Iesim in criza construind biserici

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns l_carmen2003 spune:

Citat:
citat din mesajul lui LoraG76

Ca mi-am mai amintit ceva: cand dam pomelnic la biserica, de ce se iau bani sa se roage pentru noi, cei pomeniti acolo? Ori se da chitanta pentru banii aia?
Da, mathilda, credinta e una, preotii si religia alta, din pacate. Eu nu stiu sa pedepseasca Dumnezeu, eu stiu ca El e bun si iertator...de ce oare preotii vor sa credem altceva?

Lora, mami de Iustina si 24+

Bazar DC - ajutati copiii

(Niciodata sa nu spui niciodata!)

Stai sa vezi manualul de religie din scoala primara in care scrie ca 'Vasilica/Ionel s-a urcat pe scara si a stricat un cuib de randunica si l-a calcat masina drept pedeapsa'!!! S-au cel de liceu in care spune ca 'drogurile sunt bune, ca doar le-a lasat Dumnezeu, insa nu inseamna ca trebuie consumate!' Asta e morala crestina continuta de manualul de religie scris de preotii nostri si aprobate de alti preoti din ministerul cultelor...
Si daca ei asa educa tanara generatie ce va mirati de atitudinea lor morala?

Cand am inscris copilul la scoala am dat declaratie ca nu vreau sa studieze religia si era sa dea in apoplexie de ofuscare 'persoana alocata'... si odata cu mine au facut asa inca cativa parinti... si vor mai face.
Sa mai spun ca infiecare an in scoala primara invata aceleasi lucruri? Nu e spalare de creier?
Si ca sa nu fiu atacata aiurea copilul meu se inchina seara de seara si il impartasesc lunar si stie rugaciuni insa mai stie ca Dumnezeu e in tot si peste tot si ca e bun si drept si iertator... Sa il fi dat sa asculte ineptiile predate l-as fi traumatizat!

Inca ceva de ce va steregti mesajele? Daca aveti ceva de sustinut de ce nu va lasati mesajele sa le citim si noi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LoraG76 spune:

Iasmin08, ai scris foarte frumos si ai niste idei extraordinare, dar vreau sa vad si eu o parohie in care se pun in practica.

Daca voi considerati ca judec si carcotesc, atunci asa este, cum ziceti voi...dar voi nu incercati sa ma convingeti cu argumente ca nu am dreptate, ci cu aceleasi carcoteli de care sunt acuzata eu, fara niciun argument care sa stea in picioare...degeaba - eu va judec pe voi, voi pe mine si tot asa. Faceti exact ca preotii care daca le intra in biserica un pacatos, in loc sa incerce sa-l atraga, il dau pe usa afara.

Si iar carcotesc...vestitul parinte Iustin, de la Petru Voda...am o colega care merge aproape saptamanal la el, impreuna cu toata familia, sunt intr-o relatie f. stransa...si am fost si eu, recunosc, mai mult din curiozitate..stiti cum s-a intors colega cu portbagajul masinii de-acolo? Plin - de ulei, zahar, orez, faina...si nu e saraca, fara ajutor...vorba ei: "vai, ce noroc ca mi-a dat parintele, nu mai am de cumparat luna asta" - de unde credeti ca le avea parintele? Le-a cumparat din salariu cumva? Nu - a dus X, Y, oameni care poate au luat de la gura copiilor, ca asa se merge la manastire, cu de toate... Da, recunosc, asta o judec si n-o iert - s-a intamplat acum vreo 4 ani!

Teledon pentru Dan
www.inimacopiilor.ro

Mergi la inceput

Carmen, ai dreptate cu religia in scoli...si eu voi fi unul dintre parintii care vor declara ca nu vrea ca al meu copil sa invete in scoala religie - eu il invat sa creada, nu il invat religie...religia e una, credinta cu totul alta. Dumnezeu este bun, nu omoara si nu pedepseste - asta vor preotii sa credem - auzi..pedeapsa Divina... Nu de frica vrea Dumnezeu sa credem in El.

Si inca o nedumerire am: pentru ce e nevoie in biserici de icoane aurite si argintate si mai stiu eu ce??? Altfel nu fac minuni icoanele alea? Altfel nu calca Dumnezeu in biserica? Dumnezeu e pretutindeni, nu sta intr-o icoana sau intr-o biserica lucind de aur si argint...

Teledon pentru Dan
www.inimacopiilor.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Citat:
citat din mesajul lui LoraG76

Iasmin08, ai scris foarte frumos si ai niste idei extraordinare, dar vreau sa vad si eu o parohie in care se pun in practica.

Teledon pentru Dan
www.inimacopiilor.ro

Multumesc Lora, idei mai am, din pacate nu pot sa fiu singura, stii? Mi-as dori sa fie implicate mai multe persoane, in frunte cu cine trebuie.

