Pufuleti ianuarie-februarie 2010 (65)
Raspunsuri - Pagina 7
miremia spune:
Decenuela vine si neuronu' meu cu idei de intrebari (cred ca-s cele mai simple).
1. Cat de mult v-ar afecta scaderea cu 25% a indemnizatiei de crestere a copilului?
a. deloc
b. destul de mult
c. mult
d. foarte mult
e. extrem de mult
2.Diminuarea indemnizatiei de crestere a copilului cu 25% va avea vreun efect asupra deciziei de a mai avea alti copii in viitorul apropiat?
a. nu
b. da
c. probabil ca da
d. nu stiu
3. Daca se mentine decizia de scadere a indemnizatiei pt cresterea copilului cu 25% va veti intoarce la locul de munca inaintea terminarii celor 2 ani?
a. nu
b. da
c. nu stiu
Ma mai gandesc.
Mirela fericita de Mara Ioana
Ruxita spune:
si aspect f. f. important - pampersii? veti mai cumpara pampersi in eventualitatea in care se reduce indemnizatia la 600 de lei?
Eleysa spune:
Vad ca fetele au dat deja solutii ...
As mai veni si eu cu cateva intrebari in continuarea celor deja enuntate de fete:
Daca alegeti sa va intoarceti la locul de munca inaintea implinirii celor 2 ani, cu cine veti lasa copilul:
a. cresa
b. bunici
c. bona
Ce efect credeti ca va avea asupra natalitatii din tara noastra reducerea cu 25% a indemnizatiei de crestewre a copilului in conditile in care din 193000 de indemnizatii, 123000 sunt de 600 ron, minimul posibil ?
s-a trezit matza si mi-a alungat ideile ....sorry
Elena, fericita de Maria Isabela (28.01.2010)
Ruxita spune:
Citat: |
citat din mesajul lui miremia Decenuela vine si neuronu' meu cu idei de intrebari (cred ca-s cele mai simple). 1. Cat de mult v-ar afecta scaderea cu 25% a indemnizatiei de crestere a copilului? a. deloc b. destul de mult c. mult d. foarte mult e. extrem de mult 2.Diminuarea indemnizatiei de crestere a copilului cu 25% va avea vreun efect asupra deciziei de a mai avea alti copii in viitorul apropiat? a. nu b. da c. probabil ca da d. nu stiu 3. Daca se mentine decizia de scadere a indemnizatiei pt cresterea copilului cu 25% va veti intoarce la locul de munca inaintea terminarii celor 2 ani? a. nu b. da c. nu stiu Ma mai gandesc. Mirela fericita de Mara Ioana |
f. buna intrebarea cu decizia de a mai avea copii.. DAR, ma gandesc ca diminuarea indemnizatiei este totusi o masura temporara pana la acoperirea deficitului bugetar, o masura de 1 an si, cel putin asta afirma guvernantii ca ulterior se va reveni la formula de calcul de 85 % din veniturile nete... intrebarea ar putea fi pentru femeile neinsarcinate - planificati un copil in anul urmator?
rectific intrebare pentru familiile tinere fara copii eventual
xela_07 spune:
decenuela - 1. in cazul in care beneficiati de indemnizatie cat reprezinta reducerea cu 25% a valorii acesteia? (nu ma afecteaza, pana in 200 ron, intre 200 si 500 ron, peste 500 ron) 2. intentionati sa reveniti la munca mai devreme de 2 ani in urma acestei reduceri? (da, nu, probabil ca da, probabil ca nu, nu stiu inca) 3. cat de sigura este reintoarcerea la vechiul loc de munca? (f sigura, ma pot reintoarce oricand; trebuie sa imi gasesc alt loc de munca; nu am aceasta posibilitate mai devreme de 2 ani; nu stiu inca)
Xela, mamica de Andreea (aug 2007) si Cristian (ian 2010)
miremia spune:
citat din mesajul lui Ruxita f. buna intrebarea cu decizia de a mai avea copii.. DAR, ma gandesc ca diminuarea indemnizatiei este totusi o masura temporara pana la acoperirea deficitului bugetar, o masura de 1 an si, cel putin asta afirma guvernantii ca ulterior se va reveni la formula de calcul de 85 % din veniturile nete... intrebarea ar putea fi pentru femeile neinsarcinate - planificati un copil in anul urmator? |
Ai si tu dreptate dar... eu ma indoiesc ca iesim din rahat peste 1 an, asa cum ma indoiesc ca dupa ce se linistesc spiritele si lumea accepta vrand-nevrand taierea veniturilor, se va grabi cineva sa puna la loc ce a taiat. Eventual mai prin preajma alegerilor.
