Dovlecei de septembrie-octombrie 2009 *146*

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ioanna81 spune:

Citat:
citat din mesajul lui mimika

aricel, succes cu "cura de ingrasare"!
kensy, eu le dau si supa, ciorba asa ca la oamenii mari.Nu intotdeauna. Azi de exemplu am gatit asta:
http://www. qbebe.ro/retete_culinare/retete_bebelusi_8-12_luni/ficatei_cu_sos_pentru_bebelusi_%28dupa_9_luni%29

si intai am scos un pic de zeama, restul am pasat. S-au batut turcii la gura lor, nu ma asteptam. Au mancat intai zeama,apoi ce am pasat. Dar le-am facut si ciorbita de cartofi special pentru ei, cu legumele rase. Ma gandeam sa le fac papanasi dupa-amiaza.

moni, nu obliga copilul ca la tine chiar nu e cazul. Ii obligam noi pe astia mai slabanogi.
anamaria, daca tot esti fan Morrison, nu vrei o poza cu locul lui de veci? Suna cam sinistru , dar NA! poate vrei. Sau ai fost la Pere Lachaise?

Mami ultra-fericita de Matei Aram si Luca Ezram (31.07.2009)
hi5
poze cu noi

multumesc pentru site. ma mai inspir si eu la retete.

app sa stii ca papanasi vroiam sa fac si eu azi. da' n-as pune zahar. adica am zahar brut prin casa. da' eu stiu?

Ioana mama lui Carol Ioan Trazbātii

www.cordcenter.ro/gallery/image/959.html" target="_blank"> UN VOT, VA RUGAM

Sa-l ajutam pe Vladut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mimika spune:

eu sigur nu pun zahar, ca n-am brun si nici nu cred ca gasesc prin Corabia. Sau cine stie...

Mami ultra-fericita de Matei Aram si Luca Ezram (31.07.2009)
hi5
poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katteryna spune:

Ziua buna la mamici! Pana la urma am reusit sa prindem loc la recuperare luni care vine, deci mai profitam de stat pe acasa.
Raluk imediat ce ajung o sa o sun pe mamica lui Vladut si incerc sa ma intalnesc cu ea.Va tin la curent cumva.Doamne ajuta sa se faca bine micutul!
Am gasit reteta asta
MORCOVI CU OREZ
- 2 morcovi taiati bucati
- 10 gr orez pentru copii
- 75 ml lapte
Se fierb morcovii si orezul, se paseaza si se amesteca cu laptele

E foarte buna, a papat smechera mea tot si a mestecat la orez, ca nu i l-am pasat.Am facut-o cu orez de al nostru, exista orez special pt bebe?
Am mai gasit niste retete interesante o sa le pun pe mail-ul comun, numai sa-mi dati si mie parola ca am uitat-o

RAISA MARIA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex25 spune:

Hepilica sar'mana mult de tot. Jos palaria, ca deobicei. Dansa era in ambulatoriu duminica cand am ajuns noi, dansa a consultat-o si a spus de deshidratare, ea ne-a trimis pentru internare in spital...acolo au fost alti dr, dar care nu lucreaza decat in spital. Si ma gandeam eu in mintea mea, ca oricum trebuie sa mergem din nou la control intr-o saptamana, sa mergem tot la ea, si poate o rog sa ne ia si pe noi sub observatie. Stiam ca tu mergi la Georgescu si Fragutza la celalalt dr, dar ma gandeam ca daca tot ne-a vazut ea, sa ma informez si sa raman la ea. Sunt coerenta de rup locu' sub mine.Sper ca ai inteles.

Monica imi pare rau ca ai aflat ce inseamna copil care nu vrea sa manance, dar la kilele voastre, nu ai nici o grija, ce iti pasa. Sigur e de la dinti, da si tu cu geva gel pe gingii si o sa vezi ca dupa o sa fie mai bine.