De aurit icoane stiu si eu, doar ca vin din enoriasi si aduc la biserica aur, sau se ofera sa le arginteze (sau sa daruiasca aur) special pentru asta, din evlavie pentru cine este reprezentat pe icoana. Daca parintele s-ar opune, atunci omul s-ar simti jignit in credinta lui. Stii si tu, diecare crede intr-un fel...

Sunt de acord cu tine ca de primit (daca tot este din preaplin si nu are ce face cu ele preasfintitul) ar trebui sa primeasca cei nevoiasi, ca sunt ohoho, tot inainte, si sa vezi cu criza asta cati vor mai fi.

Parerea mea : degeaba ai credinta daca esti singur in ea, ar trebui sa fim uniti in credinta noastra si sa ne ajutam intre noi. Adica daca eu as fi pe drumuri, nu as avea unde sa apuc, apoi oare ce as ajutor as vrea? Un acoperis unde sa dorm, o mancare calda, o hainuta la copil...Ar fi tare bine daca in loc de unele lacasuri s-ar inalta langa parohie astfel de case de ajutor. Unde cei saraci sa vina sa primeasca o ciorba calda, sa stie ca primesc haine curate. Unul singur nu poate, dar mai multi pot face asa ceva. Si sunt preoti vrednici care au facut asta, dar ii numeri pe degete.

Cat despre biserici, nu stiu cum or fi in alte parti, la noi nu exagerez, sunt pline; cand mi-e mai drag, ma trezesc cu cate o batranica in coasta, imi sufla cineva in spate sau se aseaza in fata mea de nu pot nici sa fac sfanta cruce.
Insa, acum nu e momentul de facut catedrale samd. Ori suntem un popor unit si suferim cu totii, ori suntem un grup de triburi. Daca poporul meu sufera, voi suferi si eu cu el, ca nu-s mai cu mot. Chiar daca asta inseamna sa duc unui bunic o portie de ciorba, ca nu ma doare mana sa mai pun in oala o cana de apa, o ceapa si un morcov sau cartof.
Dar repet, asta vad eu, nu trebuie sa fie toti ca mine.

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Gia

Citat:
citat din mesajul lui desprecopii

Eu zic sa facem o petitie cu reducerea salariilor cu 50% la popi.

la asta nu s-a gandit nici macar base... cred ca se teme de ei, ca tocmai le aureste biserica de la cotroceni

Nu se teme de ei, ci are nevoie de ei. La tara popa decide rezultatul alegerilor. Toti politicienii au nevoie de popi, nimeni nu o sa se pune rau cu ei. De fapt cred ca sunt singura categorie carora le sunt utili.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Alexandra
Stiti cat costa o nunta la Casin? 125 Ron!

Nu se poate. Ori e o greseala de tipar ori ai prins mari reduceri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

sa vedeti acum iesire din criza! se da baselu' bine.... Din ciclul "Aici sunt banii dumneavoastra":

http://www.antena3.ro/stiri/romania/administratia-prezidentiala-cheltuieste-50000-euro-pentru-aurirea-catapetesmei-bisericii-cotroceni_99163.html

mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
" SAVE THE EARTH, IT'S THE ONLY PLANET WITH CHOCOLATE!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui Iasmin08

Asa ca, indiferent ca aruncati cu rosii in noi astia care cotizam (ca vad ca asa e ultimul trend), mai bine ati intelege ca avem si noi (o parte din noi) aceeasi parere in unele privinte.

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Iasmin,in primul rind esti exemplu(dupa parerea mea)ca "uite,se poate",vreau doar sa precizeze ca lumea nu e revoltata de taxa care s e plateste la biserica,pe care se taie chitantza!

Aici nimeni nu se lamenteaza de taxa pe care tu ca si enorias o platesti bisericii anual sau ma rog atunci cind ai nevoie de serviciile biserici,ci de celelate foloase banesti obtzinute ca urmare a titlului de popa!

Si degeaba se ofuscheaza lumea dc-ista din clanul clericilorsau credinciosilor,este totusi o realitate!

Numarul preotzilor (repet)care fac din har aceasta meserie este redus ,tinziund spre zero!Din pacate,pentru ca asa cum spunea si accept,preotul este un lider mai ales in viatrza satelor!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexandra spune:

Scuze, am gresit, am vrut sa zic 1250 RON.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ariel_7000

sa vedeti acum iesire din criza! se da baselu' bine.... Din ciclul "Aici sunt banii dumneavoastra":

http://www.antena3.ro/stiri/romania/administratia-prezidentiala-cheltuieste-50000-euro-pentru-aurirea-catapetesmei-bisericii-cotroceni_99163.html

mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
" SAVE THE EARTH, IT'S THE ONLY PLANET WITH CHOCOLATE!"

Ce nemernici si nerusinati!

Teledon pentru Dan
www.inimacopiilor.ro

Mergi la inceput