Mirela fericita de Mara Ioana
xela_07 spune:
Ratusca - mai multe detalii poate sa iti dea Cristies, ea a fost acolo saptamana asta. Eu am fost la tipa aia ca mi-o recomandase cineva, nu stiu de altii ...
Nikole - eu zic ca tu ai mers pe feelingul tau ca totul e OK, vei vedea ca sigur asa e. de aici si pana a te gandi ca esti o mama rea ... chiar nu e cazul la cate eforturi si sacrificii ai facut pana acum. sper sa iti confirme ca totul e OK si Stanciu/Culcer cat mai repede si sa te linistesti .
xela_07 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Ruxita
stai asa ca mi-ai dat o tema incheresanta de refletzie: - prima data tre sa aflam ce acopera ca si cheltuieli aceasta indemnizatie ( de ex. eu vreau o casa si am zis ca in situatia in care sotul meu ramane fara job, eu cu indemnizatia pot plati in continuare rata bancara, plus intretinerea familiei, in situatia in care indemnizatia e la 600 de lei si sotul ramane fara job, noi suntem in buda); prin urmare, existenta unui credit ipotecar complica foarte mult situatia financiara a familiei, important de aflat - aveti rate la credite (ipotecare, de consum)? - aveti un alt sustinator care sa acopere partial cheltuielilele de la punctul a) si in ce proportie (sa zicem ai un sot care ar putea sa achite el rata, intertinere (de ex. cheltuielile mele casnice lunare chirie, intretinere, telefon, curent sunt in jur de 20 de mln)? - la ce cheltuieli lunare puteti renunta in eventualitatea diminuarii veniturilor familiei (ex. carti, reviste, transport (se deplaseaza sotul pe jos la servici, sau renunta la masina si se deplaseaza cu ratb-ul), reducem 15% din alimente, copilul mare nu mai merge la innot, eu nu mai merg la shapping, nu mai mancam in oras, sotul vine sa manance acasa, nu mai mananca la cantina, renunta la fumat (un viciu f. costisitor in jur de 2-3 mln de persoana pe luna), etc.) - aveti conturi de economii (se presupune ca lumea nu mai face economii, nu se mai fac investitii, grosul banilor fiind directionati spre consum), intentionati sa renuntati la acele economii si eventual si sa le consumati (azi am facut un contract de economisire de 350 lei pe luna, daca se reduce indemnizatia la 600 de lei, probabil voi renunta la acel contract, ceea ce inseamna viitorul copilului asigurat periclitat, nu va mai avea bani de facultate, eventual avans de garsoniera in care sa locuiasa de la 18 ani); - ce ar insemna reducerea veniturilor pentru familia in cauza cu variante de raspuns: a) pierderea locuintei; b) abandonarea studiilor; c)lichidarea conturilor de economii; d) o alimentati mai proasta; ... s.a. (stau cu piticu in brate si trage de toate mufele de la laptop) gata si-a pierdut rabdarea... |
mi-a placut mult cum ai pus problema
xela_07 spune:
vreau si eu PM cu parole noi, info, linkuri si tot ce trebuie. bagati si niste papanasi ca eu nu ma stresez cu kilele, portie dubla se poa'
xela_07 spune:
citat din mesajul lui plateea xela.. ce exemplu frumos ai dat... undeva pe la sfarsitul cap 61... pt mami si pt copilasii tai norocosi! I will survive... www.flickr.com/photos/48923265@N03/" target="_blank">bbTo povestea unei pastai...numita bbTo |
m-am intors sa vad despre ce vorbesti. ma straduiesc si eu ca orice mama sa fac tot ce pot pentru ei.