Copilul captiv (6)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ADRIANKA spune:

Citat:
Citat din mesajul lui Conchita

iubesti pe cineva chiar daca ala nu te iubeste

Da, dar chinul ala chiar este iubire adevarata? Sau e vorba de acelasi trigger din trecut, cand parintii ne-au iubit "in felul lor". Unii, care au crescut stiind ce e iubirea sanatoasa, ar considera ca nu este iubire cand suspinam dupa un nene care nu ne impartaseste sentimentele, sau cel putin nu-l iubim pe el, ci o proiectie a dorintei noastre de a avea un obiect al daruirii unor sentimente pe care le numim iubire.

Ii ziceam psihologului la care merg...dar stiti eu as vrea sa simt ca imi bate inima, ca mi se inmoaie genunchii cand il vad...ea zicea..pai asta nu e iubire, asta e chin, e teama si apoi vai de inima aia a ta si de genunchi daca tot veni vorba.

O intrebare intrebatoare: Ce este iubirea de fapt? Ca eu tot n-am inteles...Cum se simte ea? Dupa ce dispare inflacararea aia de inceput, se domoleste focul...ce ramane?si cum hotaram sa mergem mai departe cand nu mai recunoastem semnele a ceea ce la inceput ne-a facut sa vibram si sa avem palpitatii, ca sa nu mai zicem de celebrii genunchi moi

Poate unii ar considera ca nu are legatura cu subiectul, eu zic ca are, pentru ca un copil captiv, care a trait in violente, in teama de a nu stii ce se va mai intampla pana la sfarsitul zilei..acel copil nu va avea o structura care sa-l faca sa recunoasca o iubire sanatoasa....mai bine zis, o sa o recunoasca, dar o sa i se para prea banala...Ah, unde sunt fluturii de altadat'!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilia_99 spune:

asa da, conchita, pai nici nu stii ce linistita sunt acum:) go with the friggin' flow nici nu mai suna asa de off limits, de cind am acceptat ce simt dar daca suntem mai multe de aceeasi parere e si mai simplu..
io nu stiu daca ce am sa pov mai jos e iubire neconditionata. mi s-a intimplat des sa "ard", cum spui tu nelia, desi n-avea ochi albastri. nici acum nu traiesc o iubire si cred ca nici n-a fost iubire, ci doar manifestarea unei dependente emotionale, adica am luat de la omul asta ce aveam nevoie. ne potrivim intr-o gramada de lucruri, dar nu am ars si nu ard. ard pt altcineva, na! am avut o relatie pe care am pastrat-o amicala - de comun acord - desi ardeam amindoi. imi amintesc si acum noptile de la malul marii, in care vorbeam si atit. imi amintesc cum il intelegeam dintr-o privire si el la fel, de se uita toata lumea la noi, fiindca desi vb de fata cu ei si ne intelegeam, nimeni altcineva nu stia despre ce e vb. si multi n-au inteles nici azi, sunt convinsi ca noi am fost impreuna. n-am fost! noptile alea sunt printre cele mai dragi amintiri. il iubesc si acum, departe de mine, stiind ca n-am fi putut fi niciodata un cuplu, ca eram prea la fel, nu ne-am vazut de ani, dar stiu sigur ca daca il sun la 2 noaptea cu o pb, e acolo. si nu e singurul. a urmat apoi altcineva, care mi-e aproape si acum si care, la fel, ma intelege dintr-o privire si ma "simte" si stiu ca oricind voi avea nevoie va fi acolo. si a si fost, de fiecare data.
eu pt astea ma inclin, ca le-am primit, ca nelia.
nu e ciudat ca singurele persoane - adulte - pe care le-am iubit si le iubesc si le port in suflet dupa atitia ani sunt barbati cu care n-am avut relatii fizice?
sunt eu defecta? de ce am ramas cu un barbat pt care n-am simtit pe aceeasi lungime de unda, cind aveam alternativa de a simti? o aveam fizic, celalalt era acolo si-mi cerea o sansa. mi-a fost frica sa ard pina la capat? pt ca as fi pierdut controlul? na.. ca abia acu' mi-a venit intrebarea asta, in timp ce scriam...
scuze daca sunt putin incoerenta si n-am intrat in dezbaterea generala, da' daca tot vroiati sa scriem, iaca am scris..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui ADRIANKA

Citat:

Da, dar chinul ala chiar este iubire adevarata? Sau e vorba de acelasi trigger din trecut, cand parintii ne-au iubit "in felul lor". Unii, care au crescut stiind ce e iubirea sanatoasa, ar considera ca nu este iubire cand suspinam dupa un nene care nu ne impartaseste sentimentele, sau cel putin nu-l iubim pe el, ci o proiectie a dorintei noastre de a avea un obiect al daruirii unor sentimente pe care le numim iubire.

