Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007 (387)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cecilia L spune:

Citat:
citat din mesajul lui Erina

L-am vazut pe Cristi, printul calare. Frumos baiat ai Cecilia.

-------------------------------

Erina mamica Dariei (18.09.2007) si a lui David (9.03.2010)

L'amor che move il sole e l'altre stelle

Cecilia si Cristian Matei
(07.09.2007)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Erina

Daria m-a intrebat acum doua seri: Cum de se face noapte. I-am explicat si a doua zi repata tot, despre rasarit si apus. Etc...

La fel si inainte de botezul lui David, i-am povestit o singura data despre parinte si baie si la fel a stiut povestea...

-------------------------------

Erina mamica Dariei (18.09.2007) si a lui David (9.03.2010)

L'amor che move il sole e l'altre stelle

sunt foarte receptivi la orice, fac conexiuni pe care ne asteptam....Cristi face la fel si crede aproape tot ce-i spunem, am inceput sa am mare grija ce vb cu el pt ca spune afara tot, sau de fara povesteste tot ce face sau fac copilasii...mai invatam si prosti de afara, nici nu ma gandesc ce vocabular o sa-mi aduca de la gradi

(07.09.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Piciulika spune:

Gata, hranit sotz, alaptat copil, revenit pe la voi.

Am apucat sa o vad pe Puppi ciclista profi si pe Micul Printz David - minunati toti la botez! Sa va creasca mare si sanatos si sa se bucure de viatza si sa va bucure si pe voi langa el!
In rest... nu am mai vazut nimic.
Lui Alex cred ca-i ies dintzii, la cum saliveaza, face clabuc si-si roade pumnii si e taaare nelinistit (si lui Micha la 4 luni au inceput sa-i erupa) asa ca ma tzine cu maraieli si in bratze de nu apuc sa fac mai nimic din cate trebuie...
Fug si mai dau un ochi pe forum - mooor de dragul Degetzicai cu ouale ei de dinozauri - ia naste si tu un Primul sau o primula, nu te lasa, Bernixo!!!, tzin pumnii Sabinei, ma uimeste Ceamica cu cate stie de-ale look-urilor, ma mir pe unde umbla Adimercedes (sper ca toate-s bune!) - si apoi iar pun rufe, impaturesc haine pana la loc comanda, am o tona ca la capitolul admin... S-au adunat. Radu pleca la finele lunii in Australia si apoi la Lausanne, cam 20 zile solo - poate vin un pic ai mei? M-ar ajuta un pic, dar asa mi-am intrat in mana cu doi ca si de nu vin, bine-o fi.

Piciulika, mami de www.unserbaby.ch/Geomo/content-h3538-n246399-p6.html?try=1&cookieID=19K2R104M922F97MUE353PIEPQT19234TYLWY505-25032010-022230" target="_blank">
Michael (8.10.2007) si Alex (16.01.2010) Povestile nasterilor de ursuletzi-printzi

Mergi la inceput

Poze inca nu am dat jos, dar ma voi stradui zilele astea. Nu promit, ca deseara am gimnastica aia cu moasa. (AAAH! Sa ma laud si eu cu ceva: ultima oara ne-a verificat muschii abdominali, sa vada daca s-au reunit peste burta sau nu, ca urmau exercitzii pentru abdomen. Si mie mi-a spus, uimita: "Pai ai abdomenul ca scandura!!! Se vede ca ai facut sport" (...da, acu 15 ani, de atunci un pic ski, role, nimic sustzinut! Deci merita sportul in tineretze!) Ce bine mi-a picat la ego-ul ofilit, eu, care nu pot slabi acum 7 kile! Asta e, am vreme.

Revin ca sar ca purecul din subiect in subiect.
Deci: expeditzia a fost un success. Copii sunt bine, Micha nu l-a imbolnavit pe Alex cu krupu'. Micha un inger pe masina, dar Alex ne-a scos peri albi: nu-i place si pace! Daca era dupa el, nu ajungeam nici cand facea 18 ani! Plange in masina de numa'-numa' si il dipera pe Micha, care ii soptea, cald: "Nu pange, dragu' Micha!" (versiunea lui de la "...dragul mamei") Am stat in spate intre scaune, am facut animatzie la greu - si drumul a trecut parca mai iute! Micha a fost tare mandru sa imbarce cu Tati masina pe tren; amandoi au fost tare cumintzei in cuseta - ce mai, solutzia a fost buna de tot. Si faptul ca am avut masina cu toate in RO a fost super, in avion am fi ratzionalizat la greu bagajele. Carutzul l-am carat cam degeaba: tot in wrap a fost domnul.

Alex urla nemultzumizt asa ca inchei placinta luuunga...
Bäc executat, deci, cu Alex in poala:
Yaia, vazut Ciufulici cea dulce! Draga de ea ce fetitza delicata e!
...aah: si noi cu Cars si McQueen pana la loc comanda: pe chilotzi, cana & farfurii, tricouri...
Dar la bicicleta v-am luat - ca voi pe noi cu inotul - Micha pedaleaza si doua ore in sir, asa plimbari lungi facem de-acuma! Noi o aveam in pivnitza de acum un an si inca nu o scoteam daca nu ne batea el atata la cap!

Piciulika, mami de www.unserbaby.ch/Geomo/content-h3538-n246399-p6.html?try=1&cookieID=19K2R104M922F97MUE353PIEPQT19234TYLWY505-25032010-022230" target="_blank">
Michael (8.10.2007) si Alex (16.01.2010) Povestile nasterilor de ursuletzi-printzi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luy spune:

Bine ati revenit, Piciulika !

