Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (159)
Raspunsuri - Pagina 17
belleane spune:
cu intarziere urez si eu astazi unor puiuti minunati La multi ani!!!!

TEODORA MARIA - mladita balerina sa cresti frumoasa si desteapta 
MIRCEA IOAN - sa cresti destept si sanatos; Frumos esti te-am admirat si in poze; si surioara ta iti seamana: e scumpa si delicata.
TUDOR- mladita noastra albastra; Iti doresc sa ai o copilarie superba.
STEFAN BOGDAN- sa cresti frumos si destept sa ai grija de mamica ta.
ALEXIA NICOLE- sa fii frumoasa si iubitoare sa ai grija de parinti.
RARES SEBASTIAN sa cresti puternic si frumos.
aldaesme spune:
La Multi Ani!
Rares Sebastian
sa fi fericit, iubit si sanatos!
'Neatza,
Evident ca si ouale de la tara sunt bune pentru blaturi. Dar de ce blat doar cu albusuri ?
Daca un blat a facut burtica si ramane cu burtica si dupa racire se poate nivela foarte usor cu cutitul...doar tai burtica la acelasi nivel cu marginile. Daca blatul nu are suficienta faina sau nu a fost copt suficient atunci ramane fara burtica ba chiar slabeste la mijloc - un soi de cura de slabire de care as vrea sa fac si eu.
Cea mai simpla crema de ciocolata e cea ganache...frisca lichida cu ciocolata topite si apoi lasate la racit. Cele mai complicate sunt cele cu unt, ciocolata si oua si cele mai satioase dar care mie nu imi plac in torturi sunt cele gen budinca, deci fierte cu lapte faina, ciocolata si unt la final pentru finete.
Acu' sa trecem la lauda de sine care miroase a flori
Desi am promis s afac decoratiuni saptamana trecuta nu le-am facut pe toate asa ca aseara si duminica seara am produs aceste dragute zane ale florilor. Va rog sa scuzati calitatea pozelor, le-am facut cu bunul telefon fiindca azi noapte nu gaseam camera nicaieri.
Apropo de supozitoare, se tin in frigider fiindca altfel se topesc si nu se pot baga nicaieri. Nu se deterioreaza daca au stat afara doar se lichefiaza...dar fiind in capsulele lor cateva ore la frigider si se reintaresc.
Mai era ceva? Nu stiu...ziceti voi...
pup,
Esme
Danicris spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui aldaesme Acu' sa trecem la lauda de sine care miroase a flori |
Esme, felicitari, esti foarte priceputa, bravo, foarte frumoase au iesit, Piscotzel va fi foarte incantata.

Dani, mami
de Rasfatzel Vlad Andrei 23.06.2008 si
Rasfatzica Andra Elena 31.03.2010
Adriana_78 spune:
Wow Esme, f frumoase zanele!
Sunt de mancat? sau doar de deco?
Exact asa au fost cremele la tortul facut de mine, una gen budinca si una cu unt, oua etc --- nu mai fac asa, voi face cum ai zis tu cu frisca si cioco topita
Luminel, nu stiu ce sa zic de foc -- la ce temp trebuie pus blatul?
Oricum praf de copt n-am folosit
aldaesme spune:
| citat din mesajul lui Adriana_78 Wow Esme, f frumoase zanele! Sunt de mancat? sau doar de deco? Exact asa au fost cremele la tortul facut de mine, una gen budinca si una cu unt, oua etc --- nu mai fac asa, voi face cum ai zis tu cu frisca si cioco topita Luminel, nu stiu ce sa zic de foc -- la ce temp trebuie pus blatul? Oricum praf de copt n-am folosit |
Blaturile se fac 180-190 C, daca e batut bine nu are deloc, da' deloc nevoie de praf de copt.
Sunt de mancat, facute din pasta de zahar, desi experienta cu alte ornamente similare gen pui si fluturasi imi spune ca defapt nimeni nu le mananca, doar se uita la ele. Pe de alta parte e si dificil sa mananci atata amar de pasta de zahar. Le-as fi facut din martzipan dar asta pe care il am acum e prea moale si prin urmare nu tine forma bine, ori pentru zanutze trebuie ceva care sa se usuce bine si sa isi pastreze forma.
