FULGUSORI DE NOV.-DEC.2009(70*)
Raspunsuri - Pagina 18
dienutze spune:
http://www.mediafax.ro/social/mamici-cu-copii-tatici-si-bunici-au-pichetat-ministerul-muncii-6127164/
Bebe din foto 3 e Natalia, revolutionara mamii
Laura B spune:
Camy, din pacate nu m-am putut uita la stirile de la 12 sau imediat dupa (cand e 12 ziua in Romania aici e 2 noaptea). Acum insa ma uit si sper sad ea in reluare.
Tiusca, ma bucur sa te revad. Cred ca e rau fara net! Mie imi merge greu azi si nu-ti pot spune ce ma enervez… vad stirile cu poticneli … grrr
Ca ai pomenit de comparatii intre frati, Sophia e mai in urma decat era Diana la varsta ei. Desi e mai soliduta si mai inaltuta, Sophia nu mi se pare ca s-ar “misca” la fel de bine (Diana a mers in patru labute prima data la 6 luni jumatate, a stat in fundulet singura la 7 luni, iar primul dinte a rasarit la 7 luni).
A_driana, eu nu i-am dat pana acum deloc zeama de legume Sophiei. De fapt eu legumele si fructele le-am aburit. Se aduna ea si putin zeama in vasul in care se fac, si pe asta o folosesc ca sa subtiez pasta. Iar Sophia mananca piureurile (fie ele din fructe sau legume) amestecate cu cereale.
Fetelor, in weekend am fost prin oras si am gasit cutiute mici ca sa congelez portii pentru bebe! Astea sunt http://www.babycubes.com/ . Abia astept sa le incerc (sper sa pastreze mancarea bine)!
Lady, iti sta bine tunsoarea. Cum, mai fetita ta deja se ridica singurica in funduletz? Adica singura-singura, sau se trage de ceva/cineva? Am vazut pozele cu cu printesa in leganut si cand se lupta cu mingea uriasa. He-he-he, ce scumpa e ea…
Si Sophia mea a primit de curand o minge Lamaze, si e chiar fascinata de ea. Sa vedem cand se prinde ca se desface (e foarte interesanta jucaria, arata ca o minge, insa e formata din 4 inele de plastic care se prind unul peste altul).
Lorelix, am vazut pozele. Chiar ca m-am chinuit putin sa-mi inchipui unde sunt manutele lui Simpatice pozele in care cel mic e pus pe banner
Luciandrea, nici eu nu cred ca e o problema daca ii bagi cerealele de 6 luni cu cateva zile inainte. Si eu i-am dat ieri galbenus de ou fetei mele (desigur ca amestecat cu cereale), doar ca s-a strambat rau de tot la el. A mancat pana la urma cateva lingurite, ba chiar ea tragea mancarica spre gurita, dar nu va spun ce fete facea la fiecare inghititura. Imi pare rau ca nu i-am facut fotografii.
Lavinia, si eu ma bucur sa te revad. Numai bine si voua!
Madalina, si fata ta se ridica singurica in fundulet? Fara sprijin? Bravo fetelor!
A mea incearca sa se ridice, de fapt isi ridica bine capul si umerii, in acelasi timp si piciorusele, dar daca nu o ajutam noi, nu reuseste sa ajunga in pozitia sezanda.
Dienutze, nu cumva revolutionara ta micuta e cea din poza 4? In poza 3 e o fetita care deja sta in picioare singurica!!!...
Ce bebel cuminte am eu: a dormit toata dimineata si m-a lasat sa scriu mesajul asta lung. Acum cateva minute am verificat-o si inca dormea, iar motanul nostru o pazea stand tolanit langa patutul ei. Uneori ma intreb daca nu cumva motanul nostru nu o fi fost catel in alta viata, ca de multe ori se comporta ca unul...
"At first, dreams seem impossible, then improbable, and eventually inevitable. " Christopher Reeve
"A man who removes mountains begins by carrying away small stones" William Faulkner
A_driana spune:
seara
lauraB, par interesante cubuletele alea pt mancare....m-am uitat pe site-ul care l-ai pus si in imaginea 3 arata si scrie ca se decongeleaza la microunde...
pai atunci cum o fi cu microundele asta?
A_driana , de minunea mea David-Andrei
Laura B spune:
Citat: |
citat din mesajul lui A_driana ....m-am uitat pe site-ul care l-ai pus si in imaginea 3 arata si scrie ca se decongeleaza la microunde...pai atunci cum o fi cu microundele asta? |
Ei zic ca plasticul din care sunt facute e "safe" pentru a fi folosit in cuptorul cu microunde. Nu mi-am pus problema, dar daca ai intrebat am gasit aici detalii: http://www.babycubes.com/baby_safe.html
Eu cam tind sa iau de bun ca daca au pus acolo atatea detalii si teste, apoi or fi fost intr-adevar testate (si in mesajul meu anterior am spus ca anumite containere de plastic sunt declarate ca fiind ok pentru a fi folosite in microunde- nu am cautat la toate motivele, le-am luat de bune). Apropo, se zice ca nici in congelator nu e bine sa folosesti orice container sau punga de plastic, dar despre unele, ca si despre baby cubes, de exemplu, se spune din start ca se pot folosi si congelator, si in cuptorul cu microunde.
