ecoli

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adria.bh spune:

noi pana acum am fost la un singur lab, de acolo am luat toate antib care erau sensibile, dar ciudat cand am facut si la spital urocult ,unele din antib de la lab1 care erau rezistente la celalat laborator erau sensibile, de asta ce spuneti,asa ca azi am fost la alt laborator, aici sper sa aibe si alte anibiotice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moonchild spune:

La noi infectia urinara a inceput la 2 luni si a trecut in momentul in care am schimbat doctorul si, in consecinta, modalitatea de a recolta analizele: nu am mai recoltat cu punguta aia (stupida) si ne-au recoltat asistentele la spital cu furtunasul (metoda care insa nu trebuie folosita foarte des si trebuie facuta cu maaare grija).

Tot din experienta si experimentele mele proprii: urina din scutece miroase puternic daca sta o perioada acolo, la caldurica. Eu am remarcat ca cu cat schimbam mai des scutecul cu atat mirosea mai putin urina.

Al treilea lucru, un principiu pe care l-am invatat de la doctorul nostru, este sa lasam copilul in pace (e adevarat, mai mare, nu in primele 2-3 luni cand plange mult si nu prea stii de ce) daca nu are nici un simptom.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adria.bh spune:

un copil cu IU nu poti sa l lasi in pece. am citit pe internet mai toate site rile despre ecoli si m am speriat foarte tare la ce repercusiuni poate avea, iar despre simptome am spus ii miroase urina dar cea din pamp de peste noapte, si azi cand i am rec urina era tulbure semn cert ca i infectata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jozsaerika spune:

no musai sa ma bag si eu in discutie

nu se lasa nici o inf urinara netratata ...complicatiile pot fi grave

in unele cazuri e chiar relevanta cistografia si chiar urografia...nu va temeti sa faceti aceaste analize.Sunt pt unii copii traumatizante...noi am chemat anestezist si am scapat de trauma.Stiu copii care au cooperat f frumos la operatiuni .Dar ecografia nu poate diagnostica refluxul ureteral si nici multe alte anomalii .Spun asta deoarece si eu in prima faza am refuzat cistografia cand la eco totul parea ok si totusi am mai tras-o o perioada mare in care rinichii copilului au fost afectati grav ca apoi la cistografie sa reiasa refluxul de grad mare
Stiu si cazuri fericite in care nu s-a gasit nimic la cisto si uro grafie

va dorim sanatate
Erika

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moonchild spune:

Dar eu am zis ca doctorul a zis sa lasi in pace copilul care nu are nici un simptom (adica n-are rost sa iei analize la un copil care nu pare sa aiba nimic)..nu am zis sa lasi in pace un copil cu IU..

Legat de mirosul urinei din pampersul de noapte..ziceam ca poate pur si simplu miroase pentru ca a stat acolo mult timp. Fa urmatorul experiment: fa pipi pe un tampon si miroase..si apoi inchide tamponul ud intr-o punga de plastic si tine-l acolo toata noaptea si apoi miroase-l de dimineata.

Urina tulbure intr-adevar poate fi semn de infectie..sau poate fi semn ca nu a baut suficiente lichide

Ce mai ziceam, dar poate nu am fost clara, ca metoda de recoltare cu pungutza este foarte imprecisa, se poate contamina foarte usor punguta respectiva..


Cand ai deschis subiectul ne-ai cerut printre altele sa impartasim experienta noastra..eu asta am facut..ti-am zis ce am aflat eu de la doctor in perioada in care stateam ca tine si citeam pe net si mi se inmuiau picioarele cand citeam despre malformatiile rinichilor si miroseam (asta fac si acum) fiecare pampers.

Citat:
citat din mesajul lui adria.bh

un copil cu IU nu poti sa l lasi in pece. am citit pe internet mai toate site rile despre ecoli si m am speriat foarte tare la ce repercusiuni poate avea, iar despre simptome am spus ii miroase urina dar cea din pamp de peste noapte, si azi cand i am rec urina era tulbure semn cert ca i infectata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Eu in facultate asa am invatat: proba de urina trebuie in primul rand evaluata dupa culoare, opalescenta, prezenta/absenta flocoanelor.

Incearca sa colectezi proba de la fetita intr-un recipient transparent si priveste-l in zare. Atunci poti sa iti dai seama daca este tulbure sau doar ti se pare.
Urina indiferent de cantitatea de lichid consumata nu are voie sa fie tulbure sau sa prezinte flocoane. Dupa o perioada de timp in care proba este linistita, poti sa evaluezi daca prezinta pe fundul vasului transparent (noi facem asta cu vacuete sau eprubete) daca prezinta si cristale.

Daca poti face astea, e o prima evaluare. Poate in olita se amesteca cu detergentul cu care ai dezinfectata olita (sau clor, domestos, de folosesti tu)

Iti tin pumnii. Multa sanatate!

