Dovlecei de septembrie-octombrie 2009 *146*
Raspunsuri - Pagina 18
anamaria1979 spune:
Monica sa stapanesti sanatoasa aparatul. Sa apara dintocul odata saracul baiat sa nu se mai chinuie. Daca vrei iti aducem covrigi chiar de la buzau. Pozele cu dragosescu mi-au placut.
Techila felicitari pentru progresele baietului. Inteleg ca fratiorii nu prea seamana.
Xggg cred ca este stokke caruciorul din poza.
ALEX, noi halim stevie, ficat, galbenus ou cu putin usturoi verde. Laptic bea milumil 2 seara, dimineata si uneori noaptea cate 180ml la o masa.
Mimika te salut. Ma bucur cand citesc mesajele tale.
monica_dicut spune:
Deci azi am inteles si eu ce inseamna copil care nu mananca . Laptele l-a baut dimineata la 7. La 11 a mancat cu chiu cu vai nici jumate din portia de branza cu fructe iar acum nu cred ca am reusit sa-i dau 5 linguri de mazare . Sta pe jos si roade covorasul si-i scoate ochii lui Fulger McQueen
Acum ziceti si voi, ce sa fac? Sa-l oblig? Nu-l oblig ca are rezerve slava Domnului. L-am cantarit dimineata si imi arata 10,6 kg de la 10,2 la 8 luni... in ritmul asta pana la 2 ani facem tona
Ma duc cu el afara ca nu se mai poate
Monica de Minune Dragos Alexandru(26.08.2009)
Povestea noastra
Toate se intampla in viata cu un scop. Nu trebuie sa intrebam "de ce",
trebuie doar sa ridicam capul si sa mergem inainte
Ingerasul Andrei
hepilica spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alex25 Intrebare de nota 20 : Merge cineva la Medlife la dr. Bidiga Raluca? |
..sa-ti raspunda fata. ca medlife e a 2-a mea casa .
eu merg la miruna georgescu, super medic, sunt incantata de ea. e competenta, are experienta, nu e nebuna la cap , are si ea 2 copii (unul cu vreo 7 luni mai mare ca Maia, deci a trecut de curand prin ale bebelusimii), e prompta, raspunde la tel sau revine ea, are super program la clinica, o gasesti si sambata prin rotatie, face si garzi in spital (tot in medlife).
fragutza merge si ea tot la medlife, la un alt medic de care stiu ca e multumita.
raluca bidiga era pe lista mea de optiuni pentru ca:
- am mers o data cu nepotul meu la ea
- i-am citit CV-ul cand cautam medic pt Maia si mi-a placut.
Cand am mers cu nepotul meu la ea, la o consultatie, mi s-a parut foarte draguta, amabila, l-a intors pe toate partile, ne-a pus un milion de intrebari, a raspuns coerent si pertinent si argumentat si rabdatoare la toate intrebarile noastre, ne-a dat sfaturi, parea foarte ok. In plus, mi-a placut ca a doua zi ne-a sunat sa ne intrebe cum se simte copilul. Si nu era medicul nostru, mergeam pentru prima oara la ea.
Eu trebuia sa aleg, dupa documentari , intre Miruna Georgescu si Raluca Bidiga si am ales in functie de cine era in clinica in ziua in care am vrut eu sa merg.
Mie mi-a placut de Bidiga si crede-ma ca am intalnit, tot la Medlife (Favorit) o petarda de doctorita cand am fost cu Maia la 2 saptamani. Bai, dar petarda! Stiu sa fac diferenta intre un medic competent si un dobitoc . Cred ca si eu raspundeam mai bine la intrebarile mele decat a facut-o acea doc. Era pe dinafara complet, ca sa nu mai spun ca i-am cerut la un moment dat niste argumente stiintifice la o chestiune si nu a stiut sa-mi raspunda. Stia numai "vorbe din popor" cum stie si mama, de ex. Nu stiu cum cineva s-ar putea lasa pe mana ei. Pe bune daca nu sunt convinsa ca am mai multe cunostinte decat ea, sau ca, oricum, gasesc pe net info despre orice, la fel cum ea mi-ar raspunde. Nu stia sa confirme sau sa infirme, sa sfatuiasca sau sa demonteze, nu stia nimic. Era zero barat.
