Iesim in criza construind biserici
Raspunsuri - Pagina 16
ioanadara spune:
Ba din contra, in loc sa doarma omul linistit duminica, ia busul si merge in Drumul Taberei.![]()
conchita spune:
io nu rad isteric, ca am balanta, rad doar amar ca educatia e considerata doar informatia despre stiinte exacte, iar in privinta sufletului e neaparat habotnicie si e mai amar cand altii numara cei 30 de arginti doar ai unora, nu si ai altora. beneficiarii Bisericii sunt 90% dintre romani. sa le negi drepturile de protest doar pentru ca si alti 10% platesc taxe, e de-a rasul plansul.
alt dublu standard: la CIC e o lege si cica e divina, guvernul nu o poate schimba. cand vine vorba despre BOR, chiar daca e lege sa fie subventionata, e precis diavoleasca, pentru ca asa cred aia 10%.
cum era vorba aia de moderator? "bleah"? pai hai sa plagiez.
beren spune:
Din ciclul www.crestinortodox.ro/stiri-crestine-gardianul/biserica-ortodoxa-romana-opune-verificarii-averilor-ierarhilor-75567.html" target="_blank">"dubluganditul" si lipsa de repere morale:
"Biserica Ortodoxa Romana (BOR) se opune controlului averilor ierarhilor, sustinand ca masura contravine prevederilor constitutionale privind autonomia cultelor religioase, iar, canonic, episcopii nu au avere personala."
Of, ce buni ar fi de comedieni.
"Potrivit unui comunicat al Patriarhiei Romane, includerea personalului din conducerea cultelor religioase in proiectul de lege privind declararea si controlul averilor si conflictul de interese, precum si regimul incompatibilitatilor pentru persoanele care exercita functii si demnitati publice contravine prevederilor constitutionale."
Sa se revizuiasca, primesc.
"In sprijinul acestei afirmatii a fost indicat articolului 29 din Constitutia Romaniei, potrivit caruia "cultele religioase sunt autonome fata de stat (...) sunt libere si se organizeaza potrivit statutelor proprii, in conditiile legii"."
Dar sa nu se schimbe nimic.
Mai exact: BOR vrea banul public (vezi comunicatul recent despre biserici si apararea habotnica prezentata si pe forumul asta), dar nici un control financiar.
Ho, ho, ho! Unde s-o auzit in lumea civilizata sa primesti 1 cent din banii publici dar sa nu te lasi verificat public?
hint: cei traiti in US should know better.
Ah, unde am mai auzit ca "noi suntem deasupra tuturor, stat in stat, cu statul privilegiat?"
Daa, era un inalt ierarh al BOR, uns mitropolit recent ... Hmm, coincidente...
"De asemenea, Patriarhia Romana sustine ca ierarhii ortodocsi nu poseda avere personala si nici nu au dreptul sa dobandeasca averi proprii, ei provenind din randurile monahilor, carora canoanele bisericesti le interzic acumularea de "bunuri pamantesti", aspect mentionat si in Statutul pentru organizarea si functionarea BOR."
He, he, nu stiu daca sa rad sau sa plang. Stai ca nu conteaza, tre' sa platesti in ambele cazuri!
Asta e aceeasi biserica al carei patriarh (Teoctist) indemna enoriasii sa se roage pentru sanatatea lui Ceausescu.
Beautiful!
Iasmin08 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui beren Mai exact: BOR vrea banul public (vezi comunicatul recent despre biserici si apararea habotnica prezentata si pe forumul asta), dar nici un control financiar. Beautiful! Umanitar DC | www.savethechildren.net/romania/copiii_romania/legislatie/legislatie_acteinternationale.html" target="_blank">Drepturile Copilului | www.salvaticopiii.ro/index.html" target="_blank">Salvati Copiii | R.A. Rescue | Quackwatch | www.math.caltech.edu/code/petition.html" target="_blank">"Mistere" | www.tolkiensociety.org/ts_info/mallorn.html" target="_blank">Mallorn |
Beautiful Beren....