Acu' ca tot am experienta ma gandesc sa fac cateva din Fimo sa le am de decor asa...totdeauna, daca tot nu se mananca
esme
Simonix spune:
Salutare fetelor ![]()
Iaca mai ajung si eu pe aici - nu, nu m-au speriat supozitoarele
pe care trebuie sa vi le aduc
Pur sis implu am fost ocupata, cu invitatii nostri din Romania, si de-abia am respirat. Am mai iontrat oleaca pe forum si am vazut cum se discuta depre torturi, am vazut si niste creatii de Esme pe care astept cu interes sa le inghit ![]()
![]()

, am vazut doi rasfatzei mici dupa care moooor - deci amandoi copiii de Dani sunt superbisimi
Am mai vazut o printesa mica de Laura si un sarbatorit mic, caruia nu i-am spsu La multi ani ...
De altfel pentru toti mugurashii pe care i-am neglijat, care s-au sarbatorit
: le urez sa aiba multi ani fericiti si senini, sa se bucure de viata si sa isi bucure familiile :)
In rest noi suntem bine, cam obositi, dupa o saptamana de plimbari cu finii nostri ... Fetelor, am experimentat si eu starea de mamica cu doi copii ![]()
Finutza noastra mica (are 3 ani) era lipita de mine - deci peste tot am avut DOI copii, un Robert cam gelos (nu mai urla dar se lipeste si mai tare de mine) si o Sara vesela. La un moment dat ajunsesem asa ![]()
http://picasaweb.google.com/poze.robert/BrugesKnokkeCuSara#5471602311596930290
M-am descurcat pana la urma, desi uneori mai o pasam pe cea mica parintilor ei, care erau tare bucurosi de altfel ca se puteau pupa prin pietze, admira casele etc, in timp ce eu eram asaltata de pitici .... Care pitici fiecare voia sa ma tina de ACEEASI mana, ficare dorea ACELASI lucru (desi mereu le luam cate doua chestii fix la fel, de aceeasi culoare...), fiecare voia sa manance de la mine si uite asa ...
Am fost uimita sa vad metodele altora de a isi creste copilul si am acum certitudinea ca sunt mama AP pana in dintzi
aproape. Sa va spun: finii nostri mai au un copil acasa de 1 anishor si un pic. Ei bine, ei NU ISI IAU copiii in brate (sa nu se invete), daca plang, plang pana le trece, sa va zic ce inseamna la ei "a culca" copilul ? Pus copil in pat si au revoir, cu usa si lumina inchise (bine, sincera sa fiu asa imi doresc si eu hihi - eram invidioasa - mi s-a spus ca la asa performanta s-a ajuns dupa perioade de zbucium, planset etc, la care nu se ceda ... mda). Parinti stricti, clar, nu ca noi 
simteam mereu privirile lor ironice cand il luam pe asta mic al meu in brate, cand il caram prin oras si nu voia nici pe jos nici in carut. Ma rog, fiecare face cum doreste, si probabil ca daca ar fi in alta casa nu ma afectau chestiile astea, dar dupa o saptamana de certat copil si explicat cum trebuie sa ne purtam pentru a "nu fi sclavul copilului" mi se cam luase nitel ... Faza cu sclavul copilului nu mi-a placut deloc, cred cu tarie ca astia mici sunt facuti sa stea adesea in brate la parinti, sa fie alintati si iubiti si sa simta chestia asta. Evident ca e nevoie si de un pic de detasare, mai ales cand ai doi copii si e nevoie sa te organizezi ca lumea.
Robert la sfarsit deja facea crize daca fina noastra se apropia de el, desi nu l-a certat sau ceva - pur si simplu in ultimele doua zile a plans de mama focului cand tipa se apropia de el.
In fine, pana la urma cert e ca Sara a lor e un copil cuminte, ma gandeam ca totusi nu e rau
Insa nu stiu, mi s-a parut ca e o distanta intre parinti si aia mica, ei incercau mereu sa mi-o paseze, sa scape de ea; se ocupau de comfortul ei fizic, nu zic nu (gatit bun, spalat, curatzat, cumparat chestii) dar mi se parea ca lipseste ceva. Am zis totusi ca nah, o fi faptul ca mai au un copil acasa si isi mai dozeaza un pi afectiunea ...