Ah, ce-mi place atitudinea ta ca te vei descurca de minune cu cei doi ursuletzi chiar daca nu pot veni ai tai sa te ajute !

Luy, mamica de Maria Teodora ( 25 august 2007 ) si 19+

Mergi la inceput

Cine ma intreba cine l-a ciupit pe Alex de picior?!
Nu stiu obiceiul?! Oricum, la noi nu facem nici baia aia de dupa ce-am vazut-o la voi: doar in cristelnitza.

Oricum, barza l-a ciupit, cum zicea ingrijorat Micha zilele trecute. Are Alex pe genunchi o patutza foarte mica, rosiatica, si-i explicasem ca e ciupitura berzei. O data spunea, taare nacajit pe chestia asta, ca "l-a muxcat* barza", ieri ca "l-a ciupit barza la spital".
(*Nu spune "c" dupa "s / $" - mereu devine "x": "caxca" de bicicleta, "muxca din banana", ii e frica daca "vine muxca" samd.)

Mergi la inceput

Luy, noi doua pe aici.

Tot citeam ce probleme avetzi si voi - sper ca printzesa Me e bine.
Si tu sa ai incredere, ca va fi totul bine - nu te lasa speriata, superstitzioasa draga!
Si stiu ca orice ar fi, baiat sau fata, tot o bucurie enorma ramane. La al doilea eu nici nu as fi vrut sa stiu ce e, sa fie surpriza (dar Radu era copt de curios!), desi simtzeam cumva ca tot baietzel e.
Imi doream asa de mult un copil sanatos! Si stiu ca si voi la fel vedetzi lucrurile si atata te rog: savureaza cat potzi burtica, ca trece de parca nu a fost. Mie mi-e asa de dor de burtoiul meu, de miscarile puiului meu acolo...
Si cate emotzii am avut cu el! Nu o sa uit controalele saptamanale si cardiologa si pediatrii... si ce bine e acum, sanatos si cuminte. Deja o raceala nasoala sau un krupp sunt bagatela: trec. Altele-s probleme.

Si-acuma cresteee, voinicul meu! Are vreo 7 kile jumate, iese din 68, mereu doar in fund vrea: se ridica din abdomen si se trage din maini cu o fotza! Si mereu se propteste in picioare, lumanare. Ma tot lupt sa-l temperez. E luung si mare, totzi cred ca are 6 luni. Gangureste si rade mereu, chiutza de veselie si ii umbla ochii-n cap de numa. Nu e fotogen, in poze mereu pare asa, hamster grasutz, dar 'live' e haios, expresiv si tare activ.

Hai ca iar dau gata capitolul si va plictisesc.

Am incalecat pe-o sea, si-l dau jos din poala mea. La munca ku mine!

Mergi la inceput

Ah, neaparat: tutror care s-au gandit la noi, apoi ne-au complimentat.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui luy
Ah, ce-mi place atitudinea ta ca te vei descurca de minune cu cei doi ursuletzi chiar daca nu pot veni ai tai sa te ajute !

Sincer, mai mult vreau sa vina sa aiba Micha bunici! In afara de gatit si o plimbare, tot pe mine pica tot restul! Ai mei nu-l pot ridica / purta pe pasha-buflea Alex, iar Micha vrea tot cu mami cand absenteaza Tati.
Si mi-ai adus aminte ca in RO totzi ne "jeleau" ce greu trebuie sa ne fie fara bona!! Aici nu e moda asta, nici la familiile avute (e scumpa o bona si/sau menajera in casa) si toate se descurca! Si cu 3! Mai greutz, dar e ok. Eu cred ca Tagesmami pentru Micha e o mare usurare acum pentru noi - dar si mai mult ii vad rolul in socializarea copilului: eu nu-i pot oferi compania altor copii, esentziala in perioada asta pentru dezvoltarea lui sociala si afectiva. Infloreste acolo. Cand e acasa cu noi, savurez ritmul alert impus de el. Si stiu ca trece prea repede... Nu stiu, poate pentru ca am asteptat atata sa facem copiii, acum chiar suntem doar penru ei, cu ei... Nu am iesit decat o singura seara, pana la ora 22, fara Micha, de cand este el langa noi si... nu ne lipseste! Va dormi o noapte la Tagesmami, pe 29, ca mergem la o nunta. Si ni se pare tare straniu sa nu fie cu noi.
Nu ne pare prea greu. E frumos de tot.

Iar mie chiar ca nu-mi trebuie sa-mi aduc pe cineva din tzara (se poarta) sau soacra/mama... Am prea multzi pitici pe creier cu educatzia, si prefer sa centrez si sa dau cu capul singura. Ma rog, impreuna cu Radu - cu litere bold! - el ma ajuta enorm!

Zau, dupa prima luna, hai doua, parca nu e chiar asa greu cu doi. Doar rabdare muuulta si lasat garda jos la chestii casnice, ca sa ajunga timpul ala la cei mici.

Mergi la inceput

Piciulika, ma bucur mereu cand citesc postarile tale, ai revenit in forta, se pare ca ti-a priit "vacanta" in tara, desi cam scurta si cu siguranta cam obositoare pentru voi toti, cel mai important ca sunteti sanatosi...mai ales piciorusul muscat de barza, trece el pana creste.

Cristi are obiceiul sa-l inlocuiasca pe "c" cu "t", desi sunt cuvinte in care il pronunta corect....cred ca fiecare cuvant stalcit are farmecul lui, cel putin momentan.

(07.09.2007)

Mergi la inceput