Mamici si Gravidute Italia -71-
Raspunsuri - Pagina 17
LAlexandra spune:
NELIA din cate stiu iti trebuie mare cu apa sarata, dar cel mai bune sunt salinele. De alea de la Ocnele Sibiului nu stiu cum sunt, eventual cerceteaza pe net. Ce te pot indruma e salina de la Praid, langa Sovata ( asta e in zona mea), la limita judetelor Mures si Harghita ( e drept ca se vb mai mult maghiara, dar toata lumea stie romaneste)
. Stiu rude care au fost si sunt tare bune, e si frumos amenajat, stiu ca iti trebuie cura de vreo 2 saptamani, iar rezultatele se vad. Eu zic ca daca persista problemele merita sa faci efortul si de timp si de bani, oricum la cat dai si pe medicamente tot acolo esti.
Mami de Printisor
- Alessandro (15.04.2010)
LAlexandra spune:
NELIA, m-am uitat putin pe net, dar parca la _Ocnele Sibiului sunt mai mult pt boli reumatice. Mai cerceteaza, eu zic ca sunt tare bune salinele subterane
Mami de Printisor
abramburika spune:
Hop si eu la vorba
!
Am fost in plimbari de dimineata ... cand am facut sapt. trecuta ecografia nu ii mergea dr. stampanta, deci nu mi-a dat nici o hartie la mana. Si m-a chemat azi sa o refac (eco), ca sa nu raman in pierdere cu fotografia samburelului
. Gratis, evident.
Si de acolo am mai fost la un mag. romanesc de unde ne-am mai luat una-alta, pofte de gravida
.
Am ajuns acasa franta.
Asa ... raspund pe sarite, ce imi mai aduc aminte din ce am citit.
cristina - bine ai revenit! Sa stii ca ma gandeam recent la voi, la vechea gasca. La ce fac. esti? Giulia?
dana - multa sanatate mamei! Ai mare dreptate cu casa pe pamant, cu curte (scuzati cacofonia). Copiii mai multa libertate, e perfect!
alexandra - mie mi-au venit banii fix dupa 7 luni. Cica e ajutor de nastere ... e binevenit oricand, dar eu il vad mai util atunci, imediat ce nasti. Insa a fost bine si asa. Tot vreo €1500 a fost, toti o data, nu in rate. Mi-a venit instiintare prin posta sa merg sa-i ridic de la oficiul postal.
nelia - auzisem si eu de salinele de la Praid ca ar fi ff bune pt. astfel de afectiuni si anul asta intentionam sa merg (pt. mine ca am probleme de sinuzita), dar a intervenit sarcina. Insa, m-am interesat si pe-aici si sunt la SIrmione (pe langa Brescia, deci pe-aproape de tine) ceva asemanator cu Praidul nostru. Adica trateaza aceleasi afectiuni respiratorii. Sunt si conventionate cu sistemul sanitar national, deci cu trimitere de la un pediatru poti avea gratuit sau cu reduceri, depinde de afectiunile pe care trebuie sa le tratezi. Cauta pe net terme Sirmione ca sa stii ce sa ceri tu la un pediatru. Stiu o fata care va merge cu baietelul de 4 ani si am sa vad dupa ce rezultate are. Vezi ca nu o sa fie prea incantat pediatrul de terme (ca in conceptia lor numai batranii merg la terme), dar tu insista pana obtii ce vrei. Asta iti spun di auzite. Oricum, de la anu' vreau sa fac si eu ceva in sensul asta, terme adica.
Si la mare e ok, dar pt. un tratament eficient e nevoie de min. 10 zile.
cris85 spune:
Ciao a tutte!
abramburikaSi mie mi-a fost dor de vechea "gasca". Giulia creste (are aproape 3 ani) si ne gandim sa-i facem un fratior..deci la "muncit" pe cat se poate ![]()
. Eu tot cu scoala sunt inca nu am terminat-o.
Mai sti ceva de Katia, Slimatei cu Stefania cea mica..Roxali ( ma gandesc ca nu si-a dat seama cine sunt inca
, avand in vedere ca am fost nevoita sa-mi schimb profilul
: Ma refeream la Roxali ) ![]()
Roxali ultima data cand am vb tu erai gravida inca cu cea micuta. Cum te descurci acum cu doi? E greu..usor..te-ai obisnuit?
