sa ne numaram binecuvantarile (cap.5)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

Citat:
citat din mesajul lui martie

Asta iarna cand am fost la munte nu am stat impreuna, adica peste zi activitatile cu copiii le faceam impreuna, am mers cu aceeasi masina, dar cazarea era separat. Nici eu nu ma vad stand chiar sub acelasi acopris, adica ne intelegem ok, dar nici chiar asa de bine. ca altfel nu ajungeam aici.
In fine, ma gandeam ca e ok pentru copii, chiar nici prin cap nu mi-a trecut ca as putea leza actualii, ma gandeam la copii. Ele se bucura foarte tare de iesiri din-astea impreuna cu amandoi parintii, sincer chiar la asta ma gandeam. Si nu ma intereseaza nici ce zice actualul, daca nu-i convine e problema lui... si nici ce zice lumea, atata vreme cat imi vad fetele fericite. Totusi, nu suntem dusmani de moarte sa nu putem merge pe strada cu copiii (nostri). Mi se pare oricum mult mai bine decat cum eram inainte. Pentru mine e un efort destul de mare, pentru ca ma abtin foarte tare sa nu ma cert (ca si inainte), normal ca ma enerveaza toate alea ca si inainte, deci e un efort din partea mea. Dar ma gandeam la copii. Cea mica efectiv nu intelege de ce pleaca tati, ne lasa la usa si pleaca. Si se pune nene pe un urlat, de nu pot sa spun.
Si am observat ca dupa o iesire din-asta impreuna, e ceva mai linistita o perioada.
Chiar nu stiu cum sa fac.

Martie & Bebica & maimuta Sara





Martie, e logic punctul tau de vedere. Dar daca ma gandesc din pdv al "actualei", tare urat as face daca iubitul meu ar pleca cu exa si fii-sa in concediu. Noroc ca si el e contra
Vara trecuta cand ne-am dus in concediu, eu i-am luat pe ai mei cu noi, el a intrebat-o pe fiisa daca vrea cu noi, si atat. Dar no way sa vina exul meu sau exa lui...

Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
www.dropshots.com/kincses3#" target="_blank">poze noi www.dropshots.com/kincses4#" target="_blank">poze si mai noi
www.dropshots.com/kincses5#" target="_blank">poze cele mai noi
Povestea nasterii: Lili si Robert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui martie

Si chiar asta e intrebarea mea, mergeti cu ex impreuna in concedii? Adica din moment ce pentru copil nu vreau alta tata, care ar fi problema.


idem. am fost in excursii scurte si nu exclud ideea pentru un concediu. in fond, copilul o mai vrea sa fie si cu amandoi parintii impreuna cateodata, nu doar la separeu. e bine ca nu mai aveti discutii, eu inca le am in gand. :-))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martie spune:

Gabi, daca "actuala" (viitoare) ar sti cata "dragoste" am eu pentru ex, crede-ma ca l-ar vrea numai in compania mea. probabil ca atunci cand gasesti alt partener, se schimba mult lucrurile, desi daca ma intrebi acuma ma indoiesc. In fine, nu stiu.. Si uitasem sa-ti raspund, 2 ani e diferenta. 2 ani si o luna. intre fete.

Conchita, nu am de ce sa mai am discutii, inainte sa divortez cu vreo 8 luni deja stiam ca nu mai am cu cine, de ce si pentru ce sa am discutii, imi puneam doar problema daca rezist asa, sa joc teatru si sa zambesc "pentru public".

Hai ca am denaturat de tot subiectul, care era despre binecuvatari. In orice caz, eu sunt din categoria "mamagiuliei", adica trag de el sa-si vada copiii si sa-si rupa putin timp ...si cu dintii. Nu am asteptari de la el de nici o natura, insa nu ma las la partea cu copiii, pentru ca ele sufera. Sara stiind ca daca pomeneste numele lui mie mi se schimba fatza (cred), niciodata nu mi-a zis nimic, de unde eu am tras concluzia ca uite ce bine se descurca fata. Ca sa am marea surpriza, cand am lasat-o peste noapte la o prietena de-a ei, sa-mi spuna maica-sa ca sara s-a dus la ea si a inceput sa planga ca nu mai stie de ce tatal ei nu vine pe-acasa si ei ii este foarte dor de el. Cand mi-a zis, am ramas masca, prima reactie a fost ceva de genul... nu cred asa ceva. Ca Sara spune tot ce-i trece prin cap, uite ca asta nu-mi spunea mie.

