Albinute & bondari de mar-apr '07 (141)
Raspunsuri - Pagina 19
roxanici spune:
ziulica buna....
Ddana, multa putere sa ramai pe linia de plutire si in curand sa revii pe fagasul normal
Kitilica 
mai, raresu nu o cerut nica de 1 iunie....o fi anormal? a primit oricum o carte cu Bucsa, o carte castel, numa buna de povestit in zilele ploioase, o praji cu mine la cofetarie
praji am mancat si io ca doar nu era sa ma uit la copil.
ioanaradu spune:
diana solutia aia otica mai am s-o beau, ca deja in urechi mi-am pus si degeaba! 
azi cica schimb antibioticul. sa vedem ...
Kitty si ddana 

editez: pisi ce-mi place mie cum o imbraci pe nana in rochite!
ralualexandrei spune:
Salutare!
Vad ca vi s-au dezlegat limbile
degetele.
Ieri a fost o zi nebuna,nebuna.Maria a avut serbare la gradi si bineinteles ca avea si rol,codita soricelului,dupa ce am cautat de am innebunit floarea respectiva(Robert saracu a infruntat si furtuna in Politehnica doar doar o gasi)am cumparat niste nasturasi(flori) de la piata si i-am facut coronita.Apoi a inceput chinul cu parul in inele ca asa zice poezia numa' ca parul nu voia nicicum sa stea in inele in ciuda stradaniilor mele asa ca am luat copiii si fuga la salon,au facut fetele ce n-am putut eu.Serbarea a fost un vis la figurat pt mine la propriu pt Edy care a dormit toata serbarea aproape,ca doar obosise baiatul de la agitatia mea
.
Au primit Edy tractor,Maria papusa si Robert o pereche de casti.
Ddana ma bucur ca incet incet iti revi 
Kitty
si pt tine.
Ioano te stiam fomeie serioasa asa ca fa-te bine repede ca acusi vin in inspectie
.Sanatate!
- ai mei se cearta a cui mama sunt eu si nu vor sa priceapa neam ca sunt mama pt toti![]()
In rest va urez o zi frumoasa si am pus si ceva poze de la serbarea Mariei
Andra ,mamica lui Robert , a Mariei si a lui Eduard Ionutz album no1 albumul no2
Vreau sa nu mai fiu diferit!!!!
ralualexandrei spune:
Ca am uitat,savarina bat-o vina:
Rein superbi copii si sunt lesinata dupa zulufii lor
Andra ,mamica lui Robert , a Mariei si a lui Eduard Ionutz album no1 albumul no2
Vreau sa nu mai fiu diferit!!!!
menuet spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ralualexandrei Salutare! Vad ca vi s-au dezlegat limbile Ieri a fost o zi nebuna,nebuna.Maria a avut serbare la gradi si bineinteles ca avea si rol,codita soricelului,dupa ce am cautat de am innebunit floarea respectiva(Robert saracu a infruntat si furtuna in Politehnica doar doar o gasi)am cumparat niste nasturasi(flori) de la piata si i-am facut coronita.Apoi a inceput chinul cu parul in inele ca asa zice poezia numa' ca parul nu voia nicicum sa stea in inele in ciuda stradaniilor mele asa ca am luat copiii si fuga la salon,au facut fetele ce n-am putut eu.Serbarea a fost un vis la figurat pt mine la propriu pt Edy care a dormit toata serbarea aproape,ca doar obosise baiatul de la agitatia mea Au primit Edy tractor,Maria papusa si Robert o pereche de casti. Ddana ma bucur ca incet incet iti revi ![]() Kitty si pt tine.Ioano te stiam fomeie serioasa asa ca fa-te bine repede ca acusi vin in inspectie - ai mei se cearta a cui mama sunt eu si nu vor sa priceapa neam ca sunt mama pt toti In rest va urez o zi frumoasa si am pus si ceva poze de la serbarea Mariei Andra ,mamica lui Robert , a Mariei si a lui Eduard Ionutz album no1 albumul no2 Vreau sa nu mai fiu diferit!!!! |
Ce copii superbi, iar costumele minunate.Maria

Pupam pe "mama pentru toti"

menuet spune:
Ioana-insanatosire grabnica
Diana -mult calm![]()

Pisik-superba petrecere si la voi
Cadou 1 iunie-o tura cu trenuletul si o pereche de sandalute.
