Iesim in criza construind biserici

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ioanadara spune:

Eu nu inteleg, daca cineva se opune a fi controlat in Romania din punct de vedere financiar, nu mai este controlat?
Adica statul cere voie? Eu cred ca nu.Sa-i controleze si gata. Ce atatea declaratii.
Daca chiar exista "necoruptii" care isi asuma controlul averilor ierarhilor de ce se impiedica de refuzul lor?
in mod normal, daca organele in drept dispun controlul averii persoanei X poate persoana respectiva sa se opuna si sa stea si in cap , ea va fi controlata.
Atunci, ce e nevoie de atata cerneala?Sa-i controleze, sa demonstreze ca sunt in neregula , sa-i dea pe fata si pe cei ce i-au ajutat sa fie in neregula si gata.

Daca nu se face asta inseamna ca nu se vrea de fapt dovedirea a ceva clar, ci se vrea doar circ pentru popor si motive de discutie pentru a mai uita lumea care ne sunt de fapt adevaratele probleme.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Inteleg tentatia empatica a pledoariei pro domo, insa si legea mamelor si constructia de biserici sunt politici asumate, pt care se aloca bani publici. Statul trebuie sa fie un fel de mamica a tuturor, si inca o mamica buna, sa imparta resursele unde e cea mai mare nevoie de ele si daca e nevoie de ele, si sa le imparta in mod moral, echitabil si productiv din punct e vedere social. Argumentul legislativ nu prea tine, si bugetele anuale sunt legi si se voteaza in parlament la urma urmei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

dupa optspe pagini si multa cerneala tot mi-e greu sa inteleg cum fiecare topic de genul asta deviaza in discutii interminabile de gen biserica asa, popii altfel, ortodoxia vacs;
bugetul statului roman nu-l face nici imparte in mod sigur BOR, si in loc ca discutiile sa se concentreze pe cei care stiu cui aloca fonduri si de ce (aka conducerii bisericii de unde interesul electoral si al manipularii maselor de catre guvernanti prin intermediul preotilor)
da-i mai simplu stilul biserica face/drege/se imbogateste, popii fac si dreg,, bla, bla;
stil cunoscut: capra vecinului, sau ochiul in gradina celuilalt;

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Mergi la inceput

Preotii ortodocsi sau nu nu sunt functionari publici, de ce sa-si declare averea?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Zicea cineva (sorry ca nu retin cine ) ca nu este o biserica suficient de mare in Bucuresti si oamenii trebuie sa se inghesuie la sarbatori. Eu am fost in Germania la o slujba de Pasti tinuta in aer liber, langa biserica, pe acelasi motiv, biserica neincapatoare. A fost minunat, fiecare a venit cu scaunul pliant de acasa, s-au asezat frumos, nu a fost inghesuiala, fara imbranceli, asa civilizat si placut. Asta a fost o slujba catolica. Scoala copiilor mei are un preot anglican si o mica bisericuta din lemn in curte, cat sa incapa un an la ora de religie. La sarbatori preotul tine slujba in sala de sport care este foarte mare si incap toti copiii si parintii pe scaune. Eu evit bisericile cat pot desi nu sunt atee dar imi plac slujbele lui, e un om atat de bland, are intotdeauna povesti frumoase pentru copii nu povesti de groaza cu copii calcati de masina cum am auzit ca sunt la orele de religie in Ro. Am fost nu demult la o cununie tinuta pe plaja, asta a fost probabil cea mai minunata experienta pe care am avut-o vizavi de religie. Cu picioarele goale in nisip, in tricou si pantaloni scurti, in mijlocul naturii, m-am simtit mai aproape de Dumnezeu decat in orice alta ocazie. Nu inteleg deloc nevoia de ostentatie a bisericii si nevoia de-a fi 'stat in stat'. Cred ca pierd foarte mult din cauza asta. Eu personal am o repulsie fata de locasuri de cult ostentative dar sunt foarte atrasa de locuri simple, de oameni blanzi si intelegatori care au intotdeauna o vorba buna. Eu cred ca natura este adevarata casa a lui Dumnezeu, nu palatele scumpe construite rupand painea de la gura copiilor si batranilor.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation

Mergi la inceput

Pai ministrul culturii si cultelor cred ca isi declara averea. Ca in rest nu stiu, biserica o bagam la regii autonome, la societati sau companii la care e si statul actionar?! Din ce surse dati voi la topic ei au dreptate. Again, legal si moral nu e acelasi lucru. In plus, biserica e bogata, calugarii sunt saraci; iar patriarhul, mitropolitii si episcopii sunt toti calugari. Si mai e ceva: ar fi ca o recunoastere implicita a unor fapte, poate unii le-au facut, multi nu le-au facut, a mai fost discutia asta apropo de afisele cu spaga la doctori, eu una as fi protestat cu mult tam-tam desi n-am luat spaga in viata mea. Judecarea "la gramada" se numeste intoleranta, let me remind you.
Sa nu ma intelegeti gresit, eu nu militez aicea pt finantarea cultelor de catre stat, personal cred ca cine vrea biserica sa puna mana sa isi faca. Dar nici nu pot fi pedepsiti cei care respecta legea, buna proasta cum e (asta e alta similitudine cu legea mamelor, daca n-as fi trait atata in Ro as fi zis ca e chiar bizar ).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