Toata lumea care mai da pe la biserica vine si spune ca nu e moemntul sa inaltam catedrala, toti venim si spunem ca ar trebui facut mai mult, ca sunt si asa, si asa preotii, dar tu spui ca noi aia habotnici de fapt aparam asta... Beren, tu chiar citesti ce spunem noi aici? Sau citesti pe diagonala si aleator, un cuvant da si unul nu???
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
beren spune:
Iasmin, mi se pari ca te consideri vizata atunci cand nu e cazul.
Din moment ce tu nu aperi habotnic pozitia BOR, inseamna ca acel calificativ nu ti se aplica tie. Logic, nu?
Iasmin08 spune:
| citat din mesajul lui beren Iasmin, mi se pari ca te consideri vizata atunci cand nu e cazul. Din moment ce tu nu aperi habotnic pozitia BOR, inseamna ca acel calificativ nu ti se aplica tie. Logic, nu? Umanitar DC | www.savethechildren.net/romania/copiii_romania/legislatie/legislatie_acteinternationale.html" target="_blank">Drepturile Copilului | www.salvaticopiii.ro/index.html" target="_blank">Salvati Copiii | R.A. Rescue | Quackwatch | www.math.caltech.edu/code/petition.html" target="_blank">"Mistere" | www.tolkiensociety.org/ts_info/mallorn.html" target="_blank">Mallorn |
Slava Domnului, multumesc de lamurire
. La cata silinta mi-am dat sa raman obiectiva, nu as fi meritat un astfel de calificativ.
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
columbiana spune:
Ho, ho, ho! Unde s-o auzit in lumea civilizata sa primesti 1 cent din banii publici dar sa nu te lasi verificat public?
opozitia la controlul averii au votat-o in primul rind parlamentarii,stiu ei de ce, mai precis propunerea a venit de la Gyorgy Frunda; este undeva articolul in EZ.
da'i cool si trendy si da bine pe forum la public sa aruncam totul spre BOR.
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759
beren spune:
Hm, hm.
Opozitia fata de controlul averilor era pozitia www.crestinortodox.ro/stiri-crestine-gardianul/biserica-ortodoxa-romana-opune-verificarii-averilor-ierarhilor-75567.html" target="_blank">oficiala a BOR indicata in comunicatul citat.
oficiala ... BOR ... control ... averi: nu.
finantare publica: da.
Putem s-o reducem chiar si pana la 6-7 cuvinte, zau.
conchita spune:
| citat din mesajul lui beren Iasmin, mi se pari ca te consideri vizata atunci cand nu e cazul. Din moment ce tu nu aperi habotnic pozitia BOR, inseamna ca acel calificativ nu ti se aplica tie. Logic, nu? |
din moment ce NIMENI nu apara habotnic pozitia BOR, logic e ca ti-ai incalcat atributiile de moderator si de om fiind agresiv si insultand aiurea in tramvai. era mai simplu sa citesti ce se scrie, nu sa iti imaginezi ce ce scrie. logic.
aici era vorba despre dreptul la protest, egal pentru toti cetatenii. daca al BOR e obscen, atunci al tuturor e obscen. logic pana aici? bon, mergem mai departe. daca la CIC argumentul tau suprem era ca asa e legea, sa se dea CIC, in conditiile in care exista si frauda, atunci asa e legea si cu subventia BOR, desi exista frauda. logic pana la capat? da. stiam eu. bye celor 30 de arginti.
beren spune:
Conchita, eu consider contributiile tale la acest subiect ca fiind corect descrise de cuvantul habotnic: "persoana care respecta cu scrupulozitate exagerata prescriptiile religiei."
Asta e opinia mea: consider ca aperi pozitia BOR cu un zel exagerat. Nu vad de ce ma acuzi de agresivitate.
Dar nici nu ma intereseaza sa aflu.