Cat de grava este situatia la nivel global?

Cat de grava este situatia la nivel global? | Autor: alina023

Link direct la acest mesaj

Incep prin a sublinia faptul ca nu doresc sa creez panica sau neliniste, doresc numai sa vad si parerea altor persoane!

Intr-un cerc de persoane influente se discuta intens zilele acestea cat de grava este situatia economico-sociala la nivel global. Framantarile sociale generate de criza economica se intensifica (pana si la noi, dupa cum se vede) iar ingrijorarea in ceea ce priveste posibilitatea izbucnirii unor conflicte violente (mi-e si teama sa scriu cuvantul...razboi) este crescuta!

Vin si intreb (si) aici...voi ce credeti vav de cele de mai sus? Este o ingrijorare cu baze reale, serioase sau doar un punct de vedere prapastios si dus la extrem?

Sa ne fereasca Dumnezeu de asa ceva...sper ca omenirea sa fie suficient de matura sa nu mai lase sa se intample grozavii planetare! Dar...???

Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)

Ana, minunea mea iubita Luca, iubitul mamei drag!
Povestea nasterii Anei

Ajutati-l pe Cata, un baietel de 5 ani, sa traiasca!!!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Vauva spune:

Pot sa spun ca in Finlanda este liniste si pace pana acum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

Cred ca e un punct de vedere cam extrem. Asta cu razboiul.

Pe de alta parte, mai cred ca situatia critica de prin unele tari lasa cale libera renasterii unor ideologii de extrema dreapta.
La vecinii nostri, in Ungaria, un partid catalogat drept neo-fascist tocmai a intrat in Parlament, e al treilea partid ca pondere, 17%. (Ca sa vizualizam putin, ne putem imagina cum ar fi la noi ca, in loc de PNL, ca importanta pe scena politica, sa fie Romania Mare.)

In plus, remarc ca tot mai multe voci insinueaza esecul proiectului Europei unite.

Chiar eram curioasa cum se vad lucrurile prin alte tari.
Bun subiect.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

..ca focul ar merge acum o nationalizare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

majoritatea tarilor s-au intins mai mult decat le permitea plapuma(nu ma refer la tari din Africa, etc).
De exemplu, americanii, care sunt cca 400 de mil de suflete si consumau (statistica de anul trecut) 3 sferturi din resursele pamantului.
S-a trait pe credit nu real si acuma intai trebuie sa acoperim gaurile dupa care sa ne refacem rezervele.
Probabil ca ceva o sa se intample...criza o sa mai fie si cine stie probabil o sa avem parte si de ceva nasol.

devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/

Tot ce poti cumpara cu bani e ieftin! Erich Maria Remarque.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Acush acush vine 2012...

_

Iubeste-ma atunci cand merit cel mai putin, pentru ca atunci am cea mai mare nevoie.

www.youtube.com/watch?v=Yo2lzhB282Y" target="_blank">Tribute to an angel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beren spune:

Despre situatia (si perspectiva) din America, "esecul" lui euro si politica: editorial www.nytimes.com/2010/05/14/opinion/14krugman.html" target="_blank">Krugman.

Global, situatia este mult mai putin grava decat, sa spunem, imediat dupa al doilea razboi mondial. Si sigur este mult mai buna decat in perioada 1929-1932. Iar economia USA isi revine deja (de o vreme).

Pentru cei mai multi dintre noi, e cea mai serioasa criza globala pe care am trait-o. Probabil vom vedea situatii si mai dificile in secolul asta. In 20-30 de ani, actuala schema de repartizare a veniturilor/pensiilor va deveni inoperativa global.

Dar s-ar putea sa gasim solutii pana atunci.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Pentru ca lucrurile se cam rezolvasera (deficite mai mici decat prognoza, somaj in scadere), pe aici simpatia pentru greci e minima ca sa nu zic non-existenta ("o tara in care nimeni nu plateste taxe si nimeni nu e pedepsit") mai ales de cand cu taxa anti-bank pe care canadienii n-o vor. Frau Merkel e buna, i se spune Mutti si a salvat Europa, Sarkozy e rau a amenintat cu retragerea din euro.
Asta e din ziare, ce are lumea in cap nu am de unde sa stiu.
A, si tonul apocaliptic al acestui subiect e tonul lui Firea de ieri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

la noi in Deutschland, s-au anuntat masuri de economisire serioase. desi au inceput inca de anul trecut, pe ici pe colo sa reduca programul de lucru de la 8 ore la 6. diferenta celor doua ore, la plata, era preluata de Arbeitsamt.
acum , se spunea la stiri ieri, partidele cer masuri mai severe. in sensul ca vor sa reduca ajutorul social, celor care stau pe ajutor social de multi ani, cheltuielile guvernantilor.
nemtii au un atuu, sunt invatati sa economiseasca, au chiar o traditie in acest sens. isi asigura confortul casei, mananca destul de modest si cu preturi mici, cumpara haine ieftine sau de la reduceri. vacantele sunt f importante pentru ei.

creditele se acorda destul de greu aici, in special cel imobiliar. in general nemtii economisesc si la nevoie apeleaza la economii decat sa imprumute bani de la banca.

cred ca-i totusi exagerat sa ne gandim la un posibil razboi. oamenii sunt nemultumiti peste tot in lume....dar pana la razboi. dar mai stii??

Bazar general pe DC

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA

M-am nascut pentru succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina023 spune:

Beren, interesanta viziunea lui Krugman! Pana ala urma avem un avantaj din faptul ca nu am adoptat inca moneda euro! Sa vedem daca ai nostri guvernanti vor stii sa-l si foloseasca.

Laura, nu am vazut/citit nimic recent produs de doamna Firea! Si nu din aceasta directie mi-a parvenit informatia.
Aceiasi "simpatie" fata de greci este experimentata si in Germania. Mai mult decat atat, germanii boicoteaza anul acesta turismul grec prin a alege cu totul alte destinatii pentru vacante! Oamenii de rand din Germania (din ce am inteles ...nu am fost acolo!) sunt extrem de nemultumiti ca sunt nevoiti sa plateasca pentru coruptia de zeci de ani din Grecia!
Kariguld
, poate ne spui mai multe...cum se simte acolo?

iileana extrema dreapta a avut mereu adepti! Nu-mi amintesc exact acum, dar stiu ca au tot fost ani electorali orin diverse tari, in care extremistii au iesit pe locuri fruntase la final, starnind ingrijorare! Nu stiu daca intr-acolo ar trebui sa ne indreptam atentia! Cred ca ar fi bine sa fie doar ei cei care sa aduca ingrijorarea asta!

Danat....2012....2000...nu cred in scenarii apocaliptice! Cred insa in capacitatea omului de a se autoflagela!

Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)

Ana, minunea mea iubita Luca, iubitul mamei drag!
Povestea nasterii Anei

Ajutati-l pe Cata, un baietel de 5 ani, sa traiasca!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Am primit pe YM un mesaj de genul "sa mergem in Piata Victoriei sa-i dam jos". Pana la urma in Ro care e treaba cu protestele astea? ca abia mi-am refacut calc si pt moment nu vreau sa instalez plug-inul pt televiziunile romanesti, iar singura care-mi merge direct din site fara intreruperi e d-na Firea si am o tendinta asa sa nu prea o cred

Mergi la inceput