Viitoare mamici de Septembrie-Octombrie 2010! (57)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aniast72 spune:

Citat:
citat din mesajul lui be_one

Ma gandeam, noi ne tot stresam de ce mancam, ce facem, cand, cum si sunt unele mamici care n-au nici o grija, ca eu am vz si in maternitate "unele" care erau cu burta la gura si tot fumau si nu mai spun aici...

be_one, m-a amuzat putin postarea ta...hai sa-ti spun si de ce: Sigur n-ai citit aceasta odisee de la inceput dar si aici sunt fete care au recunoscut, cu regret, ca efectiv nu pot lasa de tot tigarile si mai fumeaza cate 1-2. Asadar, cred eu ca nu e cazul sa blamam optiunile fiecareia, pana la urma orice graviduta e majora si vaccinata si fiecare isi creste burtica/copilul dupa propria gandire. Nu e nimeni de condamnat atata timp cat nu recomanda si altora sa faca acelasi lucru (considerat gresit).

Parerea mea!

Andreea, in 24+ cu si bb Vladimir (03 septembrie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kiti2205 spune:

Off...nici nu mai stiu dc azi am mai scris ceva sau nu. Abia acum am putin timp sa respir.
Deci - bun venit gravidutelor noi.
Zoze - te dadusem la disparuti, cum te mai simti?
Am vazut pozele cu noile adaugari - foarte frumoase
Ana_80, am ochit o rochita care ar merge numai bine pt o graviduta. De unde ai cumparat-o????????
Aniast, f frumoasa rochia ta, dar daca este adusa din Anglia, nu cred ca ajung pe acolo pana in iulie....

In rest va pup si citesc cat de des pot.

Kiti, 19+ si mami de Vlad 15.05.2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kamy13 spune:

Citat:
citat din mesajul lui summertime

Citat:
citat din mesajul lui Kamy13

Fetele, imi pare rau de ce se intampla in Romania cu indemnizatiile, cu pensiile, cu salariile bugetarilor...Se ia chiar de la cei mai necesitati! Si eu am lucrat in invatamant in Romania si stiu cum erau si sunt salariile, chiar ma gandeam la o restabilire in Ro, sa revin in invatamant si sa ma titularizez, dar daca mai reduc salariile cu 25%, din vreo 8 milioane, raman 6, asa ca nu stiu...

Si aici in Spania incepand cu 1 ianuarie 2011 nu se va mai acorda cecul bebé, e o prima de nastere in valoare de 2500 de euro ce a inceput sa se dea din vara lui 2007. Asa ca dupa 3 ani se retrage si acest ajutor, care era unicul acordat aici. Am citit ca sunt femei ce vor sa reprogrameze nasterea, cele ce erau programate cu cezariana pt. ianuarie, ca sa nasca in decembrie pt. a putea incasa cei 2500 de euro. Saracele, va dati seama vor pune in pericol viata bebeilor lor pt. acei bani, pt. ca sigur au nevoie de ei, dar la ce extreme se poate ajunge !...
Ceea ce totusi ramane valabil, e concediul de 16 saptamani ce se poate lua pre si post natal.

TENERIFE

24+ AMR 16+

Camelia

"Daca dragoste nu e, nimic nu e "

Kmy, sunt curioasa. Acolo concediul postnatal, fie el si mic, e platit cu 100% din salariu sau mai putin?

-------------------------------------------------
din ce in ce mai fericita si mai gravida in 22 saptamani

summertime in Spania concediul maternal e de 100% din salariul brut si trebuie sa fi cotizat cu cel putin 9 luni inainte de nastere.

Felicitari si multumiri pentru implicarea ta sociala! Sa speram ca toate eforturile vor da roade!

P.S. Azi am fost "guraliva", am postat cam multe mesaje, dar iaca asa am ajuns sa primesc si eu o steluta (la 100 de mesaje)

TENERIFE

24+ AMR 16+

Camelia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns office spune:

Kamy, felicitari pentru steluta!

Tina, cu(25+) si mamica de Iulia Maria (24.02.2008)
http://lmtf.lilypie.com/RKoDp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_80 spune:

Citat:
citat din mesajul lui kiti2205

Off...nici nu mai stiu dc azi am mai scris ceva sau nu. Abia acum am putin timp sa respir.
Deci - bun venit gravidutelor noi.
Zoze - te dadusem la disparuti, cum te mai simti?
Am vazut pozele cu noile adaugari - foarte frumoase
Ana_80, am ochit o rochita care ar merge numai bine pt o graviduta. De unde ai cumparat-o????????
Aniast, f frumoasa rochia ta, dar daca este adusa din Anglia, nu cred ca ajung pe acolo pana in iulie....

In rest va pup si citesc cat de des pot.

