fetelor,ati utat sa mentionati ca nasterea costa atat de mult(intre 10mii-20mii)daca ai asigurare ! eu am o prietena care a nascut fara asigurare(pentru ca nu avea la momentul respectiv) si a fost pur si simplu la spital cand a aflat ca e gravida si a trebuit sa plateasca in jur de 4mii,cu totul (vizite pe perioada sarcinii+nastere),numai ca banii a trebuit sa-i plateasca de la inceput(Dumnezeu a ajutat-o sa nu aiba complicatii,ca atunci s-ar fi dublat suma)atunci cand ai asigurare,umfla sumele pana la ridicol(eu cand am nascut,mi-au dat ibuprofen 600mg si era trecut pe factura 9$/pastila)
si mai am o prietena care nu e legal aici si n-a platit nici macar 1cent! pt nimic...statul illinois are sistemul social fff bun in privinta asta(de-aia platim noi 10.25 taxe la orice,iar la mancare e 6.5)nu ne convine,dar acum vorbind prin prisma celor care se folosesc de serviciile statului,sa zic asa,nu-i rau...
si inca ceva oana.c. depinde de la stat la stat,care sunt legile! aici nu-i la fel peste tot,fiecare stat are propriile-i reguli...