Cristina, mama
lui Giulia ( 21.09.2007)...si aspiranta ptr a doua oara :)
LAlexandra spune:
Cris85 katiapam e si ea acum yoanag, iar slimatei e momentan plecata in Romania, o asteptam sa revina.
nu va suparati ca am raspuns eu ![]()
Mami de Printisor
nafi spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui cris85 Ciao a tutte! abramburikaSi mie mi-a fost dor de vechea "gasca". Giulia creste (are aproape 3 ani) si ne gandim sa-i facem un fratior..deci la "muncit" pe cat se poate . Eu tot cu scoala sunt inca nu am terminat-o.Mai sti ceva de Katia, Slimatei cu Stefania cea mica..Roxali ( ma gandesc ca nu si-a dat seama cine sunt inca : Ma refeream la Roxali ) Roxali ultima data cand am vb tu erai gravida inca cu cea micuta. Cum te descurci acum cu doi? E greu..usor..te-ai obisnuit? Cristina, mama lui Giulia ( 21.09.2007)...si aspiranta ptr a doua oara :) |
CRIS - bine ai revenit si spor la
Iti predam stafeta cu drag !
http://s809.photobucket.com/albums/zz14/nafi_photos/project_bebe/
[
abramburika spune:
alexandra - stai linistita ca nu se supara nimeni. Ai fost mai pe faza
.
cristina - da, s-au mai schimbat nick-uri intre timp. Nu stiu daca si eu il aveam pe asta sau pe cel vechi cand scriai tu pe-aici.
Chiar de mult nu ai mai scris daca roxali era gravida atunci. Te intrebasem la ce facultate esti?
Bafta cu bb2! Poate ne nimerim la aceeasi odisee
.
nafi spune:
LALEXANDRA - ca tot vorbea Cris de...activitati de budoar
... am uitat sa te intreb. tu ti-ai facut controlul de 40 de zile la ginecolog? eu inca nu l-am fixat, trebuie sa sun zilele astea ca sa ma duc la inceputul lui iunie. Sunt curioasa sa vad zice...daca-mi da unda verde si ce masura de protectie imi recomanda.
Am reusit sa-l pacalesc pe veverita asta mic si l-am mutat sa doarma pe canapea ca faceam sauna cu el in brate. cred ca se va trezi curand dupa cum se foieste. macar am avut timp sa mananc o supa si cateva felii de paine cu zacusca
Pupicei
http://s809.photobucket.com/albums/zz14/nafi_photos/project_bebe/
abramburika spune:
... mmmm, zacusca ... de ce oare nu ai pomenit de ea mai inainte ca imi luam de la mag. romanesc?
Data aviatoare ...
Seara ma apuca niste greturi teribile. Suportabile, dar mai bine ar fi fara ... doar iaurturi reusesc sa mananc sau acrituri.
Asa, sa ma laud apropo de mancaruri ... am luat branza cu smantana. E bunaaaa rau! Si am mai luat bors ca sa fac un bors de fasole. Acrit cu bors, desigur. Deja imi ploua in gura
.
LAlexandra spune:
NAFI... la mine a fost tare faza. Eu am fost la medicul meu (ca eu am umblat la privat pt ultimele consultatii, in Italia) pt ca simteam ceva la operatie
, inauntru. Asta a fost acum 2 saptamani. Pe drum ii spun la sotul: intreaba-l si tu de ceva anticonceptionale sau cum sa ne protejam, cand se poate face ceva..etc (ca eu daca nu ma descurc cu iataliana, na). Sotul e mai rusinos...ca el nu intreaba. Eu: pai atunci nici ca primesti ceva
.
Intram inauntru, doctorul care e foarte de treaba si foarte bun ne intreaba ce mai facem, cum suntem (mereu mi-a zis pe nume...pe mine ma impresioneaza sa tina minte numele cand are atatea paciente). ii zicem problema, el ma controleaza...totul ok. no, bun. Ne intreaba in rest cum suntem, daca am inceput sa ma protejez? pai nu...da, nu ati facut nimic pana acum?...pai, nu...cum, nu? pai cum sa facem? La care el foarte gingas...da ce ca doar nu ai nascut natural, poti face linistita
. Si dupa aia mi-a prescris si medicamente Cezarette (ca astea sunt bune daca alaptezi) si apoi mai vedem daca luam alte masuri de protectie, pe parcurs (mai ales ca eu cu operatia cam am interdictie vreo 2 ani sa raman insarcinata)
Si uite asa nu a mai trebuit sa intrebe sotul nimic, ca ne-a intrebat doctorul pe noi
. Vezi ce inseamna sa mergi la un medic barbat, imediat te intreaba de problemele de care ii doare pe ei![]()
Mami de Printisor