In rest plimbareala multa, pe friiiiig, evident, am fost la mare si am inghetzat pe acolo, brrr Cea mai faina chestie a fost excursia la Plopsaland, un parc gen Disney pt piticutz, superb, au avut astia mici ce sa faca, noi ne-am amuzat de minune... Avea de toate parcul, locuri de joaca, tot felul de chestii in care sa se dea astia mici, o ferma de animale, magaoaie pentru copii mi mari sau chiar pt adulti. Nu s-a plictisit nimeni :)
Va pun aciulea poze, daca aveti timp sa le rasfoiti:
http://picasaweb.google.com/poze.robert/Plopsaland
Robert mi-a facut si el febra intr-o seara, cred ca de la dinti, sau o fi un virusache, cert e ca a stat acasa o zi. S-a cam stricat cu mancatul, vrea numai paste si cartofi prajiti
cu maioneza evident
Sper sa il intoarca tanti pe calea cea dreapta la cresa
Totusi, o chestie buna de la amicii nostri: ne-am dat seama ca totusi trebuie sa fim si noi o idee mai duri, caci uneori rasfatzatul asta al nostru depaseste limita. Exmplul cel mai concludent: vomatul. Cand se oftica tare pe noi - se chinuie sa vomite pana reuseste. Este evident ca o face pt ca asa vrea el; Boooon, si schimbam foaia aici. Deja remarc o ameliorare. De la o vreme a inceput sa adoarma aproape singur - dupa o scena cu vomat de-al naibii l-am mustrat rau de tot, m-am abtinut (si am reusit) sa nu il iau in brate si i-am promis ca de acum incolo adoarme singur. Asa ca isi bea laptele singur apoi il bag sin sac, ii inchid lumina si stau la picioarele lui. El ma cheama - io nu vin
ii spun ca sunt acolo in camera si ca el trebuie sa faca nani si sa inchida ochii bla bla. Culmea e ca MA ASCULTA si adoarme in 5 minute singur.
Ce sa va spun... imi e tare dor de el noaptea, simt asa ... ca am pierdut niste momente de dragalashenie, cum spunea si Alysh si tare m)-as duce langa el - insa imi dau seama ca poate e mai bine asa, sa incerc sa il desprind un pic de mine, mai ales daca vom mai face un bebelac ... Uf, greu greu ...
Simona cu Robertzel baietzel frumos
Cum a venit Robertzel in viata noastra
Poze cu noi toti si Poze cu bebe
Lilly79 spune:
La multi ani! Rares Sebastian 

simonix ce de poze...imediat ma uit la ele
Am vazut-o doar pe cea in care erai asaltata de 2 pitici.
Apropo de faza cu neluatul in brate mi-a povestit o tipa de niste parinti ca nu si-au luat copilul pana la 1 an in brate si doar acum are voie tipa sa-si ia nepotelul in brate, dar putin sa nu se invete.Si ma intreba tipa ca eu pot sa o mai car pe Julia in brate?Cat timp mai pot, o mai car; la scoala sigur nu va mai vrea asa ceva pt ca va fi prea mare.Mai trag de ea sa mai mearga pe jos, o mai pacalesc, dar cand nu mai poate, nu mai are chef, o iau in brate, si-asa mult imi place cand isi incolaceste manutele pe dupa gatul meu si ma pupa.Cum ar fi fost sa nu o iau in brate? Si-asa imi fac procese de constiinta ca atunci cand era bebe si plangea in carucior nu o luam imediat in brate (chipurile sa nu se invete in brate, rasfatzata - sfaturi de la vecine "binevoitoare").Un copil mic simte nevoia de afectiune, simte nevoia de imbratisari si daca nu i le dai de mic s-ar putea sa aiba de suferit mai tarziu (parerea mea
)
E buna putina disciplina la copii, si copilul simte atunci cand nu mai poate scoate nimic de la parinte.Cand zici gata, ne culcam, stie ca nu mai obtine nimic altceva si se culca.Julia adoarme singura la amiaza si cateodata si seara.