pai vezi, tu daca nu vezi pasiune si genunchi dardaind de dorinta, nu crezi ca e dragoste. :-)) nu trebuie sa fie un chin. e o iubire calma, o tandrete care il vizeaza. fara dorinte de implinire, fara vise, fara ce-ar fi fost daca, e o acceptare totala a situatiei. daca vrei, poate sa fie si admiratie la mijloc. sentimentul...cald? ca undeva in lumea asta mare, exista o persoana minunata care merita tot ce-i mai bun si asta ii si doresc. cu mentiunea ca eu in mod sigur nu-s tot ce-i mai bun pentru el, obiectiv vorbind, suntem absolut incompatibili. :-))

cleo, mi-a placut cum le-ai raspuns Deliei si Anei.

ilia, acum o viata intreaga o sa ma fugaresti cu vorba aia, vad ca o tii minte. :-)) nu cred ca ti-am spus-o la momentul si contextul potrivit, dar ma bucur ca avem acum discutia asta, ne intelegem mai bine si clarificam ce-am vrut sa spun, de fapt. ca nu te indemnasem la adultere, ci liber la sentimente. cu autocontrolul tau incredibil, am fost sigura mie-n suta ca vei stii despre ce vorbesc si ca nu se va intampla nimic reprobabil.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ADRIANKA

Citat:

Ii ziceam psihologului la care merg...dar stiti eu as vrea sa simt ca imi bate inima, ca mi se inmoaie genunchii cand il vad...ea zicea..pai asta nu e iubire, asta e chin, e teama si apoi vai de inima aia a ta si de genunchi daca tot veni vorba.

si daca el simte la fel, dar din varii motive, nu puteti fi un cuplu?
terapeuta mea mi-a spus ca sunt indragostita, eu ii tot dadeam cu atractia sexuala. mi se parea mai simplu to deal with ea m-a incurajat sa ma bucr de emotia asta. si asta si fac. pt mine nu e chin, ma bucur de emotiile pe care le simt, de golul din stomac, de fluturi... desi nu e barbatul meu si nici nu va fi.
va rog, nu dati cu pietre, ca mi-am luat destule!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui conchita

ilia, acum o viata intreaga o sa ma fugaresti cu vorba aia, vad ca o tii minte. :-)) nu cred ca ti-am spus-o la momentul si contextul potrivit, dar ma bucur ca avem acum discutia asta, ne intelegem mai bine si clarificam ce-am vrut sa spun, de fapt. ca nu te indemnasem la adultere, ci liber la sentimente. cu autocontrolul tau incredibil, am fost sigura mie-n suta ca vei stii despre ce vorbesc si ca nu se va intampla nimic reprobabil.

pai daca mi-a placut cum ai zis-o:).. liber la sentimente dupa cum vezi mi-am luat, dupa ce si-au luat si altii, ca io-s politicoasa
reprobabil.. hm... pt cine? da, bine, poate ca incerc sa trag spuza peste turta mea, da' un dram de fericire n-as merita oare? o ora, macar?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ilia_99
sunt eu defecta? de ce am ramas cu un barbat pt care n-am simtit pe aceeasi lungime de unda, cind aveam alternativa de a simti? o aveam fizic, celalalt era acolo si-mi cerea o sansa. mi-a fost frica sa ard pina la capat? pt ca as fi pierdut controlul? na.. ca abia acu' mi-a venit intrebarea asta, in timp ce scriam...
scuze daca sunt putin incoerenta si n-am intrat in dezbaterea generala, da' daca tot vroiati sa scriem, iaca am scris..

e bine ca ai scris si nu esti defecta. cred ca povestea ta explica multe. aceeasi intrebare mi-am pus-o si eu de cand s-a demarat discutia cu dragostea neconditionata si de ce alegem perechea in functie de "manifestarea" dragostei. si am ajuns la concluzia ca eu, pentru prima oara in viata, m-am legat cu inel de "manifestarea" dragostei, care a fost impecabila. asa si tu, te-ai dus cu creierul la carma, de frica. da, de frica de a nu pierde autocontrolul si controlul, ai ales tocmai...necunoscutul, stimati telespectatori! nu e ironic?? ca eu deja imi dau pumni in cap de ciuda. e asa: relatia aia cu amandoi pe aceeasi lungime de unda era destinata oricum esecului (asa gandeam noi, probabil, pentru ca toate relatiile se sfarsesc, minunea tine 3 zile, etc, aiureli), deci mai bine o pastram in poveste, in lumea lui ce-ar fi fost daca, in balonasul perfectiunii. si alegem de-astea care credem noi ca nu ne vor arde, nu ne vor distruge ratiunea, relatii care par "sigure" pentru ca noi ne simtim "sigure" in relatiile astea cu manifestari impecabile.
si se cam cheama ca trisam, deci nu prea e de mirare deznodamantul. trisam, in sensul ca mutam in creier alegeri care tin de inima...