Aricelul tinem pumnii sa luati in greutate mai bine, si noi suntem cam in aceeasi situatie, asa ca te inteleg perfect. Si eu trebuie sa insist, altfel nu mananca mai mult de 5 lingurite, numai ca la noi mai noi, nu trebuie sa insist prea mult ca varsa....care e limita???numai ea stie, asa ca mare grija sa nu patiti ca noi.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Alexandra super fericita de ALESSIA ZEINA (26 septembrie 2009)
Da Doamne sa fim sanatoase!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carinablanca spune:

Ola fetele,

Vad ca ieri s-a mai dsicutata de peste. Noua ni s-a spus sa il luam proaspat si noi sa il bagam la congelator. Asa ca am lua crap viu.

Fetele cu dermatita la bebei cum mai e situatia pe la voi? Noi cand am crezut ca am scapat i s-a facut urat in obrajori unde se pare ca e o dermatita de contact la suzeta si nu stiu cum sa scapam de ea de vreme ce nu o pot dezobisnui de suzeta si alta care sa nu fie din plastic nu gasesc. Si de vreo saptamana i-au aparut niste buburuze pe gat in spate la ceafa si cred ca e tot dermatita.

SI urasc vremea asta. Ma dispera si pe fata la fel o dispera ca deja s-a plictisit tot in casa

Monica, nici eu nu am dormit tare bine azi noapte ca Maria s-a gandit ca daca tot a dormit mai bine in ultimele saptamani sa isi revina la vechile obiceiuri cu n-spe treziri.

Selen, multumim.

Alex, nu dispera ca daca a fost bolnavioara acum sigur nu va papa prea mult. Stiu din proprie experienta. Incearca sa o hidratezi cu altceva (apa, ceai, suc de fructe). Sanatate multa
Referitor la cantitatea de lapte, pentru ca si la noi sunt mari fite la el, ne-a zis pediatra ca trebuie sa papa in jur de 500 g de lactate pe zi (aici intra si branzica sau iaurt). Maria nu bea 200 nici dimi, nici seara. Foarte rar un 180, dar la 160 sunt incantata.
A si sa nu uit, pentru calorii, Maria papa la 3 mese cu adaos de creale. La fructe ii pun 5--10 grame, la iaurt, cate 10-15 iar seara in biberon 5-10 grame. Daca ii dau o masa de cereale efectiv insa am toate sansele sa nu mai pape nimic la masa urmatoare.
Acum am citit ca nu tolereaza branzica si iaurtl. Cred ca ar trebui atunci sa ii bagi laptic prin mancare 1-2 masuri.
A, si apa la fel ca si bebe de x_ggg din canita cu cioc moale.

Techila felicitari! Stiu si eu foarte bine cum e sa umbli dupa una bucata bebeloi. Nu imi inchipui cum e insa cu 2. Asa ca jos cu palaria la mamicile de gemeni.

Trimit ca s-a trezit si nu vreau sa pierd si revin mai pe seara cel mai probabil.

Carina de scumpete de in Maria (31.08.2009)

http://lb1f.lilypie.com/wr9Bp2.png

http://capy72.mondozoo.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luhtien spune:

Noi am mancat azi asa:
cantitati brute (adica nepasate): 1 cartof cam cat pumnul, jumate de dovlecel (adica cam de o schioapa), 2-3 feliute ceapa, 2-3 feliute rosii, 2-3 frunze patrunjel si 1 de telina, si un buchetel mic de conopida. Si morcov cam cat un deget aratator.
Si asezonat cu branzica de casa.
Si a papat tot.

Idea e ca nici eu nu am cantarit cat mananca. Cand le pun pe farfurie sa se raceasca se umple farfuria ...stau si ma gandesc...mama nebuna ...tu n-ai manca tot ce vrei sa imi indesi mie in stomacel...da' pelicanu' papa tot.

