despre nasterea in America

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Delia sa nu pui piciorul in Arizona cu ganduri din astea :)))

Da, nasterea poate sa fie extrem de scumpa, de obicei ajunge la preturi de peste 15000-20000, de ce? nu stiu...

Dar eu ma gandesc...cum sa fugi de responsabilitatea de a plati factura? Mie mi-e rusine sa nu ii spun tipei de la magazin ca mi-a dat mai mult marunt inapoi, sa ma fac ca ploua la o factura de zeci de mii...as intra in pamant de rusine...(zic asta in general,despre mine, nu ca asa ai face tu sau altcineva)

Adriana 23+ Isabelle Marie si Aidan Alexander - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delia21 spune:

OFF TOPIC:Adriana,esti tare haiosa.Mie nu mi-e rusine...ce sa fac daca mi s-a ingrosat epiderma...Life is not about how many toys we have...is about how many people know us....and about how many people are happy to have us in their lives.So....life it is really about the people....deci sa nu punem banii mai presus de oameni,macar nu in America.Ce sa fac...nu ma pot vindeca de idealism....boala grea.Uite de asta nu se vorbeste politica la noi in casa....caci uite...eu sunt de-a lui Obama;ce sa ma fac daca nu am obarsii....aristocratice...

Vorbim de dragul conversatiei;sper din inima sa nu te ofensezi in nici un fel...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana C spune:

Oana, ai putea sa faci asa cum spune Delia; problema e ca nu poti veni in ultima zi, inainte de a naste, si o sa ai nevoie de un dr la care sa mergi la control pina nasti - in cele 2-3-4 luni cit stai aici. Nu stiu care sint limitele pt a zbura in cazul in care esti insarcinata, dar probabil ca se opresc undeva la 7-8 luni, daca nu ai probleme cu sarcina.
Deci, trebuie sa iti gasesti un dr la care sa mergi pina cind nasti, iar aceia nu cred ca te primesc fara asigurare sau banul inainte. Intreab-o pe Bilica, si ea este in aceeasi situatie; cred ca ea si-a gasit un dr, vezi cum si ce a facut. Daca nu ai asigurare, poti sa intrebi la spitalul la care vei naste si dr la care o sa mergi daca poti plati in rate, pt ca nasterea, asa cum au spus fetele, poate ajunge si la 40k si peste.
Eu am nascut acum aproape 3 saptamini, o nastere super rapida si usoara, fara probleme, fetita sanatoasa, am plecat acasa la exact 24 de ore dupa nastere ... si au inceput sa curga facturile: pentru mine vreo $7000 si ceva, pt fetita vreo $3000 si ceva ... si asta-i doar inceputul (pt spital si citeva teste pt fetita - mai trebuie sa vina cele de la midwives, teste pt mine, ob-gyn etc)! Bine ca avem asigurare si nu ne facem probleme cit a costat.
Multa sanatate cu sarcina si sper sa gasesti o modalitate cit mai ieftina de a veni sa nasti aici.

Oana Eva (29 iunie 2005) si Zoe (27 aprilie 2010)
I'm not a bitch, I just have a low bullshit tolerance.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana C spune:

Acum 5 ani, cind am nascut-o pe Eva, am stat 3 zile in spital, Eva 4 zile, am avut chiuretaj dupa nastere vaginala fara probleme, pt ca am avut singerare puternica cu cheaguri de singe, Eva a trebuit sa stea mai mult pt niste teste in plus si jaundice, iar facturile s-au adunat la peste $40k!!! Si atunci am avut asigurare si am platit doar $500.

In mesajul precedent ziceam ca "poti" sa vii asa cum iti spune Delia, pentru ca nu te poate controla nimeni daca platesti sau nu, dar asa cum spun fetele este destul de rusinos sa vii cu intentii de-astea (ceea ce nu cred ca e cazul, din moment ce ai deschis subiectul pentru asigurare).

