasura in conformitate
cu prevederile prezentei legi incepand cu generatia de elevi care
incepe clasa a IX-a in anul scolar 2012—2013;
d) admiterea la liceu se va desfasura in conformitate cu
prevederile prezentei legi incepand cu generatia de elevi care
incepe clasa a V-a in anul scolar 2011—2012;
e) masura acordarii a 500 de euro pentru educatia permanenta
a fiecarui nou-nascut se aplica incepand din anul 2013;
f) masura privind introducerea costului standard per elev si a
principiului „finantarea urmeaza elevul” se aplica din anul 2012;
g) prevederile art. 8 intra in vigoare incepand cu data de
1 ianuarie 2012.
Si aici link-ul spre Monitorul Oficial publicat pe site-ul ministerului invatamantului:
http://www.edu.ro/index.php
Primul document este MO in format pdf
Ubi spune:
Liviana- intr-un fel am facut 2 ani de pragatitoare si acum suntem la mijlocie (ma rog...sunt 3 fete scolarite care formeaza grupa pregatitoare din cadrul grupei mijlocii). Practic am ramas la aceleasi educatoare care anul asta au luat grupa mica. Dar si anul trecut si anul asta au avut/au caiete speciale si lucreaza diferentiat cu ele.
Ea asa, ca fetita, e cuminte si poate sa stea atenta 1 ora. Scrie doar de tipar. Are cateva probleme la ghe, ghi dar o sa i le mai explic pana incepe scoala (si apoi, o sa le mai invete si la scoala). Ocazional, mai face si acasa pe caiete speciale cateva liniute si puncte. La literele de mana inca nu am pus-o pentru ca o sa invete cum trebuie la scoala. Si asa am vazut pe O mare si pe A mare de mana si m-am ingrozit. E un pic diferit de scrierea pe care am facut-o noi si nu pot stii pana la toamna ce le mai tuna la astia mintea.
lbelciug spune:
Lali, multumim frumos pt clarificarea cu pregatitoarea. Nu vazusem paragraful asta. Oricum personal mi se pare o mare prostie mutarea acestei grupe la scoala. Daca se va pune in practica, pt noi asta inseamna ca Bogdan va mai face doar gr mijlocie la gradi si apoi va merge cu frate-sau la aceeasi scoala. Sper sa existe la toate scolile aceasta grupa.
Ubi, noi nu am "atacat" deloc scrierea literelor de mana deoarece acest lucru trebuie facut doar la scoala, in "stilul" invatatoarei. Sunt multumita pana atunci sa scrie de tipar si sa faca socoteli. Cu cine va sta Alexandra dupa ore?