Viitoare mamici de sept-oct 2010 (56)
Raspunsuri - Pagina 22
oramona spune:
Am o mare problema si imi este o teama. Ieri mi-am luat o paine la servici. Am mancat cateva felii. Azi dimineat al afel si acuma am observat ca are puncte de mucegai pe ea.

. Nu mai pot de frica. Voi ati auzit ceva de mucegai. Mai are 2 zile pana expira, deci nu-i veche. Mor ca nu am vazut de dimineata. Ce se poate intampla?Ma poate ajuta si pe mine careva cu un raspuns?
mamica de fetita si
20+
oramona spune:
Si nici la gust nu se simtea.Ce sa fac?
Da, un salariu mediu pe unitate se prevede in contractul colectiv de munca la nivel national.Deci toate firmele sunt obligate sa-l dea, inclusiv cele care au contract la nivel de unitate.
mamica de fetita si
20+
Fistiq spune:
"Art. 51. - In afara de ajutoarele prevazute de lege, la care au dreptul, salariatii vor beneficia si de urmatoarele ajutoare:
c) un salariu mediu pe unitate, platit de aceasta mamei, pentru nasterea fiecarui copil; daca mama nu este salariata, sotul acesteia beneficiaza de plata unui salariu mediu pe unitate"
Asta e articolul si se aplica in cazul Contractului colectiv de munca unic la nivel national. El se plica la toate firmele din Ro, dar sunt si firme care au propriul contract colectiv de munca la nivel de unitate. Insa, chiar si asa, acest CCM la nivel de unitate trebuie sa cuprinda cel putin perevederile celui la nivel national. Adica, ar trebui sa beneficiezi de salariul asta mediu pe unitate, indiferent de ce fel de CCM ai incheiat. Doar ca trebuie sa depui o cerere ca altfel... nu vine nimeni dupa tine sa ti-l dea. ![]()
Poate doar daca lucrezi si tu cu niste sefi buni ca ai Lorei.
----------------------------------------------
cu burticuta aproximativ bleu de 21+
summertime spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui oramona Am o mare problema si imi este o teama. Ieri mi-am luat o paine la servici. Am mancat cateva felii. Azi dimineat al afel si acuma am observat ca are puncte de mucegai pe ea. ![]() ![]() . Nu mai pot de frica. Voi ati auzit ceva de mucegai. Mai are 2 zile pana expira, deci nu-i veche. Mor ca nu am vazut de dimineata. Ce se poate intampla?Ma poate ajuta si pe mine careva cu un raspuns?mamica de fetita si 20+ |
Eu am citit ca e ceva in neregula cu alimentele mucegaite gen branza si alte alimente pe care cresc astefle de culturi pt ca nu sunt prelucrate si ca pericolul vine de la lipsa de prelucrare (pasteurizare de ex) si nu de la mucegaiul in sine. Eu ma indoiesc ca o felie de paine fara puncte de mucegai dintr-un pachet care avea niste punctulete poate afecta. Eu una nu mi-as bate capul cu asta. In fond din mucegai s eextrage penicilina, nu? ;)
-------------------------------------------------
din ce in ce mai fericita si mai gravida in 22 saptamani
oramona spune:
Asta stiu si eu, dar vad ca toate feliile de paine au mucegai, asa ca poate nu am simtit eu. Si am mancat vreo patru dimineata. Imi vine sa plang de nervi. M-as duce acum sa fac o sesizare , ca termenul de garantie e ok.

mamica de fetita si
20+
puiutza spune:
mersi mult de tot Fistiq!
chiar nu stiam...nici la primul copil nu am luat, dar nici nu ma mir. poate daca stiam macar eu sa ma iau de ei....dar asa!
acuma insa voi tine minte.

Dana
24+ cu
si mami de Bobi (06.03.2006)
andra_b spune:
Fistiq - unde trebuie depusa cererea asta? Si cand?
Multumim 
-----------------------------
20+ cu bebe mic 
andra_b spune:
Ana am vazut pozele tale, ce fain ti-ai facut parul la cununia civila 
Lora ti-am vazut burtica careia ii dau un pupic dulce! 
Si esti foarte frumoasa si nemachiata! ![]()
-----------------------------
20+ cu bebe mic 
ana_25 spune:
oramona,si eu am mancat ieri in piata doi mici de la o taraba fantoma si mi-a fost rau toata ziua.Avrut sa ma duc la doctor,am crezut ca am facut toxiinfectie alimentara.Nu prea mananc de oriunde dar mirosul era prea imbietor
Eu in locul tau le duceam painea inapoi s-o mance ei.![]()
Ana
20+