Pufuleti ianuarie-februarie 2010 (64)
Raspunsuri - Pagina 12
oani_2002 spune:
Nu-i prea bine nici asa, nici asa. Daca nu mergeti la nici un control de rutina si ajungeti la doctor numai cand e musai musai, v-o luati pe coaja ca de ce ati stat atat, ca asta se trata mai usor daca veneati la timp... Daca sunteti in extrema celalta, dupa 2-3 consultatii ajunge medicul sa nu va mai bage in seama, ca sunteti ipohondre
Eu am trecut prin amandoua fazele, ca si pacient. Acum incerc sa "mai stau un pic" daca mi se pafre ca ceva nu-i in regula, sa vad cum evolueaza. Daca nu trece, merg la medic! cand ii vorba de copiii, e alta treba ca aici sunt un pic paranoiaca si am noroc cu al meu sot ca ma mai potoleste. Imi imaginez de fiecare data si la orice caca, ca-i cea mai rara si mai grava boala care exista si intru in panica. Sotul meu (care de felul lui e ipohondru, dar si putoare mare si n-are chef de mers tam-nesam la medic, ma intreaba: ce i-ai zice unei prietene sau unei vecine daca ti-ar povesti ca al ei copil are asta? Atunci realizez ca as linisti-o, deci ar trebui s ama linistesc si eu)
Mami de Lucas (06.02.2010) + André (30.01.2006)
ayanna_xem spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Nik0le mandruta, mariucasara, mamidepuiuti, alexutzza, miremia, va multumesc din suflet pentru sustinere! Am momente cand cedez nervos dupa aproape doua ore de plansete neconsolate ale Irinei... Si cand o vad si cat de slaba e... Maine ma duc sa-i cumpar biberon din ala (haircut, n-am retinut exact de unde l-ai luat, de la Help sau de la Helpnet?) si de maine seara incepem cu LP. Abia am desfacut o cutie de Aptamil pe care am vrut sa i-l dau pe post de completare, dar n-a vrut sa-l vada si parca n-as vrea sa arunc inca o cutie de LP abia atinsa. miremia, multumesc pt topul ala, m-ai binedispus! Nico de Isabela (2007) si Irina (01.02.2010) |
Eu citesc de la coada la cap...n-am apucat sa vad inca de ce esti suparata, dar iti ofer a big hug pentru incurajare...
mami de strumfita scumpa Daria-Ioana
danasor spune:
Buna,
dati-mi si mie va rog PM cu noile parole, cred ca o sa fac noapte alba , Anastasia e fornaita rau si nu-mi vine sa dorm cand o aud cum face mititica.
Ayanna mai esti pe aici, please?
ayanna_xem spune:
citat din mesajul lui elena_iulia Mie mi se pare ok e vioi, are voce de nu sunt bucuroasa , si a luat 16 cm (de la 50 la 66) si 3700g(de la 3200 la 6900)in total numai ca m-a speriat pediatra ca sa incepem diversificarea si sa ii dau cereale si daca nu ia in greutate LP . Elena de printisor Iustin Gabriel pozici |
Am impresia cateodata ca pediatrii astia sufera de exces de zel...nu a fost asa in cazul meu, clar...dar uite ca sunt unii care trebuie neaparat sa dea sfaturi asaaaa preventiv, doar ca sase afle-n treaba...
Tu asculta ce zice, multumeste pentru sfat si fa tot cum crezi tu ca e mai bine.
Eu sunt speriata rau de capitolul diversificare asa ca nu pot sa te sfatuiesc decat sa mai stai si tu relaxata nitel...copilului ii merge bine cu LM...nu te stresa. Ca o sa ai timp si de asta...ohooo...
oani_2002 spune:
Si nu merg sa ma culc pana nu-i spun si Ruxitei ca m-am enervat pe doctorita ei. De ce fac asta unii doctori? Ca eu nu reusesc sa inteleg Daca se acumuleaza secretii, daca se inroseste sau se infecteaza, ok, se incearca decalotarea pt o igiena mai buna, dar daca n-are copilul nimic, de ce sa-l chinui cu asta? Vezi ca o sa-l doara mititelul cand face pipi si poate va plange mai mult decat de ob. Lui Andu pana anul asta mi-a zis pediatrul (un mosulet simpatic si tare haios) ca nu ma pricep la pute si sa las copilul in pace. Ce l-o fi apucat sa-l decaloteze anul asta, nu stiu. Cert e ca m-a luat prin surprindere la consultatie si n-am apucat sa comentez. L-a durut pe bietul Anducu de numa numa. Nici nu mai vroia sa faca pipi 2 zile dupa manevra pacatoasa.
