Dovlecei de septembrie-octombrie 2009 *144*

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns hepilica spune:

Citat:
citat din mesajul lui alex25

Raluk mami drag si scump, eu inteleg perfect ce scrii tu, dar eu degeaba ii dau doar cele 3 lingurite pe care le vrea ea si o ridic din scaunul de masa, pentru ca nu am ce sa ii dau altceva, tu ai tzitzi, la mine nu vrea lapte praf....deci.... Plus ca daca nu respectam programul meselor si a somnului este mama maraielii, plange, nu vrea nimic, e cumplit...deci nu pot sa o incerc din 15 in 15 minute sa vad daca vrea, ca nu am cu cine ma intelege...este un copil pentru care somnul este primordial. O sa incerc si variata expusa de tine, desi mi-e groaza de dezastrul care se va produce, trebuie sa recunosc ca asta e si motivul pentru care nu am incercat pana acum. Si da, eu sunt aia cu obsesia ca nu stie cat mananca si am ramas fara san...si vad ca treaba asta se tine scai de mine, nu imi da pace, de aia si vreau sa vorbesc cu cineva specializat, poate ma ajuta sa trec peste.

Salutare!

alex, iti spun din propria experienta ca daca lasi copilului castronelul cu mancare....iese intr-adevar o mare cocina. Daaaar n-ai sa vezi bucurie mai mare si satisfactie pe copil. la noi masa decurge cam asa....maia infuleca lingurita dupa lingurita cum o pun in scaunel...dupa care se cam satura/plictiseste. inainte durau mesele cam 1 ora..., acum dureaza cam 1/2 ora, timp in care mananca cam aceeasi cantitate pe care o manca intr-o ora cand era mai mititica. dar, dupa ce vad ca o lasa mai moale si nu mai deschide gurita...si incepe sa studieze prin camera toate aplicele, masa, scaunele...(si asta se intampla pe jumatatea mesei) ii aduc pe masa un castronel in care pun piureut. e un castronel de plastic cu ventuza (fara BPA ).
si incepe distractia. se morfoleste TOA-TA. strange mancarea in pumn, isi pune in cap, pe ea, pe langa ea, mozoleste scaunul, da pe jos, pe urechi, pe par...SI NU BAGA DELOC IN GURA. dar in timp ce experimenteaza asta, deschide gurita sa ii mai dau eu cu lingurita. si asa mai papa cateva lingurite...2-3-4...
la un moment dat se plictiseste de molfaiala din castron si atunci stiu sigur ca masa s-a incheiat. o iau si o spal aproape din cap pana in picioare. are peste tot mancare, iar hainele sunt dezastru. oricum, merita sa incerci macar pentru distractia puiului. si de fapt e mai mult decat o distractie. ei asa incep sa cunoasca lumea / consistente noi / experiente noi. toate experientele noi, care noua ni se pot parea banale (de ex, sa dai copilul in leagan in parc) pentru ei e o deschidere de univers. din astfel de experiente copiii invata, se dezvolta.
da, e un mare jeg dupa fiecare masa. scaunul si masuta sunt slinoase, iar pe jos gasesti numai piure . noi avem gresie pe jos, asa ca se curata imediat. masuta o cureti si pe ea in 2 minute.

la noi e diferit. eu am inceput aceasta noua experienta cu vreo 2 saptamani in urma cand ea a inceput sa fie interesata de castronul din care ii dadeam mancarica, se intindea spre el, il apuca, tragea de lingurita...
eu, ca o cotofana , am sperant ca mancarea odata apucata in manuta o va duce la gura. nu se intampla asta, dar nu pot sa-ti spun ce se bucura cand ma vede ca ii aduc castronelul vesel .

incearca si tu. daca ti-e teama ca nu se va curata mizeria de pe covor/parchet...pune sub scaun ceva care se poate spala sau arunca...un sac de plastic..na, nu stiu.

h.

de minunata (22.09.2009).

Multumesc lui DD.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui anamaria1979

Da ce zi minunata! Oricum nu aveam chef de nimic acum parca m-a luat si depresia. In fine asta este tara, pentru mamicile interesate am o prietena care si-a dus bebelul de la 6 luni lao cresa particulara pe la unirii si a fost multumita. La un anisor deja facea numai la olita. Se numeste cresa Roxy Baby. Este in sectorul 4 pe la piata Cosbuc.

. de cresa asta citisem si eu zilele trecute si gasisem site-ul lor.

h.

Multumesc lui DD.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui alex25

Monica mie nu imi vine sa cred, nu pot sa cred asa ceva, s-a hotarat??? E oficial????...incredibil....vaai mor aici.

Cum mama dracu sa ne intoarcem tot la 600 lei...cand era suma asta salariul minim era 250 lei...acum e mult mai mult, astia nu sunt sanatosi la cap....macar daca stiam si noi dinainte. Doamne....

