Ghiocei de martie-aprilie 2009***207***
Raspunsuri - Pagina 20
aditapop spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui anca_nicolae Am venit din pauza, de masa [ca de gandire v-am zis ca mai shed otzira] si am citit faza cu dulapurile inchise, si trebuie neaparat sa va pove ceva, doar ca pacat ca e in scris si nu video... Si bb3 tot deschide masca de sub chiuveta unde eu am toate de spalat [detergent, etc] si normal ca nu voiam sa puna mana pe acolo, asa ca, daca am vazut ca celebrul "nu e voie" la noi nu da roade, ce credeti ca zic? Simplu, clar si scurt: TOXIC! Si bb3 se uita la mine mirat, parca ceva ceva gandeste si apoi inchide singur usita!!!!! Sigur, nu pot promova metoda si la alte locuri interzise, ca atunci, in loc de prostia cu "totul e kk" as ajunge la "totul e toxic". Dar macar undeva am si eu o mica reusita. Desigur, dupa un timp reincearca, dar daca il vad iarasi zic: TOXIC. El iaer inchide. Insa nu e suparat, el crede ca eun fel de joc, de aceea imi place mai mult sa zic "toxic" decat "nu"... Chiar, uite acum mi-a venit razand analogia cu acele persoane, mai ales femei, care au probleme in a zice "nu", stiti si voi articolele... uite solutia, cand un berbant sexos marseaza, si acele femei nu prea ar vrea, dar nici sa-l supere nu ar vrea, in loc de "nu" ar putea zice: TOXIC! Poze cu noi Veronica-Elena 12 ani, Tudor-Iulian 9 ani, Robert-Adrian 1 anisor ![]() |

O sa incerc si eu - in ambele cazuri
POZE NAZDRAVAN
anca_nicolae spune:
Pisik,
La sighisoara o sa iti spun si eu parerea mea despre preocuparea ta. Daca vrei mai repede, te rog sa imi dai un sms cand as putea sa te sun sa vb mai pe larg, preferabil pe fix, oricand. Pup.
Aris
am notat nr, o sa sun, merci :).
Poze cu noi
Veronica-Elena 12 ani,
Tudor-Iulian 9 ani,
Robert-Adrian 1 anisor 
anamariame spune:
Asa, buun, ne-am lecuit de dulciuri. Bine ca am intrebat.Apropo de umblat pe unde nu e voie, Eva cand deschide vreun sertar in care nu-mi doresc sa umble, ii spun:"Asa...l-ai deschis, acum inchide-l!" Si ea-l inchide, ii spun "foarte bine" si rade satisfacuta, si pleca de acolo. Are voie insa la sertarele in care ii tin hainutele, ca nu pot sa ii interzic tot, si isi scoate toate hainele, una cate una, dar tot ea le pune la loc. Sigur, cand le scoate sunt impaturite, cand le pune inapoi...jale
, dar macar nu mai incap la loc si cand inchide sertarul nu isi prinde degetele ca nu se inchide bine
E innebunita insa sa mearga in patru labe pe afara. Merge si singurica, dar oboseste si vrea totusi sa exploreze. Sa mai spun ca e SINGURUL copil din oras care merge asa? Nu o las decat in parc (adica nu o las pe trotuar, nu ca in parc ar fi mai putini microbi
), dar chiar si asa, toti se uita ciudat la mine, ca-s mama nebuna, si ii aud cum comenteaza. Da mai bine asa decat sa-mi bat copilul pe strada sau sa il tin cu forta in carut cum am mai vazut, nu?
Ana-Maria, mami de
Eva Maria (23 aprilie 2009)
carla28 spune:
Vad ca se discuta despre crizele de personalitate ale piticilor. Si al meu face isterii, daca nu il las sa faca ce vrea asa ca il cam las sa faca ce vrea, nu are rost sa stau toata ziua cu gura pe el, asta nu e voie, cealalta e kk, etc.. Il las sa isi faca numarul, oricum se plictiseste dupa un timp si vrea altceva.
In curte, e toata ziua cu mana in pamant, rupe iarba, dupa caine, dupa pisica, ii prinde , ii smotoceste, eu am grija doar sa-l spal pe maini, sa nu isi bage mana murdara in gurita, sau sa nu inghita ceva de pe jos.
Si eu sunt de aceeasi parere cu Bianca, copii trebuie lasati sa exploreze mediul in care traiesc, sa isi stabileasca ei propriile limite, sa fie fericiti chiar daca se mai si murdaresc putin.
Eu una prefer sa strang 20 de minute la sfarsitul zilei dupa el, decat sa stau toata ziua cu gura pe el si sa-i iau toate din manuta.
La fel si cu mancatul, nu la-m fortat niciodata, cu toate ca pana la 1 an si o luna, doar a ciugulit 2-3 lingurite indiferent din ce i-am dat, acum, in schimb, mananca aproape orice primeste.