Oana Eva (29 iunie 2005) si Zoe (27 aprilie 2010)
I'm not a bitch, I just have a low bullshit tolerance.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delia21 spune:

Oana,daca ajungi la NY...am 2 doctori ginecoloi la care te pot trimite,amandoi sunt niste ingeri de oameni...i cunosc bine de tot din 2000;doar sa ai la cine sa stai cu vreo 2-3 luni inainte de a naste...si inca vreo 2-3 luni dupa.Vorbesc serios...

Din pacate..am invatat ca in viata...daca stau cuminte si rabdatoare de fiecare data...la locul meu...mi-o vor lua toti inainte.Si daca mi-o iau toti ceilalti inainte...nu e bai...dar pentru copilul meu vreau mai mult.Mi-am dat voie...sa vreau si sa cer mai mult...si sa nu dau voie numanui sa-mi spuna ca nu mi se cuvine...sau ca nu se cada.Asa cum eu ma bucur ca nu s-a inchis America inainte ca eu sa ajung...asa sa se bucure si alti.De ce as fi eu...cea care ar inchide usa dupa mine?Ce valori sau calitati nemaintalnite sau nemaiauzite am avut eu cand am venit?Nu am avut.Am stiut doar ca vreau sa traiesc intr-un loc unde faptul ca sunt om inseamna ceva...si ca daca imi vad de treaba...mi se da voie sa inaintez.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Citat:
citat din mesajul lui Delia21

OFF TOPIC:Adriana,esti tare haiosa.Mie nu mi-e rusine...ce sa fac daca mi s-a ingrosat epiderma...Life is not about how many toys we have...is about how many people know us....and about how many people are happy to have us in their lives.So....life it is really about the people....deci sa nu punem banii mai presus de oameni,macar nu in America.Ce sa fac...nu ma pot vindeca de idealism....boala grea.Uite de asta nu se vorbeste politica la noi in casa....caci uite...eu sunt de-a lui Obama;ce sa ma fac daca nu am obarsii....aristocratice...
Vorbim de dragul conversatiei;sper din inima sa nu te ofensezi in nici un fel...

Suntem in aceeasi barca, de aia nu pun nici eu piciorul in Arizona :))).

Adriana 23+ Isabelle Marie si Aidan Alexander - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana.c. spune:

Sa fiu sincera..imi e rusine sa merg si sa nu platesc
In principiu as vrea sa nasc in Richmond,am pe cineva acolo si pot sta si 3-4 luni.Nici gasirea unui doctor nu este o problema.
O sa ma mai interesez pe la asiguratori daca este vreo varianta,sau poate aplic pentru un alt tip de viza.
Va multumesc din suflet

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Oana alt tip de viza nu prea ai dreptul sa ceri.
Dar dc te hotarasti sa platesti, fa din timp o intelegere cu spitalul si o sa ai surpriza sa iti faca niste reduceri f f mari. Sau ar mai fi o varianta, e totul legal si s-ar putea sa functioneze, este un tip de ajutor pt situatii de urgenta, in cazul cand ti se intampla aici ceva si nu ai bani sa platesti. dar in cazul tau ar putea demonstra foarte usor premeditarea, pt ca tu stiai ca esti insarcinata si oricum tb sa vii cu ceva luni inainte aici.

Oricum ar fi, multa bafta iti doresc si un copilas sanatos!

www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana.c. spune:

multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

da, sumele sunt penibil de mari pt nasteri daca nu ai asigurare, m-am uitat si eu pe o factura, cea pt mama cu un total de appx $6700 (o zi de stat in spital, vaginal delivery):
$200 pt o cutie de ibuprofen si una de stool softener, $70 pt ceva unguent care la farmacie e vreo $3, etc.. preturi umflate cu pompa. macar bine ca isi fac treaba cum trebuie.
tin minte ce extaziata eram ca mi-au dat o gramada de chestii pt bebe, nu a trebuit sa duc scutece de acasa, apoi am vazut factura pt copil cu un total de un pic peste $3000: appx $400 baby supplies. vorba cuiva, 'totul e inclusi'!

Mergi la inceput