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Alexandra super fericita de ALESSIA ZEINA (26 septembrie 2009)
Da Doamne sa fim sanatoase!

...inca nu s-a hotarat. se pare ca vi fi diminuat procentul cu 15%. nu se stie inca procedura...adica daca vom intra si noi si vor recalcula. ma cam indoiesc. vom vedea. cred ca d-aia si pensiile le-au micsorat uniform...nu mai sta nimeni sa recalculeze pensiile cand astia n-au bani la buget. asta e o procedura de durata si anevoioasa. ei vor repede bani, reduceri....

imi spunea cumnata mea care lucreaza la o gradi de stat ca nu se mai asigura paza gradinelor. asa a hotarat guvernu'. pana acum ministerul / inspectoratele...plateau firme de paza pt garadinite. cica plateau cam 3000 euro / gradinita / luna. acum trebuie sa se descurce fiecare gradinita cum poate, fara a li se asigura venituri pt asta. prima masura la gradinita unde lucreaza ea, a fost sa faca cu schimbu' la poarta. va dati seama ce paza...cu niste femei. pai daca vine un dezaxat care vrea sa rapeasca copii sau mai stiu eu ce pedofil nenorocit, ii da asteia un dos de palma de o culca 3 zile... te doare capu'.

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-7261026-masurile-guvernului-pentru-reducerea-cheltuielilor-sociale-pensie-sociala-minima-300-lei-taxa-solidaritate-90-aplicata-pensiilor-speciale-reduceri-15-inclusiv-pentru-invalizi-veterani-razboi-legile-pr.htm?cfnl=

h.

Multumesc lui DD.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica_dicut spune:

Din pacate este oficial cu CIC-ul... no comment...

Monica de Minune Dragos Alexandru(26.08.2009)
Povestea noastra
Toate se intampla in viata cu un scop. Nu trebuie sa intrebam "de ce",
trebuie doar sa ridicam capul si sa mergem inainte
Ingerasul Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina_ana spune:

Buna!
Monica, de unde ai aflat ca e oficial? Eu ascult pe Realitatea de azi dimineata si nu au zis nimic oficial. Eu inca mai sper sa nu se aplice si la noi reducerea

Cristina, mamica de Andrei Eric (26.07.2007) si Emma Ioana (05.09.2009) )
POZE

POZE NOI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diamar78 spune:

Salutare!
Nu va mai intristati ca nu va face bine. Ieri am intrat si eu in panica ca pana acum aveam asa sentimentul ca nu o sa se intample nimic din toate astea.
Alex,Liliac vad ca si voi aveti probleme cu mancatul. Eu zic ca din cauza dintilor si ca o sa-si recapete ei pofta de mancare.
Raluk, ce seamana Alex cu tine, e un scumpel. Sotul astazi vine acasa de la TM, a facut 3 sapt radioterapie. E mai bine acum. Mumlumesc de intrebare.
O pup pe Raisa. Kateryna,imi place de tine ca ai credinta ca o sa fie bine. Asa o sa si fie. Mai spune-ne de progrese, poate mai pui si ceva poze recente sa vedem cum a cescut.
Mada, si zici ca nu v-a ajutat nimeni acolo? Dezgustator. Sanatate lui Irinel.

mamica fericita de Matei 11.09.2009 si David 25.05.2007

Doamne ajuta pe toata lumea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns uve_got_mail spune:

Alex, sper ca se rezolva cu papica la Zeina; sa stii ca si eu am inceput sa o las sa se morfoleasca cu mancarea; Si legat de inceput de rahitism, si la fii-mea parca se simt coastele un pic ciudatel...o sa intreb pediatra miercurea viitoare cand avem programare - cred ca asa cum a spus Selen, se simte lipsa soarelui si in plus la mine, laptele praf
Diamar, multa sanatate sotului!
Deci, pana la urma s-a hotarat suma pe care o vom primi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanna81 spune:

buna fetelor

Monica de unde stii ca e oficial? n-au anuntat nimic, inca... nu s-a terminat sedinta de guvern

Ioana mama lui Carol Ioan

Pataniile noastre

Mergi la inceput

Multemesc Uve. Si la al meu i-a marit doza de vigantol pt ca se vad semne de rahitism. Mi-a deschis Selen ochii si o sa merg si la homeopat sa-mi dea ceva.
Mary, referitor la pisu din picioare. Afara ii spuneam sa udam florile sa cresca mari, si-l aplecam asa un pic in fata cum a spus si Raluk, ca sa nu ude pantalonii si in casa ii spuneam sa faca pisu la wc din picoare ca si barbatii.

Mergi la inceput

Alex, Zeina mai are canalul infundat sau s-a rezolvat?
Monikus, voi cum mai sunteti?

Mergi la inceput