Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (159)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mi_bebelina spune:

Lilly, sanatate multa si reacomodare usoara maine la gradi!

Deliutza Broscutza

Deliutza micutza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aldaesme spune:

Citat:
citat din mesajul lui mi_bebelina

Am revenit....cu un al doilea blat mult mai frumos....si chiar si primul si-a mai lasat cocoasa....oricum pun invers prima foaie si sper ca va fi ok.

Dar acum spune-mi draga mea daca poti si cum se face o crema de ciocolata cu oua, unt si ciocolata...nu de alta, dar am oua de la tara si vreau sa le folosesc. Unt trebuie sa cumpar in dupa-amiaza asta....e bun cel cu 65% grasime sau sa iau de 80%? M-ai cam speriat ca ar fi greu de facut o crema asa cum imi doresc, de aceea te rog mult sa ma ajuti. Maine la prima ora vreau sa ma apuc de creme...Iar la blaturi sa stii ca am folosit si galbenusurile, pai ce, era sa le arunc?

Blaturi cu albus se fac destul d erar, de regula daca ai albusuri ramase sau uneori pentru cei care nu suporta grasimea galbenusurilor.

unt invariabil cel de 80% este cel recomandat pentru dulciuri, altfel poti sa faci cum faceau mamele/bunicile noastre in copilarie...sa scoti apa din unt (ati vazut experientele alea?)

Crema pe care ti-o dau eu nu o recomand pentru dat copiilor, fiindca ouale sunt prea putin la caldura, dar in copilarie o mancam la greu...

Ingrediente:
4 galbenusuri sau 2 oua intregi, 140 g zahar, 200 g unt, 100 g ciocolata (75% cacao dar ma rog folosetsi ce ai), o lingura esenta rom, un pachetel cu zahar vanilat, 4 linguri apa sau lapte pentru galbenusuri si 2 linguri apa sau lapte pentru oua intregi.

Intr-un lighenas smaltuit de 2-3 l, se freaca ouale cu zaharul, 1-2 minute, apoi se dilueaza cu lichidul si se bat 10 minute, cu telul la bain marie. Cind se ia de pe foc, se adauga imediat ciocolata rasa prin razatoarea cu gauri mari si vanilia. Se amesteca bine cu telul, pina cind compozitia se omogenizeaza complet, apoi se raceste pe un vas cu apa rece.Dupa aceea se adauga la marginea cremei jumatate din cantitatea de unt moale si se bate cu telul in forma de para numai in unt, pina cind acesta se farimiteaza bine, si, treptat, toata crema adera la el. Se pune si restul de unt la fel,amestecind cu telul circular sau cu mixerul, pina cind toata crema se incorporeaza in unt si se omogenizeaza, capatind un aspect de alifie, pentru aroma, se poate pune esenta de rom. Varianta mai pufoasa e cand folosesti oua intregi sa pui doar galbenusurile la bain marie iar albusurile sa le bati spuma si sa le incorporezi la final de tot in crema.

Eu te cred ca vrei sa folosesti ouale bune de la tara, eu as face cu ele clatite, paine cu ou, omleta, oua umplute...Dar ce zic as face, si noi am primit azi 12 oua asa ca diseara...clatite scrie pe burta mea

Esme

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mi_bebelina spune:

Esme saru'mana! Crede-ma ca nu faceam tort daca nu era ziua fetei... ca doar sunt la dieta. Ce zici tu acolo de clatite, paine cu ou, oua umplute.....pai daca as face, pe toate le-as infuleca. Fiica-mea oricum nu ar manca..e o fitzoasa de nu se poate la mancare...mere, carne de pui, castaveti, masline, portocala, uneori cateva linguri de ciorba...astea sunt de baza la ea. Plus lapte. Iar tati a cam pus pe el in ultima perioada si ar vrea si el sa scape de burta. Acum s-a intors roata, eu il cert ca mananca mult si la ore tarzii...pana acum eu mi-o luam de la el cu criticile.

