Mugurasi si mladite de mai-iunie 2008 (160)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CrinaAndreea spune:

Buna dimineata!

Multumim frumos pentru urari si gandurile bune!

Cu intarziere, uram si noi La multi ani! mladitelor si mugurasilor aniversate in perioada in care am lipsit de pe forum.
Sa cresteti mari, sa fiti sanatosi si aveti parte numai de lucruri bune!

Bogdan e mai mult bolnav decat sanatos, de cand a inceput gradinita. A facut bronsita, pneumonie, si acum are faringoamigdalita si infectie mare in organism, si toate astea in decurs de aprox 6 sapt. A stat mai mult acasa cu antibiotic, decat la gradi, si taxa a mers inainte. Ba incerca directoarea de la gradi sa ma scoata si nebuna ca sustin ca a luat copilul ceva de acolo. Am uitat sa va spun ca in grupa lui sunt numai copii mai mari decat el, pt ca la segmentul lui de varsta au toate locurile ocupate.

Eu am inceput luni serv, si cum spuneam, azi sunt deja acasa cu el. Azi noapte la 1 eram la budimex, cu febra 39. L-am luat de la gardi cu febra 38, dar educatoarea incerca sa ma convinga ca e doar caldut, si mai ales ca l-a vazut asistenta lor si e perfect sanatos! Cand a avut pneumonie, acum 3 sapt, il consultase medicul gradinitei, si la fel era doar putin racit, recomandand ii dau oscillo; si a doua zi era deja pe gentamicina injectabila si cedax.
Cred ca au terminat medicina veterinara, ca altfel nu imi explic.

vin cu o mare rugaminte la voi, daca ma puteti ajuta cumva. As avea nevoie de o bona, in zona piata rahova
(sos. alexandriei)
Daca cumva stiti pe cineva, ati auzit ceva prin parc sau pe la cunostinte.... va sunt recunoscatoare. Ma gandesc ca poate cu o bona nu se mai imbolnaveste atat de tare, poate sa mai stea macar pana pe la 3 ani fara gradi.

S-a trezit Bogdan si plange. Febra nu ii scade mai deloc! Fug la el.
Multumesc mult!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana_78 spune:

LA MULTI ANI, ANDRA!

LA MULTI ANI DELIA!

LA MULTI ANI ROXANA!

LA MULTI ANI, BEATRICE!

Sa cresteti mari si sanatoase, fetite frumoase!

Ylari, si tot la doct. Bulacu mergem si ne placea, nu mai vine din pacate ultima data am nimerit la una care nu prea mi-a palcut, vorba lunga.
Pe cea unde ai fost cu Eva cum o chema?

Doloress, ce simpatic Patrick - sunt adorabili in faza asta cu vorbitul

Annika e acum la faza cu "pentru ca".
Mereu il foloseste pe "pentru ca" acum
Acum cateva zile am avut si noi o mini "discutie interesanta"

Latra un caine
Zic eu: Annika, latra cainele alb?
Ea: Nu, pentru ca masina e alba
Eu: pai eu intrebam de caine ...
dupa ce-a bolborosit nu stiu ce minuni acolo cu masina si cu "pentru ca" - de nu mai intelegeam nimic
intr-un final zice
"nu stiu ce culoare e cainele, pentru ca nu-l vad"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elenuca spune:

Buna dimineata si de la noi ! Sarbatoritilor de astazi le uram o copilarie minunata, fara griji si lacrimi, iar parintilor zile senine si pline de bucurii !
LA MULTI ANI!
Andra
Roxana
Delia Eliana
Beatrice
Daniel Christian
Sa aveti o petrecere frumoasa !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elenuca spune:

