Iesim in criza construind biserici
Raspunsuri - Pagina 19
Llaura spune:
Care lege , aia de anul trecut care-o anuleaza pe aia de acu un an jumate care o anula pe aia de acu un an si opt luni? LOL.
Ma gandesc ca biserica asta, peste vreo douasute de ani, ar putea fi parte din emblema Bucurestiului, asa cum sunt la locurile lor Manastirea Neamt, biserica Trei Ierarhi sau biserica Stavropoleos. Dar na, pt asta ar trebui ca cineva sa faca ceva bine (exact, banii bisericii, bani privati, constructie pe mai multi ani) si cine, din aceasta generatie fara lideri si fara elite si degraba construitoare de moluri si hipermarcheturi.
Guestus spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui LoraG76
Bird, asta inteleg eu prin preot si biserica, nu cladirile imense spoite cu aur si argint, ca cica e casa Domnului, trebuie...cu orice pret! Dumnezeu nu sta numai in interiorul unei biserici, asa cred eu. Lora, mami de Iustina si 24+ Bazar DC - ajutati copiii Teledon pentru Dan www.inimacopiilor.ro (Niciodata sa nu spui niciodata!) |
lorag76...yo cred ca voi nu intelegeti nimic.
biserica asta faimoasa este o afacere pina la urma...daca ii duci pe supusi intr-o vagauna nu le place si nu or sa mai vrea..ca doar nu sint prosti.
inchipuie-ti clubul bamboo fara acesorii...mai merge cineva acolo...sufletul.
cu cit arata mai frumos si mai colorat cu atit or sa vina oamenii...deci de asta este nevoie acum...in aceste momentele grele
LoraG76 spune:
Nooo, Guestus, in sfarsit, am inteles! Nimeni nu mi-a explicat asa bine ca tine, ce-i drept!
Lora, mami de Iustina si 24+
Bazar DC - ajutati copiii
Teledon pentru Dan
www.inimacopiilor.ro
(Niciodata sa nu spui niciodata!)
Guestus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui LoraG76 Nooo, Guestus, in sfarsit, am inteles! Nimeni nu mi-a explicat asa bine ca tine, ce-i drept! Lora, mami de Iustina si 24+ Bazar DC - ajutati copiii Teledon pentru Dan www.inimacopiilor.ro (Niciodata sa nu spui niciodata!) |
cred ca esti singura care ma aproba in ultimii 20 ani
Ica 1975 spune:
citat din mesajul lui Rufus Natasa, n-am de ce sa ma supar. Fiecare crede ce vrea. Daca am comentat, n-am facut-o decat la fraza cu biserica ca afacere si preotii afaceristi. Eu nu o critic pe mamagiuliei (chiar ma gandesc cum o fi sa stea cu greata ziua-ntreaga), insa asa cum am intrebat-o pe ea, va intreb pe toti credinciosii care nu suportati preotii si biserica: ce cautati, oameni buni, in biserica, la diferite evenimente? Adica majoritatea tuna si fulgera pe forum (si in alte discutii) si, cand au nevoie, brusc devin mielusei? E drept, un preot cu har nu sta pe toate drumurile, dar anumite taine nu ti le poate impartasi decat preotul: botezul, cununia, impartasania, pomenirea...vreti sa renuntati la ele, alegerea voastra, dar nu va folositi de preoti si apoi aruncati cu pietre. Mie asa mi se pare corect. In plus, daca sunteti credinciosi cu adevarat, o sa intelegeti ca fatarnicia e un pacat: de ochii lumii faceti ceva, prin spate criticati la greu. RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008 "EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde |
Nu te teme, mergi pe acest drum, cu aceste hotarari in inima si nu-ti va parea rau. E calea cea stramta si pentru a ramane pe ea trebuie sa nu fii singur. Insoteste-te cu fratii de un cuget, agata-te de Parintele duhovnic.
Da-mi minte sa fac voia Ta, Doamne!
Rufus spune:
citat din mesajul lui bird70 Eu cred ca natura este adevarata casa a lui Dumnezeu, nu palatele scumpe construite rupand painea de la gura copiilor si batranilor. |
Aceasta este o exagerare, o rautate gratuita.
Vad ca se face mult caz pe faptul ca il poti intalni oriunde pe Dumnezeu, este adevarat, dar nu folosi acest lucru ca pe o regula, adevaratii credinciosi cunosc rolul lacasului de cult, ca-i biserica, manastire sau catedrala. Natura este si adevarata noastra casa, chiar si masa...si noi tot locuim in blocuri si mancam de la Alimentara. Nu mai adancesc subiectul, Guestus ti-a raspuns foarte plastic.
Dar chestia cu ruptul painii de la gura copiilor si batranilor, m-a pus pe ganduri. Oare, chiar asa crezi, sau doar ai vrut si tu sa pui ceva paie pe foc, ca sa te distrezi? Ma gandesc ca, poate, n-ai aflat cine rupe, cu adevarat, hrana de gurile oamenilor...ca pot sa-ti dau cateva repere.
RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008
bird70 spune:
citat din mesajul lui Rufus Dar chestia cu ruptul painii de la gura copiilor si batranilor, m-a pus pe ganduri. Oare, chiar asa crezi, sau doar ai vrut si tu sa pui ceva paie pe foc, ca sa te distrezi? Ma gandesc ca, poate, n-ai aflat cine rupe, cu adevarat, hrana de gurile oamenilor...ca pot sa-ti dau cateva repere. |
Eu asa vad, daca in actualul buget trebuie taiat de undeva si se poate fie lua banii batranilor si copiilor (bani care abia asigura supravietuirea nu vorbim de lux), fie amana 1-2 ani constructia bisericii (in conditiile in care exista in fiecare cartier cate o biserica in Bucuresti), DA, cred ca a merge inainte cu biserica inseamna a o construi rupand painea de la gura copiilor si batranilor. Stiu ca exista cumplit de mari probleme cu coruptia si Romania a ajuns in halul asta din cauza coruptiei si a celor care au furat timp de 20 de ani tara. Dar in bugetul actual exista bani pentru oameni SAU pentru biserica si cred ca s-a ales gresit alocarea banilor.
Cat despre monumentele enumerate, eu cred ca trebuie privite din perspectiva istorica. Bisericile au fost construite in trecut ca si forturi, ca sa poata fi aparate in caz de razboi. In ziua de azi nu se mai construieste asa ceva ca nu mai e cazul. Poti sa vezi la catolici, au monumentele vechi dar ce construiesc acum e simplu si modern.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
beren spune:
citat din mesajul lui Guestus si yo cind vad catedrala notre dame...mizeria aia din milano..si altele ma apuca asa o repulsie de nu iti inchipui. |
Notre-Dame de Paris: constructia inceputa la 1163.
Catedrala din Milano : constructia inceputa la 1386.
Catedrala neamului, RO: proiect propus in 2003.
Concluzia: Romania este in Evul Mediu?
?????
capcaunul spune:
citat din mesajul lui beren Concluzia: Romania este in Evul Mediu? |
Nu. Numai o anumita parte a ei.
Llaura spune:
National Cathedral in Washington, DC (a church for all people, aia cu turla cu Darth Vader): inceputa de Roosevelt in 1912, terminata in 1990.
Edit: e maaareeeeeeee!