Viitoare mamici de Septembrie-Octombrie 2010! (54)
Raspunsuri - Pagina 11
Ana_Perianu spune:
didadi - rezistenta normala pe artere uterine nu trebuie sa fie decat maaaaxim 0,5.
Asadar, e clar o problema in acest in sens, de aici apare si retardul.
AM UITAT SA PRECIZEZ: eu am rezistenta 0,61 /0,63 si fac tratament deja cu doze destul de mari de Clexane. Insa sa stii ca depinde de la caz la caz.
Bebe primeste tot mai putina mancarica de la tine.
Trebuie neaparat sa ajungi luni la medic dar sfatul meu e ca pana atunci sa iei cate un Aspenter pe zi.
Daca vrei sa mai afli informatii poti intra tot la Odisee la Gravidute cu trombofilie.
Nu te speria, nu e nimic grav, cel mai important e ca ai depistat problema la timp
Andreea82 spune:
Buna dimineata fetelor!
Dau e o cafeluta cu lapte, un lapte cu cacao, ceai sau suc proaspat de portocale azi. Langa putem servi si cereale cu lapte sau dupa pofte un out fiert cu rosii si branza. Placintele cu mar sau dovleac calde avem la cuptor. 
Didadi, nu te ingrijora, nu cred ca ai motive. Daca o sa cauti si pe net greutatea fatului pe saptamani o sa vezi ca esti cam pe unde trebuie
Acum depinde, daca esti si tu o persoana mai micuta, nu iti imagina ca are cum sa fie ditamai copilul - cel putin asa mi-a explicat si mie dr. Si al meu bebic avea la 20 de saptamani fix 327gr (mai micut cu 3 zile, conform eco).
Linisteste-te si vezi ce iti zice dr luni sau la urmatorul control. Pup
nastasie spune:
vreau si eu parola, pls.abia astept sa vad pozele.
adriana&
razvan-mihai 01.11.2004
varsta lui razvan
didadi spune:
abia astept sa vina luni, sa ma duc la dr.mi-e teama sa iau aspenter...stau si eu asa pana luni si incerc sa beau cat mai multa apa.sper sa nu fie ceva grav.va multumesc din suflet ca ati fost alaturi de mine.voi intra si pe odiseaa gravidutelor cu trombofilie sa mai citesc.va tin la curent.va 

Ana_Perianu spune:
didadi - nu te panica, chiar daca ai trombofilie nu se pot intampla lucruri grave peste noapte asa ca te rog incearca sa te linistesti.
Sper din suflet ca medicul care te urmareste sa stie despre trombofilie si sa stie sa te indrume.
Din pacate medicul care mi-a urmarit mie prima sarcina nu a stiut... daca stia as fi nascut deja in noiembrie anul trecut o fetita...
chichiutza spune:
Buna dimineata...aaa...pranz bun mai burtici! Vad ca azi mancam regeste, cand imi vine sa tin dieta ( adica sa mananc sanatos) cand ma gandesc ca e perioada cea mai indicata sa ma indop si bag diverse! Hmm... Multumim tare Andreea, am sa mananc de toate dar pe rand asa!![]()
Didadi nu te speria! Mi se pare totusi ciudat ca ecografia de morfologie a fost scrisa de mana in loc sa fie printata.... Stai cuminte azi si maine si poimaine mergi la medicul tau sa vada exact ce scrie acolo! E posibil sa fie nevoie sa repeti ecografia si sa faci testele de trombofilie. Chiar daca se confirma, exista solutii! capul sus si asteptam vestile bune!
Fetelor deci se pare ca vremea asta nu ne ajuta nici la plimbare nici la gratar ci doar la trebaluit prin casa si odihnit! Asadar ma duc sa fac curat in biblioteca ca trebuie reorganizata si apoi mai vedem...

Cristina
cu buline mari si albastre 19+
carola spune:
voi aveti probleme serioase pe aici si vin si eu cu problemutele si obsesiile mele:
acum 2 ani am avut pierce in nas. pentru ca la job nu mi-au dat voie, am renuntat la el. dupa ce intru in prenatal vreau sa il pun din nou. oare este vreun risc?
pe langa problema asta "grava" cu pierce-ul am si una seriasa. acum 2 saptamani cand am fost la eco morfofetala dr. mi-a spus ca am nivelul lichidului amniotic scazut. mi-a recomandat sa beau mai multa apa. pe 18 merg iar la control sa vad daca s-a mai modificat ceva. si tot atunci mi-a spus ca bebe are circulara pericervicala de cordon. asta stiu ca nu este chiar asa de grav, dar ma ingrijoreaza lichidul amniotic. aveti ceva sfaturi?
22+
www.flickr.com/photos/carola456/
mihaelka77 spune:
Buna fetelor. A venit furtuna pe la voi? Aici e cam intunecat dar inca nu sunt semne de furtuna.
DIDADI nu te panica (stiu ca e usor de zis si greu de facut)ca si eu m-am panicat degeaba cu masuratorile . Tot mica iesea bobolina mea la masuratori in comparatie cu situatia altor mamici in primele 3 luni. La ultima masurare avea 327gr si 15.5cm la 19 saptamani si 3 zile si in functie de ce parte a corpului masura aveam intre 20 sapt si 4 zile si 19 sapt si 1 zi. Zi si tu unde e adevarul????

si stai linistita ca va fi bine.
Fetelor PAROLAAAAAA va rog
22+
abe spune:
Didadi nu te speria, bea multe lichide asa cum a zis si Ana_Perianu si asteapa sa te vada dr. Daca nu zice nimic de trombofilie intreaba-l tu, inca exsita medici care nu dau importanta acestei afectiuni.
In sarcina anterioara si bebelina mea a avut retard de crestere, s-a accentuat in trimestrul trei, era deja de doua saptamani si asa am ajuns la Fundeni la hematologie, la dr. Uscatescu. Evident, aveam trombofilie, mi-au dat tratament cu clexane si a fost totul ok, am o fetita minunata. La sarcina asta merg lunar la analize la Fundeni tocmai pentru a detecta din timp o eventuala problema.
Deci nu te stresa, va fi totul bine, exista tratament iar 5 zile nu e chiar asa de speriat.
mami de Maria si
15+