despre nasterea in America
Am vazut ca sa mai deschis subiectul asta,dar eu tot nelamurita sunt.
Inca nu sunt insarcinata,dar vreau din timp sa imi fac o asigurare medicala pentru a naste in SUA.Tin sa precizez ca eu in momentul de fata stau in Romania.Este posibil sa imi faca cineva de acolo asigurarea si eu numai sa o platesc?Daca da care asigurare este buna,tinand cont ca am nevoie de ea doar 3-4 luni cat voi sta acolo dupa ce nasc?
Raspunsuri
ruxij spune:
Nu, nu cred ca ce doresti tu este posibil. Poti sa vii sa nasti si sa platesti costul nasterii din buzunar. Nu poti fi asigurata pt asa ceva, decat dc. ai statut legal in US, si unul de alt tip decat turistic. De exemplu poti sa obtii viza de student dinainte de a fi insarcinata, poti sa iti faci asigurare in felul asta. Dc obtii dupa ce esti insarcinata, de regula se considera 'precondition". Pt. viza turistica se fac asigurari de calatorie, ma indoiesc ca nasterea e inclusa intre ceea ce aceste asigurari acopera.
miereamara spune:
Oana, asigurarile aici nu se fac asa de usor.
Nu e deloc simplu.
Poti naste aici bineinteles, dar trebuie sa platesti.
In momentul in care iti faci o asigurare tb sa fii prezent fizic aici si cred ca tb sa dovedesti ca esti legal, altfel nu este posibil.
De asemenea tb sa fii asigurata inca dinainte de a fi insarcinata pt ca altfel este considerata pre conditie (de cele mai multe companii de asigurare si nu te mai accepta sau te accepta dar te taxeaza sume colosale). Vorbesc acum de asigurarile private.
Iti poti face o asigurare de sanatate ca si vizitator (banuiesc ca asta e viza pe care o ai) dar mai mult ca sigur nu acopera maternitatea si nasterea.
Uite aici un site cu asigurari pt vizitatori, cerceteaza poate totusi gasesti ceva
http://www.nriol.net/
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator
Delia21 spune:
Sper sa nu se supere nimeni.....ca spun si eu ce stiu.Nasa lui Rudy este OBG in NY...si in 2004....vorbeam cu ea ceva de genul...daca as putea sa o aduc pe sora-mea aici sa nasca;sora nu a vrut sa vina...dar raspunsul nasei a fost ca Da....pentru ca are zilnic gravide venite din Mexic si de peste tot...care nasc...si nu au auzit si nici platit vreo asigurare....ba mai mult...nu plateste nimeni acele biluri/cheltuieli..Ajunsa la spital...nu are nimeni voie sa te refuze....pe motiv ca nu ai asigurare.
miereamara spune:
Bineinteles ca nu te refuza nimeni, nasterea este considerata urgenta si se trateaza chit ca are/nu are bani.
Dar nu prea e onorabil sa pleci si sa lasi in urma datorii de zeci de mii de dolari. Plus ca nu stiu exact cum influenteaza obtinerea cetateniei copilului faptul ca mama lasa in urma datorii(ca banuiesc ca acesta este motivul pt care vrea sa nasca aici).
oana.c. spune:
Multumesc mult pentru raspunsuri.
Stiu ca o nastere ajunge ca si costuri la undeva pe la 10.000-12.000 de dolari..asa ca sper inca sa gasesc o varianta de asigurare care sa acopere si asta,si sa fie acceptat tipul de viza pe care il am,afaceri si turism.
miereamara spune:
O nastere poate sa ajunga si la 40.000.
Majoritatea se invart pe la 20.000.
Pretul depinde f mult de spital, de locatie, etc.
corinadana spune:
ha ha ce gluma! 10-12 mii; poate acum 10 ani...
Corina mama domnisoarei RALUCA si a bebelasei FRANCESCA
http://family.webshots.com/photo/2925218030098531596UGNuSg?vhost=family
Delia21 spune:
Nu influenteaza deloc,absolut deloc cetatenia copilului.Repet...toate mexicancele,haitiencele...si alte ...asa fac...si nu isi fac procese de constiinta pentru asta.Nu iti ia nimeni gatu...ca nu ai bani sa-i platesti.Eu ...sincer...as face-o ...pentru binele copilului de ce nu?Ca nu e "politically" corect!So what...nu as pierde somn pentru asta....asa sunt eu...mai reckles.....pentru copilul meu....orice,lasa ca nu dau spitalele din America faliment din cauza asta...fac altii pacate...mult mai mari.
BiancaM spune:
da, Delia dar la fel o sa spui si cand o sa contrbui "gras' cu taxe, si banii aia in loc sa-i foloseasca pt scoli de ex, o sa-i dea sa plateasca dotiriile de la nasterile mexicancelor?
Mami de Amalia si Andrei
Delia21 spune:
Da,Bianca...al meu om plateste la taxe deja gras de tot...si nu de un an de doi...; cu toate astea la fel zic.Daca eu am mi-am luat lumea in cap...si am plecat din Romania pentru o viata mai buna...de ce nu ar avea dreptul la o viata mai buna si copiii mexicanilor sau ai altora?.Tara asta e facuta de emigranti....au platit cu varf si indesat costul unei vieti mai bune,stai linistita.Cand esti emigrant....o cam incepi pe aici de la zero...nu te pune nimeni cap de osti din prima zi....majoritatea se inacadreza in piramida sociala...in partea de jos....si o fac de buna voie,iau servicii minim platite pe care cei nascuti aici nu le iau....si deci macar cu asta sa se aleaga...speranta unei vieti mai bune pentru copilul lor nascut si crescut aici.Garantie nu exista...stim cu totii...