Copilul captiv (6)
Raspunsuri - Pagina 18
Deus spune:
eu cred ca am iubit de mai multe ori, cred fiindca acuma sunt in ceata absoluta:-))
si am iubit romantic si fara creier implicat doar inima a dictat pana la un punct cand inima s-a plictisit sau si-a gasit o alta victima si am inselat (nu tot timpul)
Sotul meu m-a curtat mult si intr-o zi cand eram la pamant din cauza iubirilor mele cu suisuri si dat cu fundul de pamant, am decis, da am decis la rece, sa incerc. Si am incercat si m-am indragostit pe parcurs.M-a cerut de nevasta, am spus da si am retras. Dupa 1 an m-a cerut din nou si ne-am casatorit.Doar cand am fost convinsa ca pe el nu am sa-l insel, doar atunci am acceptat. Aici se potriveste foarte bine ideea spusa de ANDA ca sotul mi-a satisfacut multe/anumite nevoi.
Dupa cativa ani mi s-a facut dor de fluturasi, ca rutina isi spune cuvantul...sufletul se indragosteste si in timp mintea preia puterea, asa ca, daca tot are puterea si este big boss, i-am trasat sarcina sa faca ceva. Nu stiu exact ce este iubirea, poate este doar un termen care nu poate sa cuprinda intelesurile sentimentelor...dar stiu ca imi vad viata alturi de bosorogul meu si ca mi-as da viata pentru el chiar daca cateodata imi vine sa il palesc cu vatraiul.
Dar, da copilaria m-a marcat la acest capitol, nu am stiut si nu am cum sa dau timpul back, sa ma manifest asa cum am vazut ca o fac altii.Acuma nu mai conteaza, acuma conteaza doar sa ma stradui sa fiu mai buna fiindca intr-adevar tonul face muzica in viata, si cu un te rog frumos obtin de mii de ori mai multe decat cu nervii mei creti.
ce doamne speciale la acest topic! este o intamplare fericita ca v-am cunoscut si mi-ar placea tare sa ne vedem candva la un party...
undeva in Franta? sa fim la intersectie de drumuri? Candva in 2012-2013? Visez cu ochii deschisi....
devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/
Tot ce poti cumpara cu bani e ieftin! Erich Maria Remarque.
Alizee spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Deus acuma conteaza doar sa ma stradui sa fiu mai buna fiindca intr-adevar tonul face muzica in viata, si cu un te rog frumos obtin de mii de ori mai multe decat cu nervii mei creti. |
Adevar grait-a-i.
Am citit cateva pasaje din topic. Cel mai puternic m-a tulburat destinul verisoarei lui Happy.
Putini sunt oamenii care sa nu aiba tare din copilarie. Pricipalul este sa nu ne lasam infranti, ci sa luptam cu noi insene/insine pt a ne simti mai bine in pielea noastra. Sa fim in stare sa apreciem ceea ce avem, sperand la mai bine.
Copiii sunt o binecuvantare pt sufletele noastre, pt implinirea noastra ca oameni pe pamant.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
olympia spune:
N-as fi putut iubi pe cineva fara sa-l admir sau sa-l respect la modul cel mai profund, n-as fi putut iubi pe cineva care sa ma dezamageasca in momente cheie. O fosta profesoara din facultate mi-a zis odata: "cauta si pastreaza langa tine omul alaturi de care sa treci padurea".
Cred ca a fost cel mai bun sfat primit in viata.
Pene colorate... cate putin din toate!
album
gradina
conchita spune:
si io la fel ca Olympia, daca nu exista respect si admiratie, se duce dragostea. adica o ramane ceva, de genul unui atasament, dar nu ma mai intereseaza personajul asa mult.
Deus, da, ai dreptate, numai doamne speciale la topic...franta? la comunisti, mey? :-)) america ce are.
legat de proiect, in sfarsit o veste buna, cu scuzele de rigoare ca m-am miscat ca melcul: va fi public la 1 iunie. tot e bine, e o zi simbolica.
Deus spune:
Conchita - asteptam cu interes
Franta, Portugalia, ceva insula, undeva pe traseu...sau America de ce nu?
Va
devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
semiramida spune:
Ah, mi-a placut sa citesc despre iubire...
Folosesc des acest cuvant, poate mi se trage din copilarie cand nu l-am auzit. Tot de atunci probabil ca mi se trage si proiectia sentimentelor asupra obiectelor, un atasament cam nesanatos fata de o papusica, o rochita galbena, care mi-a adus multa suferinta atunci cand parintii mi le-au luat. Sau nu, atunci era atasament perfect normal, acum nu-i sanatos faptul ca iubesc diverse obiecte
Referitor la iubirea fata de barbat sunt de acord cu Nelia: iubirea buna te hraneste, te stimuleaza, te completeaza si te impliniste... si cei doi ajung la un soi de echilibru bun in care poti aduce copii pe lume. Iar in punctul asta cea mai mare greseala mi se pare sa luam 'for granted' iubirea.
Iubirea neimpartasita n-o numesc iubire, ci dragoste neimpartasita, nah, am facut si o diferenta aiuristica intre cele 2 notiuni. Dar nu mi se pare corect sa zic ca-l iubesc pe X din moment ce nu-l cunosc in adevaratul sens al cuvantului, iar cunoasterea asta vine dupa un timp si dupa ce am trecut prin ceva viata impreuna. Pana atunci sunt indragostita de X si atat.