Cand a realizat ca nu mai stau cu ea la gradinita a incetat cu maraielile si trasul de mine pt ca nu castiga nimic asa.
desiree sa ne spui cum se mai simte Victoria.Sanatate multa.
laura, piggy acomodare usoara lui Mirci si Ilincai.
Julia nu are varicela ci are angina si asta a fost cauza la febra mare din weekend.Si deabia se vindecase de raceala cealalta.Gradinita e un mediu propice pt virusi
De maine pot sa o duc la gradinita.Are si niste bubite pe corp care par de alergie, dar nici nu ma mir la cate medicamente am bagat in ea de 3 saptamani incoace.Si la gradinita nu au mai aparut cazuri noi de varicela, deci am scapat de data asta.
Lilly, mami de
Julia (30.05.2008)
aldaesme spune:
| citat din mesajul lui Lilly79 Julia nu are varicela ci are angina si asta a fost cauza la febra mare din weekend.Si deabia se vindecase de raceala cealalta.Gradinita e un mediu propice pt virusi |
Streptococul care provoaca angina, produce la copii scarlatina asa ca mari sanse ca bubitele sa fie de acolo. Limba arata ok? Cat a durat febra? A vomat? Primeste antibiotic acum?
Da la cresa/gradinita e plin de virusi, cam acolo (in comunitate) se face imunizarea. Oricat ar incerca cineva sa isi tina copilul ferit in momentul in care ajunge zilnic in comunitate sistemul de protectie va ceda si abia atunci se formeaza anticorpii. Ba mai mult la fiecare schimbare de comunitate se trece printr-o faza din asta de acomodare, doar ca e din ce in ce mai usoara.
sanatate maxima!
esme
mi_bebelina spune:
Am revenit....cu un al doilea blat mult mai frumos....si chiar si primul si-a mai lasat cocoasa....oricum pun invers prima foaie si sper ca va fi ok.
Esme, frumoase tare creatiile tale. Felicitari! Dar acum spune-mi draga mea daca poti si cum se face o crema de ciocolata cu oua, unt si ciocolata...nu de alta, dar am oua de la tara si vreau sa le folosesc. Unt trebuie sa cumpar in dupa-amiaza asta....e bun cel cu 65% grasime sau sa iau de 80%? M-ai cam speriat ca ar fi greu de facut o crema asa cum imi doresc, de aceea te rog mult sa ma ajuti. Maine la prima ora vreau sa ma apuc de creme...Iar la blaturi sa stii ca am folosit si galbenusurile, pai ce, era sa le arunc?
Deliutza Broscutza
Deliutza micutza
mi_bebelina spune:
Simonix, bravo mamico...am vazut ca te descurci cu doi copilasi....asa ca da-i drumul la treaba si sa auzim cat mai curand ca mai vine barza la tine! Eu sincer te admir pentru cum te-ai comportat cu copilasii, pentru cum te comporti cu Robertix in general. In nici un caz nu ne consideram "sclavi ai copiilor" daca ii dragalim si ii pupam si ii luam in brate. Mama mea a fost si este stana de piatra in privinta asta. Nu tu mangaieri cand eram copii, nu tinut in brate....daca se putea sa ne certe in fiecare minut o facea. Si am suferit teribil din cauza asta. Tata a fost altfel, poate de aceea si acum, mari fiind, si eu si fratele meu suntem mai apropiati de tata. Tocmai de aceea vreau sa ii arat copilului meu ca este intr-adevar copilul meu, sa stie ca ma pot juca cu el, ca il pot rasfata, iar cand nu face ceva cum ar trebui eventual sa-i explic, nu sa-l cert mereu. Un exemplu asemanator cu amicii tai sunt cumnatii mei care niciodata nu au timp sa se joace cu copiii, nu-i baga in seama...fiecare e in legea lui. Si se plang tot ei ca sunt obositi si vin si-i trantesc in bratele socrilor si au rezolvat problema...astia-s ei, uneori chiar cred ca lor le place sa faca copii, nu sa-i si creasca. In fine...
Deci inca o data, felicitarile mele!
Deliutza Broscutza
Deliutza micutza