Burtici cu delfinasi de iulie-august 2010 (100)
Raspunsuri - Pagina 18
crispro spune:
Da, Carmen, stiu ca ziceai ca nu mai creste, de asta am ramas si io afis ca ajuns atat de mare. ca de la 3.4 la 3.7 nu e mare diferenta, o fi de la masuratoare, de la cum apasa placenta, dar pana la 5.1 e muuult. Acuma nu stiu, ca acelasi doctor a facut masuratorile, cu acelasi aparat... Oricare varianta ar fi, e bine, in comparatie cu al tau ... Mie nu mi-a facut deloc control pe masa - doar in primele saptamani. Nici nu imi doresc sa imi faca
, insa ma gandesc daca doctorul stie ca am colul moale sau tare fara control pe masa?
Cristina
31+ cu 
Dragaica spune:
Denisa uitasem sa te intreb de col, ce lungime are ?
La mine cand au vazut ca e lung si inchis chiar si asa cu contractii m-au trimis acasa, nici macar nu mi-au zis sa stau la pat, doar sa beau ffff. multa apa si sa incerc sa ma odinesc mai mult.
http://community.webshots.com/user/Dragaica
Graviduta fericita
25+ de
Tudor Sebastian si
Felix Alexandru
racusor2010 spune:
ariana bine ai venit..imi pare rau ca ai avut asemenea probleme...
cu curaj sigur ajungi in saptamana 37, nu 34, daca ai ajuns pana aici 

ochidut asa si mie, mi se intareste burtica cand ma ridic...sau cand stau in fund sa mananc...
sa vedem luni la control ce efect au toate astea asupra colului dupa 9 zile de stat acasa pe tratament 
Bulina
32+ cu
poznas
Doamne ajuta sa ajungem cu bine la termen si sa fim sanatosi!!
CarmenAlbu spune:
Crispro, nu e cazul sa iti faci problleme deloc zic eu, la lungime, si vede pe eco daca e cazul sa te controleze, cazuri alarmante sunt cele in care gravida acuza presiune constanta, de la 25 de saptamani, de la 30 incolo cu datele tale ecografice e pregatirea corpului pentru nastere! Pericolul e de la 25 la 30 cand fatul este considerat viabil dar sansele sa fie dezvoltat complet sunt minime si ei iau masurile astea de preventie daca este tot coctailul, col moale(mai coborat), col scurt( 2cm si mai jos), col deschis!
Letizia
Doamne Ajuta-ne!!!
28+ cu 
racusor2010 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui crispro Da, Carmen, stiu ca ziceai ca nu mai creste, de asta am ramas si io afis ca ajuns atat de mare. ca de la 3.4 la 3.7 nu e mare diferenta, o fi de la masuratoare, de la cum apasa placenta, dar pana la 5.1 e muuult. Acuma nu stiu, ca acelasi doctor a facut masuratorile, cu acelasi aparat... Oricare varianta ar fi, e bine, in comparatie cu al tau ... Mie nu mi-a facut deloc control pe masa - doar in primele saptamani. Nici nu imi doresc sa imi faca Cristina 31+ cu ![]() |
stai linistita
ce mai conteaza e si daca iti face eco cu vezica plina sau nu...nu stiu exact cum influenteaza asta,dar am auzit cand dr de garda din spital l=a intrebat pe dr meu cum a masurat colul 
si daca e moale sau nu, doar control pe masa..la eco vede daca e deschis sau nu, daca e mai scurt sau nu...
dar oricum, daca te-ai duce la el si i-ai zice ca mine ca ai contractii, ca simti durere jos...sigur te-ar urca pe masa...
mie de exemplu imi masura colul la 2D, dar baga o chestie
ei, acuma a facut control cu mana, si el, si dr care m-a externat. ca numai asa isi dadea seama..dar ti-am zis, numa cand am avut contractii
deci daca e totul ok, nu iti fa probleme...cu curaj inainte...