Fetelor voi scrieti atat de frumos... eu nu am darul asta si de multe ori am vrut sa raspund la subiect dar am sters, simt ca nu ma pot sa ma ridic la un anumit nivel. Dar va citesc zilnic cu mare placere.
Deus spune:
Buna dimineata
semiramida - nici eu nu am talent la scris dar stiu ca doamnele de aici au empatie si nu ne cauta dupa veleitatiscrie daca iti face bine, nimeni nu te judeca!
Sa aveti o zi buna
Intrebare: noi cele captive avem sindromul bordeline?
http://www.romedic.ro/sindromul-borderline
devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
nelia spune:
Semiramida (si nick-ul tau imi place, de unde ti-a venit?), nu, nu mai scrie. Intii dai un test la eseu, te notam si apoi iti dam voie sa scrii. Auzi la ea...
N-as fi putut iubi pe cineva fara sa-l admir sau sa-l respect la modul cel mai profund, n-as fi putut iubi pe cineva care sa ma dezamageasca in momente cheie. O fosta profesoara din facultate mi-a zis odata: "cauta si pastreaza langa tine omul alaturi de care sa treci padurea".
Olympia, da, linga tine il pastrezi pe cel cu care treci padurea, sint de acord cu tine, cel cu care imi petrec viata e padurar de-a dreptul. Dar iubirea aia... stii tu care, Fat-Frumos-Fiul-Iepei adica, pai ala tocmai de aia e iubit, pentru ca nu e niciodata linga tine in momentele cheie... nici treaba cu padurea n-are, de aia, in general, nici nu-l tii linga tine, ii dai drumul, sa se mai bucure si alta de-un pic de iubire. Dar il admiri, si ti se pare frumooos si dashtept de mama-mama, ca-n povesti (v-am spus ca-mi plac mult): la soare te poti uita, dar la dinsu' ba. Mey, d'aia ii si zice iubire oarba...
Glumesc eu, dar sa stii ca nu de tot... Cind dai de ea, ochii ti se duc peste cap... ce padure, parca de padure iti arde cind fluturii iti umbla cu viteza luminii prin stomac si inima ti se duce-n jos de doua ori pe minut. Pai nu avea dreptate Baloo...
Ah, iubirea!!! - ea vine la minutul 5.46 si cam asa se petrec lucrurile!
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU
Adela99 spune:
'neatza!
io nu ma pot pronuntza despre iubire. ce e iubirea? a darui. cu cat daruiesti mai mult cu atat creste iubirea. pot darui. da' ... pana la o limita. cand limita e atinsa inchid usile. chiar si ferestrele. nu las nici una nici macar intredeschisa (nu vorbesc aici despre iubirea pentru copii)
cand ma gandesc inapoi la marile mele iubiri cum le-am perceput atunci, imi dau seama ca era vorba de fapt despre pasiune. si pasiunea cere. daruieste da' si cere.
de ce spunem iubire neconditionata? de ce e nevoie de coditza de dupa iubire? :) iubirea e iubire. cand iubirea e conditionata nu mai e iubire, e altceva. dragoste? mi-esti drag nu e acelasi lucru cu te iubesc.
cleo78 spune:
adela, eu cred ca exista iubire. PUNCT. Cand incepi sa pui conditii, cand apare gelozii, cand asha numita iubire limiteaza viata celuilalt - nu mai e iubire pura- devine iubire bolnava, uneori distrugatoare - si pt celalalt, si pt tine.
Acum, unii de atat sunt capabili... atat e limita sufletului lor. E absurd sa le cer mai mult decat pot da ei... chiar daca eu ofer mai mult. Evident, sufletele nu ne mai sunt la unison si relatia nu mai e implinita si nu mai are viitor. Si aici nu vorbesc numai de o iubire intre el si ea, ci si una dintre paritne copil, vecine prietene etc. Cred ca in relatiile umane e vorba de iubire - si mai ales de suflete deschise si care comunica sincer si autentic.
Si, legand la titlul subiectului, cred ca prima iubire pura de care avem parte este iubirea mamei. Ala e reperul vietii! Ala este ... AXIS MUNDI, nu stiu cum sa zic.. ala e etalonul, cu ce ne raportam. Si da, sunt multe mame a caror suflet e mai mic, si nu ofera tot ce are nevoie copilul. Aici sunt si eu. Si am ajuns sa ofer/primesc si eu iubiri bolnave, si sa nu imi dau seama ca bolnava sunt si eu, si pana nu am cautat si analizat si m-am linistit si impacat cu mine si cautat adevarata valoare pt sufletul meu- nu am gasit iubirea pura, curata. Pt ca aceasta cautare e in primul rand in amintiri si e pt echilbrul meu. Ca sa cer de la altul, nu e normal, dar ca sa primesc trebuie in primul rand sa ofer!
Poate si de aceea apar multe depresii la femei - cand cunosc iubirea pura, au tot ce si-au dorit, dragoste, job, copii, totul e perfect si cand realizeaza ca asta e adevarata fericire si implinire si ca copilaria lor a fost un simulacru, un fals, ca toate reperele au fo o ruina... e o cadere brusca si totala si...
Si uite-ne aici!
Mai multumesc inca o data celei caer a pus linkul cu cartea David Celani- Leaving home.
o soarele din viatsa noastra mamica natanga de pe 9.05.2008