Copil marginalizat la joaca

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns LYADA spune:

Copiii nu sunt cei de la scoala. Sunt din toate blocurile din jur, avem un fel de blocuri in U si in centrul literei este curtea, celebrele parculete de sector 3, plus un cos de baschet unde unori se joaca copiii mici, alteori cei mari

Copiii sunt multi si tocmai asta ne placea: si baieti si fete, baieti exact de varsta lui Tudor 3-4, mai mici cu un an vreo 2, mai mari doi, plus fete de toate varstele.

Ruxij, cred ca de subiectul tau imi aminteam vag ceva. O sa recitesc ce ati scris, sa gandesc o strategie de gasit alti prieteni, desi e tare peste mana. Insa aveti dreptate, el sufera...si eu pe langa el si mai rau caci proiectez totul in viitor si ma gandesc la ce se poate ajunge...

va multumesc mult pentru sfaturi, e tare bine sa te asculte cineva cand ai probleme

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Da, Lyada, cred ca eu m-am mai plans de bullies la vremea aia. S-a rezolvat cu ajutorul lui Dzeu! Iti doresc din suflet sa se remedieze situatia Sa vii sa ne spui atunci neaparat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Citat:
citat din mesajul lui LYADA

va multumesc pentru raspunsuri.

a fost la un curs de fotbal lunile de iarna, pana in aprilie -terminam la 5 acolo si de luna asta nu mai mergem, tocmai pt ca lui ii place afara cu ceilalti. simtea ca pierde timp

Acum nu vad cum pot sa il "educ" sa fie mai agresiv.

Daca ceilalti il trateaza asa cum descri tu iar lui ii place...atunci asta este adevarata problema. In nici un caz integrarea intr-un grup de copii nu presupune o doza de agresivitate ci o doza medie de incredere in sine si cateva caracteristici care sa faca din copil un individ cu ceva de spus in grupul in care incearca sa se integreze, nu un executor al instructiunilor celorlalti. Copiii nu sunt rai, dar imi amintesc si eu din gasca copilariei ca intotdeauna exista cate unul care facea tot ce i se cerea, si tare se mai profita de chestia asta. Motivatia era dorinta puternica de a fi acceptat si apreciat si pe placul tuturor. Asta nu e o tendinta prea grozava si din pacate ramane specifica si multor adulti. Trebuie sa identifici unde in educatia lui i-ati dezvoltat dorinta de a fi acceptat de ceilalti sau teama de a nu fi acceptat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

De aceea sunt bune activitatile extra. Sa vada ca poate face ceva, ca e bun, sa capete incredere in el. Asta pe un plan. Pe al doilea nivel, relatii de prietenie alternative i-ar micsora nevoia de a fi acceptat de catre grupul de bullies.

Da, eu sustin ca copiii sunt rai, dc te vad slab, te lovesc. A arunca cu pietre in altul inseamna ca esti rau ce sa o acoperim in miere. Dar nici nu ii invata nimeni pe acasa ca asa ceva nu se face.

Mergi la inceput

Accept, ii place cu copiii in general, dupa atatia ani in care totul a fost ok, el iese de fiecare data ca pentru o joaca normala. Iar unele seri sunt extrem de reusite. altele dezastru.

am mentionat, mereu a fost extraordinar de cuminte, mereu laudat si de altii si de mine, discutii de tipul " ce n-as da sa am un copil asa sau ce norocoasa esti cu asa copil".

La gradi mai facea boacane, acasa face, il lasam sa faca mai multe, ca sa compensam cumva personalitatea lui. am spus ca am sesizat la un moment dat ca era prea cuminte fata de cei de varsta lui/ Acum la scoala chiar se zbenguie cam mult, invatatoarea imi mai spune diverse, eu am ajuns sa ma bucur, doar e baiat imi zic...

Merge in excursii cu clasa, anul asta il las si in tabara in iulie, cred ca ii va prinde bine.

Da, imi aduc aminte ca si la cursul de engleza la british avea anul trecut o fetita mai mica decat el care il necajea. Anul asta nu mai e.

Mergi la inceput

Il duc de cateva ori pe an: aprilie, nov, dec la ateliere la un club de copii, plus petrecerile de final, la scoala a fost primul in clasa I care a spart gheata la petreceri si mergem la toate petrecerile.

Tocmai ca sa il pozitionez bine fata de ceilalti, stiindu-l mai soft. Si la scoala mi-a reusit deocamdata

cat scriu eu aici, ne-am jucat un scrabble, am mai facut o pauza de masa si el tot are flash-backuri: nimeni nu ma respecta afara, apoi imi spune dupa alte 10 min: mai demult un baiat (de varsta lui Tudor) a intrebat "oare de ce toti copiii il resping pe Tudor?" intr-un grup restrans, cand Mihai nu era afara. Nimeni nu a venit cu un raspuns.