Desiree, ma bucur ca sunteti mai bine
Crin Andreia, daca nu gasesti prin cunostinte incearca sa cauti pe net www.bonamia.ro , www.BoneSiMenajere.ro , www.MaryPoppins.ro . Sper sa gasesti repede si sa fie ok. Multa sanatate, of, imi pare rau ca a suferit atat micutul, 6 saptamani e cam mult, cred ca e o idee buna cu bona daca nu poate nimeni din familie sa stea cu el.
Noi avem musafiri diseara, asa ca sunt in pregatiri, vreau sa fac pui cu ciuperci si smantana, cartofi taranesti a' la Esme , am deja rulada cu ciocolata, inghetata, ei vin cu tortul.
Va pup, ma apuc de curatenie si bucatareala.
A, am uitat sa va spun, Lizuca a mancat ieri la gradi cu manuta ei si a dormit o ora, yupiiiii ! suntem pe drumul cel bun . Ne-au anuntat insa ca toata luna august cresa e inchisa, cica directiva de la primarie....Si uite asa trebuie sa ne planificam concediul in august. Asta e...
O zi frumoasa tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonix spune:

LA MULTI ANI sarbatoritilor zilei !! Sa aveti ani frumosi si senini

Fetelor, aseara stiam eu ca am uitat ceva... In primul rand am uitat sa spun ce mi-au placut pozele Aelitei si ce mult imi place de ea

Apoi am uitat sa zic ca si al meu traduce, asa cum face Patrick :) El spune mai putine cuvinte in FR (cel putin cu noi de fatza, insa avand in vedere ca repeta ca o maimutza tot ce aude, banuiesc ca la cresa face la fel). Insa am remarcat ca isi traduce desenele Patrick e super tare - incep conversatiile alea faineee rau - trebuie neaparat sa le notez

Cu atashatul de copii, o constatare de a mea: cred ca in primul an eram prea invadata de schimbare, bebe avea nevoie foarte mari, eram stresata sa fac totul bine, eram obosita etc etc. In genere sunt rezistenta la schimbare - ma da peste cap, imi ia mult sa ma acomodez, cu orice fel de schimbare, daramite cu un bebe. Eu una am tanjit mult dupa viata de dinainte, cand eram libera, fara griji pe cap. Incercam sa il pliez pe bebe dupa nevoile mele, de fapt dupa dorintele mele, si vedeam ca evident nu resusesc hihi si ma frustram, asteptam sa treaca vremea sa ne revenim cu programul. Acum insa e mai usor cu Robert, mai autonom, respir, ma bucur cu adevarat de el si de dragaleniile lui. M-am adaptat la modul asta de viata, mi-a intrat in cap ca am un copil si el este prioritatea nr 1, el a devenit lumea si libertatea mea (uite, azi ma duc la drink cu colegii si il iau si pe Robert hehe - stam la terasa :D). Si mi se pare normal ca devin din ce in ce mai lipita de el pentru ca am din ce in ce mai acut constiinta faptului ca momentele trec, copilul creste si ne vom separa la un moment dat ... In orice caz, cu dragalasheniile astea nu ma mai intalnesc eu prea curand...

Voila si cam asta ... pe aici a venit caldul, soarele, yuupiii ... insa nu mai avem bani de masutza de balcon Ieri piticul a facut o tura de terasa cu bicla noua, asta dupa o ora de biciclit pe afara. Sa vedeti, cupilul meu stie stopul Traverseaza singur (ma rog, sa zicem ...). Vede stopul rosu si zice: top oshu - toooop (deci ne oprim). Cand se inverzeste ala - top vede, brrrrr (deci mergem ) Super haios :) Asa ca sunt relaxata, nici nu il mai tin de mana la stop, ca stie singur :)

Va pup si plec la muuuunci.

Simona cu Robertzel baietzel frumos

Cum a venit Robertzel in viata noastra

Poze cu noi toti si Poze cu bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alysh spune:

La capitolul sfidari, cred ca Vlady ocupa loc de cinste. Are pasiunea varsatului paharelor, ii place la nebunie sa vada cum curge apa, sucul, laptele pe covor, pe gresie pe ce nimereste. Cred ca nu exista zi sa nu verse macar o data. Si face asta si la gradi. De vreun an incoa ii tot explic si a inteles copilul dar prefera sa-si practice hobby-ul cu inversunare.

Scuipa pe jos, desi i-am explicat de miliarde de ori daca nu-i place mancarea sa scuipe si el pe masutza de la scaunel, nu, se apleaca special sa vada cu aterizeaza mancarea de sus

Cand il strig sa-l imbrac fuge si rade in hohote si strig, si strig, si strig, nimic...si el se tavaleste pe covor si lesina de ras...iar eu cu burtoiul ma frustrez....

