bubite pe picioare

bubite pe picioare | Autor: ginutaC

Link direct la acest mesaj

Sau basici ca nici nu mai stiu la cit de mult m-am uitat la ele.Fata mea e plina pe picioare de basici.Problema e ca nu stiu daca sint ciupituri sau o fi o reactie alergica.Am fost cu ea la dermatolog dar nici dr nu a stiut sa imi explice bine.Se joaca in parc, si initial am crezut ca a fost muscata de furnici.Dar au inceput sa ii iasa sin ce in ce mai multe basici, unele mai mici, altele mai mari.Cele mari erau foarte rosii, umflate si tari si o si durea locul si o si minca.Se face aproape o saptamina de cind i-au aparut si nu mai trec.Si numai pe picioare si fund.Azi am vazut citeva basicute, dar f, f mici si pe burta.A...si cele care sint mai mari atunci cind sint pe trecute capata o alta culoare...parca acolo ar fi fost lovita.Acum ii dau cu fenistil gel, iar miine ii iau de la farmacie o crema cu cortizon.
Intrebarea mea...poate da o muscatura, sau doua muscaturi de furnica sau alta lighioaie alergie in halul asta?? Si daca e alergie numai pe picioare?
O sa incerc miine sa cer si claritin la farmacie,dar nu stiu daca or sa imi dea fara reteta...Sper ca nu m-am lungit fara sa ma fac inteleasa, dar nu am mai patit niciodata asa ceva cu copii.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Nu ii mai da copilului medicamente fara prescriptie medicala. Mai bine du-te la un alt dermatolog, eventual intrun spital.
Sanatate copilasului.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Intreaba i un hematolog daca spui ca dupa aceea arata ca si cum ar fi lovita (ca si vanataile).

***Fur is for petting**

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/

www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ginutaC spune:

Nu dau medicamente dupa ureche.Am fost cu ea la medicul de familie apoi la clinica, la dermatologie, iar medicul a zis ca e posibil sa ii fi aparut basicile alea din cauza furnicilor.Dupa ce se scarpina la basici i se fac foarte rosii, apoi cind trec ramine o culoare mai vinetie.Fenistilul e dat de medicul de familie, iar soderm lotio, dat de medicul dermatolog.Intrebarea mea fusese daca niste ciupituri de furnici poate da asa o alergie, si daca e alergie, de ce numai pe picioare?? Pentru ca si medicul dermatolog a ridicat un pic din umeri.Daca nu ii trece urmeaza sa ma duc din nou cu ea la dermatolog.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _Ralu_ spune:

Da, da, da!
De furnici sunt!
Am umblat cu fii-mea prin doctori un an pana am descoperit eu singura de unde provin. La fel, nimeni nu stia sa imi spuna ce sunt.
Basici nu facea mereu, dar exact asa se umflau si inatreau si inroseau...uneori faceau o basica in varf...apoi cand erau pe trecute aratau ca niste vanatai. Locul fiind foarte traumatizat normal ca se spargeau niste vase de sange pe acolo...
Important e sa le iei din fasa...adica sa nu le lasi sa se faca asa de urate. Eu cum observam petele rosii (caci asa erau in prima faza), ii dadeam claritine, si ...locoid crelo. Tratament prescris de o dr dermatolog de la Medlife.
Eu am avut furnici in casa, dar nu le vedeam, si intotdeauna se trezea dupa somnul de noapte cu aceste ciupituri. Probabil ca se urcau in pat noaptea si o ciupeau...Le avea mereu in partile corpului care nu erau acoprite de haine...si doar din prmavara pana in toamna. Cat era frig nu...pt ca nu mai erau furnici.
A fost o adevarat drama pt mine...am trecut prin toate starile posibile...pur si simplu se trezea cu acele bube pe ea si eu nu puteam face ninmic....nimeni nu stia ce sa imi zica.
Unii deramtologi spuneau ca ar putea fi ciupituri...dar nimeni nu zicea nimic concret.
Pana intr-o zi cand am vazut o furnica pe ea...si peste cateva ore am vazut ca incepe sa i se umfle locul respectiv...suna ciudat, dar mi s-a luat o piatra de pe inima. Macar stiam ce e...

