ecoli

ecoli | Autor: adria.bh

Link direct la acest mesaj

fetita mea are 2ani si 4 luni, anul trecut cand avea 1an si 6 lunia facut prima inf urinara ,e coli, avea temp peste 38 nu manca era irascibila ...ia trecut cu antib cf antibiogramei,peste 6 luni a facut iar tot cu ecoli dar de data asta nici un simptom doar ii mirosea din cand in cand urina,mai exact i pamp de peste noapte, peste zi nu mirosea tot timpul, ia trecut si de data asta. Acum la o luna de la ultima infect a facut din nou, la fel fara simptome, acum suntem la terminarea trat si asteptam 10 zile si sa facem iar urocultura, sper sa scapam de data asta definitiv, dr. ne a spaus ca peste 3 ifect sa trecem la ivestigatii mai amanuntite, am uitata sa va spun ca dupa a 2 inf am facut eco si totul e normal, acum treb sa facem urogafie si citografie,, sunt cam speriata pt ca am citit despre asta si e cam dureroasa si fetita mea reactioneaza urat si cand e colsultata cu stetoscopul.voi cum ati trecut prin asta? sunt din oradea ,cele care au trecut prin asta sa mi rec un medic bun multumesc si MULTA SANATATE

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cipriana85 spune:

Noi am descoperit ca avem infectie cu EColi , de la 4 luni ( acum avem aproape 8) de atuncea am tot tinut-o intr-un tratament continuu cu antibiotic, conform antibiogramei .
De documentat m-am documentat si eu. Iar cand am vazut ca tot iasa infectie, am cerut trimitere la o clinica de specialitate si asa am ajuns la Clinica 2 de Pediartie Cluj, la Dr. Marc Mariana, care ne-a facut investigati ,analizele au iesit ca la noi ( Petrosani ), ni s-a facut eco si totul era in regula, mai urma sa ii faca o cistografie si nu am fost de acord, pt ca bebe e mic, si daca avea ceva ( un reflux mare de urina) se vedea la eco, cum nu s-a vazut , nu am fost de acord.
Iar un reflux mic, se vindeca pana la 1 an, noi am ramas vb cu D-na Dr., ca daca nu ne trece pana la 1 an vom merge iara, si atunci i se va face cistografia.
Tratament am 40 de zile , antibiotic pt. profilaxie. Iar apoi ii voi face iarasi analizele si daca tot avem infectie vom face tratament pana la 1 an.
Clinica si personalul medical sunt super , si nu conteaza la ce medic ti se va da trimitere, pt ca pe mainile oricui ajungi, se vor ocupa de tine,cu profesionalizm si dedicare totala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SHELLY93 spune:

Am avut preobleme mari cu infectiile urinare ale fetitei mele. Acum are 6,5 ani.Fetita ta are inca scutece? E una din cauze. Sa-ti spun ce am facut noi. Am facut , dupa multe infectii urinare tratate conform antibiogramei, pe la 1,7 luni, am facut cistografie. Care slava Domnului ne-a infirmat un reflux urinar. Voiau sa ne faca si urografie , dar am refuzat. Substanta de contrast, iradiere in plus, nu am mai vrut. Problema cea mare, pe langa pericolul de a fi afectat rinichiul, ar fi fost acest reflux urinar. Care daca nu este depistat in gradul cel mai mic (exista grad, 1, 2, 3, 4, 5) nu mai poate fi tratat si se ajunge la interventie chirurgicala. Ei bine , am avut norocul sa ne infirme acest reflux urinar, cistografia. Chinuitoare ce-i drept. Apoi medicul nostru ne-a dat urovaxom. A adaptat doza pentru ea ( scrie acolo ca doar dupa 4 ani se da copilului), a mea fetita era mult mai mica, si am rezolvat. De atunci a mai facut de 2 ori ceva urinar. Exista o sensibilitate, dar... daca esti vigilenta, o rezolvi. Trebuie sa ii repeti destul de des aceste uroculturi. La cel mai mic semn . Eu inebunisem de tot in acea perioada, am citit tone de carti de specialitate. Succes.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adria.bh spune:

nu o mai tin in pampers de 3 luni, dar ii pun peste noapte,nu o pot tine fara ar insemna sa o trezesc tot la 3-4 ore si numai stric somnul. dar stii ce mi se pare ciudat de ieri iar ii miroase pamp a amoniac, dar cand face pe olita nu miroase deloc, nu stii ce sa mai cred,ii duc maine urina la lab sa vedem

