Iesim in criza construind biserici

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Citat:
citat din mesajul lui AkaManah

Citat:
citat din mesajul lui desprecopii

Eu zic sa facem o petitie cu reducerea salariilor cu 50% la popi.

Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

Eu zic ca inca nu au vazut asta colegele mai cucernice. Sa vedeti pozna dupa aceea. :)))

Veninul dauneaza grav sanatatii.

Cred ca acolo unde singura alegere este intre lasitate si violenta, eu as sugera violenta.

Prea des ne bucuram de confortul unei opinii fara disconfortul cugetarii.

AkaManah (Casa de piatra), am vazut, am vazut ce se discuta aici, stai linistit. Doar ca personal sunt toal de acord.
Atata vreme cat suntem in situatia in care suntem, aceste lucrari pentru construirea catedralei si a noilor edificii pioase ar trebui sistate. Macar vreo doi ani, sa vedem o schimbare pozitiva ori ceva.
Dom'le, credinta in Dumnezeu e una, bunul simt e alta. Mie bunul simt imi spune ca ar trebui luati banii aceia si dati la oamenii sarmani.
Si imi mai spune ca Fiscul doarme, ca ar trebui ca sa ia la puricat anumiti clerici, sa vada cam de unde provin anumite bunuri.
Ar trebui facut un efort comun, iar eu am alte asteptari (unii clerici chiar fac eforturi, dar sunt putini). Ar trebui sa vada de enoriasii pe care ei ii stiu cu probleme, acum e momentul n care se poate duce o paine celor nevoiasi, femeile care stau acasa fara lucru ar putea ajuta si ele pe batrani, ar trebui sa fim uniti, noi cei din biserica, adunati sub preot. Ma rog, asta e viziunea mea. Nu trebuie sa o impartaseasca toti, sau sa o urmeze toti.
De altfel ma deranjeaza ca se ia bani de la buget, bani adunati si de la atei, iudei, musulmani, etc Atata vreme cat ei nu sunt ortodocsi, banii vin de la ei, pentru ce sa fie dar obligati sa sustina ei construirea catedralei? Banii adunati pentru ea, ar trebui facuti in Biserica, sub cuvantul "cine vrea si daca poate". Dar iarasi: asta e parerea mea.
Cat despre preoti - nu sunt toti la fel. Pai pestele cel mare inghite pe cel mic, nu??? Cei mai de jos stau si suporta si cei mai de sus strang potul
Da, banii de pe pomelnice sunt contabilizati, ce credeati.. Ei trebuie sa dea socoteala de ultimul leut mai sus.. Dar in acelasi timp angaralele bisericii nu le plateste nimeni. Sa se descurce, cam asta e moto-ul.

Asa ca, indiferent ca aruncati cu rosii in noi astia care cotizam (ca vad ca asa e ultimul trend), mai bine ati intelege ca avem si noi (o parte din noi) aceeasi parere in unele privinte.

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Uite ca mi-am amintit ce se mai poate face: un targ de haine dom'le.
Avem multi dintre noi o groaza de haine.
Si vin sarmani care nu pot cumpara ceva la copil. Tot noi astia care ne adunam (dar nu ne putem aduna de capul nostru) am putea aduce hainute, de incaltat, de la cei mici pana la cei mari. Fireste, curate, spalate.
Sa fie ajutor.

In septembrie, s-ar putea face cheta pentru copilasii care merg la scoala si nu au bani de rechizite. Si sa imparta parintele paroh pentru micii scolarei ai caror parinti sunt someri.
Dar asta trebuie facut in cunostinta de cauza, nu dat tot la cei care au posibilitati. Asta inseamna o cunoastere buna a parohiei si a enoriasilor.
Cine poate, sa zicem mamici care stiu engleza, sau sunt profesoare de muzica, sa tina ore de engleza, gratuit, pentru copilasii din parohie (in loc de engleza poate fi orice, matematica, chimie, fizica). Si asta tot asa gratis, cu bunavointa organizat fiind de parintele paroh.
Asta ar insemna sa fim uniti la greu. Si consider ca in felul acesta multi ar vrea sa vina la biserica, ar vedea si foloase, nu numai banii luati la cununie, inmormantare etc.

