Bobocei de sept-oct 2008 (286)
Raspunsuri - Pagina 14
Paula-Laura spune:
Ada si cum reactionezi cand fratele mai mare(2 ani) loveste in surioara lui (8 luni)? Adica cum gestionai tu criza dupa ce il scoteai pe Radu din vizor (cred ca asta e primul pas
)
Mami de Mihnea (09.10.2008)
poze
www.onetruemedia.com/shared?p=7a2406b2610465e5331ebf&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulete
Muuh spune:
Paula a raspuns Ada la prima intrebare nu am nimic de adaugat daca imi amintesc o sa scriu. Eu am incercat mai multe metode cand Alexei il lovea pe Dimitri care nu era inca apt sa riposteze singura care a functionat a fost sa il consolez pe Dimitri apoi sa il iau pe Alexei in brate, sa il privesc in ochi, sa ii spun ca il iubesc, ca il iubesc dintotdeauna, ca o fac neconditionat si ca indiferent de ce va face el in viata asta eu sunt mama lui si il voi iubi. Dar repetat la nesfarsit. Adaugam intotdeauna ca bataia doare, este umilitoare si injositoare atat pentru agresor cat si pentru victima. Apoi incercam sa gasesc adevarata cauza a loviturii, nu mi-a reusit intotdeauna dar cand am aflat cauza ea era legata de purtarea/vorbirea/atitudinea mea si a sotului.
Mai folosesc, cand reusesc sa intuiesc atacul (acum nu prea mai e cazul ca Dimitri daca il atingi din greseala se intoarce si iti cara pumni si picioare) treaba aia cu "loveste o perna, sari in sus, faci ce vrei dar nu dai in el pentru ca stii foarte bine bataia..... iar mie nu imi place sa va loviti, nu vreau sa vad asta)
300 spune:
Claudia, nu seamana cu sunca de pui, da spre pateru, cu gust pronuntat de carne. E bun, mai ales cu rosii, cas sau altfel de branza pe langa el. Anda tot n-a vrut sa guste nici din el nici din altceva azi. :) O zi usoara maine!
Babytza cum mai e tatal tau, ai vb cu doctrita?
abe spune:
Babytza iti doresc multa putere tie si familiei si sanatate!
ClaudiaH curaj pentru maine! iti tin pumnii sa fie totul bine!
lumi welcome back!
nocom saracuta Dariuta! mai dar voi ati sufert tare mult cu mucii astia nenorociti si cu racelile!! sper sa aveti o noapte linistita!
As avea si eu o intrebare pentru mamicile cu doi copii: pana la ce moment al sarcinii l-ati ridicat pe bb1 in brate?
mami de Maria si
15+
Muuh spune:
Ultima data in duminica dinainte sa nasc adica pe 31.08.2008 pe 02.09.2008 l-am nascut pe Dimitri. Mie una doctorul mi-a spus sa il ridic atat timp cat simt ca pot si atat am putut. In ultima luna nu l-am mai putut cara pentru ca ma durea rau de tot u picior dar il ridicam.
gaia.nevia spune:
Neatza!
serviti va rog...
Babytza, sper ca sunteti cat se poate de bine...
Claudia, tin pumnii sa mearga snur!
Alexa, n-am intalnit exact aceasta situatie, cred ca am avut noroc ![]()
Dorelu nu l-a vazut pe Radu ca pe un real pericol pana n-a inceput sa vrea din masinutele lui...
Cand era asa mic sa stea unde il pui doar se mai urca peste el si inlatura orice urma de jucarie din jurul celui mic.
Cand a inceput Radu sa se tarasca prin toata casa il mai musca daca punea mana pe ceva, dar de fapt Radu a inceput cu muscatul si Teo a invatat&aplicat doar foarte rapid de la el.
"bataliile" adevarate au inceput cam de cand Radu a devenit biped, probabil acum in vede ca pe un egal ![]()
Muuh intotdeauna te-am admirat pentru metoda asta in care ii spui lui Alexei cat de mult il iubesti...
La mine a mers foarte greu asta.
De fapt, o singura data cand Teo l-a lovit pe Radu (nu-l lovise rau, adica nu era de adunat de pe jos si consolat sau ceva, il impinsese pana cazuse in fund si urla la el TE URASC NU VREAU SA AM NICIUN FRATE VREAU SA DISPARI DE AICI - si apropos, chestii de genul asta imi aud urechile aproape in fiecare zi!!!)
revin - deci am ales sa il iau pe Teo langa mine si sa-i explic cat de mult il iubesc, cat de multa iubire este, ca nu e nevoie sa simta ca o imparte etc... ei bine, Radu a fost atat de frustrat ca vorbesc cu Teo in loc sa-l bibilesc pe el, incat a venit peste mine si efectiv m-a luat la bataie. cu sete asa...
De atunci am renuntat la ideea de a-i spune ceva frumos lui Teo cand il agreseaza pe Radu. Era clar cat de mult sufera cel mic daca ii acord atentie lui Teo... asa ca metoda mea e sa il consolez pe Radu pana il linistesc si pleaca el de la mine, apoi sa ma ocup de Teo, si intotdeauna incep prin a-i spune ca a facut ceva care nu imi place...
In cursul discursului vine vorba si de cat de mult ne iubim noi, dar de regula are grija sa imi explice ca pe Radu il iubeste "foarte putin... poate chiar deloc"
Si iar o iau de la cap cu iubire este muuuulta, muuulta, si nu se consuma daca o dai peste tot.....
gaia.nevia spune:
Si eu l-am carat pe Teo in brate fara restrictii in ultima parte a sarcinii, pana in ziua in care am nascut.
El avea 18luni, mergea binisor, dar cerea in brate cand obosea, am scurtat plimbarile si trebuia sa-l iau cam la colt, calare pe un sold, pana acasa, sau in parc o alee sa zicem, pana la masina...
Il mai ridicam la baie ca sa-l bag in cada, si cam astea erau nevoile.
La masa cand il puneam in scaunel
Am avut insa o perioada de vreo 2-3 luni as zice trimestrul 2 in care am stat mult la pat si nu am avut voie sa ridic nimic, aveam niste dureri crancene, de fapt abia ma miscam... Statea mama foarte mult cu noi si iesea cu el la plimbare plus tot ce era de facut prin casa.
Dupa ce m-am simtit mai bine, am reluat.
abe spune:
Neata'
Multumesc ada si muuh, speram sa fie asta raspunsul pt ca sincer acum nu vad cum as putea sa nu o mai ridic. eu l-am intrebat pe dr la inceputul sarcinii, cand mi-a zis sa nu fac efort mare, daca ridicatul copilului de 11 kg e efort mare mi-a zis ca inca nu, dar mi-a dat de inteles ca in curand urma sa fie.
ange bine ai revenit!
mami de Maria si
15+
gaia.nevia spune:
abe, conteaza mult si cum e sarcina ta.
Am o prietena care a avut placenta previa, iti dai seama ca nu era cazul sa ridice nimic... de fapt i s-a si declansat nasterea cand a ridicat o cutie mare la birou, cam cu o luna mai devreme de termen a nascut.
Deci sunt cazuri si cazuri, trebuie sa vezi cu doctorul tau, daca ai o sarcina normala, fara risc sa se deschida colul, si cu placenta inserata corect, nu vad de ce ar fi probleme.