Iesim in criza construind biserici

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Anka74 spune:

Citat:
citat din mesajul lui bebelu86

preotii de la bierici nu prea isi permit.
ganditi-va k un preot are salariu de 840 ron in mana.
dc vi se pare mult....
mie mi se pare super putin.

Si mie.Saracii de ei...
Of, of....
eu cred ca ei nici nu scot salariul asta de pe card...ce sa faca cu el?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alacub spune:

Da, 10ron/botez si 30ron/cununie e putin.
Dar sunt preoti care nu-ti inmormanteaza mortul daca nu ai sa le dai o gramada de bani.
Eu la cununia noastra, la botezul fiica-mii n-am primit nici o chitanta, e oare corect?
Probabil ca sunt si preoti adevarati dar numarul lor este nesemnificativ, pentru ca restul sunt mai rai decat infractorii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

30 lei / o ora, da, vreau si eu !!!
plus salarul de 840.
si casa sub cur.

Le vreau si eeeeeeeeeeeu !!!

Edit: cand am nasit la biserica ortodoxa taxa a fost de 400 lei / cununie, da ??? 400 pt o ora.
Poi stati asa, ca ma fac preot

Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriela42 spune:

parerea mea este ca nu este inselatorie!biserica stringe multi bani!din nefericire am dus 2 morti la groapa intr-o luna ,nu am avut habar care este suma si am dat 200(2 mil vechi)preot 50 dascal,si...a mai trebuit mi sa spus si am mai dat.deci intr-o luna de la noi a luat 500.un preot de tara le spune enoriasilor ca se gindeste sa renunte la preotie si na hai si motivul...a scazut rata mortalitatii!mai oameni noi stim preotii sunt niste angajati dar chiar asa?credinta este in suflet iar un lacas de cult neterminat este din vina preotilor care nu se zbat pt casuta domnului ci pt a sa.nu doresc polemica,nu generalizez.(in martie omul face sfestanie am fost ptprogramare din timp si greu am gasit un loc din 5 preoti.se da intre 30-50ron a 10 sfestanii a 20 zile minim????)sa ne plingem pe noi ca pe parintei...cum ne omoara noile vremuri macar coliva si prosoape si colaci la altar tot vor primi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:

sotului meu de ex ii revin 10 ron pe un botez. si 30 pe cununie.
vi se pare mult?
cand un botez sau o cununie dureaza o ora. si in ora aia stai in picioare, canti si cine stie cand ajungi aksa.
nu e usor va zic eu.

dar fiecare crede ce vrea si pe cine vrea.
dar sa stiti ca nu e chiar asa cum pare.
si dc acu cativa ani se castigau bani buni din preotie, acu abia mai poti sa traiesti
sunt multi care au renuntat la preotie si si-au luat altceva de munca, pt ca nu aveau din ce trai

Bebelu,acum prin prisma datelor dezvaluite,e ok sa tzi se para normal ce-ai scris mai sus,insa parerea me e ca mai bine taceai!Sincer!Da' cei care lucreaza la furnale de exemplu,nu tto in picioare stau?Si nu numai o ora!

Cum potzi tu sa afirmi ca"acum citziva ani se traia bine din preotzie"!Mie mi se pare defaimatoare la adresa tututror preotzilor afirmatzia ta!

Si cind va taia preotul chitantza la mormint,cind se face inmormintarea,sau la pastele blajinilor(pastele mortzuilor,cind umbla prin cimitire zeciu d epreotzi)atunci sa se afirme ca se taie chitantza!

Pina atunci,intre ce scrie pe chitantza si tarifele practicate...e o mare diferentza!

Putzini sunt preotzii care practica din har meseria,restul se incadreaza la ce-a spus bebelu'!Dorintza de cistig!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Glicina spune:

Le-ati rezolvat pe toate si va ramasesera preotii!
Romanul... bun crestin...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

da.. la ultimul botez.. au dat chitanta pe 15 ron.. si restul de 700 l-au bagat direct in buzunar.

si daca Nasul nu platea l-au amenintat ca nu-i dau certificatul de botez. Penibil.. a tb Nasul sa se imprumute pe sest.. s-au tocmit ca la piata.

imi pare rau ca le-a dat banii (am aflat ulterior).. puteau sa se-nece cu certificat cu tot

cat despre subiect.. JENANT

nu se mai satura!

