Iesim in criza construind biserici

Iesim in criza construind biserici | Autor: ruxandra_sb

Link direct la acest mesaj

"Consideram inselatoare opinia conform careia trebuie facute economii, inclusiv prin sistarea lucrarilor la lacasurile de cult aflate in constructie, deoarece prin edificarea unui lacas de cult se intaresc solidaritatea si cooperarea dintre credinciosi, inclusiv viata spirituala" precizeaza Patriarhia intr-un comunicat.

sursa Romania Libera 13.05.2010

..timpul sterge totul, dar focul naste foc (Iris)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabidaniela spune:

ce comunicat penibil

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mathilda spune:

astia ar fi bine sa plateasca taxe din nunti, botez, inmormantari, acatiste etc. sa dea chitanta la oameni si apoi sa deschida gura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

Viata spirituala nu incepe si nu se termina in functie de numarul si starea lacaselor de cult. Insa tine mult de preoti, care ar trebui sa organizeze mult mai multe activitati legate de viata spirituala, decat o fac acum. iar pentru asta nu e nevoie de bani, ci de timp, energie, ambitie si enoriasi dispusi sa participe la activitati...

Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
www.dropshots.com/kincses3#" target="_blank">poze noi www.dropshots.com/kincses4#" target="_blank">poze si mai noi
www.dropshots.com/kincses5#" target="_blank">poze cele mai noi
Povestea nasterii: Lili si Robert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Gabi_K

Viata spirituala nu incepe si nu se termina in functie de numarul si starea lacaselor de cult. Insa tine mult de preoti, care ar trebui sa organizeze mult mai multe activitati legate de viata spirituala, decat o fac acum. iar pentru asta nu e nevoie de bani, ci de timp, energie, ambitie si enoriasi dispusi sa participe la activitati...

www.dropshots.com/kincses3#" target="_blank">poze noi www.dropshots.com/kincses4#" target="_blank">poze si mai noi

Gabi, tot respectul meu!!!

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

Citat:
citat din mesajul lui Iasmin08

Citat:
citat din mesajul lui Gabi_K

Gabi, tot respectul meu!!!

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

multumesc
Fiind sarbatoare azi, m-am abtinut de ceea ce am vrut sa zic asa din primul impuls

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ni-na spune:

Pe perioada crizei economice, guvernul romān va asigura slujbe pentru someri. Ele vor fi oficiate de preoti, episcopi si mitropoliti.

Iertati-mi cinismul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LoraG76 spune:

Si pe asa o perioada, cand scade inclusiv alocatia copiilor, indemnizatia de crestere copil pana la 2 ani si indemnizatiile pentru handicapati, guvernul boc trimite bani pentru renovarea bisericilor! Iar preotii isi vad doar de interesul propriu, omul de rand merge la manastire cu o sticla cu ulei si un kg de orez sau zahar cine stie cum luate, iar ei se plimba nestingheriti in 4x4 sau limuzine de lux...sa nu-mi ziceti ca nu-i asa, ca i-am vazut de nenumarate ori...rusine sa le fie!

Lora, mami de Iustina si 24+

Bazar DC - ajutati copiii

Teledon pentru Dan
www.inimacopiilor.ro

(Niciodata sa nu spui niciodata!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Citat:
citat din mesajul lui bebelu86

Citat:
citat din mesajul lui mathilda

astia ar fi bine sa plateasca taxe din nunti, botez, inmormantari, acatiste etc. sa dea chitanta la oameni si apoi sa deschida gura

de unde sti tu ca nu se platesc taxe?????

pt cultura ta, afla ca bisericile de fitze cum sunt numite, platesc luna 7000ron taxe.
iar patriarhia a obligat toate bisericile sa dea chitante pt fiecare banut primit de la enoriasi.

dc nu sti mai bine taci si nu te baga

Si eu muncesc zi de zi, platesc taxe, dar zau ca nu-mi permit un 4x4, deci ceva ne scapa

Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela

Mergi la inceput

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui mathilda

de unde sti tu ca nu se platesc taxe?????

pt cultura ta, afla ca bisericile de fitze cum sunt numite, platesc luna 7000ron taxe.
iar patriarhia a obligat toate bisericile sa dea chitante pt fiecare banut primit de la enoriasi.

dc nu sti mai bine taci si nu te baga

Eu stiu mai bine! Se cere taxa de 25 cu chitanta si, de fapt, preotul iti ia 300 de lei. Unde-i dreptatea?

Teledon pentru Dan
www.inimacopiilor.ro

Mergi la inceput

Citat:

aici ai drepate cu masinile de lux.
nici eu nu sunt de acord cu asta,.
eu ziceam doar de taxele platite de biserici si chitantele taiate.
masinile de lux le vezi mai multe la patriarhie. asta te asigur.
preotii de la bierici nu prea isi permit.
ganditi-va k un preot are salariu de 840 ron in mana.
dc vi se pare mult....
mie mi se pare super putin.

Bebelu, tot respectul pentru preotii care traiesc din salariu...eu sunt mai sceptica, asa...am o cunostinta f. buna preot in oras si stiu ce poate face. Nu mi se pare mare salariul asta, dar oare din salariu, cu preoteasa stand acasa si 3 copii isi permite 3 masini, apartament cu 3 camere si vila plus altele si altele...n-are sens sa dezvolt, am intra in polemici care n-au legatura cu subiectul. Si nu e singurul pe care il cunosc, crede-ma.

Teledon pentru Dan
www.inimacopiilor.ro

Mergi la inceput