Si nu e cine stie ce gras...73 cm si 8.510 kg. E suplu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kemsy spune:

Aricelul, si eu fac tot asa, nu il fortez, renunt sa-i mai dau papa la primul semn ca nu mai vrea.Poate gresesc...ca nici Loris nu e grasan, are tot in jur de 7,6 kg.
Ce retete faine faceti voi.I-am dat o data orez de al nostru, dar nu l-a facut bine robotul, si mi-a fost frica sa nu se inece.
Cred ca trebuie sa fiu mai inventiva cu gatitul. Eu amestec 2-3 legume, fierb la abur, adaug carnita/galbenus/peste, ulei de masline, cereale, si gataaaaaa.Dar iese bun. In ritmul asta o sa manance ceea ce mancam noi la Sf Asteappta.
katteryna
luto, te asteptam cu detaliile picante

Merg sa vad pozele.

Gianina, fericita de strengar Loris Stefan (02.10.2009)

Asa s-a nascut Loris

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happy_uka spune:

Citat:
citat din mesajul lui hepilica

Citat:
citat din mesajul lui alex25

Intrebare de nota 20 : Merge cineva la Medlife la dr. Bidiga Raluca?

..sa-ti raspunda fata. ca medlife e a 2-a mea casa .

eu merg la miruna georgescu, super medic, sunt incantata de ea. e competenta, are experienta, nu e nebuna la cap , are si ea 2 copii (unul cu vreo 7 luni mai mare ca Maia, deci a trecut de curand prin ale bebelusimii), e prompta, raspunde la tel sau revine ea, are super program la clinica, o gasesti si sambata prin rotatie, face si garzi in spital (tot in medlife).

fragutza merge si ea tot la medlife, la un alt medic de care stiu ca e multumita.

raluca bidiga era pe lista mea de optiuni pentru ca:

- am mers o data cu nepotul meu la ea
- i-am citit CV-ul cand cautam medic pt Maia si mi-a placut.

Cand am mers cu nepotul meu la ea, la o consultatie, mi s-a parut foarte draguta, amabila, l-a intors pe toate partile, ne-a pus un milion de intrebari, a raspuns coerent si pertinent si argumentat si rabdatoare la toate intrebarile noastre, ne-a dat sfaturi, parea foarte ok. In plus, mi-a placut ca a doua zi ne-a sunat sa ne intrebe cum se simte copilul. Si nu era medicul nostru, mergeam pentru prima oara la ea.

Eu trebuia sa aleg, dupa documentari , intre Miruna Georgescu si Raluca Bidiga si am ales in functie de cine era in clinica in ziua in care am vrut eu sa merg.

Mie mi-a placut de Bidiga si crede-ma ca am intalnit, tot la Medlife (Favorit) o petarda de doctorita cand am fost cu Maia la 2 saptamani. Bai, dar petarda! Stiu sa fac diferenta intre un medic competent si un dobitoc . Cred ca si eu raspundeam mai bine la intrebarile mele decat a facut-o acea doc. Era pe dinafara complet, ca sa nu mai spun ca i-am cerut la un moment dat niste argumente stiintifice la o chestiune si nu a stiut sa-mi raspunda. Stia numai "vorbe din popor" cum stie si mama, de ex. Nu stiu cum cineva s-ar putea lasa pe mana ei. Pe bune daca nu sunt convinsa ca am mai multe cunostinte decat ea, sau ca, oricum, gasesc pe net info despre orice, la fel cum ea mi-ar raspunde. Nu stia sa confirme sau sa infirme, sa sfatuiasca sau sa demonteze, nu stia nimic. Era zero barat.

Mie, doc Bidiga mi-a placut. Cu ea ai vorbit la Medlife?

h.

de minunata (22.09.2009).

Multumesc lui DD.

aaaa..deci e de bine?

C a r i n a
Nihil Sine Deo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happy_uka spune:

X_ggg, dupa cum spuneau si fetele, caruta lu Carinos este un stokke xplory, noi suntem foarte multumiti de el, e cam ozn el asa .Se gaseste numai la miniblu, si e la fel de scump ca si afara (am studiat)

C a r i n a
Nihil Sine Deo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fragutza spune:

Uka, ce mai faci draga?

If your baby is "beautiful and perfect, never cries or fusses, sleeps on schedule and burps on demand, an angel all the time," you're the grandma.

Mergi la inceput