Kiti, 19+ si mami de Vlad 15.05.2006

kiti, rochita este de la Mario.... dar este cumparata de ceva timp (1 an?). Incearca totusi, poate mai au ceva asemanator. Intr-adevar, este o rochie numai buna pentru burtica... problema mea este ca din cauza kilogramelor luate in sarcina nu ma mai cuprinde peste sani .
sper sa gasesti ceva sa iti placa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zozela spune:

Nerantula,imi pare rau pentru amniocenteza dureroasa! Si-ma bucur pentru miscarile lui BB simtite si de tatic! La mine,bebelusa asta e muuult mai puturoasa decat Mihai la varsta asta! Mihai facea tumbe,sarea burta ca nebuna,nici nu trebuia sa pui mana.Mademoiselle e finutza tare..Intr-un fel ma bucur pentru tine,ca ai putut sa-l dai pe Gruia la bunei si-in acelasi timp-te invidiez-pentru ca eu nu as putea sa-l dau Si nu stiu daca e numai din nevoia de a-l proteja si educa asa cum vreau eu sau din putina gelozie/apartenenta
Te apasat!Sa vii cu vestile bune si la noi,da?! La eco mergi-cand?!

Adriana!

Eveline,pai eu si inainte de sarcina am avut probleme destul de mari cu anemia feripriva,insa nu mi s-au infundat urechile si nici pulsatii(precum bataile inimii) n-am mai simtit in ele. Eu n-am experimentat asta decat in sarcina trecuta.Dupa nastere mi-am revenit instantaneu! Chiar nu stiu cauza si sper sa nu mai patesc asa acum. Ai grija de tine!Sa ne zici cum ies analizele!

Kami,daca va e bine acolo,ramaneti acolo.Ne sunt net superiori,din aproape toate punctele de vedere! Felicitari pentru * !!

Hai Mihaela ca mai e putin..3 saptamani trec repede,repede!!

Concediu placut,Luciana!

Da,da,mi-a amintit Kamy-asa e-deshidratarea poate duce la contractii B-H!

Citat:
citat din mesajul lui aniast72
Asadar, cred eu ca nu e cazul sa blamam optiunile fiecareia, pana la urma orice graviduta e majora si vaccinata si fiecare isi creste burtica/copilul dupa propria gandire. Nu e nimeni de condamnat atata timp cat nu recomanda si altora sa faca acelasi lucru (considerat gresit).

O da,bine zis!!

kiti,ma simt!! Mai,stii tu,daca mi-as plange toata ziua de mila,in loc sa ma bucur de ce e frumos din toata treaba,n-ar mai fi nicio distractie Deci-sunt bine!! Ceea ce va doresc tuturor!!
speciali!

Mamica lui Mihai si cu la purtator!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns be_one spune:

anaist, va citesc de multisor si toate imi sunteti dragi. In nici un caz nu am avut intentia sa blamez pe cineva, poate era doar mai bine sa fiu mai explicita, caci ceea ce am vazut eu erau niste mamici care fumau multe tigari pe zi( punctele de suspensie erau pt ca se mai cinsteau si in alte feluri) si in plus pareau sa nu-si faca vreo grija...si ceea ce am scris era legat de faptul ca fac totusi copii sanatosi, asta referitor la grijile pe care noi toate ni le facem din orice.
Bine, in afara de asta, sunt si lucruri mai amuzante, nu?

Oana 20+ si mami de Dimitrie (23.10.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Kamy13

Legat de contractii, tot doctorita mi-a zis ca intr-adevar cand se intareste burta sunt contractii, dar daca sunt ocazionale nu e o problema. Eu i-am zis ca de-obicei mi se intampla cand merg mult pe jos (adica mai mult de jumatate de ora), cand car lucruri sau ma enervez. Si da, mi-a zis, contractiile pot surveni la oboseala, la stres, trebuie evitate iar daca un cedeaza la repaus, atunci sunt periculoase.

Aici nu prescriu nimic, cum am tot citit ca voi luati nospa. Mi-a zis sa ma hidratez cat mai mult, ca lichidele scad nivelul de hormoni eliberat in timpul sarcinii.

TENERIFE

24+ AMR 16+

Camelia

Si eu am contractii cateodata si o simt pe bb-lina intr-o parte asa ca o "galca".Mai inainte s-a intarit iar si acum ma doare burta ca si cum mi-ar veni menstruatia.Cred ca o sa grabesc vizita la dr.

Ana20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zozela spune:

Oana
Da mai,dar nu toti copilasii aia care arata bine,sunt si sanatosi.Asta fu un fel de paranteza..ai inteles tu!

Ana,eu simt asa zilnic si nu e chiar bine..Mergi la dr.!

Mamica lui Mihai si cu la purtator!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nerantula spune:

Zoze, am pus in balanta riscul de a periclita sarcina tinandu-l pe Gruia langa mine, el este foarte solicitant, inca vrea mult in brate, cand e cu mine restul lumii nu prea mai exista, ar fi fost imposibil sa protejez burtica fara sa-l frustez foarte mult pe el, plange amarnic daca nu il iau in brate sau nu ma joc cu el, cum vrea el .. Mi-e foarte, foarte greu fara el, insa asa e cel mai bine, in aceasta saptamana ..
Bebelina din burtica e si ea mult mai delicata decat era G pe la varsta asta, el a miscat clar prima data la 14saptamani, acum am simtit miscari clare (dar foarte rare) dupa 17-18 saptamani, in continuare o simt rar, fata de cum era cu G.

In rest .. mai vorbim noi altcumva, ca aici e cam inghesuiala si nu vreau sa incurc locul ..

Mami fericita de steluta Gruia (16.09.2008) si neghinita

Mergi la inceput