Si eu am avut o perioada de furie (putin spus) cand vedeam dupa divort ca nu se mai uita in urma, parca niciodata n-a avut copiii, nu-mi venea sa cred asa ceva. Acum m-am linistit, dar nu ma las, trag de el si-i fac program cu fetele de cate ori pot. Nici macar program de vizitare nu a cerut, ca stia ca nu sunt din categoria care ma folosesc de copil ca sa-i fac lui rau "nu te las sa vezi copilul". Ba eu te las, chiar te oblig

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana72 spune:

martie, pana la urma faci cum crezi tu ca e mai bine. Iar tie iti e bine cand copiii tai sunt fericiti (nu e asa pentru toate mamele?). Cele mici cred si eu ca sunt fericite sa va aiba pe amandoi prin preajma. O sa vezi tu cand vor aparea parteneri noi si ce vor spune atunci. Mult noroc in concedii si nervi tari.

Erer, sa ne spui cate zambete ati impartit! Noi inca nu am facut nici unul. Sper sa fie frumos maine.

Gabi, ce mai conteaza 1000 km in plus pe langa miile deja adunate ?

Eu sunt intr-o dispozitie visatoare. Am dat peste un site de schimb de case, homeforhome.com, si am inceput sa visez pe unde ne-am putea petrece vacanta. Nu ca ar fi cazul in vara asta din motive pecuniare, dar parca nu strica sa visezi putin. Cand vezi casele cu piscina in peisaje de vis abia astepti sa ajungi acolo. Sa imi pun si eu apartamentul la punct si il dau la schimb pe timpul vacantelor .
A incercat cineva varianta asta? Cum merge?


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

martie, numara-ti si depresiile, asa trebuie, e grup de suport. scoatem tristetea afara dupa aia, numarandu-ne binecuvantarile. :-)
eu sunt impartita inca in ceea ce priveste rolul meu in relatia copilului cu tatal. mintea mea stie ca nu e treaba mea, nu e responsabilitatea mea, dar inima o mai ia prin gard. cerebral, gandesc ca nu e treaba mea sa oblig tatal sa-si vada copiii, nu e treaba mea sa le construiesc o relatie, sa am grija mereu de bagaje, gustari, bla bla, in timp ce el vine cu mana in...pardon si tot el face fitze de ce-l intreb daca ii mai trebuie ceva, ce, nu sunt io mama, nu stiu io ce trebuie? pe de alta parte, de ce am mai divortat noi daca relatiile sunt tot ca pe vremea maritisului, doar ca greul il ducem noi, basca mai dormim si singure. ma rog, io dorm cu un urs polar de plus, imens. :-)) intelegi? nu e suficient cate avem pe cap, trebuie sa avem si relatia copilului cu tatal pentru ca in viitor, cand nu vom mai putem pacali copilul ca e tatal cel care suna, nu noi care l-am obligat, sa ne reproseze minciunile si mascarada?

oricat ar durea, am decis sa nu ma mai bag la mijloc ca factor stimulator de ce nu este. atata vreme cat nu-s factor perturbator, am constiinta impacata. asta e drama copiiilor din familii divortate. mamele vor totul, tatii vor sa-si ia lumea in cap si sa fie lasati in pace sa-si traiasca a enspea tinerete, fara responsabilitati. si sa-si adoarma constiinta sunand o data la jde luni sau aducand o ciocolata de craciun.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Cata dreptate ai Conchi ...
Sunt asa fara cuvinte si azi ... si cu asa gol in stomac ...

Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui mamagiuliei

Cata dreptate ai Conchi ...
Sunt asa fara cuvinte si azi ... si cu asa gol in stomac ...