Deliutza Broscutza

Deliutza micutza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luminel spune:

Simonix, wow cate poze!!! si ce frumoase sunt! cata distractie pe voi!!! super
Legat de copii, trebuie intr-adevar alintati dar nu rasfatati, parerea mea.

Esme, esti foarte talentata! cred ca intr-o viata anterioara ai fost cofetareasa

Mi_bebelina, esti pusa pe treaba! sa ai spor si reusita!

Lumi, mami de bombonica Elena Cristiana (26.05.2008)

www.onetruemedia.com/shared?p=733a9f9f274d6633afc942&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Montaj

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Reallaura spune:

Esme nu-mi vine sa cred ca papuselele alea sunt facute de tine! Mai esti si artista pe langa talentul la bucatarit
Lily, Adriana, Aelita ms fetele, sper sa reusim cu cresa!
SImonix ce frumoasa si vesela esti mereu Mi-au placut f mult pozele si comentariile. Cu rasfatul ce sa zic...eu cedez din pacate mai mereu la insistentele lui.
Belleanems de urari si de complimente!
Ali imi pare rau de probl cu mama ta. SI eu cu mama la fel...
Cred ca il scot nitel afara.

Laurita, mami de Mircea Ioan, 15 mai 2008 si Ilinca, 19 aprilie 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns YLARI spune:

Buna fetelor!
Lily sper ca sunteti mai bine.
Desiree, pupici speciali si voua, tine-ne la curent, of... Felicitari ptr decizia de a-i ajuta pe Chelsea si Joe!
Laura felicitari ptr gradi, wow si va fi coleg cu Ilinca, ce tareeee!!!
Piggy pupam burtica scumpa si miscatoare!
Mi_bebelina felicitari ptr tenacitate scumpa mea, wow, te tii tare cu regimul!
Simonix ce povestesti mai de finii tai ca mi s-a facut parul maciuca, eu nu pot sa imi imaginez viata fara pupaturile si alintaturile cu Eva, imbratisarile noastre, yam-yam... Pacat ca unii gandesc chiar asa si bietii lor copilasi sufera fara sa inteleaga...
Alysh, imi pare rau de neintelgerile cu mami a ta. Poate sa incerci sa vb cu ea intr-o ocazie neutra? (nu stiu daca ma fac inteleasa... adica nu ca si replica la actiunile ei, ci asa, ca o discutie... poate intelege, totusi copilasii nu e cazul sa faca chiar tot ce le trece prin cap, ce, voi asa ati facut, pe voi tot asa va lasa cand erati mici?)
Of nu stiu ce vroiam sa mai zic, ne pregatim de zor de carnaval, caci vanzari - ioc!
Mi_bebelina parca povesteai ieri de cumnata? Pai cred ca o tocam marunt-marunt sa imi faca mie asa... tz tz tz...
Luminel, eu zic sa le spui tu ”pas„ fumaciosilor. Nici la noi nus e fumeaza in birou, si in niciun alt loc de munca in care am lucrat nu s-a fumat in birou, decat in perioada 96-99... cand eram cam in jungla si noi...
Pupici

YLARI

EVA mea

ticker

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Reallaura spune:

Ylari voi ce mai faceti? nu ne-ai zis nimic.
Mihaser mama, ce ai slabit! Felicitari!! in cat timp si ce regim? vreau si eu 54

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns YLARI spune:

Citat:
citat din mesajul lui Reallaura

Ylari voi ce mai faceti? nu ne-ai zis nimic.
Mihaser mama, ce ai slabit! Felicitari!! in cat timp si ce regim? vreau si eu 54

