Braduti draguti de ian-feb 2005
Raspunsuri - Pagina 17
Lali spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lbelciug Aoleu, ce vesti proaste mi-au dat Lali. Zic proaste din perspectiva lui Bogdan, care dupa legea noua va trebui sa debuteze la scoala de la +7 ani, ceea ce nu as vrea. Matei va merge in toamna la scoala, l-am si inscri deja. Daca vrei te rog sa scrii aici ce indoieli ai, ca sa dezbatem. Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007) |
E, indoieli de astea, clasice: ca nu se concentreaza, ca are in cap numai masinute si bakugani, ca ii ia 30 de minute sa se imbrace sau sa faca ceva, ca e total aiurit si uita ce a inceput sa faca, etc. Ma mai gandeam ca mai copilareste un an si el si eu si ca peste un an i-ar fi mai usor in clasa a I-a.
Nu aveam indoieli acum cateva luni, ca de, asta-i trupa, cu asta defilam, dar cand a aparut legea ma gandeam ca aceasta vine sa certifice o situatie de fapt si ca nu ar fi bine sa o iau eu inaintea legii si Dragos sa fie printre cei mai mici din clasa.
Astea erau temerile mele si argumentele "contra".
Pro insa sunt mai multe .
sirimie spune:
Eu il dau sigur din septembrie. Si Vladut e zapacit, dar tot ce se poate sa fie si anul viitor zapacit. Cred ca scoala schimba asta oricum. 6 ani si jumatate e perfect ca varsta pentru inceperea scolii. Mie imi place cel mai mult ca va termina mai repede.
Si eu cred ca Liviana ca e o idee proasta sa inceapa clasa pregatitoare la 6 ani jumate, cum va fi cazul pentru Monica.
lbelciug spune:
Lali, eu sunt atat de mandra de Matei, de nu am cuvinte sa-ti spun. Atat de mult ma impresioneaza copilul asta in ultima vreme, e ceva ce nu mi-am putut inchipui vreodata. Ma refer la partea cu invatatul, este extrem de interesat sa invete, sa faca activitati etc. Aseara de ex mi-a plans pana i-am dat o carte de activit pt cl aI-a si a-II-a pe care stia ca i-am cumparat-o de la Gaudeamus. A a avut ambitia sa faca mini-rebusuri, desigur ajutat de mine. Nu mai zic ca la matematica e f agil, prinde repede tot felul de trucuri pe care i le mai explic, ca de ex cum sa calculeze repede cat face 9+5, 19+6, etc. E adevarat ca ma exaspereaza cu alte aspecte, gen vorbit tare si certuri cu frate-sau, dar la cap invatat e clar ca e bun momentul sa debuteze la scoala. Nu avem probleme la imbracat etc.
Sirimie, asa e, ramane de vazut ce putem face si pt cei mici (sarim o grupa?), mai avem timp pana atunci.
Crinuta, voi v-ati inscris la scoala? Ce mai face R?
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
Lali spune:
Liviana, bravo pentru Matei ! Chiar ai de ce sa fii mandra.
La capitolul acesta nici eu nu sunt stresata.
sirimie spune:
Am fost sa intrebam de inscrierea la scoli. La una din scoli ne-au spus ca inscrierea incepe pe 3 martie conform cu nu stiu ce ordin al guvernului. La alta primesc dosare si acum si ne-au zis ca e devreme. Am intrebat daca ne primesc oricum (pentru ca suntem arondati la una din scoli nu cealalta) ne-au zis ca nu vor fi probleme. Ma intreb daca totusi vor fi probleme - una din scoli e in alt sector?
Am intrebat daca putem vorbi cu invatatoarele inainte si ne-au raspuns ca nu la ambele scoli. Ca sa vorbim cu doamna directoare.
Eu as vrea sa stiu ce metode foloseste invatatoarea, daca se ocupa la fel de toti copiii, daca e severa sau ii insulta. De unde aflu asa ceva? Unii parinti sunt de acord cu metode de genul asta, altii chiar le vor.
Si nu in ultimul rand La multi ani sarbatoritilor !! Cum ati petrecut?
lbelciug spune:
Simona,
Eu as incerca sa aflu mai multe despre doamnele invatatoare de la actuali sau fosti elevi, parintii acestora...o plimbare pe langa scoala timp de cateva zile si o intrebare genul "Ati auzit de d-na inv...cum este.etc" si pui intrebarile tale
Sau cand se termina orele as fi prin preajma si as intreba un parinte cu un copilas de mana - mi se pare cea mai buna sursa.
Face to face cu invatatoarea e mai mult decat necesar, eventual dupa ce vb cu directoarea, i-as povesti un pic despre copilul meu si abia apoi as intreba-o daca programa pentru clasa I este aglomerata astfel incat copilasii sa nu mai aiba timp de joaca si doar de lectii (as afla astfel daca le da teme multe sau nu ), apoi discutia si-ar urma mersul ''firesc'' despre importanta miscarii.
