bubite pe picioare
Raspunsuri - Pagina 2
CorinaDani spune:
ginuta, nu ar putea fi muscaturi de plosnita ?
de ce intreb asta : pentru ca afurisitele de insecte dau lovitura numai in timpul noptii, e greu sa le prinzi in actiune
editez, ca sa mai adaug ceva important : plosnitele au "prostul" obicei de a musca "grupat" (muscaturile/ciupiturile sunt una langa alta, pe o zona restransa), deoarece nu reusesc din prima incercare sa gaseasca un vas de sange si oricum se hranesc de mai multe ori pe timpul noptii; chiar poarta o denumire acest tip de muscatura "mic-dejun, pranz si cina"...
tin minte, aveam 8 ani si ne-am mutat in alt apartament, unde locuisera 2 pensionari cam...certati cu curatenia, sa zicem. normal ca ai mei au facut curatenie, au zugravit tot apartamentul, am venit cu mobila noastra, de la pensionari nu am pastrat nimic...
si eu si fratele meu ne trezeam in fiecare dimineata plini de ciupituri, si nu erau de la tantari (toamna-iarna) si nici de la purici...norocul a fost ca intr-o noapte tatal meu s-a trezit si a aprins lumina, oroare, bestiile erau pe tavan deasupra patului, altele erau deja in patul nostru...a urmat dezinsectie totala in casa, facuta de un nene de la sanepid, de-a trebuit sa plecam de acasa o intreaga dupa-amiaza, ptr ca solutia era f puternica...insa le-a nimicit pe toate, o vreme nici mustele nu mai indrazneau sa intre in casa...
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
_Ralu_ spune:
Prima data cand i-au iesit i-am facut o multime de analize!
IgE total, care i-a iesit normal, testul panel 4 alergeni, care testa vreo 30 de alrgeni...printre care si diversi copaci si plante, mucegaiuri, acarieni, par si epiteliu de diverse animale...toate au iesit normale.
I-am facut teste pt multi paraziti intestinali...helicobacter pylori, giardia (antigen din fecale)...si inca cativa, dar nu mai retin acum denimirile.
I-am facut coproparzitologic, plus multe alte analize de sange...Stiu ca am avut pe trimitere cca 17 analize.
Toate analizele i-au iesit perfect normale. Copilul este perfect sanatos, si eu am vazut cu ochii mei furnica cum a ciupit-o...apoi umflatura exact in locul ala.
In plus, la una din vizitele la deramtolog, au cercetat umflaturile cu un soi de microscop, si au vazut "gaura" de la acul insectei.
La fiica-mea au aparut primele umflaturi din astea exact pe 21 mai acum 2 ani (na, ca s-a nimerit...stiu ca era si ziua mea de nume)....apoi toata vara am tinut-o asa. Pana a venit frigul si au disparut insectele.
Apoi, cum iti explici ca ii apareau numai in zonele unde nu avea pielea acoperita de haine? Si in 90% din cazuri doar dupa somnul de noapte.
Dupa ce i-am facut analizele, si toate au iesit perfect, pediatrul ei mi-a dat totusi un tratament cu antialergice. Si am facut acest tratament timp de o luna. Cu 3 antialergice deodata. Inutil sa iti spun ca bubele au aparut inclusiv pe perioada tratamentului...
Deci, nu pot sa bag mana in foc pentru alti copii, dar copila mea mi-e clar ce are. Mai ales ca de cand o protejez cu spray, si am eliminat furnicile din casa, nu am mai avut probleme.
raluca mami fericita de alexia (07.09.2006)
_Ralu_ spune:
corina...una din dermatoloagele la care am fost...a insistat sa fac o curatenie generala in camera unde doarme copilul...sa scot tot, sa scutur, sa dau cu spary contra insectelor pe tot....Ce crezi ca am facut? Am aruncat TOT din camera. Tot-tot. De la mobila, covoare...tot. Am zigravit, am luat mobila noua...degeaba. Furnicile veneau de afara.....
