Burtici cu delfinasi de iulie-august 2010 (100)
Raspunsuri - Pagina 19
ooana spune:
...am terminat si programul administrativ pe ziua de azi...sunt "lesinata"
...la finante era nenorocire...bine ca am terminat si uite asa a trecut si ziua mea de concediu 
...si la 7 ma duc si pana la croitoreasa, dupa care chiar declar inchis programul pentru ziua de azi ![]()
am achizitionat un blender de mana, imi doream de mult...aveam doar din acela tip cana
...si o paturica pentru bebe![]()
voi luati pompa de sani, ma gandisem la Avent Isis...si la un sterilizator tot de la Avent IQ cu aburi
nu stiu daca sa le iau acum sau dupa ce vine bebe
Oana
32+ AMR 7- Matei
anca_vlad spune:
Si sa nu uit...si sora mea tot fetita va avea!
asa ca vor fi doua mariuci in familie, una Sofie-Mari(cica e a e englezoaica) si o Elen-Maria!
Ce buni fericita avem cu un nepotel si doua fetite cat de curand!
Mama mea a crescut fara mama de la 6 anisori pt ca a murit, si a chemat-o Maria!
Ce bucurie e in sufletul ei de bunica si eu trebuie sa recunosc nu stiu cum m-as fi descurcat fara ea!

pt mama mea!
Anca +26s
ELENA-MARIA si mami de astronaut Vlad-Mihail (05.11.2003)
POZE VLADUT
"Dumnezeu iarta, dar nu lasa nimic neispasit!" Arsenie Boca
http://www.petitieonline.ro/petitie-p43516046.html,
maurice spune:
ochidut - si eu simt aceasta presiune jos, cand ma ridic in picioare; uneori, cand stau intinsa si bebe misca simt iar presiune jos, asta pentru ca mi-a zis dr ca sta cu capul foarte jos si apasa.
racusor - eu tot la repaos, in curte pe sezlong, nici mie nu imi este clar care sunt contractiile, nu le constientizez intotdeauna, pentru ca uneori se amesteca senzatiile, este bebe care se misca dar imediat se intareste toata burta de jur imprejurul buricului; alteori simt ca se intareste zona de mai jos de buric, zona ovarelor ....ndeci nici mie nu mi-e clar, marti am programare la cmu sa vedem ce zice dr, daca ma interneaza sau nu.
Azi am dat o cautare pe forum si am gasit un subiect despre contractii, din 2008, acolo au postat cateva fete care se plangeau de tot soiul de contractii, unele au stat la pat mult timp, si toate au ajuns la termen si cu bebei sanatosi, m-am emotionat mult cand am gasit o fata care cam tot din saptamana 25 a trecut la pat, diferenta majora fiind ca ea a avut si colul deschis, si a nascut o fetita sanatoasa pe care o cheama ca pe fetita noastra, Sara.
Asta mi-a dat curaj, desi eu inca sper ca pana sapt viitoare sa imi revin.
25+
anca_vlad spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ooana ...am terminat si programul administrativ pe ziua de azi...sunt "lesinata" ![]() ...si la 7 ma duc si pana la croitoreasa, dupa care chiar declar inchis programul pentru ziua de azi am achizitionat un blender de mana, imi doream de mult...aveam doar din acela tip cana ...si o paturica pentru bebe voi luati pompa de sani, ma gandisem la Avent Isis...si la un sterilizator tot de la Avent IQ cu aburi nu stiu daca sa le iau acum sau dupa ce vine bebe Oana 32+ AMR 7- Matei |
dupa ce vine bb sterilizatorul ca poate alaptezi mai mult timp si nu ai nevoie iar pompa e bine sa o ai dinainte-eu am avut nevoie de ea in maternitate!
Anca +26s
ELENA-MARIA si mami de astronaut Vlad-Mihail (05.11.2003) POZE VLADUT
"Dumnezeu iarta, dar nu lasa nimic neispasit!" Arsenie Boca
http://www.petitieonline.ro/petitie-p43516046.html,
aelita spune:
azi noapte am citit tarziu,nu v-ammai raspuns,am vazut chilotii CARMEN,RODICA ,si informatiile despre cecul bebelusului,merci !
RODICA am vazut aseara burtica ![]()
am luat din Ikea cinci lenjerii pt noi si pt copii doua pentru Ultimul Mohican.
le-am mai luat celor mari barbite si accesorii de masa.inca un protector de saltea .e bun si pt bebe.
Andres a urcat acolo in toate paturile,inclusiv intr-un patut si se baga sub plapuma.e clar ce va face in patutul fratelui !
si Sofia se arunca asa la el in patut,se agatza de invartitoarele alea muzicale de deasupra patului,una a rupt-o,pe a doua am dat-o jos de buna voie si am facut-o cadou ca ea era agatata mereu acolo ca o maimuta.
asa ca stiind ce ma asteapta,nu mai pun de data asta.
aveam si perdeluta din aia care se agatza in tavan,deasupra patutului,pai numai agatata statea,am dat-o si la fel nu mai iau desi imi plac,dar astia doi ar sta numai atarnati acolo!
Sofia se urca in patut peste Andres(avea 1 an si ceva) ,in picioare,il lua intre picioare,si sarea in pat ,el se trezea si radeau amandoi de se prapadeau.
eu initial inghetam cand il vedeam sub ea,dar apoi m-am obisnuit .