Te spatuiesc acum, ca tot ii facuta, sa-l lasi o zi, doua sa-i treca durerea si dupa, la baita, sa incerci sa misti pielicica aia, finut de tot si numai pana nu plange, sa nu se formeze tesut cicatriceal. Ca de fapt opozantii teoriei decalotarii asta aduc ca argument, ca s eformeaza de multe ori tesutul cicatriceal si necesitaa o alta decalotare
Pup Caius mic sa nu-l doara deloc! Poti sa pui si niste crema de galbenele, sa treaca mai repede.
PS: editate nenumarate greseli de tastare. Si probbabil ca mai sunt mult si in celelalte rfaspunsuri. Scuzati, scriu pe notebook (foarte incomoda tastatura), in pat, pe intuneric)
ayanna_xem spune:
citat din mesajul lui danasor Buna, dati-mi si mie va rog PM cu noile parole, cred ca o sa fac noapte alba , Anastasia e fornaita rau si nu-mi vine sa dorm cand o aud cum face mititica. Ayanna mai esti pe aici, please? pui mic |
Ai PM.
Imi pare rau sa aud ca e fornaita...a racit sau cum?
oani_2002 spune:
Acum chiar ma culc. Noapte buna Ayanna, ca numai noi mai bantuim la ora asta pe aici.
Mami de Lucas (06.02.2010) + André (30.01.2006)
ayanna_xem spune:
citat din mesajul lui Nik0le Io cred ca sunt cea mai rea mama din odiseea asta. Mie-mi si plange copilul cate o ora jumate legat (fara sa stiu de ce) si nici nu ia in greutate. Si abia acum m-am trezit ca tre' sa-mi fac programare la Stanciu. La aproape 4 luni. Somebody please shoot me! Nico de Isabela (2007) si Irina (01.02.2010) |
Aoleoooo...acum ajunsei la mesajul asta...
Bine ca te-ai hotarat sa mergi la medic. Si sa nu mai zici prostii de alea cu cea mai 'rea mama'...bla, bla...ca ma intristezi...si iar vin cu povesti din alea lacrimogene de va sta dumicatul in gat la prima ora cand va beti cafeaua... AM ZIS!
Uite...o imbratisare calda pentru MAMA Nikole...
Imi vine sa cant:
"Draga odisee ma duc sa ma-npusc
Draga odisee ma duc sa ma-npusc
Duu-te draga Nikole
Dar fara cartus..."
Zise eu...
ayanna_xem spune:
citat din mesajul lui oani_2002 Acum chiar ma culc. Noapte buna Ayanna, ca numai noi mai bantuim la ora asta pe aici. Mami de Lucas (06.02.2010) + André (30.01.2006) |
Noapte buna!
Somn usor!
lorex spune:
citat din mesajul lui ratusca_mica Gata, sunt la zi! Multumim de aprecieri pentru dintisori si multumim si de sfaturi pentru alaptat, sper sa nu se apuce sa ma muste, ca ii musc si eu nasul ala carn! Fetele, bebeii vostri toti au inceput sa incerce sa se ridice in fundulet? Ca al meu sta ca o placinta! Bicicleste la greu, ce-i drept, insa nu se rostogoleste, nu vrea neaparat sa stea in fund etc. Daca il ridic eu, ok se uita in jur, intoarce capul stang dreapta, dar nu protesteaza cand il pun la loc pe spate. Si nu se mai intoarce deloc deloc de burta pe spate... Si alta intrebare: pediatrii vostri verifica la controlul lunar si motricitatea sau doar se uita in gura, la puta, il asculta la plamani si inimioara etc? Ca incep sa ma ingrijorez, suntem totusi in luna a 5-a! Am luat ceai de la Hipp, maine il testez Ratusca mami de Andrei Ioan (12.01.2010) AMR 7 kile cucuiete si inca 7 pana la starea de Nirvana... a, pardon Gazela! |
eu zic sa nu-ti faci inca griji si sa te bucuri ca e linistit si nu trebuie tot timpul sa-l ridici
_
Lorex, mama de martzishor cu bobitza de aur ...a inimii mele...