tzuna spune:
DDANA- ma bucur ca mai scrii pe aici. Imi pare rau dc ai mai avut si alte probleme dar sper ca esti bine asa cum ne scrii. M-am gandit la tine in ultima vreme si la toti cei pe care-i cunosc si viata li s-a schimbat complet in cateva secunde. Totul e atat de fragil si totusi noi ne credem puternici si chiar suntem marea majoritate. Noi suntem bine, Maria la fel.Azi la gradi a cazut sub masa ca se impingea cu o fetita si si-a muscat limba, i-a curs putin sange... Nu a patit chiar nimic dar educatoarei (pe care o informasem dimineata de patania noastra) i-a stat inima in loc.
KITTY- ne bucuram ca citesti gandurile noastre bune postate aici pentru tine si pentru altii care ne sunt dragi si au probleme.
KITTY si GABI- cred ca majoritatea copiilor mici de 3-4 ani pot pleca de langa parinti daca sunt atrasi de ceva. Nu ca ar vrea ei sa fuga de noi sau sa se piarda dar nu-si dau seama de pericol. Si Maria pleaca uneori dar sunt cu ochii pe ea. Iar cand mergem cu avionul tot timpul ii pun etichete pe haine cu nr. de telefon din ambele tari, nume, varsta..... Cred ca e usor sa-i pierdem mai ales in aglomeratii.
ANDRA- draguta serbare si f frumusica fetita. Ce frumos ca au la gradi sala de sport... La Maria serbarea se va tine in clasa si va fi cald si spatiu mic. Asta este. Sanatoasa sa fie sa va pun si eu sapt viitoare poze cu fluturasul meu.
PISIKUTA- am admirat si dra voastra. Mi-a placut f mult rochia cu alb si negru.
rein spune:
Stau cu geamul deschis sa aud muzica de la Bob Dylan. Se aude un pic, ca suntem cam cu spatele. Al meu nu vrea sa parasim copiii absolut adormiti, un sfert de ora, sa mergem intr-o scurta plimbare mai aproape. Uf ce ma enerveaza ca uneori e asa insensibil! Si n-am cu cine sa merg.
Ela, ma gandeam la ce ai scris tu, m-a preocupat mult si pe mine subiectul, de cand copiii mai mari l-au dat deoparte in parc pe Petru si i-au zis ca nu se joaca cu el ca e pitic si ii incurca. Ei se bateau atunci cu sabiile si se urcau in copacii pitici. El nu intelegea si astepta o explicatie.
Pe de alta parte m-am gandit la trecutul meu. Am fost crescuta in ideea ca toti oamenii sunt buni si nimeni nu face altuia un rau constient decat provocat. Adica la schimb. Deci nu provoc, imi vad de treaba mea, lumea se poarta frumos cu mine. Ei bine, am descoperit cam tarziu si dureros si mai ales nu m-am mai putut trata, ca unii oameni chiar fac rau fara motiv logic, din placere, din proasta crestere, din prostie.
Am decis sa-i spun copilului adevarul de la inceput: unii oameni (respectiv copii) sunt rai iar altii, cei mai multi, sunt buni. Si acum incerc de cate ori imi pune o situatie concreta pe tapet sa ii dau raspunsul in consecinta pentru a-l invata sa faca deosebirea.
Deocamdata il invat sa evite sau sa ocoleasca pe cei care ii par rai. In timp, vreau sa il invat sa trateze totusi cu ei, daca trebuie sa aiba un contact permanent (de ex. coleg de scoala).
Ca situatii: vine un copil la el in parc, mai solid dar nu mai mare, il impinge agresiv, il da jos, ii ia trotineta. Eu mi-am ridicat copilul si intre timp a intervenit tatal celuilalt si l-a potolit, si-a cerut mii de scuze, dar asa e modelul. I-am explicat ca acel copil s-a comportat urat, gresit in acea situatie, a fost rau.