Bulina
32+ cu
poznas
Doamne ajuta sa ajungem cu bine la termen si sa fim sanatosi!!
anca_vlad spune:
dragele mele daca ascultati de dr vostri se ajunge cat mai aproape de termen cu sarcina si cu colul deschis la exterior fara dop gelatinos...puneti o perna sub fundasdtfel sa apese bb pe col!
eu la 28s nu am mai avut dop gelatinos col scurt moale si deschis!
si am ajuns la 35s, dar am stat numai in pat!
Anca +26s
ELENA-MARIA si mami de astronaut Vlad-Mihail (05.11.2003)
POZE VLADUT
"Dumnezeu iarta, dar nu lasa nimic neispasit!" Arsenie Boca
http://www.petitieonline.ro/petitie-p43516046.html,
crispro spune:
Racusor,
! Asa cred si io, ca stie doctorul cand e cazul de control pe masa, mai ales ca nu ma plang de contractii si alte cele. Ca mai e cate o durere, sau o neplacere - astea sunt normale. Doamne ajuta sa ajungem toate cu bine macar la 37 de saptamani cu cei mai sanatosi bebei!
Cristina
31+ cu 
rodyka spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui crispro PAULA, asa si eu- chiar mai devreme intrebam sotul, oare eu am contractii sau e bebele? Io stau linistita ca zic ca e bebelu. Si mie imi e aproape tot timpul tare burtica cand stau in picioare - dar la cat e de intinsa pielea, nu ma mir. Cand ma ridic, simt o presiune jos, abia fac primii pasi, apoi imi revin. Cred totusi ca sunt normale lucrurile astea... Adica e un bebe care se joaca, se misca, se rasuceste, mai sunt vreo 12 kg in plus care ingreuneaza totul... Pana nu doare, nu ma stresez. Acum 2 luni aveam colul 3.4 - a zis doctorul ca e binisor, doar sa nu mai scada. Dupa o luna era 3.7. Acum a ajuns la 5.1 - acum deja imi fac probleme ca e prea mare, ca imi va fi greu sa nasc... Dar nu ma prea consum. Vorbesc io cu bebelu sa stea cuminte, si sa vina cand trebuie usor si natural Cristina 31+ cu ![]() |
buna, fetelor! abia am recuperat paginile din urma, probleme din ce in ce mai multe... bine macar ca ne putem sfatui intre noi! la mine contractii nu mai sunt decat daca fac o plimbare prea lunga si prea grabita, e drept ca si eu ma menajez
... parca ii ies piciorusele prin buric!!!ca vb despre familie... am vb azi cu mama pe net, vroia sa-mi mai vada burtica
pai cand am fost ultima data (in martie!) mi-a spus ca e sigur fetita, acum incep sa mai indoiesc
daca, totusi... si am pregatit aproape tot ptr o fetita!!! abia astept sa vina data de 24 sa merg iar la eco...
www.ticker.7910.org/as1cHpMVM1P1124MDAwNTE2Yjh8MDAwMTQyN2R8SGFubmFoIElzYWJlbGE.gif" target="_blank"> 30+ AMR 9- 
Hannah Isabela &
printesa Anca-Maria (26.06.2001) pozele noastre
anca_vlad spune:
eu sunt adepta politica pasilor mici1
pana la 37s propuneti sa ajungi la 34s si sigur o sa fie bine!
eu am vazut pe discovery un documentar ca gemenii in general sunt scosi la 34-35s iar tripleti sii la 28-30s si supravetiuesc!
si daca stiti de cel 6 sexteti nascuti la 28s in america acum au toti 4-5 anisori si sunt asa de dragalasi eu ii urmaresc mereu la tv!
se poate fiti, calme si bb-ii vor fi cuminti cat au ei nevoie sa stea in burtica!
Anca +26s
ELENA-MARIA si mami de astronaut Vlad-Mihail (05.11.2003)
POZE VLADUT
"Dumnezeu iarta, dar nu lasa nimic neispasit!" Arsenie Boca
http://www.petitieonline.ro/petitie-p43516046.html,