Pt partea de evaluare o poti ruga sa-ti spuna din experienta dumneaei cum percep copiii calificativele la inceput de clasa 1, daca le constientizeaza..si asa din ce spune d-na, iti dai seama de ce tine cont in evaluare. Oricum,in evaluare, acordarea calificativelor se face pe baza unor descriptori de performanta, elaborati in concordanta cu standardele curriculare ale fiecarei clase.
Subiectivitatea, insa, exista pretutindeni.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
monalac spune:
asa cum am mai spus,nici cris nu va merge la scoala la toamna.
nici la gradinita nu a mai mers,clasa e f mica,sunt multi copii in grupa,educatoarea e f ''aeriana''[e primul an cand e la gradinita,pana acum a fost invatatoare,dar a intrat in restrangere de activitare si,nemaigasind post pe invatatori ,s a pretransferat pe educatori,pt ca are dubla specializare].
cris venea mereu f agitat si frustrat,ba ca doamna nu i raspunde cand o intreaba ceva,intr o zi a venit vanat si umflat la coltul ochiului,pt ca o fetita il impinsese si cazuse cu capul de banca,iar educatoarea nici macar nu l a intrebat ce a patit,desi mi a spus ca a plans f mult.
sa nu credeti ca astea sunt doar nemultumirile mele,f multi parinti sunt nemultumiti,dar ei nu au alternativa...
la mine e altceva,pt ca faceam un efort sa l duc pe cris la gradinita,pt ca tb sa l trezesc si pe codrin din somn,iar codrin plange cand il trezesc ,tb sa l car apoi in brate ca era adormit si tot asa....
monalac spune:
revin.
il suspectez pe cris de un adhd,in sensul ca nu are rabdare sa coloreze,sa deseneze,sa faca liniute.
e cel mai mare chin pt el sa l pui sa faca liniute,efectiv plange si refuza sa faca,la gradinita nu voia sa participe la astfel de activitati.
nu stie sa scrie sau sa citeasca,recunoaste doar unele litere,dar nu le asociaza in cuvant.stie insa sa mi spuna cuvinte care incep cu o anumita litera.
de asemenea,nu stie sa faca adunari cu trecerea peste ordin,dar asa,oral,isi da seama ca daca are 5 obiecte si ii mai dai doua,are 7.
in schimb,are vocabularul f dezvoltat,cunoaste sensul f multor neologisme si face f multe asocieri destepte.
l am inscris la dansuri din toamna,nu i place cine stie ce,dar tb sa i ocup tp cu ceva,ca e dezastru.....in casa se agita f mult,sare,alearga,dar ce e mai rau e ca e f rautacios,il loveste fara motiv pe codrin,a avut momente cand l a lovit si pe taica sau,iar mamei i a vb f urat.
nu se joaca niciodata singur,e mereu f nervos,vrea sa fie primul in toate.
e f prietenos cu copiii,dar are tendinta sa fie lider si daca nu i iese,devine nervos.
BESTUTZA spune:
In primul rand multi ani tuturor celor ce au trecut pragul celor 6 ani!!!Va dati sema ca au trecut 6 ani? Eu nu ma vad decat cu Tudor mic- deh, ce sa-i faci , e primul- in cosul transparent si privind cu nesat minuscula minunatie...
Patricia, sa stii ca e cam la fel si cu doi si cu trei, sigur nu egalitate absoluta dar nici o diferenta colosala!Iesim toti trei la plimbare, cu toti trei la cumparaturi, la activitati , cam tot la fel. Acum ca a venit zapada grea il mai lasam acasa.Cei mari se joaca si el este dupa ei. Ce-i drept este o implinire enorma sa ii vezi cum se joaca...Chiar am zis ca o sa fac o colectie de poze "la joaca".
Mona, cred ca fiecare dintre noi isi regaseste in parte copilul in cele povestite de tine.
Si eu l-am suspectat pe Tudor de deficit de atentie si de asta l-am si amanat un pic la gradi. Am avutcu el tot felul de activitati pentru exersarea stabilitatii atentiei!
Ma duc ca s-a trezit D!Revin
http://community.webshots.com/user/BESTUTZA
kris spune:
La multi ani dragele mele mamici, dragii mei braduti pentru 2011!! Sa aveti un an mai bun din toate punctele de vedere! Iar cei mici cele mai frumoase petreceri de aniversare!
Am revenit si eu dupa o indelungata lipsa...
Suntem bine, multumim Celui de Sus! Inca nu avem bb2..dar totusi ne dorim. Din 17 ian a.c. mi-am schimbat job-ul..si cu siguranta vom evita acest moment, cel putin 1 an, deoarece nu e tocmai frumos din partea mea...
Bianca e cuminte, inteleapta si dornica de stiinta!
Vom incepe scoala, deoarece avem deja 4 ani de gradi..si s-ar plictisi enorm sa mai faca inca o data gr mare pregatitoare..
Acum ca am putin mai mult timp liber..va voi citi si scrie mai des!
Va imbratisez pe toate!
albume foto
Kris si Bianca Maria (26.01.2005) ora 14.00