Mie, doc Bidiga mi-a placut. Cu ea ai vorbit la Medlife?
h.
de minunata (22.09.2009).
Multumesc lui DD.
aricelul spune:
Buna fetelor,
in primul rand "La multe lunite sarbatoritilor de azi !!!! "
de fapt as vrea sa le urez si celor din ultimele doua saptamani (de cand nu am mai reusit sa scriu nimic)
Multa sanatate puiutilor bolnaviori si felicitari celor care au avut atatea realizari pana acum.
Noi suntem bine ... de fapt suntem la cura de ingrasare ... da ..stiu suna destul de , dar a trebuit sa luam cateva masuri ...
Sa incep cu inceputul ... daca in primele doua luni a luat cate 800 gr, in luna a treia vreo 600 gr, in lunile a patra, a cincea si a sasea vreo 400gr, in a saptea vreo 200 gr, in luna a opta a luat doar 80 gr ajungand la 7.220 kg ... deci inca de la inceput nu a luat foarte mult in greutate, dar nici putin (parerea mea)... probabil vrea sa fie manechin . Oricum nu m-am ingrijorat niciodata, deoarece intotdeauna am zis ca atata timp cat arata bine, nu are niciun rost sa ma stresez si ,,si mai rau sa o stresez si pe ea .... Dar in luna a opta a luat f putin in conditiile in care am inceput diversificarea de la 6 luni ...e drept ca am inceput timid si nici acum nu mananca foarte mult ... In fine, dupa controlul de acum 2 saptamani dr mi-a recomandat, dupa ce am observat ca incepuse sa manance putin mai bine, ca daca intr-o saptamana nu ia 100gr sa-i facem analize .... Ideea e ca am insistat putin mai mult la masa. Nu am fortat-o, dar nici nu am terminat masa la primul semn de refuz asa cum o faceam pana acum, mai ales ca in tot timpul sarcinii si mai ales dupa, am tot citit in carti, pe net, etc despre diversificare si faptul ca nu e bine sa fortezi copilul ... ceea ce am si facut...dar se pare ca putin insistat nu e chiar atat de rau ... in cazul nostru.
Astfel dupa o saptamana a luat 220 gr ....DA ... nici mie nu mi-a venit sa cred, initial am crezut ca s-a dereglat cantarul. In a doua saptamana nu am mai insistat atat de mult si a luat 120 gr ....dar sunt tare multumita (eu ziceam mersi daca ia 200 toata luna). Ideea e ca a si inceput sa manance mai bine si totodata i-am introdus si o gustare pe la 11,30-12 ceea ce se pare ca e ok, in conditiile in care nu depaseste la mesele de fructe si legume 130 gr.
Prin urmare nici timp nu prea am mai avut ... oricum citesc cu mare drag ce scrie fiecare si ma bucur de fiecare data de ceea ce au mai facut dovleceii
De ceva timp ne ridicam si noi in genunchi si timid pe un picior... deci se pare ca in scurt timp o sa se ridice si in picioare. Iar de cateva zile facem pa,pa ...
Ups ...s-a trezit ... revin mai pe seara. Va pup si va doresc o zi frumoasa !
_
Maria (28.08.2009)
kemsy spune:
Salutare de la noi!
Alex, ma bucur ca Zeina e mai bine.
Mamideandrei, felicitari pentru RIDICATUL IN PICIOARE AL puiutului!!!Sa-i transmiti din partea mea !
Ce multe alimente ati introdus voi!Eu la legume stau cam asa, mancam: cartof, morcov, dovleac, praz, fenicul, pastarnac,spanac, pastai. Ma gandesc sa introduc altceva, poate sfecla rosie. Peste i-am dat o data, de la borcanel, nu ma risc deocamdata cu pestele proaspat. Eu stiu ca se recomanda somon si pastrav la inceput..
