Copilul captiv (6)
Raspunsuri - Pagina 19
olympia spune:
Nelia, io de iubiri din alea la competitie cu alte indragostite mi s-a luat de pe la 16 ani. Am invatat lectia aia pour toujours! De atunci chiar imi repugna genul respectiv de barbati, poa' sa fie ei frumosi ca Brad Pitt, ca-i scanez pana-n cea mai ascunsa debara a sufletului si acolo tot de-un ego de-ala de mascul sigur pe farmecele lui dau si ...bleah! Asta-i reactia dupa un vaccin administrat fix la momentul potrivit!
Pene colorate... cate putin din toate!
album
gradina
Deus spune:
Noi invatam din ce traim:
Daca am trait in critica, invatam sa condamnam
Daca am trait in ostilitate, invatam sa luptam si sa agresam
Daca am trait in ridiculizare am invatat sa fim timizi.
Daca am trait in rusine, invatam sa ne simtim vinovati
Daca am trait in si am primit aprobare, am invatat sa se placem pe noi, sa ne iubim.
Daca am trait in toleranta, am invatat sa fim rabdatori
Daca am trait in incurajare, am invatat ce e increderea.
Daca am trait in recunostinta, am invatat sa aprecim.
Daca am traiest in corectitudine, am invatat ce e dreptatea.
Daca am trait in siguranta, am invatat sa avem incredere.
Daca am trait in acceptare si prietenie, am invatat sa descoperim dragostea in lume.
Daca si cu Poate au plecat sa-noate, daca Daca nu era, Poate poate ca se ineca. Acuma cu DACA nu mai avem ce face ca s-a produs ...
Ce parere aveti de NLP? Ajuta sa ne schimbam prezentul?
devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/
Tot ce poti cumpara cu bani e ieftin! Erich Maria Remarque.
Deus spune:
si un exercitiu interesant
http://www.damaideparte.ro/index.php/copilarie-spirituala-regasita-pastrata/669/
am sa-l incerc, maine probabil:-)
articol interesant
http://www.damaideparte.ro/index.php/emotiile-negative-o-radiografie-atenta-partea-a-ii-a/608/1/
devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/
Tot ce poti cumpara cu bani e ieftin! Erich Maria Remarque.
nelia spune:
Olympia, da, cind vine la 16... dar cind vine la 27? Si mai stiu ca poate veni si mult mai tirziu, dupa ce viata ti se pare aranjata pour toujours! (nu de la mine, doamne-fereste!) Dar sa stii ca Fetii aia despre care vorbii nu sint neaparat numai din aia... care doar invirt inimile femeilor pe deshte pentru ca sint frumosi si au texte care pica bine la inimioara, ci barbati cu adevarat interesanti, cu adevarat speciali, pe care nu poti sa nu-i iubesti cind ii intilnesti. Si ca ei, sint si femei... Eu ii admir, chiar daca nu sint facuti pentru altceva decit pentru iubire.
Sint multi oameni interesanti pe lumea asta, barbati si femei, in fata carora ramii pur si simplu muta de admiratie!
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU
tangerine spune:
v-am promis ca revin cu un citat dintr-o carte
se numeste despre iubirea nonposesiva si exuberanta scrisa de adrian nuta
am selectat cateva pasaje care mie mi se par geniale; cartea vorbeste si depre gelozie, frica, posesivitate, etc.
Iubirea respecta si extinde libertatea. Iubirea creeaza libertate si bucurie. Daca simti ca ai esuat in dragoste, te rog nu acuza iubirea pentru asta. Incearca sa fii lucid si sa vezi care e responsabilitatea ta.
Trebuie sa fi avut numite asteptari. Anumite pretentii. Cereri pe care nu le-ai exprimat niciodata. Dorinte pe care ti le-ai interzis sau de care nu ai fost constient. Toate acestea iti apartin, sunt fapte subiective ale finite tale. Esti responsabil pentru ele. Nu au nicio legatura cu iubirea, dintr-o ratiune extreme de simpla: iubirea este daruire, impartasire.
In iubire nu exista victime. Victimele exista doar in lupta. Daca stai acum si plangi, acesta nu e semnul ca ai iubit. Este semnul ca ai pierdut lupta.
[
.]
Mi se pare ca oamenii iubesc in doua mari feluri. Am numit aceste feluri Iubire-raspuns si Iubire-daruire.
Iubirea-raspuns este un amestec de iubire, asteptari si dorinte personale.
Iubirea-daruire contine mesajul Ma bucur sa-ti ofer asta. Nu astept nimic in schimb.
Iubirea-daruire seamana cu actul de a avea grija de o floare. Ma bucur sa te ingrijesc, pe tine, floare, dar nu-ti cer sa infloresti pentru mine. Nici nu ma retrag din viata ta daca nu infloresti sau daca infloresti cand sunt eu plecat in vacanta si de tine are grija, temporar, altcineva. Indifferent de ritmul cresterii tale, eu continui sa am grija de tine. Ma retrag atunci cand si tu te retragi. Daca ai vorbi si mi-ai cere sa plec, pentru ca doresti sa fii ingrijita de altcineva, de asemenea m-as retrage, intrucat nu vreau sa am grija de tine impotriva vointei tale.
Cum stiu ca te iubesc cu adevarat, cum imi dau seama daca iubirea mea este hranitoare? Foarte simplu.
