Ceasul rau, pisica neagra - pensiile in viitor

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns paulina85 spune:

Nerespectarea calendarului de majorare a contributiei la fondurile de pensii private obligatorii (Pilonul II) a generat pierderi de 200 de milioane de euro īn 2009 si 2010 pentru cei cinci milioane de clienti, suma urmānd sa creasca pana la un miliard de euro pāna īn 2017, potrivit APAPR.

Īn acest an, Ministerul Finantelor propune reducerea contributiei la Pilonul II de la 2,5% la 0,5% masura care daca va fi pusa īn practica va provoca noi pierderi de sute de milioane de euro si reduceri de pensii de pāna la 30%-40%.

Sursa: http://www.adevarul.ro/financiar/Pilonul_II_ar_putea_pierde_un_miliard_de_euro_pana_in_2017_0_269973284.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Citat:
citat din mesajul lui paulina85
Deci am anticipat bine, au crescut impozitele pe proprietati. Si pe dobanzile bancare. Si cam pe tot ce am agonisit cu greu pana acum.

In Romania impozitele pe proprietati (imobile, terenuri, etc) sunt ridicol de mici. Ar trebui sa creasca cam de 10 ori. In majoritatea tarilor impozitul pe proprietate este de ordinul 1-2%. Noi inca boierim in jurul lui 0,1% !!!

Abia dupa ce impozitul pe proprietate va creste de vreo 10 ori nu vom mai vedea terenuri agricole pline de balarii in asteptarea tunurilor imobiliare sau apartamente goale in asteptarea chiriasilor milionari.

Capcaunule,te prinzi la o intelegere?
Iti dau 1/2 din profit din cele 5 ha de pamant care poate ar fi putut sa fie valorificate cand samsarii ma presau(cel putin cu 3EUR/mp),dar pe care eu nu l-am vrut transformat in bani pt. ca strabunicul meu l-a vrut cultivat ca sa-si hraneasca familia,daca imi spui cum sa il cultiv,cu taxe in plus si cand nu gasesc utilaje si pt. care nu am bani ca sa le cumpar?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madanic spune:

Rauspunsul este: "Vinde-l!". Nici o proprietate pe care nu o poti intretine sau pentru care nu poti plati taxele nu ar trebui tinuta. Asta este modul in care agricultura romaneasca s-a dus pe apa sambetei. Nu faci fata, vinde cuiva care poate, ala va face o ferma din pamantul luat de la tine si de la altii si va fii profitabil, vezi italienii din banat care erau dati de exemplu in ziarul financiar zilele trecute.
Alta optiune este sa iti pui pamantul in asociatie de proprietari si sa impartiti costurile de cultivare si profitul in functie de suprafata cu care ai contribuit la asociatie, dar nici asta nu se face in Romania pentru ca seamana cu CAP-ul si fereasca sfantul sa nu pati ceva.

Eu am fost si sunt de parere ca romanul nu vrea sa vada realitatea. Esti proprietar, trebuie sa poti sa intretii proprietatea, sa platesti taxele pe proprietatea respectiva, face parte din responsabilitatea ta . Crezi ca in alte parti venea statul sa te bata pe cap si te-ar fi inteles ca nu ai cu ce sa lucrezi pamantul si sa platesti taxele? Nu, acolo te taxau si daca nu plateai venea si ti-l scotea la vanzare in scopul recuperarii taxelor.
Pamantul nu se tine ca strabunicul l-a muncit si a vrut sa hraneasca familia cu ce-i iesea de pe el.

Madalina
mami de Isabella Andreea si 11+
http://www.picasaweb.com/bogdanmabo
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=124758
"Dumnezeu are numai 2 maini, de aceea a creat mamicile"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Edip spune:

Citat:
citat din mesajul lui b.nica

Citat:

Citat:
Deci am anticipat bine, au crescut impozitele pe proprietati. Si pe dobanzile bancare. Si cam pe tot ce am agonisit cu greu pana acum.

In Romania impozitele pe proprietati (imobile, terenuri, etc) sunt ridicol de mici. Ar trebui sa creasca cam de 10 ori. In majoritatea tarilor impozitul pe proprietate este de ordinul 1-2%. Noi inca boierim in jurul lui 0,1% !!!

Abia dupa ce impozitul pe proprietate va creste de vreo 10 ori nu vom mai vedea terenuri agricole pline de balarii in asteptarea tunurilor imobiliare sau apartamente goale in asteptarea chiriasilor milionari.

Iti dau 1/2 din profit din cele 5 ha de pamant care poate ar fi putut sa fie valorificate cand samsarii ma presau(cel putin cu 3EUR/mp),dar pe care eu nu l-am vrut transformat in bani pt. ca strabunicul meu l-a vrut cultivat ca sa-si hraneasca familia,daca imi spui cum sa il cultiv,cu taxe in plus si cand nu gasesc utilaje si pt. care nu am bani ca sa le cumpar?

asta e ca in articolul de acum ceva timp in care se votase parca o lege in Bucuresti ca daca ai teren sa pui gazon pe el altfel te amendeaza primaria daca nu e curat si amenajat.. si toti se plangeau ca nu au bani de seminte de gazon... hahaha.. pai stai cu teren de zeci sau sute de mii de euro si nu ai bani de o punga de seminte?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Edip

Citat:
citat din mesajul lui b.nica

Citat:

Citat:

asta e ca in articolul de acum ceva timp in care se votase parca o lege in Bucuresti ca daca ai teren sa pui gazon pe el altfel te amendeaza primaria daca nu e curat si amenajat.. si toti se plangeau ca nu au bani de seminte de gazon... hahaha.. pai stai cu teren de zeci sau sute de mii de euro si nu ai bani de o punga de seminte?

Edip,este justificata intrebarea ta retorica,mai ales de acolo de unde vine.
Numai ca eu sunt cam ciudata si asta mi se trage probabil dintr-o gena dominanta,aceea care te face sa fii f. atasat de pamantul strabunilor si sa-l vezi ca te hraneste pe tine si nu pe banca!
Nu am sa las asa pamantul,caut solutii si sper ca si caraghiosii care au cumparat pamantul din jur ca sa construiasca "cartiere rezidentiale" sa miste ceva ca sa nu fie in paguba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Da da, ca sigur va redeveni Romania agrara. Pai daca facem curbe de sacrificiu sa si refacem politica agrara a anilor 30. Ntzzz copy-paste si gata solutia.
Dar lumea s-a schimbat, EU are cote de productie daca se vor subventii . In plus SAPS (Share of agricultural and food products in EU exports) sunt de semnat de Bulgaria si Romania din 2014 ca sa nu avem riscuri structurale de surplus la cereale.

http://ec.europa.eu/agriculture/publi/caprep/prospects2007a/summary.pdf

Poate va explicati de ce in Norvegia pescarii si agricultorii erau contra EU.

Asa ca lasati-le in paragina intru beneficiul faunei si florei.

Mergi la inceput

AB AC,poti sa-mi raspunzi numai mie?
Sunt f.afectata de reprosurile care imi vin din toate directiile,inclusiv si cel mai dureros,din familie,ca nu am profitat de oportunitate si nu mi-am vandut pamantul la timp,adica cand as fi obtinut multi bani!
As fi tare multumita daca as gasi,aici,un suport care sa-mi justifice decizia!

Mergi la inceput