ecoli
Raspunsuri - Pagina 3
SHELLY93 spune:
Mamicilor,
Nu este relevanta o urocultura dintr-o urina recoltata din olita! Nu asa se recolteaza, ci doar in recipient steril.
Atentie la cum recoltati urina. Intreba o mamica , ce faci cand antibiograma iese diferit la doua laboratoare, sau la ce iese sensibil nu se recomand copiilor. In aceasta situatie, va interesati si mergeti la un laborator sau spital in care se testeaza pe mai multe antibiotice. Am trecut prin asa ceva, dar nu cu urina. La mari laboratoare, de faima din Bucuresti iesea sensibul la vancomicin. Nu i-as fi dat asa ceva nici in ruptul capului, si la altele ce nu mergeau la copil. Am mers la Bals si acolo a iesit pe antibiograma (pentru un pneumococ) ceva ce a putut fi administrat.
Iar acum sa va dau o veste proasta, dar mai bine sa tineti cont de acest amanunt, urina limpede nu inseamna neaparat ca acolo nu este nici o infectie. Problema noastra este ca nu prea mai exista medici pediatri. Si mult prea rar o mamica, aude de la un medic (pediatru sau generalist) (atunci cand copilul, nu prea mananca, sau are febra, sau subfebrilitate, etc) " fa-i sumar de urina si urocultura".
Se uita putin in gat si -i da copilului un antibiotic (cica are rosu un gat). Inebunesc la faza asta. Am o cunostinta care avea fetita de 4 ani tratata numai de rosu in gat cu antibiotice garla, de-a lungul timpului. A ajuns intr-un tarziu si la investigatii ale aparatului urinar. Surpriza: reflux urinar de grad mare si infectie urinara. Nu prea sunt medici care sa ia asta in calcul si anume faptul ca poate fi ceva in gat, dar nu exclude si ceva urinar. Datorita incidentei atat de mari a acestor afectiuni urinare la copii, e de preferat sa-i investigam (sumar si urocultura) destul de des in zona aceasta.
Sanatate
SHELLY93 spune:
Pentru " floaredemac",
te rog sa scrii aici, si nu privat. Daca aici ai citit, aici ar fi indicat sa ma intrebi.
Am spus anterior ca fetita mea bea foarte mult lapte cand era mai mica, si mai bea si apa. Era practic imposibil sa-i scpt scutecul mai devreme (l-am scos pe cel de noapte pe la 4 ani si ceva). Ii schimbam scutecul noaptea, urina mult. (avea si de ce). Pe scurt, nici vorba ca nu i-am mai dat sa bea, dar am fost constienta ca va bea mai putin cand scot si biberonul. Asa a si fost. si-a diminuat doza de lichid ( nu se mai distra cu biberonul). Am culcat-o, si peste cca. 2- 2,5 ore usor am trezit-o si i-am spus ca trebuie sa mergem la olita. Mai mult prin somn a percutat. Apoi a adormit instant . Am facut asta 4, 5 nopti si am avut surpriza, sa vad ca se trezeste singura inainte sa faca si sa vrea la olita. A fost super.
De 2 ani, nu stiu daca a scapat pe ea in pat de 4, 5 ori in somn ( fiind foarte obosita in acele situatii). Am avut noroc. Nu va spun ca asta ar fi reteta, la mine asa a functionat. Succes
adria.bh spune:
ieri am fost dupa rez la unul din laboratoare, v am spus ca de data asta am dus la 2 lab, rez:BProteus peste100000ger\ml, inainte, la celalalt laborator iesea tot cu ecoli,acum astept si rez de la celalalt laborator, astea abia pe marti.
voi ce stiti despre uro-vaxom se poate adm in timpul tr cu antib? noua un medic ne a spus ca da altul ca nu, ca e mai bine dupa terminarea tr.
sanatate