La capitolul perle scoate si el multe, imi pare rau ca nu le notez, l-am intrebat ieri cum a fost la gradi si mi-a raspuns " Totul a fost foarte bine, mami!" si alaltaieri m-a rugat sa-i incalzesc laptic, eu abia ma trezisem , aveam o lene de zile mari si mi-a repetat "VReau laptic mami, te rog, sa nu uiti mami!".....si multe altele....

ALI, mami de Vlady si 35+ cu Luca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alysh spune:

Urez si eu sarbatoritelor de azi:

LA MULTI ANI, ANDRA!

LA MULTI ANI, DELIA!

LA MULTI ANI, ROXANA!

LA MULTI ANI, BEATRICE!

SA FITI SANATOASE, FERICITE, IUBITE, IMPLINITE!!!

ALI, mami de Vlady si 35+ cu Luca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada79 spune:

ANDRA, ROXANA,DELIA ELIANA,BEATRICE, DANIEL CHRISTIAN

La multi ani!!!!!!!!!! Sa cresteti mari si sanatosi si sa aveti parte numai de bucuriiiiiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Reallaura spune:

Intai sa urez si eu sarbatoritilor Delia_Eliana, Andra,Beatrice,Roxana si Daniel-Cristian , sa fiti sanatosi si fericiti!

In al doilea rand...tam tam!!tam a fost prima zi de gradi. Ne-am dus si l-am lasat acolo, cu masina si pianul. am plecat intr-un moment de neatentie asa ca nu a apucat sa planga. AM sunat la dna si a spus ca de vreo cateva ori a zis mama mama, dar fara sa planga. Nu a batut pe nimeni si am lasat instructiuni clare sa il supravegheze si pedepseasca daca ridica mana. Nu mai zic ca numai refrenul asta i-l cand in cap de cateva zile, sa nu bata copii ca ramane sa se joace singur. Vad ca e ok. Ne-a recomandat sa-l lasam la program lung, ca altfel se obisnuieste asa si la 2 e la usa sa fie luat si e mai greu inca. Da DOmnul sa fie totul ok oana la capat!

Lumi, Ali scumpele, multumesc de urari pentru Ilincutza. e fata mare!
Ali de tandreturile dinainte de somnul de pranz de car epove tu si mie mi-a fost asa dor dupa operatie ca mai mult d-aia plangeam. Poate e bine sa-l lasi si tu la program lung sa te obisnuiesti - tu, nu el!- fara astea, ca o sa plangi cu bb mic in brate ca nu poti sta cu bb mare! mda...hai ca mai ai si tu nitel
Ylari ce nasol cu aragazul!! Ma bucur ca aia mica e ok cu gradi!
Esme se poate zane din martipan?? ah, o sa salivez toata ziua!!Felicitari pentru succesul cu olita!
Aelita mai ce poze superbe...si-n casa e curat si dichisit...nu inteleg inca cum se poate cu doi odata. Ah, si in timpul asta mami mai avea timp sa si tricoteze/croseteze etc..Pozele sunt superbe!
Simonixsi pe mine ma sfideaza si nu stiu ce sa fac. Imi pusesem bazele in gradinita...EU ii spun treaba ta si plec sau il inchid in camera. In consecinta cand nu vrea ceva zice direct "treaba ta"
Doloress, Adriana, Ali ce perlute dragute...si Mircea are o gramada, el e plin de umor asa de exemplu stie ca lui Bogdan ii place cum pronunta el covrig si cand il intreaba ce mananci, Mircea, spune direct, in gluma"cu-vig!" ca sa vada cum ne pufneste rasul.
Doloress te cred ca ti-e greu sa deslusesti ce vb el in 3 limbi si noi abia ne descurcam cu cuvintele lui noi
Desiree, Lily sanatate multa
CrinaAndreea ce nasol ca s-a imbolnavit asa des si asa grav...pe astia de la cresa nu te poti baza, d-aia si se imbolnavesc repede, nu-i prea triaza..
Elenuca sa stapanesti sanatoasa masinuca. CE ti-ai luat?
Am citit si m-am intrerupt de nu stiu cate ori asa ca nu stiu cui/ce mai voiam sa-i spun