ginutaC spune:
Fetita mea are 6 ani, pina anul asta nu a fost alergica la nimic.Ma gindesc ca daca ar fi fost alergica la ceva se vedea de cind ar fi fost micuta.Au mai piscat-o si pe ea tintari sau pureci cind mergeam in tara, dar pina acum nu a avut asa multe basici.Tind sa cred ca e de la furnici pentru ca de cind a dat caldura pe aici se joaca foarte mult in nisip si la gradinita si la locul de joaca.E muscata pe picioare, iar muscaturile astea le-am vazut seara cind si-a facut dus, dupa ce se jucase in nisip.In casa sigur nu am furnici si nici plosnite...ne-am mutat de 2 luni si am scos tot din casa si am pus lucruri noi.Nici paraziti intestinali nu are.In seara asta basicile erau pale...spre trecute, iar in mijlocul unora se vede un mic punct mai inchis la culoare decit retul basicii.Ca o intepatura.La alte basici nu se vede nimic.Oricum daca ii mai apar o sa merg cu ea la dermatolog din nou.Doctorul a zis sa ma intorc daca nu dispar.
Acum i-am dat cu o crema pe baza de betametazona.Daca ei i-au disparut basicile si nu o mai maninca...mai trebuie sa ii dau cu crema? Sau mai continui un pic doar cu siropelul(ii dau si un sirop).
Zilele astea i-am tinut si un pic de regim alimentar, dar cum e o pofticioasa nu stiu cit pot sa o mai pacalesc cu mincarea pentru ca ea a hotarit azi ca nu mai are basici.O sa caut sa cumpar si un spray din asta de insecte de care ati pomenit voi aici.
Multumesc mult pentru pareri si sfaturi.Sinteti dragute .
_Ralu_ spune:
Gina, eu ii dadeam cu locoid (crema cu cortizon) doar o zi ( de 3 ori). Pana trecea de faza nasoala a bubelor, apoi le lasam sa se vindece de la sine. Pt ca nu am vrut sa abuzez de cortizon.
ginutaC spune:
Se pare ca nu e alergie.Si nici nu stiu sigur ce e. Ieri seara i s-a umflat un picior si i s-a invinetit, s-a dus sotul cu ea la urgente, el intelege mai bine limba iar eu am ramas cu celelalte fete acasa.PIna i-au facut radiografie i s-a invinetit si celalalt picior si asa i-au oprit pe amindoi in spital. Azi analizele la singe i-au iesit bune.A zis dr ca singele e curat.Dar...e posibil sa fie un virus in corp, un virus capatat in urma muscaturii de insecte.DAr daca are virus de ce nu face febra?O tin in spital doar sub observatie cu pungi cu gheata pe picioare,si au zis ca in fiecare zi ii fac analiza la pipi si la kk.In seara asta asistenta a zis ca nici vorba sa fie de la insecte sau de la locul de joaca si ca nu e virus. E altceva care se comporta ca un virus. Ca e la nivel de capilar si ca e posibil sa fie umflata si pe dinauntru si ca nu are voie sa mearga. O ducem in brate la baie.Ca sa intrebam doctora ca stie mai bine. Dr a zis sa nu ne speriem ca au mai fost copii asa...dar eu ma sperii, acum stau si pling. In seara asta doarme sotul meu cu ea, eu ma duc miine dimineata cin pleaca el la servici si cred ca ramin eu noaptea viitoare.Si se suprapune si cu alta problema din familie.Simt ca o iau razna.
_Ralu_ spune:
Ginuta, ce ati mai facut?
F urata intorsatura a luat situatia voastra...imi pare rau!
claudia1178 spune:
BB ralukutza, te rog sa+mi spui si mie cum se numeste acel spray impotriva insectelor........iti multumesc!
Saptamana trecuta si fetita mea de 2,7 ani mi-a facut o asemenea alergie , spunea doctorita dermatolog ca a fost produsa de muscatura de insecte........eu bauiesc ca au fost ori furnici ori purici.....la tara totul e posibil.......sta cum la soacra mea care are ceva pisici la curte.......acum e bine iar tratamentul a fost Zyrtec, crema unguent Elocom si mixtura mentolata.....acum e bine, dar dureaza pana se vor vindeca bubitele..
_Ralu_ spune:
Sprayul se cheama "lotiune bio impotriva insectelor" bouclier insect, de la pediakid.
L-am luat de pe net.