Observ daca iubirea mea te ajuta sa te dezvolti.
tangerine spune:
si o veste buna, daca n-ar contine vestea rea ca acest lucru nu se intampla inca:
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-7298536-consiliul-europei-vrea-interzica-palmuirea-copiilor-intregul-continent.htm
conchita spune:
iubirea, iubirea...nu stiam ca e diferita de dragoste. :-)
tangerine, foarte frumos pasajul si adevarat, mult mai frumoasa e vestea cu parlamentul european si palmuirea, sper sa si aplice in practica decizia.
deci, pana la urma, iubirea asta e pura cand e agape. si pe pamant, cel mai aproape de iubirea-daruire se apropie calugarii sau sfintii, in orice caz religiosii si misticii, pentru ca ei sunt rupti de toate cele, nu au dorinte pamantesti, nu-i trage nimic in urma cand iubesc. si ei iubesc daruind si rugandu-se mereu pentru altii. sorry iarasi pentru referinta religioasa, dar eu in perimetrul asta ma invart cu metafizica.
la mundanii de noi intervine frica. ok, daruiesc, dar pana cand si pana unde, pana unde pleaca la alta cumva, pentru ca ma ia de fraiera ca tot daruiesc si nu astept nimic in schimb? apoi, ca sa daruiesti, tre sa fie si portile largi deschise, nenea ala sa vrea sa primeasca la fel de total si sa replice la fel de dezinteresat. cu alte cuvinte, iarasi intervin rationalizarile de genul ok, iubim, dar trebuie sa avem grija pe cine. sau nu conteaza?
ieri imi venea sa plec in lumea larga, azi m-am mai calmat nitel. imi face nespus de bine noul stil de viata pe care l-am adoptat cu sonia de cand a plecat tata-sau bye bye, suntem cu traista in bat aproape zilnic si e superb. dar sunt franta de oboseala, nici gandurile nu mi le mai simt in cap ca lumea. :-) iar m-a intrebat astazi ce e o mama rea, i-am raspuns pana la urma ca e mama care nu-si iubeste copilul, ba ii si arata ca nu-l iubeste, neavand grija de el. si i-am cerut sa-mi atraga atentia cand crede ea ca o iau pe campii si nu-s o mama buna. ea de colo, razand smecherita, "yes, Master". pe-asta nush de unde a mai auzit-o.
tangerine spune:
cartea nu se refera la iubirea sfintilor, ci la cum ar trebui sa arate iubirea pentru fiecare dintre noi; are chiar si instructiuni destul de precise:); frumusetea este ca atunci cand renunti la rationalizari, sentimentul de eliberare este urias; eu nu sunt responsabila de sentimentele si reactiile celorlalti, sunt repsonsabila doar de sentimentele si reactiile mele
conchita, de ce anume fugi atat de tare?
ilia_99 spune:
asa, nelia, bravo... ce te faci cind vine mai tirziu? sa zic la ... 32?
subscriu la ce zice conchita... daruiesc, da' pina cind? si, pina la urma, care e multumirea mea? ca am iubit si deci, daruit, cui nu merita? sau cuiva care s-a plictisit pina la urma sa fie asa de iubit si s-a dus sa iubeasca nitel si in alta parte?... aici si eu am pb in a trage linie... de unde incepe iubirea asta frumoasa, de care vb tu tangerine, sa fie plictisitoare, sa fie confundata cu slabiciune si tratata ca atare? si ce fac cind ajung acolo? pt ca pozitii smerite de genul "eu il iubesc in continuare, indiferent ce face" nu pot avea decit pt copiii mei, nu pt un barbat. daca asta inseamna ca nu pot sa iubesc cum mi-a zis fosta terapeuta, ok, I can live with that...
tangerine, e minunata teoria asta ca sunt responsabil doar de sentimentele mele si e adevarat ca abia dupa ce am inteles asta m-am eliberat de responsabilitatea pt actiunile celui de linga mine.. dar crezi ca asta atenueaza durerea faptului ca ai dat si n-ai primt nimic in schimb? da, ok, n-ar tb sa primesti nimic in schimb, ar tb sa fii fericit ca ai iubit si sa te umple ce simti... dar... asa cum scriam mai demult, eu cred ca iubirea, calcata in picioare de mai multe ori, moare.. adica, acum as reformula, nu moare, dar isi schimba obiectul..
conchita spune:
Citat: |
citat din mesajul lui tangerine cartea nu se refera la iubirea sfintilor, ci la cum ar trebui sa arate iubirea pentru fiecare dintre noi; are chiar si instructiuni destul de precise:); frumusetea este ca atunci cand renunti la rationalizari, sentimentul de eliberare este urias; eu nu sunt responsabila de sentimentele si reactiile celorlalti, sunt repsonsabila doar de sentimentele si reactiile mele |
concluzionasem io asa la toata discutia, nu doar la citat. nici sa vreau nu mai renunt la rationalizari. ca daca le-as fi avut cu mine cand m-am maritat, nu m-as mai fi maritat. :-)) asa, teoretic, e frumos sa iubesti dezinteresat, flu-flu, dar practic, uite ca iubirea fata de niste parinti abuzivi nu ne-a dus chiar in rai, basca am repetat modelul (unii) in cuplu. asa ca io data viitoare, daca o sa mai am curaj, intai trimit ratiunea in linia intai si daca nu e nici un pericol de lupte si vrajmasii si tactici de invaluire, poate...poate las si inima in actiune. dar inceeeet inceeet de tot, cu pasi de tango, unul inainte, trei la dreapta in cazemata.
Citat: |
conchita, de ce anume fugi atat de tare? |
de toate si de toti...:-))