Laurita, mami de Mircea Ioan, 15 mai 2008 si Ilinca, 19 aprilie 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaH spune:

mai intai si mai intai, vreau sa urez un La Multi Ani din suflet tuturor copilashilor din grupul nostru sarbatoriti zilele acestea. Sa cresteti mari, mladitelor si mugurashilor, sa infloirti si sa fiti mandria parintzilor vostri.

eu, recunosc, am mai tras cu ochiu' pe la voi, dar nu am avut timp sa scriu, si nici dispozitzie. la munca sunt super super aglomerata, cred ca ideea cu statul o zi acasa nu a fost prea buna din acest punc de vedere. treaba e multa, timpul trece pe nerasuflate.

in schimb, cand ma gandesc la ziua mea cu copiii, chiar daca uneori sunt super obraznici, chiar daca uneori pic miercuri seara franta de oboseala, chair daca mai tzip la ei, eu zic ca merita din plin.

apoi, sa va zic ca dupa ce am citit experienta lui lorelei cu olitza, zic hai sa incerc si eu marea cu sarea. asa ca ieri, ca tot a fost cald afara si ams tat toata ziua in curte, am lasat-o pe mandrea mea fara pampers (care apropo, este inca marimea 4 si sta bine mersi; doar suntem o balerina, nu?).
zis si facut. si au urmat doua pishuri si doua caca, cu spalatul in cada dupa fiecare. si nu vrea pt nimic in lume sa stea pe olitza. este interesanta, stie ca face "pup" la olitza, imi spune dupa ce a facut, dar cand vreau sa o pun pe olitza, fie de control, fie dupa ce a faut, nu vrea si pace.

si mi-au spus ca si la gradi, pare interesata de ce fac copiii acolo, pe olitza, dar cand vor sa o puna pe ea, nu vrea.

cred ca nu este cea mai potrivita perioada de incercat, pt ca fiica mea este foarte foarte buna prietena cu "nei"(=nu), rostit pe toate tonurile, la orice intrebare si in orice imprejurare. indiferent ce o intrebi, ea zice nei, chair daca dupa aceea parca isi da seama de intrebare si arata ca vrea.

ei, si iaca am ajuns la punctul unde ma arde parca cel mai tare, la arata/vorbit.

mai fetelor, pe mine pa trec fiorii pe shira spinarii cand aud cate spun copiii vostri. si defapt asta m-a facut sa ies si din barlog, cand am vazut cum vorbeste vlady de alysh. pai odo a ema este tot la faza de onomatopee si mutla gimnastica. recunoaste mutle mutle cuvinte, poze, citim in fiecare seara aceleasi carti, dar nici gand sa vorbeasca asa de bine. e drept ca si-a mai dat drumul la cuvinte, le poceste, dar este cu o silaba mai mutl decat onomatopeele.
stiu ca nu trebuie sa imif ac probleme, si imi repet asta mereu cand ma lovesc gandurile astea, dar totushi, ce sa fac sa o ajut putzin. de repetat dupa mine nici gand, doar e capoasa, nu?

mai voriam sa zic de tzinut in bratze. eu mereu am dat cu flit la sfaturile din seria "nu o tzine in brate ca se invatza asha". am tzinut-o si o tzin in bratze cat o sa ma lase. acum asha vrea sa il amit zin si pe alex, sa il mai pup, dar nu ma mai lasa. uneori se sterge dupa ce il pup. si asha l-as mai dragalashi...
dar evident ca o mai las si sa planga seara, cand vad clar ca nu e decat o shantazista care vrea sa ma tzina langa ea si sa imi vorbeasca. si sunt seri cand adoarme mult mai repede daca o las sa maraie vreo 5-10 minute, decat daca stau eu langa ea.

in alta ordine de idei: celo, unde eshti? mi-e dor de tine si de blonda ta frumoasa.

aaa, si sa nu uit. am vazut toate pozele, de la a la z. si vreau sa mentionez ca de fiecare data cand ma uit la pozele aelitei, ma minunez de asha mamica frumoasa.

abia ashtept sa mergem duminica la ziua lui lorelei.

va pup si mai viu eu.... intr-o buna zi :)

Poze

Mergi la inceput