Viitoare mamici de Septembrie-Octombrie 2010! (51)
Raspunsuri - Pagina 12
luy spune:
Si daca tot veni vorba de drepturile pe care le aveti conform Contractului Colectiv de munca la nivel national :
CAPITOLUL 4
Salarizarea si alte drepturi banesti
Art. 51. - in afara de ajutoarele prevazute de lege, la care au dreptul, salariatii vor beneficia si de urmatoarele ajutoare:
a) in cazul decesului salariatului, un ajutor acordat familiei, de cel putin doua salarii medii lunare pe unitate;
b) daca decesul a survenit din cauza unui accident de munca, a unui accident in legatura cu munca sau a unei boli profesionale, cuantumul ajutorului acordat familiei va fi de cel putin 3 salarii medii pe unitate;
c) un salariu mediu pe unitate, platit de aceasta mamei, pentru nasterea fiecarui copil; daca mama nu este salariata, sotul acesteia beneficiaza de plata unui salariu mediu pe unitate;d) un salariu mediu pe unitate platit de unitate la decesul sotului sau sotiei ori la decesul unei rude de gradul I aflate in intretinerea salariatului.
Repet, aceste drepturi sunt minimale, adica este posibil ( in cazurile fericite ) sa fie prevederi si mai bune pt voi in Contractele Colective de Munca pe Unitate.
Luy,
mamica de
Maria Teodora
( 25 august 2007 ) si
19+
clary spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui lucianna_83 Ce tare "chelioshenia libidinoasa"........nu m-am gandit la carectizarea asta :))) ![]() ![]() ......dar chiar e nesimtit, pensionarii au venit azi sa vorbeasca cu el si el a declarat ca v-a vorbi cu ei in zilele urmatoare ...de ce? sa se mai linisteasca pensionarii? sa vada cine mai iese in strada? ...sau probabil ii evita ca nu are ce sa le zica....si asa au inceput sa lesine pe acolo, probabil asta e ideea sa se mai imputineze ![]() 16+ si mamica de baietel nazdravan, Raul 22.08.2008Poze Raul |
Sunt convisa ca se astepta la lumea sa iasa in strada.Si in marea lui aroganta ,ii evita pentru ca nu are ce sa le spuna..doar nu avem pretentia sa recunoasca ca a furat tot ce se putea fura si noi acum tragem ponoasele.Au mai ramas cateva spitale si scoli pe care vrea sa le inchida pentru ca au bani de recuperat de stat si daca mai sunt cateva firme de stat de privatizat ca doar la asta se pricepe cel mai bine...
cununie civila
23+
ionela.n spune:
Luy, si eu stiam ca avem dreptul la un salariu mediu pe unitate si compensarea aia dintre salarii, scrisa mai devreme de tine.![]()
Scrie toate astea in OUG 148 din 2005
--------------------------------------------------
Sunt o 
cu burtica aproape roz de 18+
Ingerasul meu
lucianna_83 spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui clary
Sunt convisa ca se astepta la lumea sa iasa in strada.Si in marea lui aroganta ,ii evita pentru ca nu are ce sa le spuna..doar nu avem pretentia sa recunoasca ca a furat tot ce se putea fura si noi acum tragem ponoasele.Au mai ramas cateva spitale si scoli pe care vrea sa le inchida pentru ca au bani de recuperat de stat si daca mai sunt cateva firme de stat de privatizat ca doar la asta se pricepe cel mai bine... cununie civila 23+![]() |
Nu cred ca au vreun interes acum sa privatizeze vreo firma la care statul este majoritar...de ex. Cec Bank, eu stiam ca s-a privatizat si azi l-am auzit pe Boc ca de fapt statul e actionar majoritar si inclusiv lor le vor scadea salariile. Si a mai enumerat el niste firme de genu
.
16+
si mamica de baietel nazdravan, Raul 22.08.2008Poze Raul
nike974 spune:
la bugetari nu cred ca se aplica.am vb la noi la salarizare.
eu sunt f enervata de situatie.
Klarisse spune:
Am citit acum pe realitatea.net ca mamicile din Bucuresti vor sa iasa in strada cu pampersi folositi sa protesteze..
..imi vine sa plang..e asa aiurea sa iei de la gura copiilor..
Klarisse
graviduta 18+ 
http://lbdf.lilypie.com/zjrHp2.png
Iunia82 spune:
Clary, multumesc pentru raspuns.
Si mie mi se mai intareste burtica, dar nu sunt regulate aceste contractii. Si eu iau nospa la nevoie. Mie mi s-a dat si utrogestan, ca am si probleme cu tiroida si uter contractil.
Asta e...bebeii sa fie sanatosi, ca noi le-om duce...
23+
RalucaElenaM spune:
Luy, CCM la mine
art.172 (1) Salariatele au dreptul la un concediu de sarcina si lauzie conform legii, atat in perioada prenatala cat si in cea postnatala.Cele doua perioade de concediu pot fi acordate cumulat si in continuare, dupa nastere la cererea salariatei.
(2) De asemenea, salariata mama are dreptul la un concediu platit pentru cresterea copilului pana la implinirea varstei de 2 ani.
(4)Pe perioadele prevazute la art 2 si 3 se va compensa diferenta dintre salariul de baza individual si indemnizatia legala la care are dreptul salariata.
Eu asa am inteles de aici .. acum vedem ce-o fi sa speram ca se rezolva cumva...
19+
ralu.p spune:
Buna fetelor,
Am lipsit ceva vreme de pe forum....
In ceea ce priveste indemnizatiile, intr-adevar sunt niste nenorociti ...ar trebui sa iesim cu toatele in strada sa protestam!!!

pianna spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Klarisse Am citit acum pe realitatea.net ca mamicile din Bucuresti vor sa iasa in strada cu pampersi folositi sa protesteze.. ![]() ..imi vine sa plang..e asa aiurea sa iei de la gura copiilor..Klarisse graviduta 18+ ![]() http://lbdf.lilypie.com/zjrHp2.png |
Hai Klarisse, tu erai cea optimista ieri. Il superi pe bebe!!
16+

...de ce? sa se mai linisteasca pensionarii? sa vada cine mai iese in strada? ...sau probabil ii evita ca nu are ce sa le zica....si asa au inceput sa lesine pe acolo, probabil asta e ideea sa se mai imputineze