Ceasul rau, pisica neagra - pensiile in viitor

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

Da' voi credeti ca noi mai prindem pensia ?
Durata medie de viata in RO este de 67 ani

Asa ca... traiti clipa

Ingrid si Cristi 7 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Eu m-am conformat m-am uitat pe Fluturasul de salariu dar nu stiu care este contributia de pensie, ,ca nu scrie retineri pensii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

CASS bnica.

"La vita e bella"
www.lizidesign.com/" target="_blank">Bijuterii hand made
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabidaniela spune:

Nu scrie retineri pensii, scrie contributie CAS (sanatate) si CASS (pensie). Eu asa stiu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:
citat din mesajul lui ingridnen

Asa ca... traiti clipa

Ingrid si Cristi 7 ani

hai sa fim optimiste totusi! dar sa traim clipa!

Bazar general pe DC

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA

M-am nascut pentru succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paulina85 spune:

Deci am anticipat bine, au crescut impozitele pe proprietati. Si pe dobanzile bancare. Si cam pe tot ce am agonisit cu greu pana acum.
Am agonisit degeaba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

Citat:
citat din mesajul lui kariguld

Citat:
citat din mesajul lui ingridnen

Asa ca... traiti clipa

Ingrid si Cristi 7 ani

hai sa fim optimiste totusi! dar sa traim clipa!

Bazar general pe DC

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA

M-am nascut pentru succes!

Chiar vorbeam cu cineva zilele astea despre ce pensie privata sa-mi fac, persoana respectiva mi-a zis ca nu se gandeste la pensie fiindca sigur nu o mai apuca cu stresul asta in care traim...i-am raspuns :" Vezi sa nu ai ghinionul sa apuci pensia, si sa apuci ani buni de pensie, sa-ti blestemi zilele ca nu te-ai gandit din timp!".
Eu la cum ma cunosc, si la ce noroc am, as putea alege intre doua variante:- unu,sa-mi fac pensie privata si atunci am sanse mari sa nu apuc sa o mananc si doi, sa nu-mi fac pensie privata dar sunt convinsa ca imi voi prelungi durata de viata considerabil !

Mami, prajitura e legum ?
mamica de printesa Maria si bebica din burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura113 spune:

salutare!

Citat:

Inbox:

Chiar vorbeam cu cineva zilele astea despre ce pensie privata sa-mi fac, persoana respectiva mi-a zis ca nu se gandeste la pensie fiindca sigur nu o mai apuca cu stresul asta in care traim...i-am raspuns :" Vezi sa nu ai ghinionul sa apuci pensia, si sa apuci ani buni de pensie, sa-ti blestemi zilele ca nu te-ai gandit din timp!".
Eu la cum ma cunosc, si la ce noroc am, as putea alege intre doua variante:- unu,sa-mi fac pensie privata si atunci am sanse mari sa nu apuc sa o mananc si doi, sa nu-mi fac pensie privata dar sunt convinsa ca imi voi prelungi durata de viata considerabil

Cand iti faci pensie privata si nu apuci sa mai beneficiezi de ea, banii stransi si capitalizati raman cuiva, copiilor, familiei, cand inchei contractul poti sa treci un beneficiar. Asa ca...tot ramane o idee buna, practicata f. mult in alte tari civilizate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

Citat:
citat din mesajul lui laura113

salutare!

Citat:

Inbox:

Eu la cum ma cunosc, si la ce noroc am, as putea alege intre doua variante:- unu,sa-mi fac pensie privata si atunci am sanse mari sa nu apuc sa o mananc si doi, sa nu-mi fac pensie privata dar sunt convinsa ca imi voi prelungi durata de viata considerabil

Cand iti faci pensie privata si nu apuci sa mai beneficiezi de ea, banii stransi si capitalizati raman cuiva, copiilor, familiei, cand inchei contractul poti sa treci un beneficiar. Asa ca...tot ramane o idee buna, practicata f. mult in alte tari civilizate.

Nu stiam asta, dar oricum daca pana acum mai stateam in dubii ce sa fac , sau spuneam ca las ca fac la anu...acum sunt croita sa nu las problema cu pensia privata nerezelvata!

Mami, prajitura e legum ?
mamica de printesa Maria si bebica din burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui paulina85
Deci am anticipat bine, au crescut impozitele pe proprietati. Si pe dobanzile bancare. Si cam pe tot ce am agonisit cu greu pana acum.

In Romania impozitele pe proprietati (imobile, terenuri, etc) sunt ridicol de mici. Ar trebui sa creasca cam de 10 ori. In majoritatea tarilor impozitul pe proprietate este de ordinul 1-2%. Noi inca boierim in jurul lui 0,1% !!!

Abia dupa ce impozitul pe proprietate va creste de vreo 10 ori nu vom mai vedea terenuri agricole pline de balarii in asteptarea tunurilor imobiliare sau apartamente goale in asteptarea chiriasilor milionari.

Mergi la inceput