..timpul sterge totul, dar focul naste foc (Iris)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Mai, cum va permiteti sa ziceti de rau de bietii preoti? Nu stiti ca asta e tabu?? Bebelu, imi imaginez ca-ti pare rau ca nu mai aduce sotul acasa cum aducea acum citiva ani, dar ar trebui sa-ti fie jena de ce afirmi. Macar ca-i jignesti pe cei 1% preoti cu har si care nu-ti slujesc cu ochii la buzunar.
Noi am botezat, am platit inainte, ne-au dat chitanta si apoi, in ziua botezului, preotul i-a chemat pe cei doi nasi (se botezau doi copii in acelasi timp, desi cerusem sa nu se intimple asta) sa le ceara bani pentru cor, pentru femeia cu luminarile si evident pentru gura lui. DIn ziua aia nu am mai trecut prin biserica aia, desi imi era si duhovnic respectivul afacerist. La inmormintarea bunicului un alt popa burtos a primit 3 milioane, i-a numarat si a spus ca nu-s suficienti.
Si chiar daca e cum spui tu, ca sotul tau nu cere si slujeste ca un bun crestin, a platit vreodata vreun leu impozit pe cei 30 de lei pe care ii ia pe o cununie???? Doamne fereste, nu-i asa? SI inca o chestie, de ce se bat 6 (sase) popi pe biserica aia????? Ca pe alea din virful muntelui nu se bate nimeni. E probabil centrala, cu casa parohiala mare si cu bani veniti de la preafericit, ca stim cu totii ca si aici e bine sa te ai bine cu seful...
Biserica este una dintre cele mai bogate institutii din Romania (bine, ar fi fost si mai bogati daca nu era un Cuza la mijloc) si nimeni nu indrazneste sa impoziteze, sa controleze miliardele care se plimba prin biserici. Toti preotii pe care ii stiu eu in Bucuresti cinduc masini de multe mii si zeci de mii de euro, asa ca ai un pic de rabdare Bebelu, probabil ca sotul tau e tinar, dar si-a ales meserie buna. Oamenii se incapatineaza sa se nasca, sa se casatoreasca si sa moara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LoraG76 spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui mamagiuliei

30 lei / o ora, da, vreau si eu !!!
plus salarul de 840.
si casa sub cur.

Le vreau si eeeeeeeeeeeu !!!

Edit: cand am nasit la biserica ortodoxa taxa a fost de 400 lei / cununie, da ??? 400 pt o ora.
Poi stati asa, ca ma fac preot

Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela

eu am zis k atat revine de fiecare preot in parte pt fiecare cununie/botez. si nu este un singur preot, sunt 6.
acu tine si de voi, dc nu cereti chitanta ziceti ca de ce nu vi se da. daca vi se da, nu o vreti k nu aveti ce sa f aceti cu ea.

si pe langa asta din banii care se iau pt botez/cununie se pun bani separat pt platit facturi de lumina, apa, gaze, femeia de la lumanari, oamenii care fac curatenie, cor. toate astea din ce credeti k se platesc?
suporta statu?
statu nu are nici o legatura cu biserica. sunt 2 institutii total diferite.
fiecare cu treaba ei.
biserica se autofinanteaza.

Esti sigura? Se cer separat bani pentru lumina, pentru apa calda in care botezi copilul, pt. curatenie! Pe cuvantul meu ca asa este!

Lora, mami de Iustina si 24+

Bazar DC - ajutati copiii

Teledon pentru Dan
www.inimacopiilor.ro

(Niciodata sa nu spui niciodata!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fritz spune:

In curand va incepe constructia catedralei mantuirii neamului, care va costa 400 de milioane de euro. Din reducerea pensiilor, statul va face o economie de 240 de milioane de euro... Oare ce zice Dumnezeu cand vede toate astea?...

Mergi la inceput