Acum, ca sa clarific: ani de zile nu am stiut si nu am tinut cont in ce pun la congelator sau in ce incalzesc la microunde. Dupa ce au aparut mai multe informatii, incerc in masura posibilitatilor sa folosesc ceea ce pare mai sigur acum. Dar nu merg pana la extreme (de exemplu, nu am studiat plasticul din care e facut aburitorul pe care il folosesc, e foarte posibil sa aiba nu-s ce in el, ca il am de ani buni, dar nu am de gand sa-l inlocuiesc inca).
In plus, mai mult ca sigur ca peste cativa ani alte cercetari vor spune altceva ...
"At first, dreams seem impossible, then improbable, and eventually inevitable. " Christopher Reeve
"A man who removes mountains begins by carrying away small stones" William Faulkner
vias spune:
hop si noi, la ceas de seara
azi in urma protestului am avut un gust tare amar...si nu din cauza ca nu au venit mamici la protest. Ca ar putea intelege gresit Roxyaly. Le inteleg, nu multe sunt cu capu' asa ca mine...
Motivul a fost altul...si nu are nici o legatura cu noi...
De acum, se pare ca eu voi fi singura organizatoare a protestelor din Brasov, sper sa ma descurc...sunt multe de facut...timp scurt...si mai am si copil mic...si casa...si sot...
Dar daca vom reusi sa pastram indemnizatia, ma voi declara extraordinar de fericita!
maine am de alergat cu copil in brate dupa mine la Jandarmerie, sa depun cerere pt protest si la banca sa ne usuram de 2400 ron (pana luna trecuta a fost 2300)..ca a mai cresut francul
Am citit tot ce ati scris, sunt la zi cu tot, ma bucur sa vad ca scrieti...ca "populati" subiectul.
Imi place sa va citesc...chit ca acum sunt putin suparata, ati reusit sa-mi scoateti un zambet pe fata.
Tiusca multa sanatate lui Razvanel!
My_Lady si mie imi place noua coafura a ta! Iti sta foarte bine!
Lorelix am vazut si la voi poze....va pereceti ep fiecare luna, asa-i??????? Si mi-au placut mesajele tale pline de culoare!!
Dienutza am vazut poza cu Natalia. O frumusete de fetita!
Acum ma pregatesc de somn..asta dupa ce gasesc unde e sediul jandarmeriei in Brasov
Cami, de Flavius Cristian in
-------------------------------------------------------------
ingerasul Darius-Andrei
Poveste si POZE
dienutze spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Laura B Dienutze, nu cumva revolutionara ta micuta e cea din poza 4? In poza 3 e o fetita care deja sta in picioare singurica!!!... |
Da, ai dreptate, a mea e bebe cu caciulita rosie si cu afisul pe carucior. Nu stiu de ce am zis ca prima foto e un video...
Referitor la BPA ul asta...incerc sa folosesc sticla, dar de plastice tot nu ma pot feri de tot.
Noi am inceput diversificare, nu merge chiar roz.
Vroiam sa va intreb despre cereale.
Eu am inceput o punga de la nestle de orez cu roscove. Am facut si cum scrie pe cutie...a papat cam 6 lingurite.
Dar am pus si in fructe.
Ele se fac cu apa fierbinte, ma intreb in piureul de legume oare se mai dizolva ceva, sau se umfla la bebe in burtica!?
Vad ca sunt bebelusi sportivi aici! Bravoo! A mea revolutionara e cam puturosica la capitolul asta! Abia se intoarce de pe o parte pe alta! Se incordeaza, adica face abdomene, pt a se ridica in fund, dar mai e drum lung pana acolo!
Razvanel, multa sanatate!
Pup fetele si fulgimea!
Romanitza_31 spune:
Hello !
Sunt si eu pe aici, abia acum am reusit sa mai intru ...
Am citit repede ce ati scris pana acum, sper sa fi retinut cat de cat... Intrebati de diversificare parca , eu i-am dat lui Damian mai intai suc de mar, morcov si portocala si i-a placut, acum bea 100 ml; cand a ajuns sa bea 30 ml i-am dat si piureul pe care nu il papa mereu pe tot, dar papa ceva ...
Supica i-o faceam la inceput din telina, radacina de patrunjel , pastarnac si morcov, iar de 2 zile i-am bagat sfecla rosie (am gasit!) si dovlecel. In piureul de legume i-am bagat si carnita de pui (la congelator o tin in pachetele cat pt o masa) se cam stramba , dar inghite...azi am muls un pic de laptic si am pus in piure!
Legat de biberoane eu am Dr Brown si unul de la Avent pe care nu prea il folosesc, de fapt e cel de la pompa...
Am vazut-o si pe Lavinia pe aici, ma bucur ca ne-a scris si sper sa o faca cat mai des!
Romanitza_31 spune:
Hai ca se pare ca am aparut si eu la spartul targului! Noapte buna fete si puiuti !
Laura B spune:
Am uitat sa va spun: am inceput de cateva zile sa-i dau Sophiei cereale de ovaz (oatmeal) pe care le amestec cu piureul de fructe. In continuare prefera fructele legumelor pasate.
Am pus patru www.flickr.com/photos/11882381@N02/4616462945/" target="_blank">poze noi cu fetele, daca vrei sa le vedeti.