Cu dulciurile eu sunt putin impotriva, nu i-am dat in afara de prajituri facute de mine , care erau cu fructe.
dar, la urama urmei, fiecare mama procedeaza cum stie mai bine cu copilul ei.
www.flickr.com/photos/40168372@N05/" target="_blank">POZE
aris26 spune:
moni- da-mi un mail cu adresa si kilogramele Ioanei pe contact @ scutecesmile. ro si iti trimit nishte mostre.
bianca - partial ai dreptate si asa recomanda si domnul brazelton. sa iti alegi razboaiele pe care vrei sa le porti cu copilul, sa nu spui "nu" la prea multe lucruri dar...(ca intotdeauana exista un dar) copii au nevoie de disciplina, ei trebuie sa invete reguli si sa se obishnuiasca cu interdictiile. indiferent cat de permisivi suntem noi tot nu putem sa ii lasam sa faca absolut tot ce le trece prin cap. in primul rand pentru siguranta lor. daca ar fi mumai dupa fi-miu s-ar intampla urmatoarele(cateva exemple):
- ar gusta fiecare bucatica din solul din gradina sa vada daca in stanga e mai dulce decat in dreapta - ii permit.
- s-ar tavali prin nisipul in care fac kk cateii - ii permit.
- ar manca juma' de raft de gume de mestecat cat ashteptam la coada in supermarchet - nu ii permit decat sa guste ablajele.
- ar bea cot la cot cu mine cafea dimineata - nu ii permit decat sa tzina cada ca sa imi dea mie sa beau, sa amestece cu lingurita in ea, sa se joace si el cu o cana la fel dar goala sau cu alte lichide permise.
- sa sara direct jos din leagan - nu ii permit.
- sa scoata toate vasele din dulapuri - ii permit.
- sa bage pana la brau in galeata cu apa pt caini - ii permit.
- sa manance cot la cot cu caini boabe - il lass doar sa le guste.
- sa stea numai si numai in curte - ii permit doar cateva ore/zi...cat am si eu rabdare.
- ar gusta toti detergentii de rufe, vase, pardoseala - i-am ascuns ca sa nu ii mai vada.
cam asta stau lucrurile la noi. ce nu vreau sa atinga absolut deloc am ascuns. eu nu arunc nimic la gunoi de fata cu el ca sa nu parlamentam prea mult asupra gunoiului de exemplu. doar in baile de sus unde nu sunt decat scutecele lui pe care nu e bai daca le insira pe jos.
in general cred ca e bine sa nu vada absolut deloc ceea ce nu vrei sa atinga, la restul sa il lasi sa umple nestingherit dar urmarit atent si mai raman cateva lucruri, cu cat mai putine cu atat mai bine, care chiar sunt "nu":prize, cioburi, foc/gratar...etc
25 martie 2009
Anaan spune:
Trebuie sa incerc si eu varianta cu TOXIC
Azi, cum sunt bolnava, mi-a sarit mustarul
si mi-am dat seama ce solutie tampita este sa te lasi condus de nervi: Andrei tot deschidea dulapul de sub chiuveta unde am si eu detergenti si tot felul de chestii pentru curatenie. I-am tot spus eu ca nu-i voie, am incercat sa-i distrag atentia cu altceva, dar el o tinea pe a lui si tot acolo se ducea
. In cele din urma, m-am infuriat si am strigat la el" Nu ti-am spus ca nu e voie!"S-a uitat la mine si apoi s-a pus in fund si a inceput sa planga trist, fara urlete si isterii, pur si simplu trist. Va dati seama ca am realizat pe loc ce tampita am fost!
L-am luat, l-am consolat...dar si acum ma simt vinovata.
Ana, mama lui Andrei (14.03.2009)
carla28 spune:
{b] Olishka [/b] o idee pentru acdou ar fi, in cazul in care este pasionat de informatica, electronica, telefoane mobile, sunt tot felul de gadgeturi potrivite.
Ol alta idee ar fi, sa organizezi o iesire in trei undeva in afara orasului, sau o petrecere surpriza. ar mai fi ceva ce-i poti face tu, un colaj cu pozele cele mai reprezentative, pe care sa le pui pe un carton si apoi il poti inrama. Ii poti cumpara o sticla de vin din anul nasterii lui, etc.
www.flickr.com/photos/40168372@N05/" target="_blank">POZE
m_monique spune:
ioana deja s-a plictisit sa scoata din sertare. ca am lasat-o sa-si faca numarul. rar mai cara cate o cratita prin casa.
mai nou ii place sa se urce pe o masuta si sa se uite pe geam.
m_monique spune:
aris26 merci. acum am sunat la nr. de telefon pe care l-ai postat mai devreme si mi-a promis ca imi livreaza mai tarziu scutecele, ca are drum prin crangasi.
aris26 spune:
ah Ana, asa am patit si eu acum vreo 3 zile. l-am scos din cada si l-am lasat in pielea goala pe jos la el in camera ca sa scot hainele din dulap. el a facut stanga in prejur si a rupt-o la fuga spre scara(sus nu am poarta inca
) bineineteles ca m-am speriat, am fugit dupa el si am tzipat "nu!" iti dai seama ca s-a speriat si el si s-a pus pe plans. am stat in capul scarii cu el in brate 10 min ca sa ma opresc din tremurat. se oprise cu varful piciorelor fix pe marginea ultimei trepte
. a doua zi am fost la magazin sa iau poarta. acum trebuie sa stau dupa tata sa faca modificarile la ea ca sa ajunga, ca e mult mai mica decat golul. dar clar nu il mai las pe jos cand suntem la etaj ca eu nu pot sa inteleg cand a inceput sa fuga mai repede ca mine
25 martie 2009