Daria draga... te simt cum esti, dar incearca sa te rationezi sentimentele astea. adica lasa-le, simte-le, epuizeaza-le, insa la final incearca sa intelegi de unde iti vin si de ce. poate e vina divortului pe care o resimti, te consideri raspunzatoare ca Giulia nu va mai are pe amandoi alaturi? iti amintesti, totusi, ca nu asta e cazul? si-atunci ce te framanta? ca tatal ei nu e tata si nici nu da semene ca isi doreste? ok, s-o luam logic in cazul asta: sunteti divortati pentru ca el NU este un tata si un sot bun, corect? deci tu te astepti ca dupa divort sa se intample o minune si sa devina tata bun. prin ce minune, te intreb? daca nu ti-a respectat dorintele ca sotie, crezi ca o sa se dea de ceasul mortii acuma sa-ti indeplineasca dorinta cea mai mare abia dupa ce nu ii mai esti sotie? ia gandeste-te. gandeste-te si gandeste-te si pune punct. nu mai suna, nu mai cere, nu mai astepta nimic. iar cand vine, nu da usa de pereti primitoare si nerabdatoare, ci impune-i un program de care, daca nu se tine, exista consecinte.

Giulia va avea in felul asta repere solide si sanatoase sa nu se lase victima in relatia cu tatal ei. gandeste-te si la asta. ce va intelege ea daca tu esti acomodezi tot, faci tot posibilul, fortezi lucrurile, ceri, te zbati ca el sa fie tatal pe care TU (nu si el, evident) il doresti pentru Giulia? va intelege ca femeia se da cu fundu' de pamant sa-i faca voia lui, iar el e liber sa-si urmeze trairile si pornirile, ca are dreptul.

gandeste-te, pune-le pe hartie, ca tu le stii mai bine. mergi pe fir si descopera care e cauza reala a depresiei tale ca el nu e tatal dorit de tine? cand responsabilitatea ta e sa fii mama Giuliei, nu mama dolores a exului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

As vrea sa subliniez ca doar eu am asa un zbucium interior si o dorinta mare de port-arma
Giulia stie ce facem noi. Noi doua.
Restul se vad pe parcurs.
Ca eu stau si ma dau de pamant de nervi asa imaginar e altceva.
Ea daca intreaba cand mai suna taxo ii spun ca atunci cand are timp si punct. Giulia nu realizeaza, cum am mai zis, daca trec 2 sau 4 saptamani, daca sta cu el o ora sau 2 .

Inca ma gandesc la serbare ...

Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Pai la mine a fost altfel Conchita. tot am mai povestit ce fel de tata e exul acum, totusi poti sa crezi ca in perioada cat am fost casatoriti (am divortat cand copilul avea 1 an) fii-mea abia de-l cunostea? Venea de la serviciu tarziu seara cand ea dormea, in week-end isi facea treaba de plecat cu diverse, tenis etc pai copilul plangea cand el il lua in brate! Relatie zero.

Eu imi explic treaba asta numai prin faptul ca era cu gandul de duca. Nefericit in cuplu, nu stiu. Depresie, indragostit. N-o fi fost chiar corecta treaba asta, dar ce mai conteaza acum, fuse si se duse.

Ma si mira atunci ca el cerea drept de vizita etc - pai bine, tu te joci de-a tatal? I-am spus, uite, eu am dubii daca sa incurajez relatia voastra pentru ca cine stie, tu azi vrei relatie cu copilul, maine dispari in negura, esti inconsecvent. Gandeste-te bine ca daca faci asa ceva si-i rupi sufletul fetei am sa te caut si am sa te calc cu masina (chiar asa i-am spus, nu stiu ce mi-a venit, eu nu-s de fel agresiva). Si mi-a raspuns ca e de acord, asa sa fac.
Bine, nu de frica mea acum e tata bun, chiar o iubeste sincer

Vezi, cazuri si cazuri, relatii construite dupa, relatii minunate cu copiii in timpul casatoriei si dupa divort schimbare la 180 grade...cred ca este o loterie. Nu ai de unde sa stii ce bilet tragi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Adina, situatia ta e diferita. tatal Giuliei clar nu e interesat de relatie. tu ce-ai fi facut in locul Dariei, l-ai fi calcat cu masina sa-l fortezi sa fie tata? daca el dovedeste clar ca nu e nici o diferenta intre inainte si dupa divort - asta e contextul. poate se va schimba in 5 ani, dar pana atunci nu e datoria mamei sa forteze o relatie intre tata si copil, daca tatal nu are niciun interes. dar, asta e parerea mea, desigur.

Mergi la inceput