Slabatura, lasa ca imediat iti reintri in forma, te stiu eu bine!
Noi facem bine! Multumim de intrebare. Eva e bine, slava Domnului, ii place foarte mult la gradi, nu imi vine sa cred cat de bine e si se implica foarte mult in activitatile de acolo, atat cat stie si cat poate si ea. Papa singura, si acasa la fel. Seara cand ajungem acasa se alinta un pic si e cam maraita vreo ora jumate, dar daca ne jucam cu ea e bine, ii trece supararea. In rest mi se pare ca trece asa de repede ziua/zilele in general... O vad si interactionez cu ea vreo 3 ore jumate pe zi Jumate de ora dimineata cat o imbrac pana pleaca si trei ore seara de la 6 la noua, pana se culca... Of... Si cu Iuby la fel... Sunt cam trista din punctul asta de vedere, dar ce sa facem? Asta e...
La servici e cam naspa ca nu e treaba, speram sa isi revina...
V-am zis ca Iuby a facut entorsa vineri la fotbal? Are glezna cam vanata (inca) dar nu mai e umflata, si poate sa mearga mai bine. Dar in we nu m-a ajutat cu nimic si m-am suparat pe el si l-am certat infiorator duminica si ne-am suparat, am plans, etc... naspa, dar a trecut si ieri a facut curat singur in sufragerie.
Azi a descoperit socramiu ca aragazul scapa gaze sa mor de nervi, nu alta... cand le-am povestit eu incidentul de acum 2 veri cu okiul mic cand a iesit ditamai flama au zis ca visez eu si ca n-are aragazul nimic. Muream ca nici Iuby nu ma credea, dar el a vazut pana la urma. Da, sa va povestesc acum: ajungem azi acasa, i-am pregatit Evei sa pape (rosii cu catraveti si branza) si m-am dus cu ea in sufragerie. Si vine socrellu sa ma intrebe daca am folosit cuptorul, ca e calda plita din interior. Va dati seama ca am facut ditamai fatza, ca eu cuptorul nu il mai folosisem de duminica. Deci fetelor, de duminica a ars o mica flacara in cuptor desi butonul era pe inchis. Dar fiind antic aragazul, butoanele sunt varza si ruginite. Bon. Am decis ca mai bine dau jumate de bani ptr un aragaz decat sa sar in aer. Noroc ca a ars flacara aia, ca daca nu ardea si scapau doar gaze sigur faceam poc. Cam atat. Pupic sper sa mai scriu si maine. Ideea de baza e ca sunt toate bune, noi suntem sanatosi-voiosi, ceea ce va urez si voua!

YLARI

EVA mea

ticker

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luminel spune:

Ylari, ce bine ca s-a acomodat Eva la gradi asa de repede si de usor. Ma bucur pentru voi! sper sa fie usor si cu Cris!
Ce nasol cu aragazul!!! bine ca a ars flacara, altfel se intampla o nenorocire, Doamne fereste!

Laura, eram curioasa, nu l-ai putut duce pe Mirci la cresa4 din cauza domiciliului? sau nu sunt locuri?
Ca barbatu-meu ma tot bate la cap sa facem cumva sa ne mutam in Titan ca sa o duc pe fata la cresa de stat.

Maine dimineata ma duc sa intep fata...mi-a dat doctora trimitere sa-i fac analizele uzuale...sper sa iasa bine!

Lumi, mami de bombonica Elena Cristiana (26.05.2008)

www.onetruemedia.com/shared?p=733a9f9f274d6633afc942&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Montaj

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

Citat:
citat din mesajul lui Luminel

Salutare!

Mi_bebelina, Adriana, poate a fost focul prea iute de s-au umflat asa blaturile...am patit-o si eu o data, la fel a ramas gaura in mijloc in partea de jos, si stiu ca cuptorul meu incinge prea rau.

Aelita, ai dreptate, cred ca asa gandesc multi angajatori, mai ales cei autohtoni: dupa ce ca pe criza asta ii ofer un loc de munca, mai face si nazuri!!! dar pe cuvantul meu ca nu rezist in fum de tigara

La multi ani Rares Sebastian! Mult noroc in viata si multa sanatate!

dar nici nu se pune problema daca REZISTI sau NU REZISTI,pt ca e ilegal !! de-aia am si spus de mentalitatea lor ,cum ca tot ei au impresia ca asta e un moft.atata timp cat s-au dat niste legi,consider ca trebuie respectate.
pai ce,tu te duci acolo la proba de rezistenta?

26+
Sofia (2ian2007) ,Andres(22mai2008)

Mergi la inceput