Alta situatie, mai delicata: un baietel din grupa lui, l-a muscat cam la o saptamana dupa ce a inceput gradi. Tare, ca se inrosise pe forma danturii si l-a durut 2 zile. I-am zis sa ii spuna copilului ca il doare, sa nu il mai muste.
Cand am mers cu cel mic pe acolo, baietelul muscacios a venit sa-l muste si pe Calin. M-a vazut ca sunt acolo si doar l-a mangaiat pe obraz si l-a pupat, uitandu-se la mine cu o incantare de genul 'ce mi-ar placea asa papusa si mie sa o musc mereu'. Si am realizat ca de fapt nu musca din rautate ci de drag. Si mai tarziu, zilele astea, Petru mi-a zis ca il pupa Georgica mereu pe obraji.![]()
Asa ca tot noua ne revine si responsabilitatea de a-i invata ca unii oameni pot face rau cu adevarat, altii pot gresi, altii pot avea intentii cat se poate de nobile dar rezultatul actelor lor sa fie opus.
Va rog sa-mi iertati polologhia. Va rog sa-mi ziceti daca e ceva in neregula si vi se pare ca ar afecta negativ judecata lor.
ioanaradu spune:
buna dimineata! 
am schimbat antibioticul, e mai bine. dar tot imi pacane urechile.
andra poti veni in inspectie, am terminat. adica mai am perdelele de pus, saptamana viitoare. ![]()
si noi am avut o pb cu o fetita de la gradi, emilia. am intrebat-o de ce l-a muscat pe matei si a zis ca ii este drag de el, ca este mic. i-am explicat fetitei ca daca este mic trebuie protejat, nu muscat, ca il doare. de a 2-a zi are matei cel mai mare sustinator in emilia.
ceva carti care sa ne indrume in acest sens al educatiei stiti?
diana_jors spune:
Eu evit sa spun ca exista oameni/copii "rai", ci doar ca exista oameni normali, care fac lucruri bune si rele. Ideea e ca s-ar putea ca mai tarziu copilul sa isi asume faptul ca a devenit "rau" si sa faca tot felul de chestii pe care sa le explice prin simplul fapt ca e rau si ca asa fac oamenii rai. Eu ii spun ca oamenii mai fac si rele pentru ca nu isi dau seama, sau din greseala... dar ca toti incercam sa facem lucruri bune, dar uneori din greseala mai facem si lucruri rele; sau ca eu de exemplu cred ca fac un lucru bun cand ii fac lui supa nu stiu de care, dar el considera acelasi lucru ca fiind rau pentru ca nu ii place acea supa - exista perspective diferite in a privi lucrurile. Ideea e ca toti suntem normali si incercam sa facem lucruri care noua ni se par bune, dar ca uneori ele nu ies asa cum am vrea. Si el incearca sa faca un lucru bun cand vrea sa mature, si de fapt face un lucru bun ca matura, dar si un lucru rau fara sa vrea, cand atinge paharele cu coada maturii... Ma rog, cam asta e punctul meu de vedere.
He he Ioana, si Alex a fost muscat din dragoste la gradi
culmea e ca nu zicea nici pas, stia el cumva fara sa ii explice nimeni ca fetita il iubea pur si simplu
pana la urma si-a manifestat fetita altfel sentimentele, si pe urma n-a mai mers deloc la gradi ![]()
Despre solutia otica - pe mine m-a ajutat, imi pare rau ca nu functioneaza si la tine...
Ela, un exemplu de reactie: intr-o zi Alex se chinuia sa urce pe o scara la un spatiu de joaca, iar eu am vrut sa glumesc: "hai mai repede, grasule!" (el e la limita inferioara a normalului de greutate
), la care Alex s-a intors foarte senin catre mine si mi-a zis foarte natural (cred ca e reactie "prinsa" de la colegii mai mari de la gradi): "Grasule esti tu!" si si-a vazut mai departe de treaba...
Diana
de
Alex (23 aprilie 2007)
"If you want to win something, run 100 meters. If you want to experience something, run a marathon." (Emil Zatopek)
When you cross that finish line - no matter how slow, no matter how fast - it will change your life forever. (Dick Beardsley)