Mergi la inceput

Draga Adria,
Eu sa stii ca am tinut mult scutecul. A baut foarte mult laplte, de la un an si jum. cate 1 sau 1,5 biberoane de laplte dupa fiecare masa. Si mai bea si apa . Iti dai seama ca in modul acesta ar fi trebuit sa o scol din ora in ora noaptea sa urineze. L-am tinut mult. Am scapat foarte usor de el, desi ma cam speriasem, auzisem o gramada de probleme legate de scosul scutecului. Asta e alta poveste cum am scapat de scutec. Daca vrei detalii iti spun.
Daca ii miroase urina nu e bine. Sa stii ca eu noaptea ii schimbam usor scutecul ca sa nu o trezesc. Tinutul lui prea mult nu e bun. Trebuie sa ai un laborator bun unde ii faci sumarul de urina si urocultura. Sa-ti spun un secret. Ca sa ai rezultatul uroculturii concludent, trebuie sa o faci 3 zile la rand. Adica 3 uroculturi in 3 zile consecutive. Sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns softurela spune:

Citat:
citat din mesajul lui adria.bh

nu o mai tin in pampers de 3 luni, dar ii pun peste noapte,nu o pot tine fara ar insemna sa o trezesc tot la 3-4 ore si numai stric somnul. dar stii ce mi se pare ciudat de ieri iar ii miroase pamp a amoniac, dar cand face pe olita nu miroase deloc, nu stii ce sa mai cred,ii duc maine urina la lab sa vedem

Fetita mea a facut e.coli urinar la 1 an si 4 luni, asta se intampla in aprilie anul trecut. De atunci nu a mai avut nici o recidiva desi pampersul il are in continuare.
Initial medicul de la urgente ne-a dat antibiotic pe cale bucala conform antibiogramei dar dupa prima zi de administrare, a intervenit pediatra ei si ne-a dat CEFORT injectabil (branula). A zis ca e singura sansa sa scapam de inamic si sa nu apara recidivele.

Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si 35+

Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Softurela, asta cu "e singura sansa sa scapam" ma indoiesc... Am scapat eu acum 30 de ani de colibacil, ca vorba aia nu era inca medicamentul asta, si la 30 de ani diferenta nu exista decat un singur medicament pe piata ptr asta? Ma indoiesc puternic...
Ah, si eu am scapat dintr-o situatie avansata, pielonefrita grad 4...

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns softurela spune:

Citat:
citat din mesajul lui Iasmin08

Softurela, asta cu "e singura sansa sa scapam" ma indoiesc... Am scapat eu acum 30 de ani de colibacil, ca vorba aia nu era inca medicamentul asta, si la 30 de ani diferenta nu exista decat un singur medicament pe piata ptr asta? Ma indoiesc puternic...
Ah, si eu am scapat dintr-o situatie avansata, pielonefrita grad 4...

Iti dai seama ca totul e relativ. La momentul respectiv am citit foarte mult de E.coli si copii cu recidive luasera antibiotice orale, probabil prea slabe pentru bacterie.
Poate din cauza asta am si acceptat CEFORT-ul, eu care sunt extrem de indarjita contra antibioticelor.
Nu stiu care era situatia acum 30 de ani si eu am avut o problema similara de nu mai stiau medicii ce antibiotic sa-mi dea si am scapat cu Zinat (cotat ca foarte puternic la acea vreme). Si am scapat definitiv, de atunci nici o recidiva.

Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si 36+

Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518

Mergi la inceput

Stimate mamici,
Nu se pune problema de antibiotic "puternic" sau mai "putin puternic". Este vorba de antibiograma fiecaruia. O sa constatati ca la aceeasi persoana , la aceeasi infectie pot iesi antibiograme diferite. E important ca ati reusit sa scapati de problema. Multa sanatate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Shelly, ai dreptate. Doar ca eu am vrut sa se inteleaga ca nu trebuie sa fiti disperate. Bine ca exista n posibilitati (n functie de antibiograma, ca nu iese de obicei un singur antibiotic la antibiograma, ci mai multe) in zilele noastre sa tratam picii nostri.

Multa sanatate va doresc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cipriana85 spune:

Da, exista n posibilitati conform antibiogramei, dar cand vezi ca toate antibioticele care isi fac efectul pt piciul tau nu se mai fabrica , ce reactie sa ai? atunci ce ii dai copilului?
Iar de faza "e singura sansa sa scapam" nu stiu ce sa cred, noi am luat suspensi peste suspensi, puls injectabil ( cefatotaxim ), mi s-au cam terminat resursele ( psihice ).
Iar cand va aud ca pici vostri papa bine, imi vine sa , al meu niciodata nu a vrut lapte, acum mi-l refuza total, manca noaptea in somn, acum de 1 sapt nu mai vrea mancare noaptea, doar apa. Iar pe zi, doar mancare solida.

Mergi la inceput