Viitoare mamici de Septembrie-Octombrie 2010! (52)
Raspunsuri - Pagina 20
Klarisse spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui nike974 da,dar daca paltesti CAS si pe PFA, atunci si venitul din PFA intra in calculul CIC,daca nu, intra doar pe venitul d ela job. daca e celebra suna de aprox 6300, atunci iei 4000. |
Te contrazic.
Nicaieri in lege nu scrie ca trebuie ca pe toate veniturile obtinute din 'n' surse sa platesti CAS. Scrie venituri supuse impozitului pe venit.
Scuze ca insist asa dar pe langa exemplele celor din jur am si intrebat peste tot inclusiv la finante.
'Beneficiaza de concediu de ingrijire a copilului (concediu crestere copil sau CIC) mama sau tatal copilului in varsta de pana la 2 ani (3 ani in cazul copilului cu handicap) care in ultimul an anterior datei nasterii copilului, a realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit Codului Fiscal.'
Daca exista alt text de lege pe care nu-l stiu, te rog sa-mi spui..
Klarisse
graviduta 18+ 
http://lbdf.lilypie.com/zjrHp2.png
chichiutza spune:
| citat din mesajul lui nike974 exista concediu 100%.eu am luat.uita-te pe spatele concediului medical si vei vedea ca sunt coduri. cum sa nu existe, Doamne iarta-ma? dar daca ai o interventie chirurgicala, o infectie??????????????????? daca ai pojar in sarcina, gripa, guturai???????????toatew au codul 01.daca ai o interventie chirurgicala, un picior in ghips? sunt prevazute de lege, draga mea. |
Nike, exista 100% dar doar max 5 zile din ziua internarii, atat timp cat boala se considera acuta, si are cod 06. Apoi restul de zile se considera cronice si sunt codate cu 01, pacienta primind 75% din salariu. Eu scriu zilnic de-astea... Mi-ar placea si mie sa-mi iau Cm si sa stau linistita ca primesc 100% pe toata perioada CM...din pacate nu
Cristina
cu buline mari si albastre 19+
nike974 spune:
da,nu scrie.numai ca tu platasti CAS ca sa iei mai mult la CIC,ca acel venit sa intre si el in media veniturilor din care se va da acel 63,75%.
atat.
daca ai venituri suficiente pe cartea de munca, e ok.
ionela.n spune:
Nike, stii din vreo sursa ca va ramane 63.75%?
--------------------------------------------------
Sunt o 
cu burtica aproape roz de 18+
Ingerasul meu
nike974 spune:
chicutza, am avut CM ,accident d emasina, in august, anul trecut, 29 d ezile, 100%.
ti-l pun la dispozitie, daca vrei.
Klarisse spune:
| citat din mesajul lui nike974 da,nu scrie.numai ca tu platasti CAS ca sa iei mai mult la CIC,ca acel venit sa intre si el in media veniturilor din care se va da acel 63,75%. atat. daca ai venituri suficiente pe cartea de munca, e ok. |
Ori e o eroare de comunicare ori sunt eu dusa cu pluta. Nu are nicio treaba CAS de pe Pfa..
Imi creste tensiunea aici

..Daca pe langa contract de munca, PFa mai am si venituri impozabile din chirii..platesc CAS si pe alea ca sa imi fie luate in calcul?
Klarisse
graviduta 18+ 
http://lbdf.lilypie.com/zjrHp2.png
chichiutza spune:
Nike eu vorbesc de sarcina si orice patologie asociata sarcinii, nu de accidente de masina. Cred ca aici nu ne-am inteles.
Cristina
cu buline mari si albastre 19+
nike974 spune:
nu.nici ei nu au ceva final.
Klarisse,
sper sa iti faci ploile in asa fel incat sa ai acei4000.
oricum, eu sunt f dezamagita de cei d ela MM.
ma enervez ca au dat ca suntem consemnati la locul d emunca.nu a zis nimeni asa ceva.suntem obisnuiti s alucram peste program.au fost zile si de 14 ore.
ghiocela13 spune:
Clabuc, de exemplu la Blue Air se poate calatori fara probleme pana la 5-6 luni, insa dupa 6 luni poti zbura numai cu acordul Capitanului.
Nu stiu la alte companii cum este, dar cred ca totusi tb sa ai o adeverinta la tine in care scrie ca nu ai sarcina cu risc.
Ghiocela
18+