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adria.bh spune:

ce zici tu Iazmin08 e adev asta mi a zis si asis de la laborator,ca urina nu are culoare normala si asta afost la 15min de la recoltate deci a stat un pic ''sa se linisteasca''
stiti ce nu inteleg, de cate ori ii duceam urina pt ca simteam miros de amoniac in pamp de peste noapte dar si la cateva urinari de peste zi , era tulbure si rez era poz, acum ii miroase pamp ,are culoare tulbure, dar peste zi nu ii miroase deloc,nu o mai pun pe wc o pun tot pe olita ca sa imi dau seama daca miroase.
daca nu ia trecut cred ca de vina e dr care ia dar pt a 3 oara acelasi antib , a treia oara pt ca de 2 ori ia trecut numai cu zinnat, a luat inca un antib de fiecare data inainte si nu ia trecut,asa ca a 3 oara a trecut direct la zinnat, sper sa nu fi creat rezistenta,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Adria, nu stiu la ce te referi cand spui asistenta de laborator.
Sumarul de urina nu il face asistenta ci biochimistul.
Eu iti spun cum faceam sumarul de urina in spital: dupa evaluarea de care iti spuneam, luam in mod obligatoriul pH-ul (care imi spunea daca e acida sau bazica urina) dupa care urma evaluarea la microscop.

Ai grija ca olita (desi sa fie curata si dezinfectata) sa fie de foarte multe ori clatita. Altfel daca mai are urme de dezinfectant pot da reactii chimice impreuna si sa se vada pe urma noii produsi formati ca si cum solutia e tulbure. OK?
Inteleg ca fetita e mica si e greu de prelevat proba, dar cumva trebuie facut si asta.
Iti tin pumnii sa fie bine.

PS Spui ca medicul ii da acelasi antibiotic. Asta in conformitate cu urocultura sau cu antibiograma presupun, nu?

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adria.bh spune:

Iasmin08 eu m am referit la cine am lasat proba si cine mi a luat datele, stiu ca biochimistul face proba in laborator.
referitor la ce mi ai spus ieri, azi am fost sa duc urina si la alt laborator,m am uitat atent in recipient si pe fundul lui erau niste cristale,asta ce inseamna? mirosul era normal dar culoare tulbure.
da, antib care i la dat dr a fost cf antibiogramei dar stiu ca nu se acelasi antib ci se schimba tot cf antib, dar ea a spus ca celelalte sunt prea slabe si nu o sa i treaCA
mersi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Scumpa mea, culoarea nu are cum sa fie tulbure. Culoarea este ori galben deschis ori portocalie. (in ultimul caz vorbim de obicei de hematurie, sau poate sa fie vorba de medicamente)
Ceea ce ai vazut tu, se numeste sediment urinar, acesta de obicei apare cu cat urina sta mai mult in aer liber.
Sedimentul contine: elemente neorganizate (cristalele) si cele organizate (celule epiteliale, eritrocie, leucocite, cilindrii), si altele (paraziti, levuri-adica ciuperci, fungi etc)

Cristalele sunt si ele impartite, unele apar in urina acida, altele in urina alcalina si au diverse motive.
Putine sunt insa de o certa importanta, multe sunt normale. Doar la microscop se pot identifica corect.
Cele mai multe dintre cristalele ce pot fi gasite in urina au importanta clinica scazuta, exceptand cazurile de dezechilibre metabolice, formarea calculilor sau reglarea medicatiei. Cristalele pot fi identificate dupa aspect sau, daca este nevoie, dupa proprietatile lor de solubilitate; pH-ul urinar influenteaza puternic formarea cristalelor. Cristalele gasite in mod frecvent in urina acida sunt: acid uric, oxalat de calciu si urati amorfi; mai rar sunt prezente alte tipuri: sulfat de calciu, urati de sodiu, acid hipuric, cistina, leucina, tirozina, colesterol.

In nefrite apar cristalele de acid uric (ceea ce poate determina aparitia mirosului intepator de care spuneai, unii cred ca e amoniacal)
In calculi renali apar cristale de acid oxalic.
Uratii sunt normali prezenti.

Deci deocamdata nu am de unde sti, pana nu stim exact ce fel de cristale sunt.
Despre faptul ca e tulbure, asta inseamna ca nu limpede ci tinde sa fie opaca.
Urina normala este in general limpede. O urina tulbure in momentul eliminarii ei poate contine:

* Saruri (urati, oxalati, fosfati, carbonati)
* Mucus, puroi, epitelii, microbi
* Grasimi (aspect laptos)
Dupa ce primesti rezultatul, poti sa citesti un pic www.focuslab.ro/Informatii/Examen_sumar_de_urinaSediment_urinar.aspx" target="_blank">aici

Multa sanatate!

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput