Pufuleti de ianuarie - februarie 2010 (60)
Raspunsuri - Pagina 8
ayanna_xem spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Ruxita
da sa vezi si azi figura - ii arat pe aparatul foto imagini cu el, poze si filmulete, ii iau aparatul din vizor sa-l inchid, plange, ii dau imaginile inapoi, el in cada - filmulet, incepe sa se agite, sa dea din mainutze, picioruse... iar ii iau aparatul, iar plange, il dau inapoi, se linisteste - cred ca abuzez un pic de treaba asta (grabesc constientizarea sinelui)... citisem de treaba cu oglinda ca bbeii nu consitentizeaza aspectul (sinele) si vor ajunge sa se recunoasca in oglinda atunci cand de ex. vor avea o pata pe care vor incerca s-o stearga nu pe copilul din oglinda ci pe sine, sau vazand pe cineva aparand in oglinda, se va intoarce catre acel cineva sa-i zambeasca direct nu in oglinda... |
Ma gandeam acum cand citeam postul tau...legat de comunicare...ati citit cartea lui Jacques Salome - "Mami, tati, ma auziti?".
Era pusa la un moment dat de una din fete pe mail-ul comun. Daca nu reusiti s-o gasiti v-o pot pune eu iar. Acum, dupa ce a aparut bebe, e chiar interesanta de citit.
mami de strumfita scumpa Daria-Ioana
ayanna_xem spune:
Citat: |
citat din mesajul lui danyelana ... Una peste alta, pe 27 mai plec in tara pt 3 saptamani si atunci o sa ma mai oihnesc si eu. O sa fiu fata mamii si nu o sa fac nimic altceva decat bebe, papat, lenevit si plimbat Abia astept desi ne va lipsi tati mult Mami de bebe Arthur, "printul zapezii" -07 ian 2010 pozele mele "L'inspiration, c'est de travailler tous les jours." Charles Baudelaire |
Suuuper, ma bucur pentru tine...sa vezi acum ce mult o sa apreciezi sa fii "fata mamii"...iti spun din proprie experienta...acum cand sunt obosita si vine mama sa ma "cocoloseasca" inteleg altfel efortul ei...si dragostea ei...si chiar ma simt cu adevarat rasfatata.
La fel iti doresc si tie...sa fii mamica cea iubita a bb-lusui tau si fata cea alintata a mamei tale.
ayanna_xem spune:
citat din mesajul lui mamidepuiuti ... btw...am obs ca la trezire[indif cat a dormit] vrea tzitzi... cornelia,mami de Radu (30.07.2000) si Alexander (05.01.2010) www.flickr.com/photos/43575800@N02/" target="_blank">poze asa creste Alex |
Ai scapat usor....la mine fii-mea vrea tzitzi si prin somn. Daca doarme si o deranjeaza pe ea ceva la un moment dat, sa vezi cum deschide gurita si cauta tzitzi asa cu ochii inchisi...o mufez pentru 30 de secunde si adoarme la loc...
Va dati seama ce reper reprezinta pentru ei mama??? Daca e acolo langa ei sa le puna tiztuzca la nas sau sa-i tina in brate la piept, la caldurica, si sa le dea biberonul cu papica...se simt in siguranta si linistiti.
Of, dragii de puiuti de om...
oani_2002 spune:
Bantui si eu pe aici, aproape in miez de noapte. De azi am ramas toata saptamana singura cu copiii, ca tati a plecat la Paris. Ne-a fost tare urat astazi, noroc ca au venit ij vizita la noi o prietena cu copilutul si a trecut dupa.masa mai repede.
Vineri am tras o sperietura de zile mari. Lucas a facut vaccinul impotriva meningitei C (face parte din planul national) si suplimentar, Symflorix (anti pneumococ). Toate bune si frumoase, ajungem acasa, trec cateva ore, si imi adoarme pe genunchi ca de ob. Il pun jos dupa vre-o jumatate de ora si imi vad de treaba prin casa. Dupa 10 minute ma duc sa vad ce face si il aud "scremandu-se" si ma gandesc ca poate il doare burtica, stiind ca poate fi un efect advers al vaccinului. Cand m-am apropiat, am intepenit. Era alb ca hartia si gemea, nu se scremea. L-am ridicat si era moale ca o carpa...Am inghetat de spaima. Am avut puterea sa-i iau febra si era 38,2, dar probabil in plin puseu de crestere si i-am pus rapid paracetamolul, apoi, paralizata de-a dreptul, am sunat pediatrul.Mi-a zis acelasi lucru, sa-i dau paracetamolul si sa astept. Nu va pot spune cum tremuram cu el in brate pana l-am vazut ca incepe sa se coloreze, sa reactioneze si sa nu mai geama. Eu cred ca a fost la limite lesinului de durere si eu, mama denaturata l-am lasat singurel ca sa strang din casa Oare la urmatoarea doza sa-i dau preventiv Paracetamol? Voi ce ziceti?
A doua zi nu a mai avut nimic, nici febra, nici durere locala...
Mami de Lucas (06.02.2010) + André (30.01.2006)
ayanna_xem spune:
citat din mesajul lui danyelana Ayanna, imi pare rau ca te-ai simtit asa de dimineata. mamica si fata e zambitoare care ii da putere. Citeam din urma ca sa recuperez si dau peste mesajul tau cu verisoara si laptele de vaca. Si cum noi avem vreo 15 vaci pe care le tinem pe preerie langa casa de decor (mami s-a crucit cand a auzit ca nu le mulgem ) ii voi spune sotului sa faca bine sa inceapa sa le mulga, daca tot e mai bun laptele ii voi da din ala lui Arthur. Si asa am scapat de supt toata ziua Mami de bebe Arthur, "printul zapezii" -07 ian 2010 pozele mele "L'inspiration, c'est de travailler tous les jours." Charles Baudelaire |
Sa nu care cumva sa-i dai copilului lapte de vaca ca vin cu ...
Decat sa le mulgi pentru bebe mai bine lasa-le de decor...ajuta mai mult prin completarea peisajului si contributia la relaxare, decat prin laptic...
Eventual daca te bagi tu la papat...dar bebe, in nici un caz. Cel putin nu acum...
...dar stiu ca tu ai glumit...
oani_2002 spune:
Si pt ca deja simt ca ma iau tremuricii numai cand imi amintesc de experienta lui Luc, si pe ca iar n-am citit mai nimic, va las un site fain de tot, poate nu pt acum, dar plin de idei pt mai incolo.
Am gasit idei de handmade de facut cu copiii, de mancarica frumos aranjata pt copiii, de ornamente ingenioase pt torturi...Eu l-am gasit ideal si mi-am pierdut o gramada de vreme rasfoindu-l. Poate va place si voua.
Am editat ca mi-am amintit sa ascund link-urile.
ayanna_xem spune:
citat din mesajul lui Andre_lina hello! ayanna, si mie mi-a fost rau...de 2 zile am indigestie. aseara am luat debridat si iau in continuare...tot asa ameteli, voma...uuhh si dureri mari de stomac. doar tudor imi ia durerea cu mana. e un scump cuminte si vesel azi a papat suc de morcov cu mar si cereale..i-a placut mult! ieri nu a agreat piersica! i-au iesit mici bubite pe spate ...si pana dim au disparut. acum a supt tzitzi si face nani in bratica ============================================================================= Andreea, de BEBE PATRIOT Tudor Andrei, grabitul odiseei (01.12.2009) Doamne, iti multumesc pentru fiecare zi in care sunt mama! poze - Viata de Patriot |
Se pare ca a fost ceva in aer ca toate fetele vad ca s-au plans de stari de rau...
Eu una mi-am revenit bine de tot dupa cafeaua aia a mamei...mi-a spus azi dupa amiaza ca mi-a pus in ea un pic de dragoste de mama... ca in reclama aia la nush ce condiment. Si mi-au dat lacrimile cand mi-a zis asa...mai ales ca mie chiar mi-a facut bine si m-am gandit ca probabil a zis si ea asa cum zic eu permanent cand o vad pe printesa mea mica ca o doare burtica si-i agitata: doamne, ia si da-mi mie toate durerile puiului meu...inzecit daca e nevoie, numai sa se simta el bine"...Crek asa s-a rugat si mama pentru mine...... si a avut efect...
ayanna_xem spune:
citat din mesajul lui oani_2002 Bantui si eu pe aici, aproape in miez de noapte. De azi am ramas toata saptamana singura cu copiii, ca tati a plecat la Paris. Ne-a fost tare urat astazi, noroc ca au venit ij vizita la noi o prietena cu copilutul si a trecut dupa.masa mai repede. Vineri am tras o sperietura de zile mari. Lucas a facut vaccinul impotriva meningitei C (face parte din planul national) si suplimentar, Symflorix (anti pneumococ). Toate bune si frumoase, ajungem acasa, trec cateva ore, si imi adoarme pe genunchi ca de ob. Il pun jos dupa vre-o jumatate de ora si imi vad de treaba prin casa. Dupa 10 minute ma duc sa vad ce face si il aud "scremandu-se" si ma gandesc ca poate il doare burtica, stiind ca poate fi un efect advers al vaccinului. Cand m-am apropiat, am intepenit. Era alb ca hartia si gemea, nu se scremea. L-am ridicat si era moale ca o carpa...Am inghetat de spaima. Am avut puterea sa-i iau febra si era 38,2, dar probabil in plin puseu de crestere si i-am pus rapid paracetamolul, apoi, paralizata de-a dreptul, am sunat pediatrul.Mi-a zis acelasi lucru, sa-i dau paracetamolul si sa astept. Nu va pot spune cum tremuram cu el in brate pana l-am vazut ca incepe sa se coloreze, sa reactioneze si sa nu mai geama. Eu cred ca a fost la limite lesinului de durere si eu, mama denaturata l-am lasat singurel ca sa strang din casa Oare la urmatoarea doza sa-i dau preventiv Paracetamol? Voi ce ziceti? A doua zi nu a mai avut nimic, nici febra, nici durere locala... Mami de Lucas (06.02.2010) + André (30.01.2006) |
Vaaaaaai...ce mi-e frica si mie de momente de astea...
Nu stiu sa-ti raspund la intrebare...poate fetele cu bb2 au mai multa experienta si ne spun si noua...
Bine ca totusi si-a revenit repede si mai avut probleme si a doua zi...
puiul mic
oani_2002 spune:
citat din mesajul lui catalutza81 Buna seara fetele!!! Danyelana daca ai stii cat de tare te inteleg...azi imi venea sa urlu la propriu, a plans o ora pana sa adoarma... Sondaj ca nu mai am idei... 1. cum faceti seara, avei program fix sau faceti baie oricand? 2. s-a mai stricat cuiva programul de noapte? Irina dormea de la 8-8.30 la 3 si de cateva zile (o sapt) doarme doar 3 ore si apoi vrea tztz 3. cat sug copiii vostri in timpul zilei? Nu pot sa o conving pe Irina sa suga mai mult de maxim 7 min...si normal ca i se face foame destul de repede...ufff Am incercat sa o tin si nemancata mai mult...inutil, mai rau am facut ca a obosit de tipat si oboseala si a supt de catevca ori si a cazut rupta... Catalutza mami de Irina |
1. La primul copil orarul era fix, acum e pe apucate, cum se nimereste...Mult mai tarziu decat la celalalt, dar incercam sa combinam programele, astfel incat sa nu-l prejudiciem prea tare pe nici unul.
2.Da. Si Luc se trezeste de cate zile de 3 ori pe noapte si se trezea numai o data
3. Intre 5 si 10 minute, rar 15 minute. Si ziua si noaptea e la fel.
Mami de Lucas (06.02.2010) + André (30.01.2006)
ayanna_xem spune:
citat din mesajul lui ratusca_mica Buna seara! Cam dupa cortina weekendul asta, iar am profitat de tati! Azi dimineata am dus-o pe mama la autobuz si directia spa, avem o saptamana singuri singurei! Sper sa fim OK, ca altfel ma fac de ras! Am fost si in vizita la vara care a nascut, Doamne ce mic mi se pare bebelusul, si are aceeasi greutate ca si Andrei la nastere, incredibil cat de mult cresc intr-un timp atat de scurt, stranuta dragul sa isi curete nasucul de mucisori , o comoara! Raportam a doua baita in cada cu colacul! Tot pe spate, ca nu il lasa tati pe burta pana nu intreb la doctor daca e OK in pozitia pe burtica, sa nu cumva sa ii chinuie coloana. Si am invatat si noi sa ne impingem in picioruse ca sa luam avant! Pacat ca noi avem o cada micuta si nu prea se poate invarti prin ea in voie... dar decat deloc, mai bine asa! In alta ordine de idei ne-am cantarit acu' si de miercuri nu a mai luat nici un gram... ce-i drept l-am tot tinut la san ca am vazut ca am si ca si vrea, oare de aceea sau pur si simplu l-am prins dupa caca si asta a fost suta de grame pe care ar fi trebuit sa o ia? Mai vedem marti cand ajungem la vaccin ce si cum. Trimit ca sunt placinta (la propriu! ) Ratusca mami de Andrei Ioan (12.01.2010) AMR 7 kile cucuiete si inca 7 pana la starea de Nirvana... a, pardon Gazela! |
Felicitari pentru nepotelul mic de la verisoara...
Sa fie sanatos si sa creasca mare...
Legat de greutate eu zic sa nu te stresezi, ei nu iau in greutate constant...mai bine il cantaresti mai rar si daca se mentine in grafice e ok, chiar daca nu se vede diferenta la gramaj asa de la o zi la alta.
Sa ne spui si noua ce zice doctorul despre colacel si pozitia pe burtica...noi cand i-am facut baie cu colacelul am tinut-o si pe burtica si pe spate si nu ne-am gandit ca ar putea s-o afecteze in vreun fel pentru ca greutatea ei era sustinuta de apa...nici nu atingea fundul cazii...dar sunt curioasa ce zice medicul. N-as vrea sa persist in aceasta eroare si sa-i fac rau printesei...