Cel mai mult ii place papa cu galbenus. Azi a mancat bine, sunt multumita, deschidea gura ca pestisorul, sa-i mai dau .
Cand vorbiti de ciorbita, le dati asa...lichidul, sau adaugati si legume mai multe. Ca eu ii dau doar piure de legume, subtiat cu zeama de la fiert (la robot). Nu-i dau ciorba asa cum mananc eu, ca felul 1..
Loris e racit, ragusit...Sper sa-i treaca repede
Merg in urma, ca sunt in recuperari
Gianina, fericita de strengar Loris Stefan (02.10.2009)
Asa s-a nascut Loris
kemsy spune:
Am introdus papa de seara, pe la 8. Credeti ca doarme mai bine noaptea???Nuuuuuuuuuuuuuu, dupa 2 ore se trezeste pentru tzitzi, si tot asa pana dimineata
Eu am rezerve in ce priveste usturoiul, cred ca e destul de greu pentru ficatelul lor, desi nu am citit despre asta. Eu am avut hepatita, si stiu ca nu aveam voie usturoi, si eram maricica. Mai astept pana sa-l introduc.
Revin
Gianina, fericita de strengar Loris Stefan (02.10.2009)
Asa s-a nascut Loris
Ioanna81 spune:
eu ii fac ciorbita din toate legumele pe care le-a papat el pana acuma, in diferite cantitati. si, infunctie de inspiratie, ii pun la fiert (dupa ce am spuimuit inainte) ori vitel ori pui de tara (piept cu tot cu os). fierb acolo impreuna. la sfarsit pun bors si leustean/patrunjel... ce am prin casa. se paseaza rezultatul (cu tot cu carnita) si se serveste mofturiciului iese ca o creme mai lunga. apa si bors pun dupa ochi. ii mai pun in ciorbita asta galbenus, ficatel fiert...
de ceva timp papam si felul 2. orice numai cu cartof sa fie. sau cu iaurt. sau cu amandoua. astazi de exemplu am papat budinca de cartofel. foarte buna! (zic eu) ca fii-miu a mancat dar nu l-am vazut lesinand de placere.
acuma eu nu stiu cat mananca. n-am cantar. ar fi intre 150 si 220 ml de ciorbita din asta si vreo 100 de ml (poate mai putin) de felul 2. (noroc cu paharul gradat) sunt zile cand papa doar ciorbita, sunt zile cand papa doua feluri. depinde de alinierea planetelor
Ioana mama lui Carol Ioan Trazbātii
www.cordcenter.ro/gallery/image/959.html" target="_blank"> UN VOT, VA RUGAM
Sa-l ajutam pe Vladut
mimika spune:
aricel, succes cu "cura de ingrasare"!
kensy, eu le dau si supa, ciorba asa ca la oamenii mari.Nu intotdeauna. Azi de exemplu am gatit asta:
http://www. qbebe.ro/retete_culinare/retete_bebelusi_8-12_luni/ficatei_cu_sos_pentru_bebelusi_%28dupa_9_luni%29
si intai am scos un pic de zeama, restul am pasat. S-au batut turcii la gura lor, nu ma asteptam. Au mancat intai zeama,apoi ce am pasat. Dar le-am facut si ciorbita de cartofi special pentru ei, cu legumele rase. Ma gandeam sa le fac papanasi dupa-amiaza.
moni, nu obliga copilul ca la tine chiar nu e cazul. Ii obligam noi pe astia mai slabanogi.
anamaria, daca tot esti fan Morrison, nu vrei o poza cu locul lui de veci? Suna cam sinistru , dar NA! poate vrei. Sau ai fost la Pere Lachaise?
Mami ultra-fericita de Matei Aram si Luca Ezram (31.07.2009)
hi5
poze cu noi