Ruxi, daca ai vreun material bun pe tema bullying da-mi te rog, sa ma documentez...

Trebuie sa acord mai multa atentie, asta e clar- vad ca nu se diminueaza, ci dimpotriva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns montelimar spune:

Lyana, baiatul tau trebuie sa simta ca ai incredere in el, ca e ok sa fie si mai slab, si mai putin agresiv, si cu aparat dentar. E singura cale de a-l ajuta sa aiba o mai mare stima de sine. Si exemplul tatalui conteaza. Si eu am fost o fetita timida, pentru care mama trebuia sa intervina pe la parintii copiilor care ma necajeau si pot spune ca ce m-a deranjat f tare a fost ideea ei ca ar trebui sa fiu mai sociabila, ca nu sunt ok asa cum sunt. Stiu ca ii vrei binele baiatului, dar din ce ai scris, te-am simtit prea critica. Cred ca solutia e asa cum spunea ruxj, sa se evite cercul de copii care il necajesc -nu trebuie sa fie prieten cu toata lumea si mai ales cu copiii care nu il agreeaza, si, daca se incepe o alta activitate, sa fie una care ii e potrivita firii lui -daca nu -i place karate, pentru ca e mai linistit din fire, n-are rost sa-l fortezi. Dar in orice caz, nu trebuie lasata situatia asa, pentru ca ce se intampla acum il va afecta mult timp de acum incolo, in relatiile de mai tarziu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Aici nu i bully, "i l resping". Trebuie sa afli tu de ce?

Corina mama domnisoarei RALUCA si a bebelasei FRANCESCA

http://family.webshots.com/photo/2925218030098531596UGNuSg?vhost=family

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ruxij

Da, eu sustin ca copiii sunt rai, dc te vad slab, te lovesc. A arunca cu pietre in altul inseamna ca esti rau ce sa o acoperim in miere. Dar nici nu ii invata nimeni pe acasa ca asa ceva nu se face.

Toate speciile sunt programate astfel, omul nu face exceptie. Este un instinct, nu un invat cu posibilitate de dezvat. Cert este ca individul trebuie sa se adapteze la viata asa cum este ea (dura) si nu viata la fiecare individ in parte. De aceea nu pot fi deacord cu catalogarea copiilor ca fiind rai.

Mergi la inceput

am incercat sa adorm si nu pot, ma doare capul de nervi si imi joaca diferite scenarii in cap-asa ca am revenit pe net.

Montelimar, ai sesizat bine. ma cam dusesem pe varianta asta, ca poate e ceva in neregula cu el si ar trebui sa se adapteze. Nu spun ca mai cu gogosele, mai cu bombonele si sotul meu a incercat sa mai atraga cate un baiat de partea copilului. Si a functionat. Eu imi laud copilul, stie ca il apreciez si il iubesc: deseneaza frumos, danseaza foarte bine, are ritm- nu vrea la niciunul dintre aceste cursuri insa, este foarte sensibil: ne deseneaza si decupeaza inimioare, mie si lui taica'su, ne face mici felicitari fara nicio ocazie speciala, in seara asta (probabil pt ca tatal e plecat din oras) a simtit nevoia sa decupeze niste poze cu noi printate color (pt un proiect mai vechi de scoala) si sa le lipeasca pe o felicitare intitulata Familia mea.

Cea mai induiosatoare amintire pt mine este de acum doi ani: am fost la muz de geologie la un party de Craciun finalizat cu cautarea comorii, urmand niste indicii. Comoara: o punga cu bomboane in staniol galben, ce imitau banii. I-a placut extraordinar. La vreo doua zile a ascuns prin apt si ne-a indemnat apoi pe amandoi sa cautam indicii special facute de el: la final, am gasit fiecare un biletel pe care scria te iubesc mami, te iubesc tati. Cum ar putea un asemenea copil sa se apere?! In orice grup de copii apare unul mai rau si probabil se focuseaza pe cel mai bland.

Corinadana, copilul ala se intreba de ce toti il resping - subtextul era la comanda lui Mihai. Ca in seara asta, cum mi-a povestit: cine e in clubul anti-Tudor? toti, mai putin Iulia. Iulia, tu nu esti? "Nu, e si el un copil". O iubesc pe Iulia

Iar Tudor se simte tradat, nu intelege cum azi X si Y se joaca cu el ca si cum ar fi prieteni si cand apare Mihai se coalizeaza cu el impotriva lui.

Mergi la inceput