(asta era dupa 6 luni ,ca atunci l-am pus pe el in patutul de lemn.pana atunci a stat in cosuletul de langa pat,si acolo ea nu urca vedea ca nu are loc,in schimb il zgaltaia de ii sareau mainile pe sus)
CARLA cum esti?
RACUSOR nu e de la inghetata,starea,sa nu fie o acdere de vitamine.
ANCA felicitari pt fetita-nepotica !
26+ 
Sofia (2ian2007) ,
Andres(22mai2008)
Ariana1 spune:
Eu am experimentat si inca experimentez 2 feluri de contractii, in general sunt nedureroase.
Unele sunt atunci cand am burtica tare, se intareste fara sa imi dau seama, este pur si simplu tare. Astea le am din saptamana 12.
Si altele, cred ca sunt acele contractii B-H, cand simt cum mi se strange burtica pentru cateva secunde, parca mi-ar strage cineva uterul si se relaxeaza dupa. Astea sunt uneori un pic dureroase, dar nu prea tare, insa e o senzatie incomoda.
Toate astea cand stau in pat.
Cand stau in picioare, simt burta tare mereu, e atat de intinsa, ca imi luceste pielea.
Eu oricum am stat stresata toata sarcina, pentru ca nu mi s-a parut normal sa ai contractii din saptamana 12.
Acum sunt ceva mai linistita si probabil daca ma voi vedea trecuta de 34 ma voi linisti mai tare.
Ariana1
33
- Stefan Calin
aelita spune:
fetelor,hai sa va spun un truc pt cele care dupa nastere se vor chinui cu alaptatul si bebe nu va lua sanul ...Eu am patit-o la Sofia si nu reuseau nici asistentele sa ma invete.
apoi la Andres iar desi cica aveam experienta...imi venea sa imi smulg parul din cap cand ii vedeam asa ca nu puteau sa suga si plangeau.
la Sofia nu am stiut trcul,dar la Andres m-au invatat in spital.
au venit cu o seringa de lapte praf si au picurat pe san si in gurita lui bebe care ar fi sarit pe seringa !!! si pus cu biticul la san.o picatura,doua trei si deja apuca infometat ,ca prinde gustul!
altfel,cum laptele inca nu curge,e doar asa chestia aia groasa,ei nu simt inca gustul ca sa traga.dar cand dau de gust,trag in disperare sa le mai vina picatura aia buna !
Nu se invata cu lapte praf,dintr-o picatura doua.
eu am facut asa cam o saptamana,pana a fost apoi totul normal...
care sug direct,nu e cazul,clar.
dar sunt mamici care se vor chinui .si la inceput pompa nu prea face mare lucru,ca e doar colastra aia groasa,practic inca nu e lapte sa curga.trebuie sa traga ei ca sa stimuleze si sa isi invete si falcutele.
in caz de disperare,sa tineti minte trucul,cereti o seringa de lapte.
disperare inseamna,cum a fost la mine,Sofia nu a supt 10 ore,ca inghitise lichid amniotic si nu stiau,si tot ziceau ca va suge,va suge..si nu e voie sa stea mai mult de 3-4 ore nemancati,ea a stat 10 ore,nu se mai trezea.
ei ziceau ca e lenesa si doarme.ma puneau sa o trezesc,sa ii dau cu apa rece,sa o tin in fundulet sa o ridic,sa o ud,sa o zgaltai...deschidea ochii si inchidea la loc.
nu puteam sa o trezesc !
i-au luat o analiza de glicemie si era aproape de coma din cauza ca ii scazuse glicemia ,au luat-o imediat,s-au intors si mi-au explicat ca i.au facut spalatura de stomac ca din cauza lichidului inghitit nu manca..Imi murea copilul nemancat!
asa ca la Andres,cand am vazut ca supsese un pic chiar dupa nastere,si apoi treceau si la el orele,am zis sa nu patesc la fel,deja disperasem,eram in stare sa il trec direct pe biberon decat sa risc iar ca la Sofia !! si tocmai cand in ultima disperare i-am zis sotului ca decat sa moara copilul mai bine renunt la san,sa se duca la farmacie sa imia duca lapte praf ca eu nu mai astept ,a venit o asistenta cu trucul magic si ne-a salvat !
26+ 
Sofia (2ian2007) ,
Andres(22mai2008)
CarmenAlbu spune:
Aelita ce distractivi
, imi e mila totusi de nervii tai
Eu abia astept sa aranjez camera am tot dar nu e aranjat, ard de nerabdare

Letizia
Doamne Ajuta-ne!!!
28+ cu 
Otiliav spune:
Aelita, ce faza cu lichidul amniotic. Dar ei chiar nu s-au gandit timp de 10 ore. Uite de aceea tin eu cu dintii sa fiu treaza si sa stiu ce se intampla cu copilul meu mereu.
Paula, e normal si sa nu ai contractii. Eu am avut la prima sarcina doar cu perfuzie, la a doua am avut cateva cu o saptamana inainte de nastere si in cele 2 zile de travaliu, atat. Crede-ma ca nu pierzi nimic ca nu le ai.
Katalina, sa ai o petrecere frumoasa maine, sa fii mereu iubita si sanatoasa!
Mami de Ana Maria(18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008) si 27+
Iulia Alexandra