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexandra spune:

Vreau sa va intreb ceva: preotii sunt bugetari, adica le da statul bani? Daca da, atunci sumele cerute pentru nunti, inmormantari, botezuri, Boboteaza, etc. se cheama spaga.
Toti ne oripilam cand dam la doctori, dar nimeni nu se oripileaza canda da la popa. Stiti cat costa o nunta la Casin? 125 Ron! Evident fara chitanta!
Nebunia cu catedralele a aparut acum si e expresia megalomaniei conducerii bisericii, in traditia poporului roman n-a existat niciodata asa ceva. Bisericutele erau mici, de lemn si le incarcau in carute atunci cand navaleau turcii sau tatarii. N-am avut niciodata catedrale. Poti sa crezi si sub cerul liber daca vrei sa crezi cu adevarat. Isus era sarac, nu ca imbuibatii astia care nu stiu decat sa ceara bani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabidaniela spune:

Citat:
citat din mesajul lui Alexandra

Vreau sa va intreb ceva: preotii sunt bugetari, adica le da statul bani?

Da, popa si cei ce canta in cor si care or mai fi pe acolo sunt bugetari. Daca sunt 2 popi, pe cutia milei sunt 2 lacate, fiecare din cei 2 are cheia la unul din ele. Ghiciti de ce.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Glicina spune:

[quote]citat din mesajul lui desprecopii

decat preoti carora le pasa numai de bani, mai bine fara ...
pacat ca am ajuns sa asteptam serviciilor unor popi lacomi care se duc la scoala de popi numai pentru ca e vorba de bani si parohie si nu pentru ca il iubesc pe Dumnezeu.
Si iarasi pacat de preotesele si habotnicele care fac PR ieftin.

sa-ntelegem de-aici ca orice persoana care nu-i de acord cu barfa generalizata de pe DC e habotnica?
si ca toate preotesele etc?
Daca altcineva ar fi scris asa ceva repejor ii dadeai un cartonas!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui LoraG76

In asta consta bunatatea crestina? Sa nu-i critici pe preoti?

Lora, mami de Iustina si 24+

Bunatatea crestina consta si in respectarea aproapelui, si-n infaptuirea binelui, si-n gandul curat. Bunatatea crestina e naturala, e discreta, e tacuta, aduce multumire-n suflet, nicidecum ura si dorinta de carcoteala...

Numai bine tuturor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Glicina, bunatatea se vede la UMANITARE.
Si ghici ce ???
Lumea nu prea da pe acolo.
PUNCT.
Probabil prefera sa dea la preot.

Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns l_carmen2003 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Glicina

Citat:
citat din mesajul lui LoraG76

In asta consta bunatatea crestina? Sa nu-i critici pe preoti?

Lora, mami de Iustina si 24+

Bunatatea crestina consta si in respectarea aproapelui, si-n infaptuirea binelui, si-n gandul curat. Bunatatea crestina e naturala, e discreta, e tacuta, aduce multumire-n suflet, nicidecum ura si dorinta de carcoteala...

Numai bine tuturor

De acord cu tine si atunci la ce le trebuie catedrala de 400 milioane de euro? cand batranii mor fara medicamente si/sau de foame iar mamele n-au cu ce sa isi creasca copiii? unde e morala crestina de care vorbesti?
Biserica ar trebui sa ia atitudine in favoarea crestinului de rand oropsit... sa doneze daca altfel nu poate influenta situatia... dar cand si-a vazut biserica de altceva decat de interesele ei? Mai ales acum, cand are sansa de a ajunge putere in stat daca slujeste pe cine trebuie?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui mamagiuliei

Glicina, bunatatea se vede la UMANITARE.
Si ghici ce ???
Lumea nu prea da pe acolo.
PUNCT.
Probabil prefera sa dea la preot.

Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela

Se vede la umanitare doar daca acel crestin doreste sa se vada.
Fiecare face acte de caritate dupa cum il indeamna inima si nu-i neaparat obligat sa se afiseze.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madau spune:

Alexandra cred ca ai gesit nitel la pret, am dat eu acum 6 ani la Casin 500 RON pt cununie, ma indoiesc ca s-a redus la 125

In rest ma abtin, ca am o boala pe preoti de mai bine nu ma starnesc. Cu cateva exceptii, dar din pacate marea majoritate a celor intalniti de mine sunt

Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567493374/" target="_blank">poze pana la 1 an, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567398541/" target="_blank">de la 1 la 2 ani, PARTY 3 ANISORI , de la 3 la 4 ani , Turcia 2009
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei, www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2

bijuterii noi la UNIQUE BIJOUX

Mergi la inceput