Acum, o feresc cat pot de insecte, si de fiecare data cand iese afara o dau cu un spray contra insectelor, bio... Anul trecut cu acest "tratament"...cred ca a fost ciupita doar de vreo doua ori.
Anul asta, inca nimic pana acum.

raluca mami fericita de alexia (07.09.2006)

Mergi la inceput

cam in halul asta arata un genunchi de al ei, cu o ciupitura:
ciupitura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligia13 spune:

varicela?!

Mergi la inceput

Ah, si la un moment dat..acum 2 ani cred...am fost la tara. A alergat prin iarba, si la scurt timp i-a aparut o basica ceva mai sus de glezna. Pana seara basica se facuse imensa...cam 1cm in diametru. Pana dimineata s-a spart, insa era plina de altele mai mici pe ambele picioare...ne-am intors de urgenta acasa...am fost pe rand la budimex, spitalul de dermato-venerologie si pediatru ei intr-un final. La primele doua au ridicat din umeri...si mi-au dat crema cu cortizon...la diagnostic au scris "dermatita"...pediatrul ei a zis "impetigo"....
Tinand cont de volutia ei si de ce am mai citit despre impetigo...nu prea se adeverea diagnosticul.
Eu tind sa cred ca atunci a fost o reactie alergica la acea prima ciupitura de...nu-stiu-ce.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ginutaC spune:

Varicela nu e ca a avut acum citiva ani.
bb ralukutza, basicile dupa picioarele Dariei sint exact ca basica din poza pusa de tine, numai ca la fata mea au fost mai multe, iar acolo unde au fost 2 alaturate dezastrul era si mai mare. Dar nu au avut zeama, doar ca o mincau si unele o si dureau. Ce e drept e ca am ajuns mai tirziu cu ea la dr...a stat citeva zile asa, pentru ca in prima faza au fost putine si dadeau semne ca trec.Apoi i-au aparut altele , unele s-au unit intre ele, si am ajuns la doctor.Dar tot am fost speriata cind am vazut ca doctorii nu sint siguri( si medicul pediatru si dermatologul).Adevarul e ca se joaca foarte mult in nisip, si desi pina acum nu am avut probleme...In seara asta nu i-au mai aparut altele noi, desi i se vad picioarele urite. Continuam cu tratamentul, iar data viitoare (sper sa nu se mai intimple) poate nu mai intru in panica.
Va multumesc pentru sfaturi

Mergi la inceput

Da...si la ea s-a intamplat sa fie si 3 unite...iti imaginezi cum arata bietul copil.
S-a intamplat sa aiba si pe nas, spre ochi...si i s-a umflat tot nasul si ochiul...apoi ochiul a ramas vanat, de ziceai ca-i batuta.

E f nasol!

P.S.: prima data si ei i-au aparut cam pe la 1 an si 8 luni. Inainte nu. Poate nu a mai ciupit-o vreo furnica pana atunci.

Facea bube destul de nasoale si de la tantari, dar nu chiar asa...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rarutu spune:

Eu nu cred ca este de la insecte. Trebuie urmarit cand ies aceste "intepaturi". La baietelul meu ii ies primavara si spre toamna. La fel ca si voi am mers la medic, ne-a spus ca este de la insecte, apoi am observat regularitatea si perioada cand ies "intepaturile". Este o reactie alergica pe care o face primavara si toamna la schimbarea de mediu. Cel mai bine incercati cu solutii antialergice: Xzysal, Zyrtec, Aerius, pe langa unguent local: solutie mentolata, unguient cu cortizon, dar nu f. mult sau fenistil. Ceea ce este pe picoare, pe intestine sunt cu miile. Spun toate acestea ca anul acesta in urma unui antibiotic: cedax, mi-a facut alergo-edem. Asa am descoperit ca am un copil alergic si sunt mai linistita, stiu ce sa fac. O alta posibilitate ar fi o reactie alergica data si de paraziti intestinali in perioada de inmultire.
Aveti grija! multa sanatate!

Mergi la inceput