Mergi la inceput

Citat:

Citat:

e bine ca ai scris si nu esti defecta. cred ca povestea ta explica multe. aceeasi intrebare mi-am pus-o si eu de cand s-a demarat discutia cu dragostea neconditionata si de ce alegem perechea in functie de "manifestarea" dragostei. si am ajuns la concluzia ca eu, pentru prima oara in viata, m-am legat cu inel de "manifestarea" dragostei, care a fost impecabila. asa si tu, te-ai dus cu creierul la carma, de frica. da, de frica de a nu pierde autocontrolul si controlul, ai ales tocmai...necunoscutul, stimati telespectatori! nu e ironic?? ca eu deja imi dau pumni in cap de ciuda. e asa: relatia aia cu amandoi pe aceeasi lungime de unda era destinata oricum esecului (asa gandeam noi, probabil, pentru ca toate relatiile se sfarsesc, minunea tine 3 zile, etc, aiureli), deci mai bine o pastram in poveste, in lumea lui ce-ar fi fost daca, in balonasul perfectiunii. si alegem de-astea care credem noi ca nu ne vor arde, nu ne vor distruge ratiunea, relatii care par "sigure" pentru ca noi ne simtim "sigure" in relatiile astea cu manifestari impecabile.
si se cam cheama ca trisam, deci nu prea e de mirare deznodamantul. trisam, in sensul ca mutam in creier alegeri care tin de inima...

nimic

aaaa, bravo mie! ce frumos mi-am asternut eu sa dorm si m-am mai si suparat pe altii! autogol de milioane de... lacrimi! ai dreptate! ce pacat ca am inteles abia acum... asa e.. mi-am facut socoteli simple, cu asta n-o sa am batai de cap, ce daca nu e pasiune, e rational, vrea familie, e safe... bullshit!
pt ca stii unde a intervenit autogolul? acolo unde eu am uitat calculul initial si mi-a dorit altceva, aia, fluturii, golul din stomac, dedicarea, etc... si el de unde sa mi le dea daca nu mi le daduse si nici nu i le cerusem vreodata... mama ei de treaba!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tangerine spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui tangerine

si mai am o intrebare: nu inteleg chestia asta cu existenta iubirii nu are legatura cu manifestarea ei - poate sa intre cineva in detalii? recunosc ca eu cred ca e exact pe dos; e vorba de iubirea de la distanta?

pai am explicat: iubesti pe cineva chiar daca ala nu te iubeste. eventual e cu alta sau cu altul sau pe alta planeta sau e colegul de birou si sunteti total incompatibili, nu puteti forma un cuplu - zice ratiunea. dar inima zice ca nu conteaza, tot il iubesti. neimplinita sau implinita in relatie, il iubesti pur si simplu. poate chiar acceptand ca nimic nu e posibil, deci nu e nevoie de drama, crize, lesinuri si telenovele. il pastrezi acolosha in inima ta, independent de statutul vostru sau daca e sau nu e o relatie intre voi...:-)

nimic

acum am inteles de unde vine neintelegerea: eu intelegeam prin manifestarea iubirii, adica a iubirii mele, tu intelegi manifestarea iubirii la celalalta/lipsa manifestarii; adica iubirea mea nu depinde de cum este celalalt-corect

Mergi la inceput

Citat:
reprobabil.. hm... pt cine? da, bine, poate ca incerc sa trag spuza peste turta mea, da' un dram de fericire n-as merita oare? o ora, macar?

stai, tipul nu e insurat? sau am incurcat, caz in care mii de scuze. daca nu e insurat, io zic sa-i zici pa domnului cu nelinisti metafizice care te-a chinuit 2 ani de zile si sa iti oferi mai mult de-o ora. :-))

teoria aia e teoria mea, nu stiu daca se potriveste si la tine. tu zici ca nu au fost fluturasi la tine cu sotul? la mine au fost, dar mai mult am crezut in manifestarea dragostei, cum frumos explica doamnele aici, decat in ezitarile inimii. inima iubeste ca proasta de multe ori, dar are si-un glas de jiminy the cricket in adanc pe care daca te inveti sa-l auzi, ala esti, te-ai scos. adica nu mai dai in gropi cand te imping altii cu iubirea ta cu tot...:-((

io am o energieeee pe mine, cred ca de la tort+inghetata mi se trage, trimiteti-ma la nani.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui tangerine
adica iubirea mea nu depinde de cum este celalalt-corect

s-ar putea sa depinda de cum este el in general, dar nu depinde de cum este el cu tine, cum se manifesta cu tine. daca te iubeste sau nu, daca se manifesta sau nu. e ca in locul ala deja comun, il iubesti pentru ce este, nu pentru ca te iubeste (sau nu). nu ma exprim prea coerent, imi cer scuze.

Mergi la inceput