Doua-trei lamuriri:

- Apropo de similitudini fortate:

Citat:
citat din mesajul lui Llaura

nu pot fi pedepsiti cei care respecta legea, buna proasta cum e

si, citez din amintiri
Citat:
unde-I lege nu-i tocmeala

Prin reducerea indemnizatiei pentru mame se incalca legea x, aliniatul y, paragraful z. Legea pensiilor si asigurarilor sociale, codul muncii, etc.
Prin reducerea subventiilor primite de catre biserica de la bugetul de stat pentru construirea de biserici NU se incalca nici o lege, intrucit cuantumul lor nu era legiferat, ci era la cheremul impartitorului. De aceea se si ajunge la situatii aberante ca cele din cele trei linkuri date anterior, cind se gasesc bani pentru catedrale nu insa si pentru scoli si spitale.

- Eu ma bucur ca BOR este bogata. Se va putea, astfel, lipsi, fara a suferi, de o parte din banii publici de care dispunea, si va avea de unde finanta programe sociale pentru enoriasii care trec mai greu prin criza.

- Preotii sint bugetari. O parte din salariul lor este platit de la bugetul de stat, si este reglementat de legea salarizarii unice in sistemul bugetar.

- Ministru al culturii si cultelor nu mai avem de jumatate de an, e o poveste interesanta, vad insa ca-i si necunoscuta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Citat:
citat din mesajul lui iileana
"Biserica Ortodoxa Romana considera ca actuala criza financiar-economica este rezultatul "unei profunde crize spirituale si morale care poate fi depasita prin sporirea credintei, a rugaciunii si cooperarii pentru a finaliza un lacas de cult care aduna oameni, care sunt invatati sa se respecte si sa se ajute reciproc".

Asta este expresia megalomaniei, care se ascunde in spatele cuviosiei.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LoraG76 spune:

Citat:
citat din mesajul lui bird70

Zicea cineva (sorry ca nu retin cine ) ca nu este o biserica suficient de mare in Bucuresti si oamenii trebuie sa se inghesuie la sarbatori. Eu am fost in Germania la o slujba de Pasti tinuta in aer liber, langa biserica, pe acelasi motiv, biserica neincapatoare. A fost minunat, fiecare a venit cu scaunul pliant de acasa, s-au asezat frumos, nu a fost inghesuiala, fara imbranceli, asa civilizat si placut. Asta a fost o slujba catolica. Scoala copiilor mei are un preot anglican si o mica bisericuta din lemn in curte, cat sa incapa un an la ora de religie. La sarbatori preotul tine slujba in sala de sport care este foarte mare si incap toti copiii si parintii pe scaune. Eu evit bisericile cat pot desi nu sunt atee dar imi plac slujbele lui, e un om atat de bland, are intotdeauna povesti frumoase pentru copii nu povesti de groaza cu copii calcati de masina cum am auzit ca sunt la orele de religie in Ro. Am fost nu demult la o cununie tinuta pe plaja, asta a fost probabil cea mai minunata experienta pe care am avut-o vizavi de religie. Cu picioarele goale in nisip, in tricou si pantaloni scurti, in mijlocul naturii, m-am simtit mai aproape de Dumnezeu decat in orice alta ocazie. Nu inteleg deloc nevoia de ostentatie a bisericii si nevoia de-a fi 'stat in stat'. Cred ca pierd foarte mult din cauza asta. Eu personal am o repulsie fata de locasuri de cult ostentative dar sunt foarte atrasa de locuri simple, de oameni blanzi si intelegatori care au intotdeauna o vorba buna. Eu cred ca natura este adevarata casa a lui Dumnezeu, nu palatele scumpe construite rupand painea de la gura copiilor si batranilor.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation

Bird, asta inteleg eu prin preot si biserica, nu cladirile imense spoite cu aur si argint, ca cica e casa Domnului, trebuie...cu orice pret! Dumnezeu nu sta numai in interiorul unei biserici, asa cred eu.

Lora, mami de Iustina si 24+

Bazar DC - ajutati copiii

Teledon pentru Dan
www.inimacopiilor.ro

(Niciodata sa nu spui niciodata!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Citat:
citat din mesajul lui bird70
Eu personal am o repulsie fata de locasuri de cult ostentative dar sunt foarte atrasa de locuri simple, de oameni blanzi si intelegatori care au intotdeauna o vorba buna. Eu cred ca natura este adevarata casa a lui Dumnezeu, nu palatele scumpe construite rupand painea de la gura copiilor si batranilor.

bine le spui bird 70....vorbesti mai bine ca nimeni.
si yo cind vad catedrala notre dame...mizeria aia din milano..si altele ma apuca asa o repulsie de nu iti inchipui.
poti tu sa le compari o slujba la vatican cu slujba pe plaja in australia cu 1 bere in mina ...

Mergi la inceput