Cat de grava este situatia la nivel global?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lorelei_19 spune:

Elvetia a cam depasit criza economica, insa este afectata foarte mult de deprecierea euro. Cele mai afectate domenii sunt turismul si exporturile.
Banca nationala elvetiana incearca sa controleze scaderea cursului euro cumparand euro.
Uneori am impresia ca stam pe-un butoi de pulbere, care tine sa explodeze... Sper sa fie doar o simpla impresie...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Alina ...faza cu 2012 era o gluma
Iar chestia cu sa stringem cureaua, ar fi decenta daca ar spune-o unii care nu si-au tras (direct sau colateral) milioane din diferite contracte, de-a lungul anilor, iar cand au ajuns cam la fundul sacului, simt nevoia de solidaritate cu poporul intru economisire .

Intotdeauna romanul a avut darul (sau...o fi un dar?!) de a face haz de necaz. De cele mai multe ori e benefica aceasta capacitate, insa uneori ar fi mai bine sa ia unele lucruri ceva mai in serios. Chestie de nuanta. La tv se tot vorbeste, vad si eu tot felul de comentarii si emisiuni pe net, insa se rezolva cu asta ceva? Sau e doar pt circ..ca paine inca mai este!

Si pe aici este f f multa lume nemultumita ca s-au bagat milioane de euro in Grecia.
Insa, ce mi se pare mai tragic, este ca in Romania, la o adica, nu cred ca mai pompeaza nimeni nici un shfantz.

_

Iubeste-ma atunci cand merit cel mai putin, pentru ca atunci am cea mai mare nevoie.

www.youtube.com/watch?v=Yo2lzhB282Y" target="_blank">Tribute to an angel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

Citat:
citat din mesajul lui danat

Si pe aici este f f multa lume nemultumita ca s-au bagat milioane de euro in Grecia.
Insa, ce mi se pare mai tragic, este ca in Romania, la o adica, nu cred ca mai pompeaza nimeni nici un shfantz.

Cred ca nici nu isi vor propune, ca n-au de ce.
Spre deosebire de Grecia, Romania nu e in zona euro.
Daca e sa se prabuseasca, Romania nu trage euro-ul dupa ea, nu provoaca mare deranj in UE :).

ma rog, zic si eu asa...
Nu ma pricep la economie, nu inteleg cum functioneaza chestiile astea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui Guestus
au fost date citeva mii de apt in rate...deci nu este o mare problema.

treizeci de mii ... dupa estimarea jandarmeriei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

O prietena de-a mea zice ca daca ai un baiat jumatate din creier iti pleaca in primele lui sase luni de viata. La mine se verifica , nu inteleg ce legatura au apartamentele cu jandarmeria?!
Oricum asta cu ipotecile e drob de sare, nu s-a intamplat nimic in Ro deocamdata si poate nici nu se va intampla. Pe aici de ex nu a fost avalansa de foreclosures din state, e drept nici preturile n-au scazut asa mult.
In state insa si sistemul e mult mai permisiv, multi pleaca voluntar din ipoteci fara great shakes, ceea ce pe la noi nu e cazul.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Llaura
ce legatura au apartamentele cu jandarmeria?!

Cam toti care in interviuri se plang ca nu le ajunge salariul, indemnizatia sau pensia, nu uita sa precizeze ca au rate de platit ...

Si sunt cam aceiasi (o majoritate!) care acum doi-trei ani credeau in alinierea salariilor si pensiilor la nivelul ue.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beren spune:

Grecia si Irlanda sunt situatii speciale pentru UE: au fost admise in ciuda diferentei enorme de nivel de trai (ambele tari erau foarte sarace la momentul admiterii), au fost pompate multe fonduri pentru aducerea la nivel economic, pentru reducerea coruptiei, pentru alinierea la standarde. Balanta economica intre Grecia sau Irlanda si UE inclina covarsitor in beneficiul celor doua tari.

Nemultumirea cetatenilor din alte tari UE vizavi de cat de mult profita asemenea membri (Portugalia poate fi inclusa aici) de uniune fata de cat de mult contribuie nu este un lucru nou. In cazul Greciei, a devenit exasperare (de exemplu, dupa milioane si milioane in programe anti-coruptie).

Romania are evident un potential economic mult mai mare decat ambele tari citate, deci interesul UE in alinierea infrastructurii si standardelor comerciale va ramane relativ ridicat. Perioada actuala este si un test de maturitate pentru noul membru UE: va controla Romania deficitul conform normelor europene? vor fi luate masuri de austeritate sau populiste?

Problema politicienilor este ca se comporta haotic: se pare ca nu au dezvoltat nici un plan din toamna pana acum; promit reduceri dure ca sa fie credibili in fata FMI-ului si a UE, dar nu au deloc consultari cu diferite componente interne (patroni, sindicate); si ce-i mai rau, nu ofera nici un plan de durata. Pe cat pot sa observ, toti asteapta sa "treaca" criza in exterior si sa reinceapa influxul de credit din ultimii 4-5 ani.

Mergi la inceput

www.cnbc.com/id/37204698" target="_blank">Oops! Pe cine mai pacalim pentru inca o transa de salarii si pensii?

Mergi la inceput

LLaura, dupa cum spuneam, www.hotnews.ro/stiri-opinii-7293623-vazut-marele-protest.htm" target="_blank">jandarmeria a numarat bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Noi nu am fost deloc in recesiune, am avut doar un surplus bugetar mai mic, asta dupa ce s-a aruncat cu bani la greu in populatie ca sa stimuleze comertul.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation

Mergi la inceput